کد خبر: ۶۹۹۵

حکیم مهر - خبرهایی از دامپزشکی کرمان، خراسان رضوی و اردبیل

 

ضبط و معدوم سازی 3500 کیلوگرم مرغ فاسد در شهرستان کرمان

 

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان از ضبط و معدوم سازی 3 هزار و 500 کیلوگرم مرغ گرم فاسد در شهرستان کرمان خبر داد .

دکتر محمد مهدی یزادن‎پناه افزود : در جریان یکی از بازدیدهای بازرسین شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان از مغازهای سطح شهر کرمان، این مقدار مرغ تازه که به صورت غیر قانونی منجمد گردیده بودند به دلیل عدم نگهداری در شرایط مناسب و رعایت نکردن اصول بهداشتی دچار فساد شده بودند که همگی آنها ضبط و با هماهنگی مسئولین قضایی معدوم گردیدند.
وی عنوان کرد : کلیه مصرف کنندگان بایستی فرآوردهای خام دامی خود را از مراکز معتبر و مورد تائید دامپزشکی خریداری نموده و به تاریخ تولید و انقضاء روی بسته بندی آنها دقت کافی را داشته باشند.
در همین رابطه مسئول اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان گفت : تمامی محصولاتی که بر روی آنها عنوان گرم درج گردیده است می بایست به صورت گرم و در دمای یخچال نگهداری شوند و 72 ساعت حداکثر مدت ماندگاری آنها می باشد.
دکتر مینا قاضی زاده ادامه داد: لذا تبدیل این محموله مرغ گرم به مرغ منجمد در شرایط غیر قابل قبول اولین تخلف صورت گرفته می باشد که منجر به فساد آنها گردیده است.
وی گفت: خوشبختانه با تیزبینی ماموران شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان از عرضه این محموله فاسد به مردم و بروز یک فاجعه بهداشتی در سطح شهر جلوگیری به عمل آمد.
این مسئول یاد آور شد: اداره کل دامپزشکی استان کرمان با شماره تماس 1512 آماده رسیدگی به هر گونه شکایات و گزارشات مردمی در این زمینه می باشد.

 

--------------------------------------

 

سامانه اطلاعات جغرافیایی طیور در خراسان رضوی آغاز بکار کرد

 

سامانه اطلاعات جغرافیایی طیور (GIS ) در اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی آغاز بکار کرد.
رئیس اداره مبارزه با بیماری های طیور این اداره کل در این باره اظهار داشت: با توجه به گستردگی صنعت طیور استان و اهمیت و نقش اطلاع رسانی به موقع از  وقوع بیماری ها و هم چنین انجام اقدام های ضروری در جهت پیشگیری از گسترش و شیوع بیماری های طیور بین واحدهای صنعتی و غیر صنعتی، سامانه یادشده مبتنی بر استفاده از فضای آنلاین و اینترنت در ستاد استان و شبکه های دامپزشکی شهرستان ها راه ندازی شده است.
دکتر سیدرضا دیانت مقدم افزود: با شروع فعالیت این سامانه، امکان ثبت اطلاعاتی از قبیل؛ میزان جوجه ریزی، اعلام بیماری ها، صدور مجوزهای حمل و نقل و... به صورت همزمان در تمامی نقاط استان قابل انجام و پی گیری بوده که نتیجه این مهم کاستن از خسارات ناشی از بروز بیماری ها به صنعت پرورش طیور استان است.
او در ادامه توصیه هایی نیز به مرغداران استان داشت و افزود: ضروری است تا مرغدران با هماهنگی دامپزشک واحد پرورشی خود، نسبت به واکسیناسیون گله های در معرض خطر تمهیدات لازم را پیش بینی نمایند و همواره از رفت و آمد
افراد متفرقه به واحدهای پرورشی تحت پوشش خود ممانعت به عمل آورند.
دیانت، سرمایه طیور استان را از جمله سرمایه های دامی دانست و یادآور شد: هرگونه مخاطره در این بخش و  بویژه در حوزه بیماری های مشترک بین انسان و پرندگان خطرناک خواهد بود.
وی در پایان افزود: 1340 مرغداری گوشتی در استان فعال هستند که بیش از 6 درصد تعداد واحدهای تولید گوشتی کشور را تشکیل می دهند و استان با دارا بودن 227 واحد مرغداری تخمگذار در استان 12 درصد این نوع از واحدهای پرورش را در خود جای داده است.
گفتنی است علاوه بر ارقام فوق، 8 واحد مرغ مادر گوشتی، 4 واحد مرغ مادر تخمگذار و 8 کارخانه جوجه کشی در سطح استان در حال فعالیت هستند.

 

---------------------------------------

 

سرپرست اداره دامپزشکی اردبیل:
کشتارگاه‌های سنتی در استان به تدریج از چرخه فعالیت خارج می‌شوند

 

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان اردبیل گفت: کشتارگاه‌های سنتی در استان اردبیل بتدریج از چرخه فعالیت خارج می‌شوند.

دکتر صادق صالحی در بازدید از کشتارگاه‌های صنعتی دام و طیور در حال احداث در شهرستان پارس‌آباد، با اعلام این مطلب کشتارگاههای سنتی را عاملی تأثیرگذار در شیوع بیماریهای مشترک و تهدیدی برای سلامت جامعه دانست و افزود: در تلاشیم کشتارگاه‌های سنتی در سطح استان را از چرخه فعالیت خارج کرده و نسبت به تعطیلی آن اقدام کنیم و با جدیت تمام طرح تجمیع و ساماندهی کشتارگاه‌های دام استان را پیگیری می‌کنیم.

وی نقش مهم و مؤثر کشتارگاه‌های صنعتی در تولید گوشت سالم و بهداشتی را یادآور شد و گفت: با صنعتی شدن کشتارگاه‌ها بسیاری از مشکلات بهداشتی برطرف می‌شود.

صالحی ادامه داد: هـم اکنون یک کشتارگاه صنعـتی دام و چهار کشتارگاه صنعتی طیور در سطح استان فعالیت می‌کنند که با بهره‌برداری از این کشتارگاهها در مجموع تعداد کشتارگاه‌های صنعتی دام و طیور استان به هفت کشتارگاه خواهد رسید.

سرپرست اداره کل دامپزشکی اردبیل به مرزی بودن منطقه اشاره کرد و افزود: افتتاح این کشتارگاهها علاوه بر اشتغال‌زایی، تأثیر بسزایی در امر صادرات و واردات داشته و می‌تواند علاوه بر تأمین پروتئین حیوانی منطقه، قسمتی از گوشت قرمز و سفید کشورهای آسیای میانه را نیز تأمین کند.

وی ابراز امیدواری کرد با بهره‌برداری از این کشتارگاه‌ها در شمال استان ضمن توسعه دامداری و مرغداری صنعتی و رونق اقتصادی منطقه، گوشت قرمز و سفید کاملا سالم، بهداشتی و مطمئن در دسترس مردم قرار گیرد.

 

 

نظر شما
ادامه