حکیم مهر: معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور به ابهامات مربوط به انتشار گسترده «انگل توکسوپلاسما گوندی» در طیور کشور پاسخ داد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از اقتصاد آنلاین، «دکتر سید بهمن نقیبی» با بیان اینکه پژوهش دانشگاه اصفهان در جامعه آماری محدود و در شرایطی که قابل تائید نیست انجام شده است، اظهار کرد: بر اساس آنچه در اطلاعات پژوهش منتشر شده است، جامعه آماری تنها ۶۰ نمونه از سرم خونی طیور به حالت لختگی بوده است که هم از نظر جمعیت آماری و هم از نظر روش انجام آزمایش مورد تائید قرار نمی گیرد.
نقیبی تاکید کرد: دستاورد این پژوهش قابل تعمیم به کل جمعیت طیور کشور نیست
وی یادآور شد: به رغم مورد تائید نبودن آن، ما از همکارانمان در اداره کل دامپزشکی استان اصفهان خواسته ایم موضوع را پیگیری کنند تا در ابتدا مشخص شود که سطح تحقیق این پژوهش چه میزان بوده است.
نقیبی در پاسخ به این پرسش که آیا سازمان دامپزشکی برآوردی از میزان گسترگی انتشار این نوع انگل در طیور کشور دارد، گفت: این انگل انتشار جهانی دارد و طبیعتا در ایران هم وجود دارد، اما پاسخ به این پرسش دشوار است که میزان انتشار چه چقدر است و یا در کدام مناطق کشور بیشتر است.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور این اطمینان را داد که میزان انتشار در طیور صنعتی کشور بسیار نادر است چراکه طیور صنعتی معمولا در محیط ایزوله و دور از ناقل انگل یعنی گربه سانان نگهداری می شوند.
نقیبی احتمال ابتلای طیور بومی به این نوع انگل را بسیار بالاتر از طیور صنعتی دانست که در نتیجه نیاز به دقت بیشتر در نگهداری و مصرف گوشت آن ها از سوی روستائیان و مردم دارد.
وی از جمله مهمترین نکات بهداشتی برای مقابله با انتشار این نوع انگل را در برخورد درست با ناقل اصلی آن یعنی گربه سانان دانست.
نقیبی توضیح داد: گربه سانان معمولا مهمترین ناقل انگل هستند، پس توصیه می شود در مواجه با این پستاندار یا مدفوع آن مسائل بهداشت شخصی رعایت شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه احتمال برخورد طیور بومی با گربه سانان بیشتر است، توصیه ما به روستائیان نگهداری طیور در فضای محصور شدهای است که گربه امکان ورود به آن را ندارد.
نقیبی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه توصیه شما به مرغداران صنعتی چیست، تصریح کرد: توصیه خاصی برای مرغداران صنعتی وجود ندارد، چراکه امکان حضور گربه ها در سالن های مرغداری صنعتی بسیار کم است.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور همچنین به مردم توصیه کرد که گوشت طیور را کاملا پخته مصرف کنند.
به گفته نقیبی، پخت کامل گوشت طیور می تواند در صورت وجود کیست انگلی در گوشت آن را از بین ببرد.
این مقام مسئول یادآور شد: در فرهنگ غذایی ما ایرانیان مصرف گوشت معمولا به صورت پخته انجام میشود، اما توجه به نکات توصیه شده هم در مواجه با گربه سانان و هم نگهداری از طیور می تواند خطر انتشار و ابتلا را تا حد زیادی کاهش دهد.
خدایی نکرده تولید مرغ کم نشه، جهاد ناراحت میشه.
بهداشت و سلامت هم با وزارت بهداشت هست، کسی کاری به ما نداره.
خدا رو شکر این تقسیم بندی سال ها پیش شد و ما پاسخگوی سلامت مردم نیستیم.
وزیر بهداشت سابق گفت بجای فیزیوتراپی خودتون بمالید، مسئولان دامپزشکی هم میگن بجای اطمینان از سلامت گوشت و مرغ، خودتون خوب بپزید!
دوما که این احتمال نه تنها در گوشت مرغ که در گوشت و چه بسا شیرگاو و از همه مهمتر سبزیجات بسیار محتمل تره و دلیل نمیشه مردم بترسن اگه نیاز به هشدار باشه اون استاد گرامی حتما به مراجع ذیصلاح اعلام میکنن و لازم نیس ما مدام در مقالات دانشگاهی جستجو کنیم
سوما که از قدیم الایام تا کنون پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون یا سایر روشهای حرارتی از روشهای اثبات شده برای حذف عامل میکروبی و افزایش ایمنی و ماندگاری ماده غذایی بوده و شما به هیچ عنوان نمیتونین توصیه آقای دکتر رو نقض کنین یا نادیده بگیرین
اگر روش دیگری برای از بین بردن عامل به ذهنتون میرسه بفرمایید تا اساتید دانشگاهی استفاده کنن
چهارم این که در نظر بگیرین ممکنه خیلی از ما به این عامل آلوده باشیم ولی حتی متوجه اون نشده باشیم چون بغیر از افراد دارای ضعف ایمنی و خانم های باردار اونم در بارداری اول اونقدرها هم خطرافرین نیس