حکیم مهر: نشست مشترک سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا با دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران برگزار شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا، نشست مشترک رئیس و معاونین سازمان نظام دامپزشکی با رئیس و معاونین دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران برگزار گردید.
در این نشست مشترک که ظرفیتها و پتانسیلهای هر دو طرف مورد بحث و بررسی قرار گرفت، خدمترسانی به صنف دامپزشکی به عنوان اولویت مهم و هدف مشترک در نظر گرفته شد.
«دکتر حامد زارعی» رئیس سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا در این جلسه ضمن خوشامدگویی، توضیحاتی در خصوص ساختار سازمان نظام دامپزشکی و چارچوب وظایفی سازمان به عنوان بزرگترین سازمان صنفی مردم نهاد در حوزه دامپزشکی ارائه نمود.
دکتر زارعی ضمن اشاره به شکلگیری معاونت آموزش در سازمان به صورت خاص و ویژه بر نیاز آموزش فارغالتحصیلان جهت آمادگی برای ورود به بازار کار و بهروزرسانی اطلاعات و دانش اعضا تاکید کرد و گفت: «آموزش و بازآموزی بالغ بر 25 هزار نفر از اعضا توسط سازمان نظام دامپزشکی انجام شده است. تلاش سازمان این است که تمامی آموزشهای سازمان به شکل واقعی، عملیاتی و مهارتی ارائه شود و برای هر حوزه و هر مجموعه فعالیت، بستههای مربوط به همان حوزه ارائه شود که متاسفانه در حال حاضر و طی سالیان گذشته بستههای آموزشی یکسانی به همه متقاضیان ارائه داده میشد. مثلا کسی که در حوزه بستهبندی و کشتارگاه دام و طیور کار میکند، همان آموزشهایی را میبیند که مثلا یک کلینیسین ارائه میگیرد. این موضوع حتما باید هدفمند گردد که خوشبختانه سرفصلهای آن در حال تدوین است و انشالله شاهد آن خواهیم بود هر کدام از دامپزشکان در همان حوزهای که کار میکند آموزش و بازآموزی ببیند.»
رئیس سازمان نظام دامپزشکی «سلامت واحد» را یکی از مباحث روز دنیا دانست و افزود: «امروزه با توجه به تغییرات اقلیمی، جایگاه و سبک زندگی انسان و بروز بیماریهای بازپدید و نوپدید، شاهد پررنگ شدن هر چه بیشتر مفهوم سلامت واحد در جهان هستیم و این موضوع وظیفه سازمان نظام دامپزشکی را در خصوص این مفهوم سنگینتر میکند.»
وی ادامه داد: «لازم است این مفهوم با کمک تمامی واحدهای آموزشی، سازمانها و ارگانهای ذیربط در کشور پیادهسازی شود و بر همین اساس سلامت را در کشور حاکمیتی کرده و تلاش کنیم در این خصوص هیچگونه تعارضی بین دستگاهها وجود نداشته باشد.»
دکتر زارعی با اشاره به فعالیت گسترده سازمان نظام دامپزشکی گفت: «بیش از 50 هزار نفر دامپزشک و پیرادامپزشک در بیش از 8 هزار مرکز خصوصی دامپزشکی شامل بیمارستان، کلینیک، مراکز مایهکوبی و سایر مراکز درمانی دامپزشکی در حال فعالیت هستند. این امر ظرفیت بزرگی در سطح کشور است که میتوان از آن به خوبی استفاده کرد و با بالا بردن سطح کیفیت آموزش، خدمترسانی ویژهای به این فعالین نمود.»
هچنین در این جلسه «دکتر علیرضا خوشدل» رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران ضمن شرح توضیحاتی در خصوص روند آموزش و تعداد دانشجویان در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی به رشد 20 الی 30 درصدی آموزش در دانشگاه اشاره کرد و گفت: «دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران یکی از بزرگترین مجموعههای علوم پزشکی تهران است که بیش از ۲۰ هزار دانشجو در آن مشغول تحصیل هستند. دانشکدههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پیراپزشکی، پرستاری، دانشکدههای بهداشت و انواع دانشکدههای متفاوت در بخش ملی و بینالمللی در آن مشغول فعالیت هستند. در حال حاضر دانشکدههای واحد بینالملل نیز در دانشگاه راه افتاده است و 500 دانشجو در 10 دانشکده بینالمللی در حال تحصیل هستند.»
دکتر خوشدل ضمن تایید صحبتهای رئیس سازمان نظام دامپزشکی و ابراز خرسندی از دیدگاه سازمان نظام دامپزشکی بر مفهوم سلامت واحد، از راهاندازی و افتتاح دانشکده سلامت همگرا و سلامت واحد در ترم آینده خبر داد و همچنین گفت: «مرکز آموزش و تحقیقاتی بیماریهای مشترک بین انسان و دام نیز در دانشگاه راهاندازی شده است.»
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران از قرار گرفتن رشته دامپزشکی در معاونت علوم پزشکی خبر داد و توضیح داد: «این امر تجربه بسیار خوبی است که باعث ارتقای این رشته در دانشگاه آزاد اسلامی شده است و در حال حاضر مجموعه رشتههای دامپزشکی در ذیل معاونت علوم پزشکی دانشگاه و در دانشکده علوم پزشکی قرار دارد.«
وی ادامه داد: «در چند سال اخیر در حوزه المپیادهای علمی، رتبهبندی و فعالیتهای علمی تحقیقاتی درخشش خوبی را در دانشگاه شاهد بودیم. همچنین در حوزه استناد و تعداد مقالات، پیشرفت و دستاوردهای چشمگیری داشتهایم که این دستاوردها در چهار سال اخیر معادل 36 سال گذشته دانشگاه بوده است.»
گفتنی است در انتها تفاهمنامه همکاری مشترک علمی، تحقیقاتی، آموزشی و فناورانه فیمابین سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا و دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران منعقد گردید.