حکیم مهر: مدیر کل دامپزشکی استان مازندران عملکرد مرکز بررسی بیماریهای طیور کشور در مازندران را تشریح کرد .
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندران، «دکتر محمدحسن گلپایگانی» مدیر کل دامپزشکی استان از فعالیت مداوم تنها مرکز تشخیص و بررسی بیماریهای طیور کشور در مازندران خبر داد و افزود این مرکز به عنوان تنها مرکز استراتژیک ملی برای بررسی و تشخیص بیماریهای طیور تحت نظارت دامپزشکی علی رغم تحریم ها و مشکلات برای تهیه مواد آزمایشگاهی با قدرت به فعالیت خود ادامه می دهد.
وی در ادامه گفت: مرکز بررسی بیماریهای طیور شهید صمصام طور واقع در روستای دوک شهرستان سیمرغ تنها مرکز تخصصی بررسی و پایش بیماریهای مهم صنعت طیور در کشور محسوب میگردد و ساخت فاز اول این این مرکز در زمینی به مساحت 5/ 9 هکتار در سال 1376 شروع شده و شامل 1700 متر مربع فضای آزمایشگاهی و 1000 متر مربع فضای اداری و 250 متر مربع سالن کالبدگشایی ویژه پرندگان در تیرماه سال 1387 افتتاح و به بهره برداری رسید.
مدیر کل دامپزشکی مازندران تاکید کرد ، بخش های مختلف و فعالی این مرکز شامل بخش مولکولی ، سرولوژی ، انگل شناسی و میکروبی بوده که با نمونه برداری و ارسال نمونه ها از طرف ادارات دامپزشکی و حتی ادارات کل سایر استانها این بخش ها با استفاده از توان تخصصی فعالیت می نمایند.
ایشان ضمن تشریح عملکرد این مرکز در 5 ماهه اول سال 1400 تعداد انجام آزمایشات بخش سولوژی اعم از HI ، RSAtest و ELISA تعداد 11099 مورد عنوان کرد و تعداد کشت میکروبی انجام شده بر اساس نمونه برداری از کارخانجات جوجه کشی و بررسی نمونه های سالمونلا و قارچ را 1001 مورد در طول 5 ماهه اول سال برشمرد.
گلپایگانی از جمله مهمترین عملیات این مرکز را انجام آزمایشات مولکولی اعلام کرد و خاطرنشان ساخت در طول 5 ماهه اول سال جاری 8274 مورد نمونه های طیور و آبزیان در این مرکز مورد آزمایش PCR قرار گرفت.
مدیر کل دامپزشکی مازندران بررسی میزان ایمنی زایی واکسن های کشته تولید داخل و وارداتی ارجاعی از سازمان دامپزشکی در جوجه های SPF ، کشت میکروبی و قارچی نمونه های طیور ونمونه های اخذ شده از کارخانجات جوجه کشی ، انجام آزمایشات مولکولی برروی نمونه های ماهی جهت بررسی و تشخیص بیماری های IHN – IPN – VHS ، ردیابی مصرف مالاشیت گرین در نمونه های ماهی ، بررسی و تشخیص وجود انواع آفلاتوکسین ها ، هیستامین و باقیمانده های آنتی بیوتیک در فرآورده ها و نهاده ها ، ردیابی میزان فلزات سنگین شامل کادمیوم ، جیوه ، سرب و آرسنیک و بررسی و تشخیص آزمایشگاهی بیماریهای میکروبی و انگلی زنبور عسل را از جمله دیگر قابلیت های این مرکز عنوان کرد .
وی در پایان خواستار توجه بیشتر مسئولین استانی در تامین اعتبار لازم برای نگهداری تجهیزات و خرید مواد آزمایشگاهی جهت افزایش نظارت های بهداشتی دامپزشکی به منظور تامین امنیت غذایی گردید.
به حق چی های نشنیده