حکیم مهر: محققان یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید مکمل های پروتئینی برای دام و طیور از ضایعات چرم شدند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «دکتر مجتبی زاهدی فر» عضو هیات علمی موسسه علوم دامی و سهامدار یک شرکت دانش بنیان تولید کننده مکمل های پروتئینی از پودر پر مرغ و پودر ضایعات چرم به خبرنگار مهر گفت: ما موفق شدیم در کشور برای اولین بار از پودر ضایعات چرم هیدرولیز شده، مکمل پروتئینی برای خوراک دام و طیور تولید کنیم.
وی با بیان اینکه پوست چرم منبع غنی از پروتئین است که از آنها استفاده ای نمی شود و کاربردی در کشور ما ندارند، گفت: این پروتئین می تواند به عنوان خوراک دام گوشتی و طیور گوشتی، تخم گذار بوقلمون و نشخوار کنندگان مورد استفاده قرار بگیرد.
عضو هیات علمی موسسه علوم دامی گفت: بر اساس آزمایش هایی که انجام دادیم در یک دوره نتایج خوبی بدست آوردیم.
وی با تاکید بر اینکه در چرم، بیشتر از ۹۰ درصد پروتئین وجود دارد که درصد هضم آن بیش از ۷۵ درصد است، گفت: درصد زیادی از پروتئین دام و طیور از طریق مکمل هایی که تولید می کنیم تامین می شود و می تواند جایگزین سویا شود.
زاهدی فر با تاکید بر اینکه با دستگاه های ساخته خودمان، دستگاه های هیدرولیز پر و چرم را به تولید می رسانیم، خاطر نشان کرد: تاکنون شرایط پایلوت و آزمایشگاهی طی شده است و نتایج خوبی هم بدست آورده ایم.
وی عنوان کرد: در طول سال، ۲۰۰هزار تن پر در کشور داریم که با هیدرولیز آن، ۳۰۰هزار تن پروتئین تولید می شود و به همین میزان جایگزین سویا خواهد شد؛ این می تواند از واردت سویا به کشور جلوگیری کند.
وی با تاکید بر اینکه دانش فنی تولید پروتئین خوراک دام و طیور را بدست آورده ایم، گفت: از این پروتئین در تغذیه دام استفاده می شود؛ در صورتیکه کشورهای خارجی شاید از صنایع چرم بهره ببرند اما در تغذیه دام استفاده ای ندارند.
ژلاتین ناشی از فرایند محصولات جانبی صنعت چرم مدت هاست که تهیه و در صنعت خوراک آبزیان استفاده می شود. بر اسا تجربه بنده سالیان طولانی است که در صنعت خوراک میگو از آن استفاده می شود بعنوان منبع پروتیین و بایندر. اینکه عنوان شده برای اولین بار جای تعجب است و نیاز به توضیح دارد.