کد خبر: ۶۸۸۰۲
تعداد نظرات: ۱۰ نظر

حکیم مهر: مدیرکل دامپزشکی خوزستان نسبت به مشکلات تغذیه‌ای دام‌ها در پی خشکسالی و گرانی نهاده‌ها هشدار داد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر مصطفی کنارکوهی» در نشست خبری که امروز (۱۶ اسفندماه) برگزار شد، با اشاره به تأثیر خشکسالی بر سلامت دام‌ها اظهار کرد: با توجه به اینکه ۸۰ درصد دامداران خوزستانی به صورت سنتی فعالیت می‌کنند، گرانی نهاده‌ها، خشکسالی و دیگر مشکلات موجب می‌شود دامداران به تغذیه نامرتبط برای دام‌ها رو بیاورند که این مساله مشکلات زیادی برای سلامتی دام‌ها ایجاد می‌کند. این مساله بر تولیدات دامی نیز تأثیر می‌گذارد و در این زمینه احساس خطر می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه در سال آینده در زمینه تنش آبی بیشتر مشکل خواهیم داشت، افزود: گاومیش‌ها به آب شیرین نیاز دارند و زمانی که آب شیرین موجود نباشد در پساب کشاورزی که آلودگی مختلفی دارد، آب‌تنی می‌کنند که با این مساله احتمال ابتلا به انواع بیماری‌ها یا تلفات وجود دارد.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان گفت: دامداران از همه طرف تحت فشار هستند. پیش از این تفاله نیشکر (باگاس) به صورت رایگان برای تغذیه دام‌ها در اختیار دامداران قرار می‌گرفت اما اکنون علاوه بر اینکه هزینه حمل تفاله بسیار افزایش پیدا کرده، این مواد که ارزش غذایی بالایی هم ندارد، به استان‌های دیگر نیز معرفی شده و دچار کمبود در این زمینه شده‌ایم.

وی بیان کرد: شرکت‌های نیشکر که در خوزستان فعال هستند حداقل باید تفاله‌های نیشکر را به صورت رایگان در اختیار دامداران قرار دهند.

کنارکوهی افزود: زمانی که دام غذا نداشته باشد دامدار نیز مجبور می‌شود دام خود را بفروشد و در بهترین حالت دام‌های مولد از استان خوزستان خارج می‌شوند اما ممکن است دام‌ها از کشور نیز خارج شوند یا سر از کشتارگاه دربیاورند.

وی بیان کرد: کاش بخش عمده‌ای از کاه‌های مورد مصرف، در خوزستان استفاده می‌شد. کاش زمین‌های کشاورزی به سمت علوفه‌کاری می‌رفتند البته این موارد جزو سیاست‌های کلان هستند.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان گفت: گاومیش‌های خوزستان اصیل و برای تولید مقاوم هستند و در برابر بسیاری از بیماری‌ها مقاومت دارند ولی اگر حمایت نشوند ممکن است عواقب نامطلوبی در پی تنش‌های آبی و خشکسالی رخ دهد. پیگیری‌ها در این زمینه در حال انجام است تا جلوی تنش آبی را بگیرند اما تنش آبی به ویژه در حوضه کرخه بسیار زیاد است.

وی در خصوص ایجاد استخرها برای آب‌تنی گاومیش‌ها در تابستان امسال در پی تنش آبی، گفت: ایجاد و جاری شدن آب در این استخرها بسیار کمک کرد و امیدواریم در سال آینده نیز حداقل این شرایط ایجاد شود. علاوه بر این، تغذیه دام‌ها نیز بسیار مهم است که این مشکل گریبانگیر اکثر نقاط استان خوزستان شده است.

کنارکوهی با بیان اینکه در خصوص تأمین برخی نهاده‌های بهداشتی نیز مشکل وجود دارد، تصریح کرد: اگر سیستم ایمنی دام ضعیف شود هر چه واکسن تزریق کنیم اثری ندارد و شاید برعکس عمل کند بنابراین باید سیستم ایمنی دام‌ها با تغذیه سالم، مکمل‌های غذایی و علوفه سبز و سالم قوی شود.

وی افزود: برخی واکسن‌ها توسط بخش خصوصی تامین می‌شود که در این زمینه نگران هستیم زیرا در تامین هزینه‌های مربوط به لجستیک دچار مشکل هستیم. در تلاش هستیم ذخایر استراتژیک مالی و بهداشتی را حداقل برای شش تا هفت ماه اول سال آینده تامین کنیم.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان با اشاره به اجرای طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی در ایام تعطیلات نوروز و رمضان بیان کرد: یکی از وظایف اصلی دامپزشکی، بازرسی بر اصناف و اماکن تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی است که این کار به صورت روتین در سال انجام می‌شود اما در این ایام، این کارها تشدید می‌یابد.

وی افزود: این برنامه از ۱۴ اسفندماه آغاز شده و تا ۱۶ اردیبهشت‌ماه سال آینده ادامه خواهد داشت. در قالب این طرح، ۱۳۹ کارشناس بهداشتی و ناظر شرعی در قالب ۲۶ اکیپ ثابت و ۲۷ اکیپ سیار فعال هستند بنابراین به مردم اطمینان می‌دهیم مشکلی در تأمین بهداشتی فرآورده‌های خامی وجود نداشته باشد اما به شرطی که مردم مایحتاج خود را از اماکن معتبر که دارای مهر تأیید دامپزشکی هستند، خریداری کنند.

کنارکوهی افزود: در طرح امنیت غذایی جهاد کشاورزی نیز به عنوان یکی از اعضای اصلی در حال انجام وظیفه هستیم. تأمین و امنیت بهداشت فرآورده‌های خام دامی از اهداف این دو طرح هستند.

وی گفت: در خوزستان ۲ هزار و ۷۰۰ واحد تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی مجوزدار فعال هستند که از زمان اجرای این برنامه از دو روز پیش تاکنون از یک هزار و ۱۵۰ واحد بازرسی شد که این بازرسی‌ها منجر به پملب دو واحد و معرفی چهار واحد به مراجع قضایی شد. ۵۰۰ کیلوگرم انواع فرآورده خام دامی دارای مجوز نیز ضبط و امحاء شده است.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان افزود: یکی از دغدغه‌های اصلی مردم، کشتار و عرضه غیرمجاز فرآورده‌های خام دامی در معابر است. اقدامات زیادی در این زمینه انجام شده و هیچ روزی اقدامات در این خصوص متوقف نشده است اما این کار، تیمی است که بخش عمده‌ای از آن یعنی اعلام تخلف، به این سازمان مربوط می‌شود که همواره در حال انجام این کار هستیم. با توجه به اینکه در سطوح مختلف در حال پیگیری این موضوع هستیم و در تلاش هستیم که این موضوع را در شورای تأمین خوزستان مطرح کنیم، امیدواریم آثار مثبت آن را تا قبل از پایان ماه رمضان به ویژه در اهواز ببینیم اما این کار تا قبل از نوروز، کامل به نتیجه نمی‌رسد.

وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر ۱۴۷ پرونده قضایی در این زمینه تشکیل شده اما روند کار پیچیده است. علاوه بر این مشکل ما این است که منطقه‌ای را پاکسازی کردیم اما به دلیل نبود برنامه بعدی مجدداً کشتار و عرضه غیر مجاز گوشت در این منطقه انجام شد و مجدداً در این زمینه شکایت کردیم.

کنارکوهی با بیان اینکه کشتار و عرضه غیرمجاز گوشت باید جمع شود، تصریح کرد: این افراد سازه‌ای برای کار خود ایجاد کرده‌اند و حتی کنتور برق دارند و در حال آلوده کردن محیط هستند. بنابراین این کار باید با کمک دیگر دستگاه‌های ذیربط به نتیجه برسد. چه کسی ضمانت می‌دهد که این همه انرژی و وقت گذاشته شود اما مجددا نسبت به کشتار و عرضه غیرمجاز گوشت در معابر اقدام نشود؟

وی در خصوص ابتلا به بیماری در پی مصرف گوشت دام بیمار، گفت: این مساله به نوع بیماری و چگونگی مصرف گوشت بستگی دارد. به طور مثال در صورت ابتلای دام به بیماری CCHF (تب کریمه کنگو) با گذشت ۲۴ ساعت پس از سرد کردن گوشت، مصرف گوشت نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند اما در مرحله ذبح دام ابتدا سلاخ درگیر بیماری می‌شود که احتمال فوت وی نیز وجود دارد و پس از آن در صورت مصرف گوشتی که سرد نشده (قبل از گذشت ۲۴ ساعت) و خوب پخته نشده باشد، احتمال درگیر شدن نیز وجود دارد اما بیماری‌های دیگری مانند سل متفاوت هستند و می‌توانند در مراحل بعدی نیز موجب انتقال بیماری شوند. بنابراین دام ذبح‌شده به صورت غیرقانونی در هر نقطه باید ضبط شود و از مصرف گوشت آن خودداری شود.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان افزود: مصرف فرآورده‌های خام دامی با تأییدیه پزشکی، بالاترین ضریب امنیت غذایی را دارند. تاکنون آماری مبنی بر آلودگی یا ابتلا به بیماری در پی استفاده از نهاده‌های مورد تأیید دامپزشکی در دست نیست و چنین چیزی وجود ندارد. از طرف دیگر تشخیص ابتلا به بیماری در پی استفاده از گوشت کار بسیار سختی است.

وی با اشاره به الزام ۹۰ درصد کشتارگاه‌ها به تأمین سردخانه بیان کرد: نگهداری گوشت به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت در سردخانه موجب می‌شود تقریباً ۸۰ درصد عوامل بیماری‌زا از بین بروند.

کنارکوهی با بیان اینکه کمتر از ۴ درصد کشتارگاه‌ها غیرمجاز هستند اما به چشم می‌خورند، گفت: بهترین و بهداشتی‌ترین مراکز عرضه فرآورده‌های خامی در اهواز وجود دارند اما حتی یک مورد کشتار و عرضه فرآورده‌های غیرمجاز در معابر موجب می‌شود تمام این مراکز زیر سؤال بروند.

وی در خصوص تأمین داروی دامی نیز بیان کرد: یک تا یک‌ونیم درصد هزینه‌های دامدار در همه واحدهای تولید به جز شیلات مربوط به هزینه دارو است که این عدد می‌تواند بر دامداری‌های سنتی تاثیر زیادی بگذارد.

 
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۸
مطلع
|
United States of America
|
۱۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۷
2
1
بزرگترین محموله نهاده های دامی در انبار های بندر امام بدلیل الوده بودن سالهای در بندر دپو شده،میشه بپرسم چرا پروسه مجوز وارداتش انقدر طول کشید تا فاسد شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۸
آزمایشگاه اداره استاندار آزمایش کرده بود و میزان آفلاتوکسین بالا بود به این علت ترخیص نشد ، برای اطلاع تمام آزمایشات توسط اداره استاندارد بخش خصوصی وابسته به آن انجام می شود.
سید بهمن نقیبی
|
United States of America
|
۱۸:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۷
2
1
بسمه الله الرحمن الرحیم
با سلام
ذکر چند نکته در خصوص فرمایشات دکتر عزیزمان بنظر این جانب لازم است:
زحمات پرسنل شریف استان خوزستان در تایمن امنیت غذایی مردم شریف ان استان بر حسی پوشیده نیست.در سالهای اخیر مجموعه دامپزشکی تلاش خود را در اعتلای بهداشت دامی جامعه فزونی بخشیده است لیکن با وجود تلاش های صورت گرفته گزارشات خبری و شکایات مردمی در خصوص عرضه و کشتار غیر مجاز دام توجیه پذیر نمی باشد، این نکته که در استانی فلان تعداد کشتارگاه سرخانه دار یا فلان میزان مرکز عرضه مجاز دارد دلیلی نمیشود که مسولین استان چشمشان بر کشتار غیر مجاز دام بسته باشد. مدیران استانی دامپزشکی می بایست با بهره گیری ظرفیت مسولین امنیتی انتظامی، بهداشت شهرستان ها، استاندار و فرمانداران با توجیه مناسب این افراد بسیج مناسب دستگاه ها به مقابله با امر بپردازد. دادستان های محترم شهرستان ها بازوی توانمند دامپزشکی در توجیه مسولین میتوانند باشند.در اکثر استانهای کشور هم کشتارگاه های مجهز وجود دارد هم مراکز عرضه مجاز و اثری از کشتار و عرضه غیر مجاز دام نمیباشد لذا این بهانه ای برای کمکاری مسولین نمی باشد.
در پایان از زحمات مسولین دامپزشکی ان استان تشکر می نمایم.
پاسخ ها
استان ایلام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۸
سلام دکتر وقتی جریمه این افراد ۵۰ هزار تومن می باشد و هر کدام را منع تعقیب می زنند چکار باید کرد!؟
شهروند
| Italy |
۱۹:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۸
چه ارتباطی دارد
بعنوان مثال نیروی انتظامی بگوید چون من هر دزد ماشینی رو میگیرم راحت دادگاه رهاش میکنه دیگه دزد را دستگیر نکنم؟
هر دستگاهی به وظیفه خودش عمل کند، حقوق میگیرند که به وظیفه عمل کنند حالا چه کم چه زیاد این مسولیت رو قبول کرده اید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۸
0
4
باسلام و احترام
با توجه به فرمایشات اقای دکتر نقیبی لازم دانستم چند نکته را خدمت مخاطبین عزیز حکیم مهر در خصوص کشتار غیر مجاز در استان خوزستان عرض نمایم.اولا لازم بود اقای دکتر نقیبی که سالها معاونت سازمان را عهده دار بودند از چالشهای موجود اطلاع لازم را کسب میکردند که چرا معضل کشتار جاده ای در استان خوزستان و سایر استانهای مرزی از جمله کرمانشاه ایلام کردستان و... در کنار سایر استانهای گردش پذیر چون شمال و... به عنوان یک مشکل لاینحل باقی مانده است.اقای دکتر به پتانسیل استفاده از دستگاههای قضایی اشاره کردند غافل از اینکه بعد از ایین دادرسی سال ۹۳ قوه قضایی در خصوص جرمهای چون کشتار غیر مجاز عملا کارایی چندانی نداشت چرا که بازداشت موقت متهمان تنها در صورت قتل و یا سرقت مسلحانه از سوی دادستانی میسر بود .و تا زمان رسیدگی به پرونده های قضایی متخلفین به اعمال خود ادامه میدهند و همین امر باعث جری شدن انها میگردد.که صدها پرونده قضایی بر علیه عاملین کشتار غیر مجاز در محاکم عمومی موید این ادعا می باشد .نکته بعد امار بالای فقر و بیکاری و همچنین حجم بالای اسلحه های غیر مجاز در استانهای مرزی است که وجود مشاغل کاذبی چون کشتار و عرضه غیر بهداشتی دام را در این استانها سبب شده مخاطرات زیادی را برای همکاران دامپزشکی بوجود اورده است و دستگاههای که اقای دکتر از انها جهت همکاری نام بردند به دلایل امنیتی بیشتر تمایل دارند که بزهکاری در این استانها کاهش پیدا کند تا کشتار غیر مجاز.
نکته بعد خود مردم و اعتقادات انها در خصوص مصرف و کشتار غیر مجاز است که این معضل را به قوت خود باقی گذاشته است.
ناشناس
|
United States of America
|
۲۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۸
0
5
................... مطمنم در مورد کشتار جاده ای در استانهایی مثل خوزستان و کردستان ایلام و.. صدها پروند قضایی تشکیل شده که به دلایلی که کنترلش بیرون از اختیارات سازمانه جمع نشده.شهرداری که مسئول مستقیم این معضلاته در سایه نشسته و همه انتظارات و تقصیرها گردن دامپزشکیه و متاسفانه اظهار نظرهای مسئولین سازمانی و عملکرد مدیران سازمان و پذیرفتن وظایفی که در حیطه وظایف دامپزشکی نیست اتتظارات را دو صد چندان کرده.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۹
احسنت متاسفانه بعضی بزرگواران سازمان هنوز به وظایف دامپزشکی و سایر ارگانها آشنا نیستند و این است که کوتاهی عملکرد سایر ارگانها و وظایف سایر ارگانها را گردن دامپزشکی می اندازند.
دکتر مشکاه
|
Malaysia
|
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۹
4
1
با سلام و عرض ادب
زمانی که مشکلی اینگونه برای مسئولین لاینحل و مزمن میشه و برای آن راه حل مناسب نمی‌بینند، نشان از این دارد که نوع نگرش به موضوع را باید تغییر داد.
بعنوان مثال در استان در گیر معضل چه میزان از ظرفیت روابط عمومی استفاده شده؟ چه میزان از مسولین محلی همچون امامان محترم جماعات، نماینده های معظم ولی فقیه، صدا و سیمای استانی فرهنگسرا های شهر داری استفاده شده است؟
این موضوع در این بازه زمانی مرا یاد همین خانه تکانی ها انداخت که ما لکه هایی که در طول سال وجود داشته اند به آن عادت کرده ایم و ندیدیمشان در این عید با همت از بین پاک میکنیم .
تزریق خون تازه به دامپزشکی استان ها میتواند موجب تغییر نگرش و اعتلای دامپزشکی شود که با سکانداری ریاست جدید دامپزشکی کشور امید دو چندانی در این مجموعه ایجاد کرده است.
در پناه حق
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۹
این فرمایشات نشان دهنده عدم اطلاع مسئولین از چالشهای موجود داره.چالش اول خود شهرداری ها هستند که به توجه به واگذاری وظایف اجرایات شهری به بخش خصوصی مشکل را دوصد چندان کردند.دوم نیروهای انتظامی که به دلیل مشکلات فراوان با اکراه به وطایف ودستورات قضایی عمل میکنند .سوم مراکز بهداشت و محیط زیست که هرگز حاضر به ورود در حوزه وظایف بهداشت محیط در این مشکل بهداشتی نیستند .چهارم ایین دادرسی جدید که دست مقامات قضایی تنها یار دامپزشکی را بسته .پنجم مشکلات معیشتی و بیکاری که مسئولین محلی را از ورود به این مشکلات و..‌ با احتیاط همراه کرده .در اخر اقای دکتر مشکاه عزیز مطمن باشید همه این راه ها طی شده قالی تکانی چاره کار نیست.
نظر شما
ادامه