
حکیم مهر: معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور به ابهامات مربوط به انتشار گسترده «انگل توکسوپلاسما گوندی» در طیور کشور پاسخ داد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از اقتصاد آنلاین، «دکتر سید بهمن نقیبی» با بیان اینکه پژوهش دانشگاه اصفهان در جامعه آماری محدود و در شرایطی که قابل تائید نیست انجام شده است، اظهار کرد: بر اساس آنچه در اطلاعات پژوهش منتشر شده است، جامعه آماری تنها ۶۰ نمونه از سرم خونی طیور به حالت لختگی بوده است که هم از نظر جمعیت آماری و هم از نظر روش انجام آزمایش مورد تائید قرار نمی گیرد.
نقیبی تاکید کرد: دستاورد این پژوهش قابل تعمیم به کل جمعیت طیور کشور نیست
وی یادآور شد: به رغم مورد تائید نبودن آن، ما از همکارانمان در اداره کل دامپزشکی استان اصفهان خواسته ایم موضوع را پیگیری کنند تا در ابتدا مشخص شود که سطح تحقیق این پژوهش چه میزان بوده است.
نقیبی در پاسخ به این پرسش که آیا سازمان دامپزشکی برآوردی از میزان گسترگی انتشار این نوع انگل در طیور کشور دارد، گفت: این انگل انتشار جهانی دارد و طبیعتا در ایران هم وجود دارد، اما پاسخ به این پرسش دشوار است که میزان انتشار چه چقدر است و یا در کدام مناطق کشور بیشتر است.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور این اطمینان را داد که میزان انتشار در طیور صنعتی کشور بسیار نادر است چراکه طیور صنعتی معمولا در محیط ایزوله و دور از ناقل انگل یعنی گربه سانان نگهداری می شوند.
نقیبی احتمال ابتلای طیور بومی به این نوع انگل را بسیار بالاتر از طیور صنعتی دانست که در نتیجه نیاز به دقت بیشتر در نگهداری و مصرف گوشت آن ها از سوی روستائیان و مردم دارد.
وی از جمله مهمترین نکات بهداشتی برای مقابله با انتشار این نوع انگل را در برخورد درست با ناقل اصلی آن یعنی گربه سانان دانست.
نقیبی توضیح داد: گربه سانان معمولا مهمترین ناقل انگل هستند، پس توصیه می شود در مواجه با این پستاندار یا مدفوع آن مسائل بهداشت شخصی رعایت شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه احتمال برخورد طیور بومی با گربه سانان بیشتر است، توصیه ما به روستائیان نگهداری طیور در فضای محصور شدهای است که گربه امکان ورود به آن را ندارد.
نقیبی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه توصیه شما به مرغداران صنعتی چیست، تصریح کرد: توصیه خاصی برای مرغداران صنعتی وجود ندارد، چراکه امکان حضور گربه ها در سالن های مرغداری صنعتی بسیار کم است.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور همچنین به مردم توصیه کرد که گوشت طیور را کاملا پخته مصرف کنند.
به گفته نقیبی، پخت کامل گوشت طیور می تواند در صورت وجود کیست انگلی در گوشت آن را از بین ببرد.
این مقام مسئول یادآور شد: در فرهنگ غذایی ما ایرانیان مصرف گوشت معمولا به صورت پخته انجام میشود، اما توجه به نکات توصیه شده هم در مواجه با گربه سانان و هم نگهداری از طیور می تواند خطر انتشار و ابتلا را تا حد زیادی کاهش دهد.
 نادر زمانی که مسئول فنی مستقیما از کارفرما پول نگیره آقای دکتر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
         		            نادر زمانی که مسئول فنی مستقیما از کارفرما پول نگیره آقای دکتر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟         		                     		         با اعصاب مردم بازی میکنن. هر روز یه موضوع حاشیه ای بیمورد.
         		            با اعصاب مردم بازی میکنن. هر روز یه موضوع حاشیه ای بیمورد.         		                     		         واقعا چرا سازمان در مقابل کارفرما ها کوتاه می بآید اخه تا کی مسئول فنی بهداشتی زبر نظر کارفرما باشه اونم در کشتارگاههای صنعتی حکیم مهر جان لااقل اینو دیگه ساسنور نکن
         		            واقعا چرا سازمان در مقابل کارفرما ها کوتاه می بآید اخه تا کی مسئول فنی بهداشتی زبر نظر کارفرما باشه اونم در کشتارگاههای صنعتی حکیم مهر جان لااقل اینو دیگه ساسنور نکن         		                     		         عجب ایشون اطلاعاتش بسیار بالاتره از استاد تمام انگل شناسیه. من نمیدونم چطور اینا انگل شناسن.
         		            عجب ایشون اطلاعاتش بسیار بالاتره از استاد تمام انگل شناسیه. من نمیدونم چطور اینا انگل شناسن. |
         		                            |         		                             وقتی در زمان عفونی بودنش از طریق مدفوع باعث انتقال آلودگی میشه یعنی ناقل هم هست
         		                    وقتی در زمان عفونی بودنش از طریق مدفوع باعث انتقال آلودگی میشه یعنی ناقل هم هست |
         		                            |         		                             طی گذران چرخه از طریق مدفوع دفع میشود میزبان ناقل با میزبان اصلی از لحاظ تعریف و توصیف متفاوتند.
         		                    طی گذران چرخه از طریق مدفوع دفع میشود میزبان ناقل با میزبان اصلی از لحاظ تعریف و توصیف متفاوتند.         				                     		                 تازه من میگم 100 درصد طیور کشور تیتر خونشان مثبت است خوب چه اشکالی داره وقتی کیست انگل در 60درجه حرارت از بین میرود مشکلی را ایجاد نمیکند.مگر گوست و شیر مبتلا یان به بروسلا  پس از حرارت دادن خورده نمیشود؟. مگر در شیر باکتری سل وجود ندارد که بعد از پاستوریزاسیون از بین میروند. من اگر جای دکتر نقیبی بودم نتیجه اصفهان را هر جند غلط میپذیرفتم و استدلال میآوردم که کیست برادیزوئیت در  67 درجه حرات ومنهای 20 درجه فریز کاملا از بین میرود. خوب مشکل کجاست؟.
         		            تازه من میگم 100 درصد طیور کشور تیتر خونشان مثبت است خوب چه اشکالی داره وقتی کیست انگل در 60درجه حرارت از بین میرود مشکلی را ایجاد نمیکند.مگر گوست و شیر مبتلا یان به بروسلا  پس از حرارت دادن خورده نمیشود؟. مگر در شیر باکتری سل وجود ندارد که بعد از پاستوریزاسیون از بین میروند. من اگر جای دکتر نقیبی بودم نتیجه اصفهان را هر جند غلط میپذیرفتم و استدلال میآوردم که کیست برادیزوئیت در  67 درجه حرات ومنهای 20 درجه فریز کاملا از بین میرود. خوب مشکل کجاست؟. |
         		                            |         		                             پس چقدر احمقن این غربی ها که دنبال از بین بردن این بیماری ها هستن. خوب میجوشونیم و خوب میپزیم. دامپزشکی هم نمیخوایم! آقای مدرس دانشگاه. بدبخت شاگرد های شما.
         		                    پس چقدر احمقن این غربی ها که دنبال از بین بردن این بیماری ها هستن. خوب میجوشونیم و خوب میپزیم. دامپزشکی هم نمیخوایم! آقای مدرس دانشگاه. بدبخت شاگرد های شما. |
         		                            |         		                             شما بفرما غربی ها چه میکنن؟
         		                    شما بفرما غربی ها چه میکنن؟ ضمن تشکر از آقای دکتر نقیبی قطعا مهمترین و محتمل ترین راه انتقال انگل ، خوراک مرغ هست . همانطور که ایشان فرمایش کردند ، احتمال حضور گربه ها در سالن های مرغداری کمه ولی با اوضاع نابسامان دان مرغ نمیشه این پزوهش رو نفی کرد هرچند خوشحال میشیم نتایج این پژوهش اشتباه باشه .
         		            ضمن تشکر از آقای دکتر نقیبی قطعا مهمترین و محتمل ترین راه انتقال انگل ، خوراک مرغ هست . همانطور که ایشان فرمایش کردند ، احتمال حضور گربه ها در سالن های مرغداری کمه ولی با اوضاع نابسامان دان مرغ نمیشه این پزوهش رو نفی کرد هرچند خوشحال میشیم نتایج این پژوهش اشتباه باشه .         		                     		         جدا از درست یا اشتباه بودن روش انجام این تحقیق، درسته که طیور صنعتی تماس مستقیم با گربه ندارند ولی باید توجه داشت که احتمال الودگی جیره و بخصوص پودر مصرفی در خوراک طیور با توجه به شرایط بعضا غیر بهداشتی حمل و انبارداری ان بالا هست
         		            جدا از درست یا اشتباه بودن روش انجام این تحقیق، درسته که طیور صنعتی تماس مستقیم با گربه ندارند ولی باید توجه داشت که احتمال الودگی جیره و بخصوص پودر مصرفی در خوراک طیور با توجه به شرایط بعضا غیر بهداشتی حمل و انبارداری ان بالا هست         		                     		         هر کس مرغداری دیده باشه میدونه که ورود گربه به سالن های مرغداری صنعتی غیر ممکن است!
         		            هر کس مرغداری دیده باشه میدونه که ورود گربه به سالن های مرغداری صنعتی غیر ممکن است! |
         		                            |         		                             دکترجان...دقیقا مشخصه که مرغداری رو از نزدیک دیدی....گربه میگه من و اینهمه خوشبختی محاله...:)
         		                    دکترجان...دقیقا مشخصه که مرغداری رو از نزدیک دیدی....گربه میگه من و اینهمه خوشبختی محاله...:)         				                     		                 گربه که تو سالن مرغداری نمیتونه بره؛
         		            گربه که تو سالن مرغداری نمیتونه بره؛ قرار نیست مقاله مورد تائید سازمان باشه!
         		            قرار نیست مقاله مورد تائید سازمان باشه! |
         		                            |         		                             منزل کسایی که گربه نگه میدارن؟
         		                    منزل کسایی که گربه نگه میدارن؟ همه ی مصرف کنندگان، خانگی نیستند و خیلی از گوشت و مرغ و شیر و.. در طبخ غذاهای رستورانی، صنعتی یا طبخ عمده برای مراکز بزرگ مثل سربازخانه ها، خوابگاه ها، بیمارستان ها و. است. که بخاطر زمان کمتر یا حجم غذای بالا، درجه حرارت کافی یا به مدت لازم داده نمیشود.
         		            همه ی مصرف کنندگان، خانگی نیستند و خیلی از گوشت و مرغ و شیر و.. در طبخ غذاهای رستورانی، صنعتی یا طبخ عمده برای مراکز بزرگ مثل سربازخانه ها، خوابگاه ها، بیمارستان ها و. است. که بخاطر زمان کمتر یا حجم غذای بالا، درجه حرارت کافی یا به مدت لازم داده نمیشود.  چرا همه فکر میکنند که همه گربه ها آلوده هستند.گربه وقتی آلوده شد چند وقتی انگل را دفع میکند و دیگر ایمن مشود و هیچ اووسیستی دفع نمیکند به متن زیر نگاه کنید:
         		            چرا همه فکر میکنند که همه گربه ها آلوده هستند.گربه وقتی آلوده شد چند وقتی انگل را دفع میکند و دیگر ایمن مشود و هیچ اووسیستی دفع نمیکند به متن زیر نگاه کنید: غربی ها احمق نیستن راه کار دارن نشونت میدن:
         		            غربی ها احمق نیستن راه کار دارن نشونت میدن: |
         		                            |         		                             در فرآیند تولید سوسیس و کالباس یک مرحله پخت وجود داره که دقیقا مشابه پاستوریزاسیون عمل میکند و نیازی به پخت دوباره ندارد
         		                    در فرآیند تولید سوسیس و کالباس یک مرحله پخت وجود داره که دقیقا مشابه پاستوریزاسیون عمل میکند و نیازی به پخت دوباره ندارد  ولی آیا خبر ندارید که برخی از مرغداران برای مبارزه با موش در انبارهای دان ، از گربه استفاده می کنند و محیط و دان می تواند آلوده باشد
         		            ولی آیا خبر ندارید که برخی از مرغداران برای مبارزه با موش در انبارهای دان ، از گربه استفاده می کنند و محیط و دان می تواند آلوده باشد         		                     		         |
         		                            |         		                             خیلی اشتباه میکنند!!
         		                    خیلی اشتباه میکنند!!         				                     		                 خانم نقیبی دامپزشک هستند؟
         		            خانم نقیبی دامپزشک هستند؟ |
         		                            |         		                             خانم دکتر نقیبی از بهترین ها در دوران دانشجویی بودند و هستند
         		                    خانم دکتر نقیبی از بهترین ها در دوران دانشجویی بودند و هستند  اگر گربه ها تست شده باشند و IgG در خون آنها بالا باشد اشتباه نمیکنند بلکه کار درستی انجام میدهند بلکه موشهای آلوده در اثر زاد و ولد بچه های آلوده تولید مینمایند.
         		            اگر گربه ها تست شده باشند و IgG در خون آنها بالا باشد اشتباه نمیکنند بلکه کار درستی انجام میدهند بلکه موشهای آلوده در اثر زاد و ولد بچه های آلوده تولید مینمایند.         		                     		        
خدایی نکرده تولید مرغ کم نشه، جهاد ناراحت میشه.
بهداشت و سلامت هم با وزارت بهداشت هست، کسی کاری به ما نداره.
خدا رو شکر این تقسیم بندی سال ها پیش شد و ما پاسخگوی سلامت مردم نیستیم.
وزیر بهداشت سابق گفت بجای فیزیوتراپی خودتون بمالید، مسئولان دامپزشکی هم میگن بجای اطمینان از سلامت گوشت و مرغ، خودتون خوب بپزید!
دوما که این احتمال نه تنها در گوشت مرغ که در گوشت و چه بسا شیرگاو و از همه مهمتر سبزیجات بسیار محتمل تره و دلیل نمیشه مردم بترسن اگه نیاز به هشدار باشه اون استاد گرامی حتما به مراجع ذیصلاح اعلام میکنن و لازم نیس ما مدام در مقالات دانشگاهی جستجو کنیم
سوما که از قدیم الایام تا کنون پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون یا سایر روشهای حرارتی از روشهای اثبات شده برای حذف عامل میکروبی و افزایش ایمنی و ماندگاری ماده غذایی بوده و شما به هیچ عنوان نمیتونین توصیه آقای دکتر رو نقض کنین یا نادیده بگیرین
اگر روش دیگری برای از بین بردن عامل به ذهنتون میرسه بفرمایید تا اساتید دانشگاهی استفاده کنن
چهارم این که در نظر بگیرین ممکنه خیلی از ما به این عامل آلوده باشیم ولی حتی متوجه اون نشده باشیم چون بغیر از افراد دارای ضعف ایمنی و خانم های باردار اونم در بارداری اول اونقدرها هم خطرافرین نیس