حکیم مهر: رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در اقدامی مداخلهجویانه خواستار اصلاح تعرفههای خدمات درمانی سازمان نظام دامپزشکی شد!
به گزارش حکیم مهر، «حجتاله علیمحمدی» در این نامه که خطاب به وزیر جهاد کشاورزی نوشته شده است، با مصادره بخشی از وظایف دانشآموختگان رشته دامپزشکی به نفع سازمان نظام مهندسی کشاورزی، این موارد را موجب افزایش هزینههای تولید و نارضایتی دامداران اعلام کرد!
متن این نامه به شرح زیر است:
بسمه تعالی
جناب آقای دکتر نوری
وزیر محترم جهاد کشاورزی
موضوع: اهمیت و ضرورت اصلاح تعرفههای خدمات درمانی سازمان نظام دامپزشکی کشور
با سلام و احترام
نظر به ابلاغیهی شمارهی ۲۰/۱۷۴۶۱۳ مورخ ۱۴۰۳/۰۷/۲۳ موضوع تعرفهی ارایهی خدمات دامپزشکی در سال ۱۴۰۳ و با عنایت به ماهیت و وظیفهمندی قانونی سازمان نظام دامپزشکی کشور در پیشگیری و درمان، برخی از تعرفههای اعلامی به شرح زیر دارای ماهیت فنی و پرورشی بوده که علاوه بر تحمیل هزینههای مجدد به بهرهبرداران و درگیر شدن در چرخهی اداری نامرتبط، در نهایت افزایش هزینههای تولید و نارضایتی متقاضیان احداث طرحهای کشاورزی و دامپروری را به دنبال خواهد داشت. لذا با توجه به اهمیت موضوع موارد برای استحضار و ارشاد لازم ایفاد میگردد.
۱- نظارت بر عملکرد ایستگاههای تولید مواد ژنی، شناسایی ثبت کنترل گواهی و حفاظت از مواد ژنی، ارزیابی و کنترل کیفی باروری کلیه مواد ژنی وارداتی و تولیدات داخلی (اسپرم، جنین، تخمک) بر اساس مفاد قانون نظام جامع دامپروری از وظایف حاکمیتی مرکز اصلاح نژاد دام کشور بوده و اعلام تعرفهی ارزیابی اسپرم در جداول یک و سه ردیف (۱۶) و (۲۸) ضمن این که خارج از حیطهی وظایف قانونی سازمان نظام دامپزشکی کشور میباشد، که این امر علاوه بر عدم اجرای مفاد قانون موجب تحمیل هزینهی اضافه به بهرهبرداران میشود.
۲- بر اساس ماده ۲۲ بند (د) قسمت سوم مراحل صدور پروانه بهداشتی دستورالعمل اجرایی مادهی (۵) قانون نظام جامع دامپروری، هدف صرفاً انطباق نقشههای تهیه شده از سوی کارشناسان دامپروری با ضوابط موجود بهداشتی بوده و اعلام تعرفهی مشاورهی احداث بهداشتی دامداری، (طراحی نقشهی جانمایی اماکن دامی تهیهی نقشهی بهداشتی در اتوکد، فروش نقشه و... در ردیفهای (۱)، (۲)، (۳) و (۸) از جدول شمارهی (۱۰) تعرفه های سازمان یاد شده) هیچ گونه سنخیتی با وظایف و ضوابط موجود نداشته و جزو وظایف اصلی و ذاتی کارشناسان دامپروری میباشد.
۳- با توجه به مفاد قانون نظام جامع دامپروری و دستورالعمل اجرایی مادهی (۵) قانون یاد شده، متقاضیان احداث واحدهای دامپروری ملزم به رعایت دستورالعملهای بهداشتی موجود بوده و تعرفههای اعلامی سازمان نظام دامپزشکی در بند (۸) جدول شمارهی (۱۷) مبنی بر تایید نقشهی بهداشتی هیچ گونه وجاهت فنی حقوقی و قانونی ندارد.
۴- همان گونه که مستحضرند، صدور کارت شناسایی و متعاقب آن پروانه برای واحدهای دامداری روستایی به منظور شناسایی واحدها و بهرهمندی ذینفعان از تسهیلات و تامین برق آب و... با تعرفهی کشاورزی بوده که در همین راستا پروانههای بهداشتی که بیشتر مربوط به احداث واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی میباشد از این چرخه حذف گردیده است. لذا ضرورتی در اعلام بندهای (۹) و (۱۰) جدول شمارهی (۱۷) تعرفههای اعلامی با موضوع کارشناسی دامداری روستایی و همچنین پروانهی بهداشتی دامداری روستایی نمیباشد.
حجتاله علیمحمدی
رییس سازمان
رونوشت:
- جناب آقای دکتر نجاتی - مشاور محترم وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی جهت استحضار و دستور پیگیری
- جناب آقای دکتر فتحی معاون محترم برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی جهت استحضار
- جناب آقای دکتر حسننژاد معاون محترم وزیر در امور تولیدات دامی جهت استحضار
- جناب آقای تیموری قائممقام محترم وزیر و رییس کمیسیون طرحها و لوایح جهت استحضار
- جناب آقای قدسی مشاور محترم معاون وزیر و مدیر کل دفتر بازرسی جهت استحضار
- معاون محترم برنامهریزی و توسعه کارآفرینی (جناب آقای مهدی تقیپور بروجنی) - پیگیری
- مشاور ریاست محترم سازمان (جناب آقای سید حمید ارشادی) - اطلاع
- مدیر محترم خدمات مهندسی و صدور مجوزها (جناب آقای امجد پیام) - پیگیری