حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری حکیم مهر، در پاسخ به این پرسش که مهمترین اولویتهای وزیر پیشنهادی دولت آینده در حوزه کشاورزی و دامپزشکی چه مواردی باید باشد؟ گفت: «با توجه به تعداد دام سبک و سنگین موجود در کشور که البته نسبت به قبل کاهش چشمگیری پیدا کرده و خشکسالی هم روی آن تاثیر گذاشته، یکی از مشکلات اصلی در این زمینه تامین نهادههای دامی و خوراک دام است. کمااینکه وقتی نهادهها کاهش یابد و تغذیه مناسب و مطلوب نباشد، شاهد کاهش عملکرد و افزایش بیماریها خواهیم بود.»
«ذبیحالله اعظمی ساردوئی» ادامه داد: «لذا یکی از نگرانیها و درخواستهای دامداران در حوزه دامپزشکی، تامین واکسنهای بیماریهایی است که تاکنون یارانه دولتی داشتند اما به آرامی به سمت آزاد شدن، پیش میروند.»
وی تصریح کرد: «یکی از مهمترین کارهایی که وزیر جهاد کشاورزی دولت باید انجام دهد، توجه ویژه به مدیریت آب در بخش کشاورزی است. راهکار آن نیز این است که طرح یا لایحه الگوی کاشت را به مجلس آورده تا براساس آن مصوب شود. فعالیت مهم بعدی اجرایی کردن طرح آمایش سرزمین است تا کشت با توجه به هر استان و منطقه صورت گیرد و کشاورزی قراردادی به جهت تضمین درآمد کشاورز اجرایی شود.»
اعظمی خاطرنشان کرد: «یکی دیگر از مهمترین نکاتی که وزیر جهاد کشاورزی باید به آن توجه کند، بهبود عملکرد در واحد سطح است. یعنی با همین میزان آب زمینی که داریم و بدون اینکه بخواهیم سطح زیر کشت را اضافه کنیم، روی بهبود عملکرد کار کنیم. مثلا بار پسته در آمریکا در هکتار ۴ تن و در ترکیه ۳ و نیم تن است اما در استان کرمان و ۱۷ استان دیگر که در آنها پسته کشت میشود، بین ۵۰۰ کیلو و حداکثر یک تن است که بنده به جرات میتوانم بگویم کمتر از یک تن است. همچنین در حوزه محصول خرما کشور ما نزدیک به متوسط جهانی است و این مساله را به راحتی میتوانیم با مدیریت تغذیه مناسب درختان خرما با کودهای ریز مغذی و درشت مغذی، مبارزه با آفات و بیماریها و همینطور بهبود وضعیت باغات نخیلات که در بودجه ۱۴۰۰ هم برای آن اعتبار در نظر گرفتیم، در سالهای آینده عملکرد آن را به ۲ برابر رسانده و سالهای بعدی نیز به ۲۰ تن در هکتار برسانیم. در حوزه مرکبات نیز وضعیت به همین شکل است.»
جناب آقای ساردوئی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی :
- کاش همچنان بر موضع خود باقی بمانید
- کاش وزیر محترم آتی نیز این دغدغه را داشته باشد.
- کاش رئیس بعدی سازمان فردی دلسوز برای تولید کننده باشد. دغدغه تامین الزامات بهداشتی را آنهم به صورت رایگان داشته باشد.
- کاش ......
راستی آرزو بر جوانان عیب نیست، لیکن تنها آرزو کافی نیست (تحرک و تامل – و تعقل و توکل ) هم لازم است.
اینقدر سوال زیاده که حوصله همه سر میره ؛ خواهشا اگر واقعا کارشناس سازمان هستید جواب سوالات من رو بدهید. سالهاست که با این سوالات درگیرم. ممنون!