کد خبر: ۷۱۰۵۸

حکیم مهر: سگ‌ها احتمالاً یکی از اولین حیواناتی بودند که توسط انسان اهلی شدند. شواهد ژنتیکی نشان می‌دهد که سگ‌ها در حدود ۳۳ هزار سال پیش از اجداد گرگ‌های وحشی خود جدا شدند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرآنلاین، اهلی کردن حیوانات فرآیند خاصی است که از طریق پرورش انتخابی انجام می شود. به طور کلی، حیوانات اهلی از اکثر این معیارها پیروی می کنند؛ از نظر ژنتیکی از اجداد وحشی خود متمایز هستند و به عنوان یک صفت ژنتیکی دوستدار انسان هستند. برای غذا و تولید مثل به انسان وابسته است. تکثیر آنها با همتایان وحشی بسیار دشوار یا غیرممکن است. ویژگی‌های فیزیکی مانند جمجمه‌های کوچک‌تر، گوش‌های افتاده یا تنوع رنگ از صفات حیوانات اهلی است.

حیوانات اهلی معمولاً بیشتر در معرض شکارچیان هستند زیرا آنها فاقد برخی از مزایا، غرایز یا ویژگی هایی هستند که به همتایان وحشی خود کمک می کند در طبیعت بقای خود را حفظ کنند.

انسان‌ها چرا حیوانات را اهلی می‌کنند؟

انسان ها حیوانات را به چند دلیل اهلی می کنند؛ برخی برای غذا، کار، همراهی یا ترکیبی از هر سه اهلی شده اند. پس از سگ ها، حیواناتی مانند گوسفند، گاو و خوک تصور می شود که از اولین حیواناتی بوده اند که توسط انسان اهلی شده اند. این فرایند تقریبا در همان زمانی اتفاق افتاد که بشریت از سبک زندگی شکارچی به جامعه کشاورزی تغییر جهت داد.

این جدول زمانی بر اساس یافته های باستان شناسی، دوره اهلی شدن ۱۰ حیوان مختلف را برجسته می کند.

 

تصور می شود اسب ها از اولین حیواناتی باشند که برای کار اهلی شدند. تحقیقات علمی نشان می‌دهد که اسب‌های مدرن از آسیای مرکزی سرچشمه گرفته‌اند و به‌دلیل استحکام استثنایی پشت و انعطاف‌پذیری کلی آنها به‌طور انتخابی پرورش داده شده‌اند.

وقتی صحبت از اهلی کردن حیوانات به میان می‌آید، علف‌خواران (مانند گاو) عموماً راحت‌ترین تبدیل را داشته‌اند زیرا تغذیه آنها راحت‌تر از حیواناتی است که به گوشت یا غلات متکی هستند.

اهلی شدن حیوانات ریشه بشریت مدرن

اهلی شدن گونه ها به ایجاد جامعه مدرن ما کمک کرده است. اهلی کردن حیوانات دنیایی با تولید غذای پایدار ایجاد کرد که باعث شد جمعیت انسانی در سراسر جهان رشد کند.

منبع: ویژوآل‌کپیتالیست

 

نظر شما
ادامه