کد خبر: ۷۰۱۱۷

حکیم مهر: دیرینه شناسان گونه جدیدی از گوشتخوار آمفی سیونید با اندازه بزرگ را از روی استخوان‌های فسیل شده‌ای که در فرانسه یافت شده است، شناسایی کردند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فرارو، در یک کشف جدید، دیرینه شناسان گونه جدیدی از گوشتخوار آمفی سیونید را در کشور فرانسه شناسایی کردند که بیش از ۱۲ میلیون سال قبل در دشت‌های این کشور پرسه می‌زد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فرارو، آمفی سیونید‌ها (خانواده Amphicyonidae) یکی از بارزترین گروه‌های شکارچیان در اروپایی باستان هستند. این موجودات که اغلب در زبان عامیانه به آن‌ها «سگ-خرس» نیز می‌گویند، در واقع تلاقی بین یک خرس و یک سگ بزرگ بودند.

آمفی سیونید‌ها اولین بار در دوران ائوسن، حدود ۳۶ میلیون سال پیش، ظاهر شدند. گونه‌های متعددی از آمفی سیونید‌های در دوران میوسن اولیه و میانی در اروپا وجود داشتند، اما قبل از پایان میوسن، یعنی در حدود ۷.۵ میلیون سال پیش، منقرض شدند. آن‌ها همچنین از نظر اکولوژیکی متنوع بودند، وزن بدنشان از ۹ تا ۳۲۰ کیلوگرم متغیر بود و رژیم‌های غذایی مزوگوش‌خوار، همه‌چیزخوار، استخوان خردکننده و بیش‌گوارخوار را نشان داده اند. با این همه، گونه آمفی سیونید تازه شناسایی شده دارای وزن تخمینی ۲۰۰ کیلوگرم بود. این جاندار که «تارتاروسیون کازاناوی» نام گرفته، بین ۱۲.۸ تا ۱۲ میلیون سال پیش در جایی که فرانسه کنونی نامیده می‌شود، زندگی می‌کرده است.

فک پایین فسیل شده آن از ذخایر دریایی Sallepise در بخش Pyrenées-Atlantiques فرانسه به دست آمد. دکتر باستین منکارت، دیرینه شناس در موزه تاریخ طبیعی بازل گفت: «استخوان فک به دلیل شکل دندان هایش قابل توجه است. برخلاف نمونه‌های آشنای آمفی سیونید، این حیوان دارای یک دندان چهارم پرمولر پایینی منحصربه‌فرد بود. این دندان به ویژه برای تعیین گونه‌ها و جنس‌ها مهم است.»

به گفته دکتر منکارت و همکارانش، کشف مهره داران زمینی فسیل شده که ۱۳ تا ۱۱ میلیون سال پیش در لبه شمالی کوه‌های پیرنه زندگی می‌کردند، بسیار نادر است. آن‌ها افزودند: «کشف و توصیف فک پایین تارتاروسیون کازاناوی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است به این دلیل که فرصتی را برای کشف چگونگی گسترش و تنوع سگ‌-خرس‌های اروپایی در پس‌زمینه رویداد‌های محیطی شناخته شده در این زمان ارائه می‌دهد.» مقاله این تیم به صورت آنلاین در مجله PeerJ منتشر شده است.

منبع: sci-news


 
نظر شما
ادامه