حکیم مهر: گنجشک هر منطقه با لهجه همان منطقه آواز میخواند بنابراین اگر دو گنجشک با لهجههای متفاوت در یک قفس باشند جفتگیری نمیکنند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، گنجشکها موجودات باهوشی هستند و برای گریز از دست دشمنان خود به شهرها و دامن انسانها پناه آوردهاند چون میدانند که عقابها در شهرها زندگی نمیکنند از سوی دیگر گنجشک هر منطقه با لهجه همان منطقه آواز میخواند بنابراین اگر دو گنجشک با لهجههای متفاوت در یک قفس باشند جفتگیری نمیکنند.
گنجشک ها یک پایه حیات را تشکیل می دهند و بالا بودن میزان دریافت انرژی از آنها، انواع موجودات و حتی انسان ها را منتفع می کند، این موجودات به علت فراوانی، داشتن طبع گرم و باور این که خاصیت دارویی دارند، لقمه ای خوشمزه برای انسان و سایر موجودات محسوب می شوند که یکی از عوامل تهدید آنها است، از سوی دیگر به دلیل فراهم بودن غذا در محیط های شهری در طول سال به جز روزهای سرد اقدام به جفت گیری و زادآوری می کنند.
این حیوانات کوچک و ریز نقش موجودات باهوشی هستند چون فهمیده اند که قوش ها و قرقی ها در شهرها زندگی نمی کنند از این رو برای در امان ماندن از چنگ آنها به دامن انسان ها در شهرها پناه آوردند اما از آنجا که خیر انسان به هیچ موجودی نمی رسد، این پرندگان زیبا هم به آن هدف غایی خود نرسیدند و آنطور که تصور می کردند زیر چتر حمایت انسان ها قرار نگرفتند اما با این وجود خود را با محیط های شهری سازگار کردند.
توان زادآوری این پرندگان به حدی بالا است که تعداد گنجشک ها در سال به میلیون ها بال می رسد، البته همه این تعداد به عرصه زاد و ولد نمی رسند چون تا پایان سال به علت عوامل مختلف از جمله شکار شدن توسط پرندگان بزرگتری مانند قوش و قرقی و یا حتی انسان ها، تعداد کمی از آنها باقی می مانند .
گنجشک ها را نزدیکترین حیوان وحشی به انسان توصیف می کنند، گنجشک پرنده ای کوچک با منقار کلفت و مخروطی و پاهای نسبتا کوتاه است که معمولا پر و بال رنگارنگ ندارد، بیشتر به صورت اجتماعی به سر می برند و به طور گروهی زاد و ولد می کنند، پروازی پر قدرت دارند، در بیشتر گونه های آنها دودیسی جنسیتی (تفاوت نر و ماده) مشاهده می شود، در سوراخ های درختان، شکاف دیوار و صخرهها لانه می سازند و بیشتر از دانه ها و مواد گیاهی و گاهی جانوری تغذیه می کنند.
گنجشک ها توان زادآوری بالایی دارند، تعداد گنجشک ها به علت زادآوری بالا در سال به میلیون ها بال می رسد اما در پایان سال به واسطه عوامل مختلف از قبیل شکار شدن توسط پرندگان بزرگتری همچون قوش و قرقی در حاشیه شهرها و حتی انسان ها، تعداد کمی از آنها باقی می مانند.
با وجود اینکه پرندگان برای ادامه بقا به محیط های شهری روی آورده اند اما باز هم این محیط ها خطراتی برای این موجودات ریزنقش به همراه دارد که برای ادامه حیات نیازمند حمایت هستند.
لهجهشناسی گنجشکها!
بله، درست خواندید، حالا دامپزشکان باید با لحنهای متفاوت گنجشکها آشنا شوند تا بتوانند در مواقع بحرانی، مشکلات زناشویی گنجشکها را حل کنند!
تصور کنید، روزی روزگاری، دامپزشکان به جای اینکه با بیماریهای دامها دست و پنجه نرم کنند، به عوض ترجمه لهجههای مختلف گنجشکها مشغول خواهند شد. جلسههای مشاوره زناشویی گنجشکها به یک بخش ضروری از کار دامپزشکی تبدیل میشود. برای مثال، اگر یک گنجشک با لهجه شیرازی و دیگری با لهجه تهرانی در یک قفس باشند، دامپزشکان باید مهارتهای ویژهای برای ایجاد صلح و آشتی بین این دو گنجشک بکار گیرند. ممکن است حتی به یک دکتر گنجشک اختصاصی با تخصص در «روانشناسی گنجشکی» نیاز پیدا کنیم!
در آینده نزدیک، ممکن است گنجشکهای شهرهای مختلف برای تعیین مناطق جغرافیایی خود مجبور شوند از داوران دامپزشکی که دارای دکترا در «تحلیل لهجههای گنجشکی» هستند، مشاوره بگیرند. گنجشکهای با لهجههای مختلف حتی ممکن است در دستهبندیهای جدیدی مانند «گنجشکهای آکادمیک» و «گنجشکهای کولهپشتی» قرار گیرند، بر اساس اینکه چقدر توانستهاند با لهجههای مختلف سازگار شوند!
شاید هدف اصلی سایت "حکیم مهر" این است که دامپزشکان را از روزمرگیهای بیروح نجات داده و به دنیای جدید و هیجانانگیز گنجشکها با دنیای متنوع لهجهها ببرند. پس اگر روزی دامپزشکان را دیدید که در حال تحلیل مشکلات عاطفی و اجتماعی گنجشکها هستند، بدانید که آنها نه تنها متخصصین دامها بلکه دیپلماتهای بینالمللی گنجشکها نیز شدهاند!
کلا هر خبری که در خبر گزاری ها منتشر میشه و اسمی از حیوانی داخلش باشه حکیم بازنشر میکنه