کد خبر: ۷۱۱۶۱

حکیم مهر: مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: با توجه به اینکه استان کرمان مرکزیت جنوب‌شرق کشور را بر عهده دارد، با هماهنگی سازمان دامپزشکی کشور یک مرکز تشخیص آزمایشگاهی مرجع منطقه‌ای را احداث کرده‌ایم و در این مرکز تشخیص به‌موقع تب برفکی، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، کرونا شتر و بیماری‌های دیگر انجام می‌شود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «دکتر حسین رشیدی» امروز در نشست خبری به مناسبت هفته دولت اظهار داشت:  یکی از کارهای اساسی ما حمایت از تولید و افزایش بهره‌وری و کمک به بهداشت است.

رشیدی‌ بیان داشت: بیماری پوستی دام سال گذشته در کشور شایع بود که کانون‌هایی از این بیماری را در شرق استان شاهد بودیم که با اقدامات به‌موقع کنترل و مهار شد و  در سال جاری این بیماری تحت کنترل و کانونی از بیماری مشاهده نشده است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان افزود: همکاران ما همه‌ساله در زمینه ایمن‌سازی جمعیت دامی استان در چند نوبت مایه‌کوبی علیه بیماری‌های انجام می‌دهند.

وی تصریح کرد: بر خلاف دیگر دستگاه‌های دولتی، ما به ارباب رجوع مراجعه می‌کنیم و یکی از دستگاه‌هایی که در تکریم ارباب رجوع به‌نحو احسن عمل می‌کند، دامپزشکی است.

رشیدی عنوان کرد: با اقدامات هوشمندانه در سال‌های اخیر مشکلی در زمینه اشاعه کانون‌های بیماری تب برفکی در  سطح استان نداشتیم و به‌خوبی این کانون‌ها در سطح استان کنترل و مهار شده است.

وی گفت: ریشه‌کنی بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک از سیاست‌های دامپزشکی کشور و استان است و ما از جمله استان‌هایی هستیم که در فصل بهار به‌نحو کامل پوشش واکسیناسیون را در سطح استان انجام داده‌ایم و در این زمینه در سطح کشور جزو استان‌های برتر بودیم‌.

رشیدی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه استان کرمان مرکزیت جنوب‌شرق کشور را بر عهده دارد، با هماهنگی سازمان دامپزشکی کشور یک مرکز تشخیص آزمایشگاهی مرجع منطقه‌ای را احداث کرده‌ایم و در این مرکز تشخیص به‌موقع تب برفکی، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، کرونا شتر و بیماری‌های دیگر انجام می‌شود.

رشیدی بیان کرد: سال گذشته کانون‌های از بیماری آنگارا در بین طیور در استان داشتیم و با اقدامات به‌موقع از شیوع آن در سطح استان جلوگیری شده است و با انجام واکسیناسیون جوجه‌های مرغ مادر در برابر این بیماری مصون شدند.

وی افزود: واکسن تب برفکی گاو سالانه سه نوبت انجام می‌دهیم و در سال گذشته توانستیم ۱۵۰ هزار راس گاو و ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار راس بز را در مقابل تب برفکی  واکسینه کنیم.

رشیدی بیان داشت: ۸۵۰ هزار  بز، یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار راس  گوسفند،  ۶۸ هزار راس گاو در برابر آبله و همچنین ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک در برابر طاعون نشخوارکنندگان کوچک یعنی کل جمعیت دام سبک استان واکسینه شده‌اند.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان ابراز داشت: سال گذشته ۱۴ هزار قلاده سگ در مقابل هاری، ۵۷ هزار راس گاو و گوساله در مقابل تب مالت، ۶۰۰ هزار راس بره و بزغاله در مقابل تب مالت دام سبک واکسینه شدند.

وی ابراز کرد: برای کنترل جمعیت سگ‌ها باید عقیم‌سازی صورت گیرد و سگ‌ها در همان اقلیم رهاسازی شوند و سگ‌های غیرقابل استفاده را با مرگ آرام از بین برد.

 رشیدی تاکید کرد: اگر شهرداری مدیریت زباله‌های اطراف شهر و مخروبه‌ها و خانه‌های خرابه را نداشته باشند، هر اقدام دیگری انجام دهند،جمعیت سگ‌ها کاهش پیدا نخواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه جمع‌آوری سگ‌های بلاصاحب بر عهده شهرداری است، گفت: ما وظیفه واکسیناسیون رایگان سگ‌های نگهبان را  داریم که سال گذشته در این زمینه ۱۴ هزار قلاده سگ نگهبان و گله واکسیناسیون شدند.

رشیدی ادامه داد: دومین مشکل شهرداری‌ها که اجازه اجرای کامل طرح(کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب) را نمی‌دهند، وجود NGO های مخالف از بین بردن سگ‌های بلاصاحب است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان در ادامه با بیان اینکه سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در کشتارگاه‌های دام قبل و بعد از کشتار مورد بازرسی قرار گرفتند، افزود: ۱۶ هزار تن ضبط دام و آلایش را در کشتارگاه‌های استان داشتیم.

وی یادآور شد: سال گذشته حدود ۵۰ پرونده تخلف را به مراکز قضایی استان ارجاع دادیم.


نظر شما
ادامه