کد خبر: ۷۰۲۱۶
تعداد نظرات: ۳ نظر

حکیم مهر: با بالا رفتن تعداد مبتلایان ناشی از تب کنگو زنگ خطر شیوع این بیماری کشنده به صدا در آمد که با توصیه های بهداشتی به شهروندان که معمولا این بیماری از طریق گزش کنه های آلوده و یا از طریق تماس انسان با بافت های دام های آلوده در زمان کشتار دام به انسان منتقل می شود تاکید فراوانی می شود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از عصرهامون، با در پیش بودن فصل گرما و امکان افزایش شیوع انواع بیماری‌های مشترک انسان و دام، یکی از مهم‌ترین بیماری ها تب کریمه کنگو است که براثر کشتار غیرمجاز در خارج از کشتارگاه بوجود می آید.

گزارش‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می دهد، در سالجاری نیز ۱۳ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو در کشور شناسایی شدند و یک نفر نیز جان خود را به دلیل ابتلای به این بیماری از دست داده است.

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF)  تب کریمه کنگو از بیماری های ویروسی مشترک بین انسان و دام است که در کشور ما نیز دیده می شود.

عامل بیماری، ویروسی از خانواده بونیاویریده (Bunyavirdae) و جنس نایروویروس (Nairovirus)است، آلودگی با این ویروس در دام ها بیماری بالینی ایجاد نمی کند و ممکن است در انسان باعث مرگ شود.

مقاومت ویروس در برابر حرارت کم بوده در دمای ◦c56 به مدت 30 دقیقه از بین می رود، در خون به مدت 10 روز در دمای ◦c 40 مقاومت می کند.

ویروس در برابر ضد عفونی کننده ها به ویژه ترکیبات اسیدی مقاومت ندارد، بنابراین در محیط اسیدی ایجاد شده پس از جمود نعشی در گوشت از بین می رود.

قاچاق دام و کشتار غیرمجاز در افزایش بیماری تب کریمه نقش بسزایی دارد

«دکتر مهدی حسینی»؛ مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو از کشورهای همسایه وارد می شود، بیان کرد: این بیماری در کشور ما به صورت بومی وجود دارد ولی قاچاق دام و کشتار غیرمجاز در افزایش موارد رخداد بیماری تأثیر بسزایی دارد.

وی افزود: واردات دام با صدور مجوز جهاد کشاورزی استان از مرز کشورهای پاکستان و افغانستان در حال انجام است که در ورودی مرز پس از معاینه بالینی عملیات حذف انگل های خارجی (کنه) با سم پاشی دام توسط دامپزشکی در محل بازارچه های مرزی انجام می شود.

قرنطینه دام های وارداتی از اهمیت بالایی برای شرط حذف کنه دارد

وی ادامه داد: پس از آن دام ها به واحدهای قرنطینه جهت طی دوره بر اساس هدف واردات انتقال داده می شوند و پس از طی دوره قرنطینه با شرط حذف کنه زنده از روی بدن دام و سلامت بالینی با صدور گواهی بهداشتی قرنطینه ای تحت نظارت دکتر دامپزشک به مقصد مورد نظر ارسال می شوند.

مدیرکل دامپزشکی استان تصریح کرد: شهروندان هنگام کار از وسایل محافظت فردی از قبیل: دستکش، ماسک، چکمه، لباس کار مناسب و حتی المقدور عینک استفاده و بعد از انجام کار روزانه دست ها، وسایل و لباس کار را شست و شو و ضدعفونی و از جداسازی و له کردن کنه های موجود بر روی بدن دام ها خودداری نمایید.

شهروندان از خرید گوشت فاقد مهر بهداشتی دامپزشکی خودداری کنند

وی با اشاره به توصیه هایی برای خرید گوشت به شهروندان اذعان کرد: از کشتار غیرمجاز دام و یا خرید گوشت فاقد مهر بهداشتی دامپزشکی خودداری شود و تماس انسان با خون و بافت های آلوده دام می تواند برای انسان بیماری زا باشد و گوشت و آلایش خوراکی از جمله کبد، قلوه خریداری شده را پیش از مصرف به ترتیب حداقل 24 ساعت و 48 ساعت در یخچال نگهداری و هنگام خرد کردن گوشت یا آلایش خوراکی از دستکش استفاده کنید.

حسینی با اشاره به در پیش بودن عید سعید قربان گفت: به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان گوشت دام های قربانی و تامین بهداشت عمومی اقداماتی در عید سعید قربان توسط دامپزشکی صورت می گیرد و هماهنگی با استانداری، شهرداری، سازمان جهاد استان، دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی، ائمه جمعه و جماعات، مراکز بهداشتی درمانی استان و واحدهای تابعه، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و برگزاری جلسات توجیهی برای مسئولین و مدیران استانی و شهرستانی و بازرسین بهداشتی و ناظرین شرعی فعال در طرح انجام شد.

وی ادامه داد: شهروندان باید دام قربانی خود را از مراکز عرضه دام مجاز، دام زنده تهیه که مورد تایید اداره کل دامپزشکی استان می باشد و در موقع خرید دام جهت اطمینان از سلامت دام به کارشناسان دامپزشکی مستقر در مراکز عرضه مجاز مراجعه کرده و از خرید دام های آلوده به کنه خودداری و دام های قربانی قبل از ذبح باید به اندازه کافی استراحت و در هنگام کشتار دام قربانی خود حتما از وسایل محافظت شخصی مانند دستکش، عینک و چکمه استفاده کنند.

گوشت دام قربانی جهت از بین بردن عوامل بیماری زا پس از 12-24 ساعت استفاده شود

وی افزود: گوشت دام قربانی را پس از کشتار شسته و در قسمت پایین یخچال به مدت 12-24 ساعت جهت از بین رفتن عوامل بیماری زا مثل تب کریمه کنگو و بروسلوز نگهداری و سپس اقدام به خرد کردن و از مصرف جگر خام جدا خودداری کنید.

مدیرکل دامپزشکی اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو به صورت معمول از طریق گزش کنه‌های آلوده و یا از طریق تماس انسان با بافتهای دامهای آلوده در زمان کشتار دام به انسان منتقل می شود و تعدادی از حیوانات وحشی و اهلی مانند گاو، بز، گوسفند و خرگوش میزبانان تکثیر کننده این ویروس هستند.

وی گفت: کنه هایی که از این دامها خونخواری می کنند آلوده شده و این آلودگی را به نوزادان خود منتقل و بافت های مختلف این دامها از جمله خون و گوشت آلوده می شوند و میتوانند ویروس را در محیط منتشر و یا در صورت تماس به انسان منتقل کنند، کشتار دامها در کشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد.

وی با اشاره به عدم انتقال تب کریمه از طریق لبنیات گفت: تب کریمه کنگو از طریق خون و بافت های آلوده بدن دام بیماری می تواند به انسان منتقل شود.

سم پاشی و قرنطینه دام های خریداری شده به مدت 14 روز از مهم ترین اقدامات دامپزشکی است

حسینی با اشاره به نحوه پیشگیری از تب کریمه کنگو بیان کرد: پیشگیری بیماری در دام و بهسازی جایگاه دام جهت جلوگیری از تخم گذاری و تکثیر کنه ها و سمپاشی بدن و جایگاه دام اهمیت بسزایی دارد و همچنین در فصل فعالیت کنه ها و جمع آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری و پاکسازی دامداری از اشیاء متفرقه جهت جلوگیری از تخم گذاری کنه و عدم خرید دام از کانون های بیماری و دامداری هایی که موازین بهداشتی را رعایت نمی کنند باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل دامپزشکی با اشاره به پیشگیری بیماری در انسان افزود: جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی و خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام و خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام و خودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز و تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی و نگهداری گوشت تازه به مدت 24 ساعت در یخچال از مهم ترین عوامل پیشگیری بیماری در انسان است.

وی خاطرنشان کرد: رعایت اصول ایمنی درموقع تماس با گوشت تازه، جگرو سایرآلایش دام و روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک) و روشهای حفاظت شخصی از گزش کنه و حشرات و خودداری از رفت و آمد در محلهای کشتار غیر مجاز از دیگر موارد پیشگیری و احتیاط است.

 

انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۵
0
2
نداشتن کشتارکاه در شهرهای کوچک عامل ابتلا و ازدیاد تب کنگو می باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۶
0
0
چرا در عيد قربان كه در كل كشور در روستا ها و شهرها كشتار غير مجاز داريم تب كريمه كنگو افزايش پيدا نميكنه؟؟!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۶
0
0
به مدیرکل استان ....... هم بگین لاشه بدون پیش سرد برای استان شما نفرسته، قطعا برای پیشگیری از بیماری موثر خواهد بود.
نظر شما
ادامه