کد خبر: ۸۰۱۰۹

حکیم مهر: «دکتر آرش وثیق» رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بوئین‌زهرا اظهار داشت: در پی دریافت گزارشی مبنی بر بروز علائم مشکوک به بیماری هاری در یک قلاده سگ در روستای شیشه قلعه، اکیپی از همکاران اداره سریعاً به محل اعزام و پس از بررسی اولیه اقدام به نمونه‌گیری از مغز حیوان و معدوم‌سازی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی نمودند و نمونه با رعایت ضوابط بهداشتی جهت تائید نهایی به آزمایشگاه اداره کل ارسال شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین، نکات مهم در خصوص بیماری هاری به شرح زیر است:

1- در هرگونه تغییر رفتار ناگهانی حیوانات (به‌ویژه حیات‌وحش) باید به هاری مشکوک شد، مگر آنکه خلافش ثابت شود. دو فرم بالینی برای بیماری (عمدتاً در سگ) متصور می‌شوند: نخست، هاری آرام: بیشتر حیوانات مبتلا به این فرم به گوشه‌ای پناه برده و فلجی از ناحیه اندام‌های حرکتی شروع‌شده و به فلج دستگاه تنفسی و مرگ منجر می‌شود.

دوم، هاری خشمگین: در این فرم، حیوان رفتاری همانند پریشانی، اضطراب و حالت توحش داشته و به کلیه اشیاء اطراف خود حمله نموده و آن‌ها را گاز می‌گیرد. حیوان بدون هدف محل زندگی خود را ترک نموده و به هر حیوان و شیء بر سر راهش حمله نموده و از عواملی همانند آتش و سروصدا ترسی نداشته و بی‌مهابا حمله‌ور می‌شود (حیوانات معمولاً از این دسته عوامل گریزان‌اند) و در صورت عدم کشته شدن درنهایت حیوان به‌واسطه فلجی و مرگ تلف خواهد گردید. نکته مهم آنکه در هر دو شکل بیماری حیوان مبتلا قادر به بلع آب و غذا نمی‌باشد.

2- راه انتقال بیماری: عمده‌ترین راه انتقال بیماری (ویروس) از طریق گزش و یا خراش توسط حیوانات آلوده و مبتلا بوده که به‌واسطه حضور ویروس در بزاق این جانداران، به ابتلا حیوان مورد گزش منجر خواهد شد. اگرچه عمده‌ترین راه انتقال همان‌گونه که در بالا ذکر شد از طریق گزش بوده لیکن روش‌های دیگر نظیر تنفسی، خوراکی، انتقال جنینی و پیوند اعضاء آلوده (در انسان) نیز مشاهده و سبب انتقال بیماری گردیده‌اند.

 

 

نظر شما
ادامه