حکیم مهر - برنامه موسسه رازی بر تولید سرم های درمانی مار و عقرب گزیدگی برای خاورمیانه استوار شده است.
رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در جمع خبرنگاران و در حاشیه همایش روز دامپزشکی، آموزش و اطلاع رسانی با اعلام این مطلب گفت: آغاز فعالیت این موسسه در امر تولید فرآورده های بیولوژیک، واکسنهای انسانی، سرمهای درمانی و واکسنهای دام و طیور به 90 سال گذشته برمی گردد.
دکتر هادی فامیل قدکچی افزود: این موسسه بیش از 5/3 میلیارد دز در سال تولید دارد که در زمینه واکسنهای دام و طیور بیشترین بازار مصرف در داخل کشور است.
وی خاطرنشان کرد: رویکرد این موسسه در این زمینه است که بتواند کل نیاز داخل کشور را تامین کند و در زمینه صادرات نیز فعالیت داشته باشد.
قدکچی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از کشورهای منطقه نیاز به واکسنهای تولیدشده در ایران دارند که به دلیل مشکلات موجود و کمبودهایی که در تولید وجود دارد، هنوز اقدامات موثری در این زمینه انجام نشده است.
وی تصریح کرد: در زمینه سرمهای درمانی مار و عقرب گزیدگی کل نیاز کشور از تولیدات داخل تامین می شود و در برنامه داریم که خاورمیانه را نیز تحت پوشش قرار دهیم.
در تولید سرمهای مار و عقرب گزیدگی نیاز به واردات نیست
این مقام مسئول یادآور شد: به دلیل منحصر به فرد بودن گونه های مار و عقرب ایرانی، تولید پادزهر این جانداران منحصر به فرد بوده و واردات نمی تواند مشکل را برطرف کند.
قدکچی تاکید کرد: در زمینه تولید فرآورده های انسانی نزدیک به 30 میلیون دز در سال تولید می شود که موجب افتخار است که هر ایرانی حداقل یک یا دو بار در دوران طفولیت و بلوغ خود از این فرآورده ها استفاده کرده است.
وی به تحریمهای اعمال شده بر علیه ایران اشاره کرد و اظهار داشت: کمپانی های خارجی به دلیل دارا بودن منابع بالای مالی در صدد حذف رقبای خود از صحنه هستند و بدین ترتیب با وجود آنکه مطابق قوانین بین المللی دارو نباید تحریم شود، اما شاهد هستیم که موسسه رازی به شکل ویژه ای تحت تحریم است و مواد اولیه و تکنولوژیهای جدید به کشور وارد نمی شود.
کمک 15 آزمایشگاه رفرنس ملی و بین المللی در تشخیص بیماریها
رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی همچنین گفت: در حال حاضر صنعت تولید واکسن در کشور کاملا مستقل است و با وجود آنکه در زمینه مواد اولیه با مشکل مواجه هستیم، اما تولید متوقف نشده و حدود 15 آزمایشگاه رفرنس ملی و بین المللی در تشخیص بیماریها کمک این موسسه هستند.
قدکچی در همایش روز دامپزشکی، آموزش و اطلاع رسانی نیز افزود: هر روزه شاهد بروز بیماریهای بازپدید و نوپدید بیشتری هستیم که این عوامل نقش تحقیقات را دوچندان می کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در سال 1316 پس از بررسیهای انجام شده نام جدید دامپزشکی انتخاب شد، اما با توجه به آنکه این رشته بسیار فراگیر است، پیشنهاد می شود تا نامی جدیدتر و فراگیرتر برای این بخش انتخاب شود.