کد خبر: ۶۵۵۵۴

حکیم مهر: رئیس اداره دامپزشکی شهرستان زابل بیان داشت: کاروان سلامت و افزایش بهره وری دام در منطقه سیستان به همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و تلاش اداره دامپزشکی زابل آغاز به کار کرد و اهداف برگزاری این کاروان با حضور مسئولین اجرایی و تیم های جهادی دست اندرکار تشریح گردید‌.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، «دکتر داریوش سرگزی» گفت: روستاهای سیستان مهد دامداری و دامپروری هستند اما خشکسالی های چندین و چند ساله شرایط را برای دامداران و دامپروران سختکوش این دیار سخت کرده و صرفه اقتصادی دامپروری را با چالش جدی مواجه کرده است و بنابراین همه افراد برای انجام ماموریت های کاروان سلامت دام در مناطق مورد نظر، بدون معطلی روانه میدان عمل شدند.

دکتر سرگزی ابراز داشت: برای حفظ سلامت دام ها و افزایش بهره وری دامپروری لازم است در وحله اول دامداران ما با علم و اطلاعات مورد نیاز در زمینه تغذیه و پرورش دام، آشنایی با بیماری های دامی، بیماری های مشترک انسان و دام و نحوه مدیریت این موارد به منظور کاهش تلفات و افزایش سودآوری دامپروری آشنا شوند.

وی ادامه داد: در مرحله دوم ارایه خدمات دامپزشکی بسیار حائز اهمیت است چرا که با توسعه، گسترش و پایداری خدمات دامپزشکی، بهره وری دامپروری رشد چشمگیری خواهد داشت.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان زابل اظهار داشت: مقابله با انگل های دامی، استفاده از مکمل های ویتامین و مواد معدنی، واکسیناسیون به موقع دام ها و درمان دام های بیمار می تواند با جلوگیری از وقوع بیماری و تلفات علاوه بر حفظ سلامت جمعیت دامی، میزان سود حاصله از نگهداری دام ها را به طور قابل توجهی افزایش دهد.

دکتر سرگزی اذعان داشت: هدف از برگزاری کاروان سلامت و افزایش بهره وری دام این است که نشان دهد ارائه خدمات دامپزشکی و آموزش دامدار، تا چه حد قادر به افزایش بهره وری دامپروری و سودآوری آن است. این مطلب در دراز مدت موجب بازسازی اقتصاد روستایی و شکل گیری مهاجرت معکوس و فعال شدن مجدد روستاها می گردد که خود در تامین و حفظ امنیت غذایی پایدار جامعه بسیار مهم است،  چرا که شعار اصلی کاروان سلامت و افزایش بهره وری دام، دامپزشکی، اقتصاد روستایی و امنیت غذایی است و دست اندرکاران این حرکت در تلاش اند که رابطه بین این سه مفهوم را به منصه ظهور برسانند.

نظر شما
ادامه