کد خبر: ۶۸۴۳۸
تعداد نظرات: ۵ نظر
 

حکیم مهر: مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه اقدامات قبل و بعد انقلاب در حوزه دامپزشکی قابل مقایسه نیست، گفت: استقرار ۷۴ واحد قرنطینه مرزی و بین استانی تنها بخشی از دستاوردهای انقلاب در حوزه دامپزشکی سیستان و بلوچستان است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از عصرهامون، وضعیت بهداشت و درمان در حوزه دام، طیور، آبزیان و نظارت های بهداشتی از لحاظ کمی و کیفی با دوران قبل از انقلاب قابل مقایسه نبوده و نیست؛ به خصوص در چند دهه اخیر به واسطه سیاست های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و سازمان دامپزشکی کل کشور، کارها و فعالیت های ارزشمندی برای دسترسی مردم به خدمات بهداشتی و درمانی در سیستان وبلوچستان صورت پذیرفته است.

بیان این مطلب بدان جهت است که با توجه به محروم بودن منطقه و عدم وجود امکانات و پایین بودن سطح سواد، افرادی بدون تحصیلات و مدرک علمی و صرفا با تجربیات خود اقدام به تشخیص و درمان دام های بومی در برابر بیماری های واگیردار دامی و قابل انتقال بین انسان و دام می کردند، همچنین عدم وجود مراکز درمانی، داروخانه، مایه کوبی و آزمایشگاه دامپزشکی از معضلاتی بود که در سال های قبل از انقلاب با آن مواجه بودیم اما خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اقدامات چشمگیری در حوزه بهداشت و درمان دام و طیور انجام پذیرفت که می توان به حضوردکتر دامپزشک، نیروی کارشناس و کاردان در قالب نیروهای دولتی و فعالین بخش خصوصی در اماکن درمانگاهی، داروخانه ها، مراکز مایه کوبی و مسئول فنی بهداشتی واحدهای دام و طیور و آبزی پروری اشاره کرد.

قبل از انقلاب داروخانه و واحدهای درمانی برای دام ها وجود نداشت

 «دکتر مهدی حسینی» مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما در آستانه چهل و سومین سال شکوفایی انقلاب به بیان اقدامات و خدمات ارائه شده به مردم در حوزه دامپزشکی پرداخت و اظهار کرد: این سازمان با هدف تامین بهداشت عمومی، ارتقای سطح بهداشت عمومی و حفظ سرمایه های دامی بومی کشور در سال 1350 در سه محور پیشگیری و کنترل بیماری های دامی، پیشگیری و کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام و ارتقای بهداشت عمومی جامعه تاسیس شد.

وی با بیان اینکه قرنطینه ای قبل از انقلاب در این منطقه وجود نداشت، گفت: تنها 2-1 قرنطینه بین استانی برای رصد محموله هایی که از استان خارج می شد، وجود داشت، هم اکنون به برکت انقلاب اسلامی 74 واحد قرنطینه مرزی و بین استانی فعال وجود دارد که کلیه فرآورده های دام زنده و خامی که از استان خارج می شوند را رصد می کنند.

این مسئول، انجام تست و واکسیناسیون فراگیر دام ها علیه بیماری های مشترک بین انسان و دام، واکسیناسیون دام ها علیه بیماری های واگیر و غیرواگیر دامی، کنترل بیماری های دامی از جمله طاعون نشخوار کنندگان کوچک، آبله، شاربن و بروسلوز را از جمله اقدام های بهداشتی در طول چهار دهه گذشته عنوان کرد.

مدیر کل دامپزشکی استان در ادامه با بیان اینکه قبل از انقلاب به علت نبود دامپزشک صرفا از روی ظاهر دام نسبت به درمان آن اقدام می کردند، افزود: قبل از انقلاب هیچ داروخانه و واحدهای درمانی و درمانگاهی در استان وجود نداشت و تمامی این خدمات در داخل ادارات دولتی انجام می شد، هم اکنون در استان 88 واحد درمانی خدماتی دامپزشکی، 32 واحد داروخانه و 18 مرکز مایه کوبی و همچنین دو مرکز پخش دارویی وجود دارد که ارائه خدمت می کنند.

 حسنی احداث و تجهیز ۳ آزمایشگاه تشخیص دامپزشکی، نیروی انسانی متخصص، احداث مراکز تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی و سردآبی و ایجاد قابلیت نظارت و ترخیص بهداشتی یک میلیون تن انواع نهاده وارداتی و صادرات محصولات شیلاتی را از دیگر دستاورد انقلاب اسلامی در این حوزه برشمرد و ادامه داد: پیروزی انقلاب اسلامی از بزرگترین افتخارات ملت ایران است که با یکپارچگی و وحدت به رهبری حضرت امام خمینی(ره) آغاز شد.

 

انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
0
3
برای این که مقایسه ی صحیحی داشته باشیم ، وقتی سال ۱۴۰۰ را با سال ۱۳۵۷ مقایسه میکنیم، باید ببینیم تفاوت سال ۵۷ با ۱۳۱۴ چقدر است. پس ۳ تا زمان را در نظر بگیریم. ملت ۱۳۱۴، ۱۳۵۷ و ۱۴۰۰. همه میدانیم خوشبخت ترینشان کدام بودند.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۷:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
احسنت،
اینها .................. و نمیخواهند واقعیت را ببینند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
در آن زمان خدمات دامپزشکی اعم از درمان و واکسیناسیون و غیره حتی در سیستان و بلوچستان کاملا رایگان و دولتی بود . وجود بخش خصوصی در آن زمان با توجه به سطح کیفی و کمی خدمات دولتی توجیه علمی و اقتصادی نداشت .
آموزش در دانشکده های دامپزشکی استاندارد و با کیفیت بود و هیچ فارغ التحصیل دامپزشکی بیکار نمیماند و بلافاصله بعد از دریافت مدرک با حقوق و مزایایی مناسب و حتی قابل توجه استخدام می شد .
در آن زمان دولت برای کشاورز و دامدار هزینه کرده و به بهانه های بی اساس دست در جیب دامدار نمی کرد . حتی برای حفاظت از سرمایه دامی کشور و جلوگیری از ورود دامهای بیمار در مرزها تا عمق چند کیلومتر ، دامهای داخل خاک کشورهای همسایه را نیز رایگان واکسینه میکرد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
0
2
از ظاهرشون و سنشون مشخصه قبل از انقلاب رو هم شاهد بودن.
مجید
|
Canada
|
۱۶:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
0
1
مقایسه کنید سطح خوشحالی و رفاه مردم سیستان و بلوچستان قبل و بعد از انقلاب را زمان حکومت قبلی هم این منطقه و کردستان زیر خط فقر بودن الان هم هستند (چون هیچ سرمایه گذاری نمیشود ) با این آسمان به ریسمان بستن نمیتوان حقیقت را کتمان کرد .
نظر شما
ادامه