حکیم مهر: رئيس انجمن صنفی دامپزشکان علوم بالینی استان گیلان در نامهای به رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، خواستار معافیت دامپزشکان از شمول قانون مالیات بر ارزش افزوده شد.
به گزارش حکیم مهر، متن نامه «دکتر محراب اکبرپور» به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر سید محمدهادی سبحانیان
رئیس محترم سازمان امور مالیاتی کشور
با سلام و احترام
همانگونه که مستحضر میباشید، دامپزشکی و دامپزشکان در حوزههای گوناگون و مهمی وظیفه صیانت از سلامت جامعه انسانی را بر عهده دارند. پیشگیری از بیماریهای مشترک انسان و دام، تضمین سلامت غذایی کشور، بهبود اقتصاد در حوزه پرورش دام طیور و آبزیان از جمله موارد مهم مربوط به دامپزشکی میباشد. ضمن عنایت به فراخوان مورخ ۱۴۰۲/۶/۴ سازمان محترم امور مالیاتی در رابطه با قرار گرفتن دامپزشکان به عنوان اشخاص مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده، چند نکته را خدمت حضرتعالی مطرح مینمایم:
۱- دامپزشکی ارتباطی مستقیم با قشر زحمتکش کشاورز و دامدار دارد و این تصمیم موجب افزایش هزینه تمامشده در دامداریها شده و متعاقب آن باعث افزایش قیمت تولیدات دامی و کاهش بهرهوری تولید خواهد گردید که متعاقب آن شاهد کاهش میل و رغبت جهت ادامه فعالیت تولیدی در دامداریهای روستایی خواهیم بود. در سالی که مقام معظم رهبری آن را مزین به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نمودهاند، این مورد نتیجهای جز دلسردی و دوری از تولید در نزد تولیدکنندگان نخواهد داشت.
۲- در حوزه تولیدات دامی صنعتی با توجه به ارتباط مستقیم و گسترده این دسته از تولیدکنندگان با بخشهای دارو، درمان و پیشگیری در حوزه دامپزشکی، این رویکرد موجب افزایش قیمت تمامشده تولیدات دامی در سطح کلان و متعاقب آن باعث کاهش قدرت خرید مردم خواهد گردید.
۳- در مورد حیوانات خانگی و در سطح شهرها، افزایش قیمت درمان و واکسیناسیون سبب خواهد شد میزان تمایل صاحبان حیوانات خانگی و تشکلهای مردمنهاد حامی حیوانات و همچنین شهرداریها به عنوان متولی اصلی ساماندهی حیوانات بلاصاحب برای مراجعه به مراکز دامپزشکی کاهش یابد و این امر میتواند موجب افزایش احتمال بروز بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله «هاری» گردد.
۴- فصل سوم فعالیتهای قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی در بند ب شماره ۲ اشعار میدارد «خدمات درمانی و پیشگیری دامی و گیاهی از شمول اجرای این قانون معاف می باشد.»
۵- در فصل دوم قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۳۸۷ در موضوع معافیتها، در بند ۹ خدمات درمانی (انسانی، حیوان و گیاهی) مشمول معافیت میباشند.
لذا خواهشمند است با توجه به تبعات این تصمیم در زمینههای بهداشتی، سلامت غذایی جامعه و خسران دامداریهای روستایی و ضررهای اقتصادی شرکتهای تولیدکننده محصولات دامی، به خطر افتادن سلامت آحاد مردم در اثر وقوع بیماریهای مشترک انسان و دام و سایر موارد ذکر شده، دستور فرمایید این موضوع توسط سازمان محترم امور مالیاتی کشور مورد بازبینی و تجدید نظر قرار گیرد.
پیشاپیش از حسن توجه حضرتعالی به مسائل اقتصادی و بهداشتی کشور کمال تشکر و امتنان را دارم.
دکتر محراب اکبرپور
رئيس انجمن صنفی دامپزشکان علوم بالینی استان گیلان
رونوشت:
- جناب آقای دکتر حامد زارعی، رئیس سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا
- جناب آقای دکتر علیرضا رفیعیپور، رئیس سازمان دامپزشکی ج.ا.ا
- جناب آقای دکتر شهریار رئوفت، رئیس کانون سراسری انجمنهای صنفی کارفرمایی مراکز درمانی و مایهکوبی دامپزشکی