حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: از نظر رئیس انجمن صنفی دامپزشکان شاغل در صنعت دارویی استان تهران، طیور صنعتی دنیای مجزایی دارد و تمام داروهای مورد نیاز آن به صورت وارداتی و تولیدات داخلی وجود دارد اما در حوزه پرندگان زینتی و پت، این کار شدنی نیست و تولیدکنندگان داخلی ما قادر نیستند که داروهای مورد نیاز کلینیسینها را تولید کنند. از طرفی کیفیت بسیاری از داروهای تولید داخل ما محل نقد است و حتی در مورد طیور صنعتی هم خیلی مواقع نتیجه کافی و مورد نظر را نمیگیریم.
«دکتر علیرضا همایونیمهر» در گفتوگو با حکیم مهر تصریح میکند: «داروی مناسب ابزار قوی و دست راست کلینسین است و فرایند درمان بدون آن شدنی نیست، لذا منطقی نیست که با بخشنامه و مصوبه از مصرف این داروها جلوگیری کنیم و باید برای آن راهکار مناسب ارائه دهیم؛ راهکار آن هم دسترسی به داروهای مناسب و با کیفیت است.»
حکیم مهر: آقای دکتر، نظر شما درباره ممنوعیت استفاده از داروهای انسانی در کلینیکهای دامپزشکی چیست؟
بنده از سال ۸۲ مشغول به فعالیت در زمینه کلینیک و درمان طیور صنعتی و پرندگان زینتی هستم. طیور صنعتی دنیای مجزایی دارد و تمام داروهای مورد نیاز آن به صورت وارداتی و تولیدات داخلی وجود دارد اما در حوزه پرندگان زینتی و پت، این کار شدنی نیست و تولیدکنندگان داخلی ما قادر نیستند که داروهای مورد نیاز کلینیسینها را تولید کنند. از طرفی کیفیت بسیاری از داروهای تولید داخل ما محل نقد است و حتی در مورد طیور صنعتی هم خیلی مواقع نتیجه کافی و مورد نظر را نمیگیریم.
در مورد طیور زینتی، با توجه به شکلگیری نوعی علاقه قلبی میان صاحب و پرنده، کلینیسین نیاز به داروی باکیفیت و مناسب دارد تا بتواند از آن به عنوان ابزار استفاده کند. در حال حاضر بنده جای تولید داروهای خوب و مفید برای پرندگان زینتی و پت را از سوی تولیدکنندههای داخلی داروهای دامپزشکی خالی میبینیم. این در حالی است که این داروها در همه جای دنیا مجوز دارند و میتوانند زیر نظر نهادها و سازمانهای مربوطه تجویز شوند و مورد استفاده قرار گیرند.
بنده امیدوارم که تولیدکنندگان داخلی یا واردکنندگان، بتوانند داروهای تخصصی و خاص پت و پرندگان زینتی را تولید یا وارد کنند تا دست کلنیسینها بازتر باشد. فراموش نکنیم که داروی مناسب ابزار قوی و دست راست کلینسین است و فرایند درمان بدون آن نشدنی است، لذا منطقی نیست که با بخشنامه و مصوبه از مصرف این داروها جلوگیری کنیم و باید برای آن راهکار مناسب ارائه دهیم. راهکار آن هم دسترسی به داروهای مناسب و با کیفیت است.
حکیم مهر: آیا اصلا مقرون به صرفه هست که خط تولید داروهای مخصوص پرندگان رینتی را راهاندازی کنیم؟ آیا بهتر نیست به جای سرمایهگذاری در این بخش، به سمت واردات این داروها برویم؟
صد درصد همین است و تولید این داروها برای تولیدکننده مقرون به صرفه نخواهد بود. در مورد برخی اقلام مثل ویتامینها، از آنجا که نیاز است تا میزان و ماده موثره آنها تخصصی پت باشد و تولیدکنندگان داخلی هم داریم، مشکلی از این بابت نیست، هرچند که در مورد آنها هم باید ماده اولیه و موثره آنها باکیفیت باشد. اما در مورد آنتیبیوتیکها و... غالبا میشود از طریق دوزینگ و محاسباتی که یک کلینسین میتواند داشته باشد، به راحتی از این داروها استفاده کند.
حکیم مهر: آیا اثربخشی لازم را دارد؟
بله، نکته مهمی که وجود دارد این است که حتما کلینیسین با همکاران داروساز ما در ارتباط باشد که متاسفانه این مساله یک حلقه مفقوده است، از نظر من کلینیسین از همکار داروساز ما فاصله دارد. آنها باید با هم در تماس باشند و از تجربه، کمک فکری و علمی آنها استفاده کنند تا بتوانند دارو را با دوزینگ و فرم مناسب برای پت مورد نظر خود تجویز کنند.
حکیم مهر: شما رئیس انجمن صنفی دامپزشکان شاغل در صنعت دارویی استان تهران هستید. جدیدترین اتفاقات و پیگیریهای شما در انجمن به کجا رسیده است؟
در مورد اهداف انجمن، ما از روز اول پیگیر بودیم که حق و حقوق همکاران را مخصوصا در ارتباط با کارفرمایان مطالبه کنیم و در این خصوص جلسات مختلفی را برقرار کردیم. خوشبختانه با مساعدتی که مخصوصا مسئولین محترم سازمان دامپزشکی داشتند، قرار شد یک جلسه نهایی داشته باشیم تا در نهایت خواستههای دوستان را به نتیجه برسانیم. من بسیار خوشبین هستم، چون تمام اعضای هیات مدیره از همه ارتباطاتی که داشتند، صادقانه استفاده کردند تا بتوانند حق و حقوق همکاران مسئولین فنی را بگیرند.
همانطور که میدانید انجمنهای فعال، کوچکترین نفع مالی برای هیچکدام از اعضای هیات مدیره نداشته و ندارند. ما فقط حسب وظیفه و احساس مسئولیتی که داشتیم، در حد توان و بضاعت خیلی از موارد را پیگیری کردیم. امیدواریم همین یک مورد در خصوص حق و حقوق همکاران را که خیلی روی آن تمرکز کردیم، بتوانیم پیگیری کنیم و به نتیجه برسانیم. یک مقدار به خاطر تغییر و تحولاتی که شاید در حوزه بعضی از مسئولین سازمان و سایر نهادها اتفاق افتاد، این مهم یک مقدار با تاخیر پیگیری شد اما سازمان دامپزشکی و مسئولین مربوطه به خصوص دکتر مهدوینژاد همکاری خوبی کردند و قرار شد جلسهای تشکیل دهیم. دوستان تاکنون با دیدی مثبت نگاه کردند و امیدواریم این بار هم کمک حال انجمن باشند.
حکیم مهر: به عنوان حرف آخر...
امیدوار هستیم که مسئولان مربوطه با تصمیمات خوبی که میگیرند، به همکاران دامپزشک ما از مسئول فنی تا کلینسین که امروز تحت فشار هستند، کمک کنند تا با یک وسعت دید مناسب، فنی و علمی، دست همکاران را در استفاده مناسب از داروها و حفظ منافع خود باز بگذارند. در پایان از پایگاه خبری حکیم مهر تشکر میکنم که همیشه پیگیر امور هستید و انشاءالله که موفق باشید.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.
مشکل تامین مواد هم به دلیل تحریم هم به نظرم کم رنگه، قدیم سخت بود الان کانالهای تامین، سامورایی شدند
تامین ارز هم بازی ذهنی هستش نه چیز دیگه