حکیم مهر - مدیر کل دامپزشکی فارس از تلف شدن بیش از 150 قطعه مرغ در مهر و آبان ماه امسال خبر داد.
دکتر بیژن دهقانی گفت: کانون های بیماری تنفسی که تلفات طیور را به همراه داشته ، در مهر ماه جاری در سطح استان 46 مورد بوده است که 4 کانون در مهر و 9 کانون در آبان معدوم شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه 18 تا 20 درصد کانون های بیماری یادشده به دلیل شدت شیوع ، در استان معدوم شده است ، مرغداران بیش از پیش باید به توصیه های دامپزشکی توجه کنند.
دکتر دهقانی بیان داشت: اگرچه فارس در همه گیری بیماری تنفسی طیور در وضعیت بهتری قرار دارد اما به منظور جلوگیری از کاهش انتشار بیماری ، تاکنون 13 کانون در سطح استان معدوم شده که اصلاح ساختارها به منظور مقابله با وضعیت موجود ضروی است.
به گفته وی ، واحدهای مرغداری که مدیریت مطلوبی داشته باشند امکان مقابله در شرایط شیوع بیماری های تنفسی طیور برای آنها به نحو موثرتری وجود دارد.
مدیر کل دامپزشکی فارس گفت: جلوگیری از ترددهای غیر ضروری به مرغداریها ، ضرورت ضدعفونی کردن این محیط ها ، انجام واکسیناسیون های به موقع طیور ، تامین جوجه از منابع مورد اطمینان و همچنین رعایت اصول تهویه و رطوبت مناسب در مرغداری ، مواردی است که به منظور پیشگیری از انتشار بیماریهای تنفسی طیور باید به طور جدی رعایت شوند.
دکتر دهقانی افزود : همچنین به منظور کنترل بیماریهای طیور ، آموزش های لازم به کلیه اعضای شرکت های تعاونی مرغداران فارس ارائه شده است.
وی تاکید کرد: اگرچه تشکلی با عنوان « شرکت های تعاونی طیور » وجود دارد اما نقش پررنگی را در بحث ساماندهی تولید، کشتار و عرضه طیور ایفا نمی کند.
دکتر دهقانی اظهار داشت: این تشکل حتی در تامین خوراک صنعتی طیور ، قیمت گذاری و حذف دلال ها هم قدرت عملی ندارد و به نظر می رسد این قبیل تشکل ها باید ساماندهی شوند و نیاز است مسئولین به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند تا بسیاری از امور مثل تنظیم بازار، تامین نیازهای مرغداران و حتی تامین قیمت مرغ از طریق همین اتحادیه ها پیگیری شود.
مدیر کل دامپزشکی فارس با تاکید بر لزوم کاهش تعدد تصمیم گیری ها در صنعت پرورش طیور گفت: ساماندهی این اتحادیه ها به منظور یکپارچه سازی تولید طیور ، سیاست گزاری موثر ، برنامه ریزی و برعهده گرفتن فعالیتهای مربوطه از تولید گوشت مرغ گرفته تا عرضه ، نقش به سزایی در کاهش تعدد تصمیم گیری ها در این صنعت دارد.
دکتر دهقانی تصریح کرد : در صورت اصلاح ساختارها ، سیستم دولتی می تواند در بحث مقررات بهداشتی واحدهای پرورش طیور با سرعت و روند مطلوب تری وارد شود.
وی ادامه داد: متاسفانه تاکنون تعدد مراکز تصمیم گیری در بحث جوجه ریزی و همچنین نبود تشکلات تصمیم گیر و سیاست گزار موثر باعث شده صنعت طیور همچنان حالت سنتی خود را حفظ کند به طوری که ما نتوانسته ایم مقررات بهداشتی را به سرعت اجرا کنیم.
خبر مرتبط :