حکیم مهر: رییس شورای نظام دامپزشکی استان خراسان رضوی گفت: رغبت نداشتن بانوان دانشآموخته دامپزشکی در حوزه درمان و کلینیکهای دامپزشکی با وجود تعداد بیشتر دانشآموختگان زن نسبت به مردان، از چالشهای عمده پیش روی حوزه دامپزشکی است.
به گزارش حکیم مهر، «دکتر غلامرضا قنبری» در گفت وگو با خبرنگاران به بیان مشکلات افراد فارغ التحصیل رشته دامپزشکی پرداخت و گفت: فارغالتحصیلان دامپزشکی دو مشکل عمده دارند؛ اولین مشکل عدم تناسب فضای کسب و کار دامپزشکی برای بانوان است. بیمیلی بانوان به حضور در کشتارگاهها و مزارع پرورش دام و طیور برای ارائه خدمات دامپزشکی دلایل عدیدهای دارد که از آن جمله شرایط خاص کاری این حرفه و دوری مسافت این مراکز با شهر است .
وی بیان کرد: این در حالی است که طی سالهای گذشته بیشترین دانشآموختگان حوزه دامپزشکی کشور را بانوان تشکیل میدهند .
قنبری تصریح کرد: فعالیت بانوان در مراکز دامپزشکی و سایر مکانهای مرتبط با آن دشوار است که این موضوع از طریق سازمان سنجش و مجلس قابل پیگیری است. دومین مشکل نیز نبود توانمندی و مهارت کافی در فارغالتحصیلان است.
وی خاطرنشان کرد: هماکنون سه هزار و ۵۰۰ نفر فعال در حوزه دامپزشکی شامل دولتی، دانشگاهی و خصوصی عضو نظام دامپزشکی خراسان رضوی هستند که در بخش های مختلف نظیر کلینیکهای دامپزشکی، درمانگاهها، مراکز مایهکوبی و داروخانهها فعالیت میکنند .
دکتر قنبری دریافت حقوق ناظران بهداشتی مستقر در کشتارگاهها از کارفرمایان این مراکز را از دیگر چالشهای این بخش در راستای نظارت و تامین بهداشت عنوان کرد و گفت: بر این اساس اگر ناظران بهداشتی خطا و کاستی را گزارش کنند، ممکن است از نظر صنفی و کاری برای آنان مشکل ایجاد شود که باید این چالش از طریق راهکارهای قانونی برطرف گردد.
رئیس شورای نظام دامپزشکی خراسان رضوی، اظهار کرد: بخش خصوصی و صنفی قسمت بزرگی از نظام دامپزشکی استان را به خود اختصاص داده است. میانگین خروجیهای سالانه دانشگاهی رشته دامپزشکی در خراسان رضوی حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ فارغالتحصیل است.
وی درباره ارتباط مالی مسئولان فنی و بهداشتی با کارفرما گفت: در خصوص عملکرد مسئولان فنی و بهداشتی در واحدهای تولیدی و خدماتی پیگیریهای متعددی انجام شده است. یکی از مواردی که خراسان رضوی پیشگام اجرای آن شد، اجرای ماده ۱۹ قانون نظام دامپزشکی کشور بود که طبق آن روابط مالی میان مسئول فنی و بهداشتی با کارفرما باید کاملا قطع شود تا مسئولین مرتبط وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند زیرا وابسته بودن مالی مسئول فنی و بهداشتی به کارفرما مسئول مرتبط را تحت فشار گذاشته و تاثیر منفی بر عملکرد آن خواهد گذاشت.
قنبری افزود: خراسان رضوی اولین استانی است که برای جلوگیری از این مساله اقدام به اجرای ماده ۱۹ قانون نظام دامپزشکی کرده است.
منبع: ایسنا، ایرنا
ولی دوباره شما هم بحث خانم و آقا نکنید...
هرکی بهتر تلاش کنه موفق تره..