کد خبر: ۶۶۴۷۶

حکیم مهر: رئیس نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه استانداردهای لازم برای نگهداری از حیوان ها در مراکز نگهداری ارتقاء یافته است، گفت: از پنج مرکز نگهداری حیوانات در تهران، تنها یک مرکز دارای شرایط استاندارد روز است و چهار مرکز دیگر، حداقل استاندارد را دارند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «محمد کرمی»، روز پنجشنبه با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته حیوان ها در فضاهای بزرگ تر و نزدیک به شرایط زیست واقعی در طبیعت نگهداری می شوند، گفت: استانداردسازی مراکز نگهداری از حیوان ها در کشور براساس استانداردهای به روز در دنیا، مستلزم زمان و هزینه زیاد است و این امر برای بهره برداران بخش خصوصی که منبع درآمد آنها تنها از طریق فروش بلیت به بازدید کنندگان یا اجاره بخشی از فضای موجود به اصناف است، امکان پذیر نیست.

کریمی خاطرنشان کرد: پنج مرکز نگهداری حیوانات شامل لویزان، ارم، مرکز نگهداری حیات وحش صفا دشت، مرکز نگهداری حیات وحش پارک ملت و مرکز نگهداری حیات وحش باغ راز هستی در استان تهران وجود دارد.

به گفته وی، برخی از این مراکز نظیر باغ وحش ارم در تهران حدود ۳۰ سال قبل ساخته شده است که باید اصلاحاتی برای بهتر شدن جایگاه های نگهداری از حیوان ها و پرندگان صورت گیرد تا با استانداردهای به روز همخوانی داشته باشد.

رئیس نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: برخی مراکز نگهداری از پرندگان نظیر باغ پرندگان لویزان در تهران که اخیرا ساخته شده با استانداردهای به روز منطبق و از شرایط خوبی برخوردار است.

کرمی با بیان اینکه در مراکز نگهداری همه حیوان ها و پرندگان در قفس نگهداری نمی شوند و برخی از آنها در فضای باز هستند، توضیح داد: نگهداری برخی حیوان ها در قفس های قدیمی مناسب نیست و باید به روز شود.

وی اذعان داشت: برای مرکزی باحدود ۱۰۰ گونه انواع پرنده، گوشتخوار، خزنده و ۵۰۰ حیوان نظیر انواع گوشتخوران، علف خوران، دو زیستان و خزندگان ماهانه ۸۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان هزینه برای نگهه داری حیوان ها، تغذیه و دارو، حقوق دامپزشک و کارکنان، به متولی هر یک از این مراکز تحمیل می شود که با تعرفه های در نظر گرفته شده برای بلیت های بازدید از مراکز، صاحبان آنها نمی توانند هزینه های مورد نیاز را تامین کنند چه برسد به اینکه بخواهند مراکز را تجهیز کنند.

وی با بیان اینکه هر یک از حیوان ها و پرندگان با توجه به رژیم غذایی که باید داشته باشند روزانه چند وعده گوشت، میوه، دانه و علوفه می خورند، توضیح داد: برخی از متولیان امر از پس هزینه ها بر نمی آمدند به همین دلیل ناگزیر شدند پس از تعطیل کردن مراکز با اخذ مجوز از سوی محیط زیست گونه های خود را به مراکز دیگر انتقال می دهند.

رئیس نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در خصوص نظارت بر مراکز موجود نیز اذعان داشت: کارشناسان این سازمان به صورت هفتگی از مراکز نگهداری حیوان ها، باغ پرندگان، حیاط و باغ های وحش بازدید و بر نحوه عمل کارکنان این مراکز نظارت می کنند و هر موردی باشد کارشناسان به صورت شفاهی یا کتبی به مسئولان ذی ربط اعلام می کنند.

کرمی افزود: علاوه بر اینکه براساس فرم های پایش، گونه ها و تعداد آنها در مراکز کنترل می شود، وضعیت بهداشتی، وضعیت سلامتی ظاهری گونه، وضعیت تغذیه و شرایط نگهداری گونه ها نیز در هر بازدید کنترل می شود.

به گفته وی برخی از گونه ها نیز براساس نیاز مراکز یا با توجه به شرایط نگهداری با صدور مجوز از سوی سازمان یا اداره کل محیط زیست استان ها به دیگر مراکز در استان یا شهرستان های دیگر منتقل می شود.

کرمی در خصوص نحوه بازدید از حیات وحش در شرایط شیوع کرونا نیز گفت: بازدید از این مراکز منوط به تصمیمات ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا است و در مواقعی که بازید مجاز است به دلیل ترس مردم از ابتلا به کرونا استقبال از سوی آنها بسیار کم است.


نظر شما
ادامه