کد خبر: ۶۵۳۷۲

حکیم مهر: معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همراه با جمعی از مسئولین از پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد بازدید کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، امروز سه شنبه ۵ مرداد ۱۴۰۰ «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همراه با «سعید کریمی» رئیس دانشگاه شهرکرد و مجید نظری معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری از پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد بازدید کرد.

سورنا ستاری از بخش‌های مختلف پژوهشکده فناوری جنین دام بازدید کرد و از نزدیک با فعالیت‌های این پژوهشکده و فرایند انتقال جنین‌های آزمایشگاهی در گوسفند به گیرنده‌ها به روش لاپاروسکوپی به عنوان جدیدترین دستاورد پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد آشنا شد.

سعید کریمی رئیس دانشگاه شهرکرد هم در ادامه به معرفی توانایی‌ها و قابلیت‌های این دانشگاه پرداخت و گزارشی از عملکرد و دستاورد‌های حوزه فناوری دانشگاه شهرکرد ارائه کرد.

او افزود: مرکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی، مدرسه کارآفرینی، میز تخصصی ارتباط با صنعت و جامعه، کارگاه‌های مرکز نوآوری و طراحی و راه اندازی سامانه جامع امور فناوری، پژوهشی و مهارتی نیز از مهمترین افتتاح‌های مرتبط با فناوری در سال ۱۳۹۹ در دانشگاه شهرکرد بودند.

کریمی، تدوین و تصویب شیوه نامه گرنت فناوری در سال ۱۳۹۹، تدوین شیوه نامه هدفمند سازی پارسا در راستای طرح تحول ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت در سال ۱۴۰۰، انعقاد تفاهم‌نامه پسا دکتری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را به عنوان بخش دیگری از تلاش‌های این دانشگاه در راستای توسعه و ارتقا فناوری در دانشگاه شهرکرد دانست.

او همچنین به معرفی مرکز تحقیقات منابع آب دانشگاه، پژوهشکده فناوری جنین دام، پژوهشکده زیست و نانو فناوری، پژوهشکده علوم پرندگان و آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهرکرد پرداخت.

ناصر شمس رئیس پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد هم گفت: پژوهشکده در سال ۱۳۸۲ با اخذ مجوز قطعی تاسیس شد و این پژوهشکده اولین مرکز در کشور با هدف پژوهش در زمینه فناوری‌های تولید مثلی دام و تنها مرکز از این نوع در مجموعه وزارت علوم است.

او افزود: این مرکز تاکنون توانسته به طیف گسترده‌ای از فناوری‌های تولید مثلی دام در کشور دست یابد و آن‌ها را بومی سازی و بهینه سازی کند.

شمس اضافه کرد: این مرکز تاکنون بسیاری از محققان و متخصصان فناوری‌های تولید مثل دام کشور را تربیت کرده است و پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد با قرار گرفتن در موقعیت مناسب جغرافیایی در کشور در قطب پرورش دام سبک کشور، یکی از قطب‌های پرورش اسب و در مجاورت یکی از قطب‌های پرورش گاو شیری کشور قرار گرفته است.

او، تولید آزمایشگاهی جنین در گوسفند، انتقال آن‌ها به رحم میش‌های گیرنده و تولد اولین بره حاصل از لقاح خارج رحمی در کشور، تولید آزمایشگاهی جنین‌های گاو، انجماد جنین، تولید جنین‌های شبیه سازی شده (cloning) گوسفند و گاو، نمونه برداری (Biopsy) از جنین‌های گوسفند و گاو در مراحل اولیه، انجماد تخمک، تعیین جنسیت جنین با استفاده از DNA خون مادری، انجماد اسپرم اسب‌های اصیل ایرانی، سگ، گاو و گوسفند به منظور ارائه خدمات در صنعت اسب و صادرات، انتقال جنین به روش لاپاروسکوپی در گوسفند، تولید جنین به روش سوپراوولاسیون در گاو، فرموله نمودن و ساخت محلول‌های فلاشینگ رحمی، محیط‌های کشت و نگهداری جنین و محلول‌های انجماد جنین با هدف قطع وابستگی به خارج از کشور، ساخت لوازم یکبار مصرف تولید جنین به روش سوپراوولاسیون با هدف قطع وابستگی به خارج کشور، فرموله نمودن و ساخت رقیق کننده‌های نگهداری و حمل اسپرم نریان در حالت سرد و رقیق کننده‌های انجماد اسپرم نریان را از مهمترین دستاورد‌های این مرکز برشمرد.

شمس، تولید، انجماد و انتقال جنین در گاو، فناوری انجماد اسپرم نریان، تولید آزمایشگاهی، انجماد و انتقال جنین در گوسفند و بز، تعیین جنسیت جنین اسب با استفاده از DNA آزاد جنینی در خون مادر و انجماد اسپرم و تلقیح مصنوعی در گوسفند را مهمترین فناوری‌های تجاری سازی شده و یا در حال تجاری سازی در این پژوهشکده دانست.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در پایان بازدید خود از مسئولان دانشگاه شهرکرد خواست، با ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و همچنین پیوستن به شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از خدمات و حمایت‌های این معاونت برخوردار شوند.

نظر شما
ادامه