کد خبر: ۸۱۲۴۵
تعداد نظرات: ۴۸ نظر
گفت‌وگوی حکیم مهر با «دکتر فرشید صراف‌زاده رضائی» استاد تمام بازنشسته جراحی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه و سردبیر نشریه Veterinary Research Forum:
وی افزود: با راه‌اندازی دوره‌های متعدد تخصصی در رشته‌های مختلف دامپزشکی، متاسفانه تاکنون هیچ بازنگری مجددی در سرفصل دروس دوره دکترای حرفه‌ای دامپزشکی نشده است ...

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: «دکتر فرشید صرّاف‌زاده رضائی» استاد تمام بازنشسته دانشگاه ارومیه و سردبیر نشریه  Veterinary Research Forum، در گفت‌وگو با حکیم مهر از مسیر تحصیلی، چالش‌ها و دستاوردهای خود در عرصه دامپزشکی و نقش نشریه علمی در پیشرفت این رشته در سطح بین‌المللی سخن می‌گوید. او همچنین مشکلات آموزشی و پژوهشی در این حوزه و چالش‌های آن در ایران را مورد بررسی قرار می‌دهد.

در این گفت‌وگو، دکتر صرّاف‌زاده به اهمیت انتخاب رشته، فراز و نشیب‌های مسیر علمی خود و همچنین دیدگاه‌هایش در مورد آموزش و پژوهش دامپزشکی ایران می‌پردازد.

 حکیم مهر: آقای دکتر، ورودی چه سالی و کدام دانشکده هستید؟ چه شد که دامپزشکی را انتخاب کردید؟ آیا این علاقه از قبل در شما وجود داشت یا اینکه به نوعی سرنوشت شما را به این رشته کشاند؟

من در سال 1357 وارد دانشگاه ارومیه شدم و در دانشکده دامپزشکی این دانشگاه تحصیلاتم را آغاز کردم. انتخاب رشته دامپزشکی برای من به نوعی تداوم حرفه پدری‌ام بود. پدرم مرحوم رشید صراف‌زاده رضایی، یکی از فارغ‌التحصیلان دبیرستان دامپزشکی در سال 1322 هجری شمسی و کارمند اداره کشاورزی و دامپزشکی استان آذربایجان غربی بودند. در واقع در خانواده‌ای دامپزشک به دنیا آمده بودم و این باعث شد که من نیز با علاقه این مسیر را دنبال کنم. توان علمی خودم را هم در این راستا دیدم و تصمیم گرفتم که تحصیلاتم را در رشته دامپزشکی ادامه دهم.

حکیم مهر: پس از شروع تحصیلات در دانشگاه ارومیه، چه تغییراتی در مسیر شما ایجاد شد؟

آغاز تحصیل من در دانشگاه ارومیه با شرایط اجتماعی و سیاسی سال 1357 هم‌زمان بود. تا آغاز انقلاب فرهنگی در سال 1359 بیش از یک یا دو ترم در دانشگاه ارومیه نبودم که دانشگاه‌ها با تعطیلی حداقل دو ساله مواجه شدند. ادامه تحصیل اینجانب با بازگشایی دانشگاه‌ها در خرداد سال 1361 در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران بود. در سال 1365 از دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در رشته دکتری حرفه‌ای دامپزشکی فارغ‌التحصیل شدم. در همین دوران بود که رشته تخصصی جراحی دامپزشکی به‌عنوان اولین رشته تخصصی در طب دامپزشکی در ایران راه‌اندازی شد و من جزو اولین گروه از دانشجویان رزیدنت این رشته در شیراز بودم. آنجا دوره تخصصی جراحی دامپزشکی را گذراندم و بعد از فارغ‌التحصیلی به دانشگاه ارومیه برگشتم. در این دانشگاه به عنوان هیئت علمی مشغول به تدریس و پژوهش شدم و در طول این سال‌ها همیشه در تلاش بودم که در ارتقاء سطح آموزشی، پژوهشی و جایگاه اجتماعی این رشته در کشور شریک باشم.

حکیم مهر: در ادامه تحصیلات و دوران تدریس خود، چطور به راه‌اندازی نشریه Vet Res Forum فکر کردید؟ این نشریه چه مسیری طی کرده است که امروز به این موفقیت‌ها رسیده است؟

یکی از ابزار مهم در موسسات آموزش عالی وجود نشریات علمی معتبر است. به گفته دیگر وجود نشریات معتبر تاثیر به‌سزایی در ارتقا سطح علمی و جایگاه این موسسات در رتبه بندی جهانی دارد. لذا در دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه همراه با سایر همکاران جوان از بدو استخدام در فکر راه‌اندازی نشریه علمی و تخصصی بودیم و این مهم در تیر ماه سال 1388 به واقعیت پیوست. پر واضح است که شروع این مسیر با چالش‌های زیادی همراه بود؛ به‌ویژه که راه‌اندازی یک نشریه علمی، نیاز به حمایت‌های علمی (تامین مقالات علمی و پژوهشی) و صد البته مالی و وجود زیرساخت‌های مناسب دارد. مهمترین نکته در انتشار نشریات علمی تداوم منظم انتشار در موعد مقرر است که در این خصوص نشریه ما در 15 سال گذشته حتی یک روز هم در این مورد تعلل و یا تاخیر نداشته است. اینکار صرفا در سایه عشق به کار و عملکرد 24 ساعت شبانه‌روز در 7 روز هفته عملی می‌شود. حفظ کیفیت علمی مقالات منتشر شده از نکات بارز دیگر در تداوم انتشار نشریات علمی است. در حال حاضر، این نشریه در پایگاه‌های مختلف علمی بین‌المللی نمایه می‌شود و از سال‌های نخست انتشار تا امروز، شاهد رشد چشمگیر کیفیت مقالات و افزایش تعداد دست نوشته های دریافتی هستیم. این دستاوردها نتیجه تلاش و همکاری بی‌وقفه تیم پژوهشی و علمی است که در کنار هم کار می‌کنند.

حکیم مهر: در مورد افتخارات جهانی که اخیراً برای نشریه به دست آمده، بیشتر توضیح دهید.

یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای ما این بود که در سال‌های اخیر نشریه ما در پایگاه‌های معتبر جهانی نمایه شد. این موفقیت‌ها باعث شد که نشریه به عنوان یکی از منابع معتبر علمی در حوزه دامپزشکی شناخته شود. خوشبختانه با تلاش‌های همکاران عزیزم، ما توانستیم در بیش از 28 پایگاه اطلاعاتی علمی شناخته‌شده در دنیا نمایه شویم. در این خصوص می‌توان از: Journal Citation Reports (JCR), Scopus, Web of Science, Islamic World Science Citation Center (ISC), Pubmed Central, Directory of Open Access Journals (DOAJ), … نام برد. در حال حاضر نشریه ما دارای ضریب تاثیر 0.8 و رتبه Q3 از پایگاه اطلاعاتی JCR (Clarivate Analytics) و ضریب تاثیر 0.28 و رتبه Q2 از پایگاه اطلاعاتی Scopus است.

در حال حاضر مقالات منتشر شده در این نشریه بیش از یک میلیون بار در سطح جهانی دیده شده‌اند که این خود نشان‌دهنده حضور فعالانه ما در مجامع بینالمللی است. لازم به ذکر است علاقه‌مندان برای دسترسی به اطلاعات برخط این نشریه می‌توانند به سامانه ما به آدرس https://vrf.iranjournals.ir  مراجعه نمایند. خوشبختانه، ما با تلاش‌های فراوان همکاران عزیزمان -که تعداد آن‌ها از تعداد انگشتان یک دست هم کمتر است-، توانسته‌ایم به نتایج ارزشمندی دست پیدا کنیم.

من همیشه به این اعتقاد داشتم که ما نسلی منتخب بودیم که دست پرورده اساتید برجسته و بسیار مجرب بوده‌ایم. به نقل از یکی از اساتید گرانقدر و عزیزم مشکل اصلی بسیاری از ما در زمینه شغلی و اجتماعی «سهل‌انگاری» است. نه به معنی مصطلح بی‌توجهی، تسامح، غفلت و کاهلی، بلکه به معنی آسان‌گیری وظایف و امور محوله. یعنی نقش خود را در برابر مسئولیتهای تقبل نموده و انجام آنها را، وظیفه ای آسان تلقی کردن. ایشان می‌فرمودند که مشکل اصلی ما این است که انجام کارها را آسان تلقی می کنیم، در حالی که اگر در کار خود جدیت نداشته باشیم، هیچ‌گاه به خواسته مطلوب نخواهیم رسید. در زمینه علمی، این قاعده بیشتر از هر زمان دیگری صادق است.

این که ما به نتیجه برسیم، نیازمند پشتکار و دقت است. بعد از گذشت ۱۵ یا ۱۶ سال، هنوز هم روزانه حداقل چهار ساعت با انجام امور نشریه مشغول هستم و حساسیت‌هایی را که از روز اول داشتم، همچنان در روند کار من وجود دارد. این افتخارات نه تنها برای نشریه، بلکه برای کل جامعه علمی دامپزشکی ایران یک پیروزی بزرگ است و این نشان‌دهنده توانمندی‌های علمی کشور ما در زمینه دامپزشکی است.

حکیم مهر: شما سال‌ها در دانشگاه ارومیه به تدریس و پژوهش مشغول بودید. به نظر شما مهم‌ترین مشکلات آموزشی و پژوهشی در دامپزشکی چیست؟

به نظر اینجانب جایگاه آموزش دامپزشکی کشور نه در وزارت علوم تحقیقات و فناوری، بلکه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. تطابق قابل توجه سرفصل‌های دروس و اهداف آموزشی علوم گروه پزشکی با رشته دامپزشکی نشان دهنده این واقعیت است که دامپزشکی و امور مربوط به آموزش و پژوهش دامپزشکی سنخیت بیشتری با اهداف و راهبردهای آموزشی و پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دارد. کلیات این موضوع هرچند وقت یک‌بار در مراجع ذی‌صلاح مطرح و بعد از مدتی مجدد به فراموشی سپرده می‌شود.

در خصوص آموزش رشته دامپزشکی باید به این موضوع اشاره نمود که با راه‌اندازی دوره‌های متعدد تخصصی در رشته‌های مختلف دامپزشکی، متاسفانه تاکنون هیچ بازنگری مجددی در سرفصل دروس دوره دکترای حرفه‌ای دامپزشکی نشده است. برای مثال انجام جراحی‌های تجربی برای دانشجویان دوره دکترای حرفه‌ای دامپزشکی با وجود فارغ‌التحصیلان دامپزشک متخصص جراحی، غیر الزامی به نظر می‌رسد، لازم به ذکر است که انجام جراحی‌های تجربی بر روی حیوانات نه تنها از نظر انسانی قابل قبول نیست، از طرف دیگر هم باعث هزینه‌های هنگفت برای دانشکده‌های دامپزشکی نیز می‌باشد.

حکیم مهر:‌ اخیراً برخی انتقادها به دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه مطرح شده است. نظر شما در مورد این انتقادات چیست؟

در مورد انتقادهایی که از دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه شده است، باید بگویم که باید همیشه با دقت بیشتر و بررسی دقیق به مسائل نگاه کرد. بسیاری از انتقادهایی که مطرح می‌شود منصفانه نبوده و عقاید و نظرات مطرح شده از سوی فرد یا افرادی بوده که دانش و آگاهی کامل نسبت به امور آموزش و پژوهش دامپزشکی و حتی اصطلاحات علمی نداشته‌اند. البته نمی‌توانم به طور دقیق بگویم این انتقادات از طرف چه کسانی بوده، چون اطلاعات بیشتری ندارم. مطمئن باشید که از تمامی سیستم‌های آموزشی، نه فقط در دامپزشکی، بلکه حتی در پزشکی هم می‌توانند چنین گزارشی تهیه و ارسال کنند. سیاه‌نمایی و نشان دادن عیب و ایرادها بسیار راحت است. امروز با یک گوشی موبایل می‌توانم به دفتر حکیم مهر بروم، عکس‌هایی بگیرم، صحبت‌هایی ضبط کنم و بعد آن‌ها را منتشر کنم، بدون آنکه بررسی دقیقی انجام دهم. اما این رویکرد هیچ بازده مثبت و سازنده‌ای نخواهد داشت.

دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه در سطوح مختلف آموزشی از کاردانی تا دکتری تخصصی و حتی پسادکتری فعال است و یکی از باسابقه‌ترین دانشکده‌های دامپزشکی با بیش از چهل سال سابقه در کشور به شمار می‌آید. آیا شما معتقدید که کمبود مدرس در یک بخش یا مسائل دیگر به‌قدری اهمیت دارد که بخواهیم تمام سیستم آموزشی و مدیریتی را زیر سوال ببریم؟ به نظر بنده، این نوع مقایسه‌ها نادرست است و نهایت سهل انگاری و بی‌توجهی به مسائل است. در یک جمله می‌توانم بگویم: در هر دانشکده‌ای که پا بگذارید، وضعیت مشابهی وجود دارد؛ چه در پزشکی، چه در کشاورزی، و چه در دامپزشکی. این مشکلات نه تنها مربوط به دامپزشکی، بلکه به کل سیستم آموزش عالی کشور مربوط است.

 خلاصه اینکه تنها وجود نشریه بین المللی Vet Res Forum که با گستره بین المللی و وجود مخاطب در سراسر دنیا به صورت ماهنامه توسط اعضای هیات علمی دانشکده دامپزشکی ارومیه با مشارکت سایر همکاران در دانشکده‌های دامپزشکی و پزشکی و سایر علوم وابسته در سراسر کشور منتشر می‌گردد، خود می‌تواند شاهدی معتبر بر انجام فعالیت‌های ایثارگونه آموزشی و پژوهشی همکاران محترم و رسالت مهم آنان در این امر خطیر در دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه ‌باشد.

حکیم مهر: در پایان، اگر نکته‌ای باقی مانده که بخواهید اضافه کنید، لطفاً بفرمایید.

در نهایت، تأکید می‌کنم که اگر بخواهیم در هر کاری موفق باشیم، باید به آن علاقه‌مند باشیم و تمام توان خود را برای بهترین بودن در آن زمینه به کار بگیریم. این تفکر من از ابتدا تا امروز بوده و به همین دلیل تلاش کردم در همه عرصه‌ها، چه در دانشگاه و چه در نشریه، بهترین باشم. توصیه می‌کنم تمامی همکاران و دانشجویان نیز همین رویکرد را پیش بگیرند و در مسیر علم و تحقیق با عشق و انگیزه بیشتر گام بردارند. در پایان از ریاست دانشگاه ارومیه، معاونت محترم پژوهشی و فنآوری دانشگاه ارومیه و ریاست محترم دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه از بابت حمایت‌های معنوی و مالی کمال تشکر و قدردانی را دارم.

حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.

 

انتشار یافته: ۴۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۶
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۲۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
4
4
دکتر کاشکی امکانات دانشکده هم بروز بشه دانشکده دامپزشکی با سابقه ی ۱۷_۱۸ سال جذب دکترای حرفه ای هنوز هیات علمی ثابت طیور دام کوچیک و کلینیکال نداره و امکاناتش ضعیفه آیا دامپزشک باسواد و و قوی و متبحر میتونه تحویل جامعه دامپزشکی بده؟! همه میگن دانشجوای جدید زیاد به درس توجه نمیکنن اما امکانات رو نمیدونن چیه
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands (Kingdom of the) |
۰۳:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
دانشکده های شهرهای دیگه منظورم بود هرچند برخی از دانشکده ها مشکلات امکاناتی و کمبود هیات علمی دارن
دکتر پیریونسی مریوان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
7
5
با سلام و عرض احترام و آرزوی طول عمر پربرکت برای استاد عزیز دکتر صراف زاده ،
دکتر صراف زاده با دقت نظر ، ریزبینی و نظم شخصی شون خیلی از نکات مهم و کاربردی رو بهمون آموزش دادند. و دیدمون رو بە خیلی از موضوعات علمی عمیق تر کردند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
7
16
برای رضای خداوند متعال یک آدم مطلع به ما بگوید:
دامپزشکی در آموزش مشکل دارد یا در اجرا؟
ما همه فارغ التحصیلان دامپزشکی هستیم آموزش را به عینه دیده ایم والله آبکی و سرهم بندی نبود و نیست
این اجرای علم دامپزشکی است که می بینیم متاسفانه ابزارش شده دوربین و میکروفن و سخنرانی و مجموعه تصاویر
آقایان چرا نمیخواهید قبول کنید از وقتی دامپزشک را از سر گله و فارم آوردید پای کامپیوتر و متخصص دام و طیور و آبزیان و بهداشت مواد غذایی را تبدیل کردید به کاربر GIS فاتحه این علم و این صنعت را خواندید؟
مصیبت عظما این است این متخصصین از اینکه فارم را نمی بینند خوشحال همه هستند و پشت میز هستند و...
عزیز من تو را نشانده اند جایی که کار یه دیپلم است ولاغیر!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
دوست عزیز قسم نخور !

اموزش دامپزشکی پیش اموزش پزشکی واقعا ضعیفه! شما فقط دامپزشکی دیدی برای همین دنیات شده این ! درسها سطحی هم اموزش داده نمیشن و اموزش عملی مشکل جدی هست و از طرف دیگه صاحب نداره رشته!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
13
4
جناب اقای صراف زاده.از زحمات کم نظیر جنابعالی و همکاران تان در مجله vrf تشکر می کنیم.
اما، وقتی دامپزشکی وارد ساختار پزشکی شود، ان را در کجای سازه پر مشکل پزشکی قرار می دهند؟ وضعیت پرستاران محترم را که مشاهده می فرمایید؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
عزیز جان !
درامد اون پرستار که انقدر غر میزنه چند برتابر دامپزشکه!
الان خیلی از دامپزشکا بیکارن و حاضرن با 3-4 میلیون کار کنن و یا مدرک بزارن!
اونا متولی و قدرت دارن دامپزشکی هیچی نداره×!
خودتو زدی به خواب؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
نگران شما هستم که در وزارت بهداشت همیشه با کوچکی به شما و رشته عزیز دامپزشکی نکاه کنند.
ناشناس
| Iceland |
۲۲:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
آقای 13:25 درآمد پرستار چند برابر دامپزشکه؟! میشه بگی چقدره؟ 50 میلیون؟! چرا بی اساس حرف می زنید؟ پرستارها به خاطر حقوق ناچیز اعتصاب میکنن. در اکثر بیمارستانها حقوق شون حدود 12-13 تومنه اونم با کار سنگین و بسیار سخت و اعصاب خورد کن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
22:23 دوست گرامی
فشار هایی که از نیاوردن رشته پزشکی و پرستالری می خوری اینجا خالی نکن !
همین الان بهت دامپزشک نشون بدم که مدرکشو 4 تومن گذاشته برای مسول فنی؟؟؟؟؟

می فهمی یعنی چی!
یعنی شغلی نیست !
چون فشار بخوری برو ببین افزایش حقوق پرستار از اذر چقدره و داغ کن !
تمام بازی پرستارا هم برای پول بیشتر گرفتنه که نرن از ایران ! اما دامپزشک توی کشور خودمونم جایگاه نداره چه برسه مهاجرت!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
پرستاران تا دو ماه پیش ساعتی 45 هزار تومان اضافه کار داشتند.
ناشناس
| Spain |
۱۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
یه پرستار یادگرفتین و هی تکرار می کنید!
عزیزان یه اینترن پزشک الان از یه متخصص دامپزشک درامدش بیشتره!
وزارت علوم فقط کارخانه مدرک سازیه و بس !
حالا شما توش دامپزشک درخشانی و اوضاعت حتما عهالیه که چنین افاضه فضل می کنی حرف چیز دیگه است !

( البته تجربه نشون داده این کامنت های 2 اتیشه دامپزشکی کار دانشجو های دامپزشکی است ! فارغ التتحصیل که بشوند و بازار و اوضواع را ببنیدد ارام می گیرند !)
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
آقای 8:48 که صبح زود پا شدی اومدی واسه جواب دادن! فعلا یه نگاه به تعداد آرای منفی ای که خوردی بنداز بعد بیا!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
من 8:48 هستم
حداقل کاش متن می خوندی ! به کامنت اون بنده خدا که مثل شما پزشکی را بد و دامپزشکی را خوب می دانست مردم منفی باران کردند نه کامنت من ذیل این نظر درخشان شما و ایشان !!
..........................
با همین دید و دقت نظر می دهی ؟ برو درسای علوم پایتو پاس کن ! همه می دونیم متاسافنه خیلی ها با عقده پزشک شدن دامپزشک شدن و این رشته دغون کردن !
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۲۳:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
10
6
آقای دکتر صراف زاده واقعا استادی برجسته و با اخلاق حرفه ای و اجتماعی هستن. بنده همیشه افتخار می کنم که دانشجوی ایشان بودم.
کاظمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
9
6
واقعا لفظ استادی برازنده دکتر صراف زاده است
گلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
3
4
پزشکی دام مادر رشته های علوم پزشکی است از وزارت بهداشت جدا کردید تمام بیماری های منشاء دام است پزشکی انسانی اطلاعاتی کمی در این مورد دارد بایستی پزشکی دامی و پزشکی انسانی در مرحله عمومی ادغام شود و در تخصص جدا گردد شما همه اطلاعات را به پزشکی دام می دهید پزشکی زبردست می شود در حالی که یک پزشکی انسانی در مرحله عمومی را یک مادر قبول ندارد راهی خارج می شود. اگه اطلاعات پژوهشی، جراحی و ....که پزشکی دام دارد پزشکی انسانی هم داشته باشد پزشکان ماهری در تخصص می شوند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
......
پزشکی و دامپزشکی ذیل وزارت علوم بودند نامادری ها آمدند پزشکی را جدا کردند.
به هر حال پزشکی هم روزگار وصل خویش را در می باید.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
دام پزشکی الان شد پزشکی دام؟
مشکل دقیقا از همین بیان شماست!
خیلی ها به لطف پسوند پزشک اومدن و علاقه ای ندارند!

در ضمن هیچ جای دنیا سیستم بهداشت دام در سیستم بهداشت انسانی نیست!
بهداشت دام در سیسام کشاورزی قرار داره همه جا ! جای رشته درسته ! مشکل خراب کاری هایی هست که این سالها این دانشگاهیی ها انجام دادن و الان رشته کلا متولی و صاحب نداره و اون سازمان دامپزشکی هم خودش رو هواست ! نظام دامپزشکی هم که دیگه واقعا ...
فرشته احمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
7
3
با درود و ادای ارادت و احترام به پیشگاه استاد گرانقدرم جناب آقای دکتر صراف زاده رضایی
مفتخرم که خوشه چین خرمن دانش شما بوده ام.
تندرستی و بهروزی افزون برایتان آرزو مندم.
حامی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
5
0
واقعا اوضاع دامپزشکی در کشور بالاتر از ابتذال است ، هزینه های سرسام آور که مانع حمایت حیوانات آسیب دیده توسط حامیان میشود وبی توجهی و نهایتا مرگ حیوان بیگناه و عدم رسیدگی نظام دامپزشکی و برخورد ضعیفشان با دامپزشک خاطی و درخواست یک ملیون تومان بابت به جریان انداختن شکایت صاحب پت ! مکانهای غیر استاندارد دامپزشکیها ونبود قانونن برای رانندگان خاطی و حیوان آزارها ونبود حمایتی متعهدانه برای حیوانات محلی از جمله پرندگان ، گربه ها وسگها و نداشتن مامنی مناسب وعدم نظارت بر وضع غذایی ، دارو و سرپناه !!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
مشکل ما هم برخی از حامی ها هستند که با سو استفاده از عنوان حامی ، به تیغ زدن مردم و بد نام کردن دامپزشکان می پردازند.
شما فکر می کنید که دامپزشک باید برای شما مفت کار کند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
حامی یعنی سودجویی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
4
3
شما ببینید وضع وزارت بهداشت چطور هست؟ پرستارها دائم در اعتصاب هستن، پزشکان بسیاری بیکار هستن و به فکر مهاجرت و میزان خودکشی هم بین پزشکان و پرستاران بالاتر از حد عادی هست. داروهای خاص پیدا نمیشه و به شدت رانتی شده. مردم به شدت از خدمات وزارت بهداشت ناراضی هستن. طرح پزشک خانواده رو با گذشت چند دهه از مطرح شدنش هنوز نتونستن اجرا کنن. از وزارت بهداشت، بهشت درست نکنید! اونها هم مثل بسیاری دیگر از بخش ها درگیر مشکلات خودشون هستن.

اگر دامپزشکی بره زیرمجموعه وزارت بهداشت، ضمن اینکه در مقایسه با پزشکان تبدیل به شهروند درجه دو و سه میشیم و سرکوب و تحقیر میشیم، وزارت خانه شون از فرصت استفاده میکنن و بیکارهاشون رو میارن در حیطه دامپزشکی. برای مثال ممکن هست برای فارغ التحصیلان داروسازی به شرط شراکت با یک دامپزشک، مجوز داروخانه صادر کنن! یا همین کار رو برای آزمایشگاه های دامپزشکی انجام بدن. از چاله در میاییم و میفتیم در یک چاه بزرگتر.

به نظر من راه حل اساسی تر این هست که دامپزشکی کاملا مستقل بشه و تبدیل به یک معاونت ریاست جمهوری بشه یا حداقل با معاونت محیط زیست رئیس جمهور ادغام بشه و معاونت جدید محیط زیست و دامپزشکی ایجاد بشه. و اگر امکان اینکار وجود نداره همین جایی که هستیم بهترین جا هست.

متاسفانه خیلی سطحی نگری و ظاهر نگری انجام میشه و همه تصور میکنن مشکل اینجاست که وزارت خانه اشتباهی هستیم! در حالیکه مشکل ریشه ای تره. مشکل از مدیریته. مشکل مدیریت هم همه وزارت خانه ها هست و با تغییر وزارت خانه باز همون آشه و همون کاسه، تازه اگر وضع مون بدتر هم نشه. اگر مدیریت قوی داشتیم و مدیران مون با قدرت از دامپزشکی دفاع میکردن، آیا وضع مون همین بود؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
عجب
با این حساب دامپزشکی خوبه
جمع کن .......
ناشناس
| Spain |
۱۳:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
قطعا دانشجو هستید و سرتان هنوز داغ است !
نظر دادن را بگذارید بعد فارغ التحصیلی که دقیقا دامپزشکی را حس کرده باشید
فعلا خود را دکتر بنماید و جدی نگیرید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
پسرم، یعنی الان شما در وزارت علوم یا جهاد درجه یک حساب میشی که میترسی اکه دامپزشکی بره وزارت بهداشت درجه دو بشه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
4
2
فقط وزارت بهداشت، درمان و آموزش دامپزشکی می‌تواند اعتبارات، نیروی انسانی و جایگاه اجتماعی را درست تعریف کند و بس.
دامپزشکی عرصه‌ای بسیار جامع تر از پزشکی است فقط چون ظاهراً با حیوانات سر و کار دارد، آن را جدی نمی‌گیرند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
قطعا دانشجو هستید با این نظر
انشالله فارغ التحصیل شدید هم همین روحیه و انرژی را داشته باشید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
این قدر قطعی نظر ندهید. بنده بیش از 20 سال است که دامپزشک هستم و با مشکلات آن آشنا.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
4
2
بهتر نیست که "دامپزشک" را به عنوان "پزشک حیوانات" تغییر دهیم تا شامل بهداشت و درمان وحوش هم بشود؟ در واقع به دامپزشکی به عنوان رشته‌ای در خدمت تولید و اقتصاد نگاه می‌شود و شاید به همین دلیل است که اغلب به حیوانات به عنوان موجوداتی زنده که درد و رنج را حس می‌ کنند نگاه نمی‌شود.
با
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
شما دوست داشتی پزشک شوی درس می خواندی پزشک می شدی

ابزی پزشک و پزشک دام و پزشک حیواینات دیگه چیه؟؟


دامپزشک وازه جایگزین بیطار است که فرهنگستان در ان سالها تصویب کرد

می خوای مثل اسایتد دانشگاه تهران صدات کنیم زیست پزشک؟؟؟؟
تعریف دامپزشکی در اقتصاد است و ان گوگولی بازی ها در فارم و کشتارگاه و تولید جایی ندارد!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
الان نگران رنج حیواناتی شما؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
بله. همکار گرامی نگران رنج حیواناتم، اولین رسالت ما کاستن رنج آنهاست. از این طریق بهداشت و مبارزه با بیماری‌ها هم تآمین می‌ شود. از کسانی در تعجبم که حیوانات را فقط کباب و مرغ بریان می‌بینند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
ناشناس گرامی نمی دانم در این پیشنهاد چه حرف گزنده‌ای بوده که این طور پاسخ گزنده داده‌اید. لطفاً ظرفیت شنیدن نظر دیگران را داشته باشید. من هرگز به پزشکی علاقه نداشته‌ام و عقده عنوان پزشک را هم ندارم. ترجیح می دهم قبل از هرچیز انسان باشم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
"بیطار" وحی منزل که نیست. یک واژه است که می تونه تغییر کنه. ولی رعایت ادب در کامنت گذاری یک توصیه مؤکد اخلاقی و انسانی است.
دکتر دامپزشک
|
France
|
۲۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
3
2
با استاد محترم‌ کاملا موافقم
بهتره یک‌نظرسنجی کامل و جامع از جامع دامپزشک ها گرفته بشه تا مشخص بشه که اکثریت مطلق با انتقال کل مجموعه دامپزشکی به وزارت بهداشت موافقن
تا به امروز که زیر نظر وزارت جهاد بوده
جز دخالت های نا به جا از طرف ی رشته خاص برای پر کردن خلاء های بازار کارشون
افزایش درمانگران غیر مجاز
افزایش تعداد دانشکده و...
چی داشته برای ما
ی مهندس کشاورزی چه درکی از رشته و کار ما داده
الانم‌ که ماشالله تحت عنوان دامپزشک ی سریاشون میان کامنت مخالفت و منفی میزارن
پاسخ ها
ناشناس
| Spain |
۲۲:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
دوست گرامی همچین می گویی از دامپزشکان نظر خواهی بشود انگار وزرات بهداشت فرش قرمز انداخته ! و جهاد هم گفته شما نظر سنجی کردید می خواهید بروید بروید !
وزارت بهداشت دیگر این رشته را نمی خواهد! این پنبه که دکتریم و جامون اونجاست از گوشتون در بیارید !

خودش دقیقا رشته های تخصصی موازی و زیر ساختهای موازی دارد و کلا نظر دامپزشکی را هم دیگر قبول ندارد!


روزی که باید می رفتیم بهداشت بعضی ها از سر حماقت و خودخواهی نزاشتن!
وزارت بهداشت فقط و فقط روانشناسی و چند رشته از تربیت بدنی را خواست و تمام! و حتی برای IT هم رشته های خودش را راه انداخت و از علوم مهندس جذب نمی کنه!

در ضمن هیچ جای دنیا دامپزشکی زیر مجموعه وزارت بهداشت نیست همه زیر مجموعه کشاورزی و اقتصاد هستند
FAO و OIe را ببینید !
دکتر دامپزشک
| France |
۰۰:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
از طرف دو وزیر محترم بهداشت در ادوار گذشته این درخواست مطرح شده بود
لطفا از گفتن حرف های تکراری زیر پست بقیه اجتناب کنید
ما دکتر هستیم چونD.v.m داریم و دامپزشکی هم بر اساس تعاریف جهانی و داخلی علمش شاخه ای از Medicen
هیچ رشته موازی با دامپزشکی وجود نداره
اما زیر نظر جهاد، موازی کار و توهم ی عده کاملا مشهودِ
شما نمیتونی مدعی این بشی هیچ جای دنیا دامپزصکی زیر مجموعه بهداشت نیست
پیشنهاد بنده بالا بردن سطح معلوماتتون
اتفاقا بلعکس سیستم های مختلفی تو دنیا یا ب قول شما جهان وجود داره
بهترین گزینه هم برای حفظ و بقای این رشته در کشور ما
الحاق به وزارت بهداشت
ارتباط دامپزشکی با پزشکی بیشتره یا دامپزشکی با ترویج و اموزش کشاورزی پایدار...؟!
ی حرف دوستانه برای شما :

اگه با ۵ آدم موفق بگردی تو ششمی میشی
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
.............. یه بار برو وزارت بهداشت تا دیگه این حرفهای خنده دار نزنی!
همون در ورودی با کارت نظام دامپزشکی راهت نمی دن !
کدام وزیر درخواست داده ؟ لطفا رفرنس بده !!!
اینا توهم های ما دامپزشکاست اونم چون پسوند پزشکی اضافه شد به اسم به دلیل اشتباه فرهنگستان در ترجمه واژه بیطار در معادن veterinary !!!
کدام کشور دامپزشکی جزو سیستم بهداشت درمان است ؟ یکی مثال بزن !! سرچ که بلدی !
.............. همین باعث میشه یه تعداد نیرو بسیار زیاد بیکار داشته باشیم که به دلیل عنوان دکتر شان یک پزشک بخوان اونم در دامپزشکی با تعامل با دامدار و جو افتضاح که شدنی نیست !
دکتر دامپزشک
| France |
۲۰:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
حرفهای خنده دار....!
معمولا تحصیلات آدمها باید موازی با ادبشون هم باشه،
دو وزیر:
دکتر مرضیه وحید دستجردی
دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی
مصاحبه هاشون تو ارشیو صدا و سیما هست سرچ کن پیدا کن و نگاه کن

احتمالا تو رو راه ندادن در حال حاضر بخشی از اون وزارت خونه نیست تا مثل کادرهاشون درنظر بگیرن
این انتظار معقولی نیست تو هر اداره یا سازمانی بری جزئی ازش نباشی صرفا ی ارباب رجوعی و تمان
شاید شما دچار توهم شدی
دامپزشکی ی دکتری حرفه ای تعریف شده اس تو همین وزارت علوم و D.v.mبودن گویای هرچیزی
شاید شما در توهم دامپزشک بودن باشی دوست عزیز
وگرنه اکثریت همکاران از زحمتی که کشیدن و مدرکی که گرفتن حداقل مطلعن بازار کار جای خود جداست من زحمت کشیدم...
برای بخش آخر حرفهات:
اهداف مدیریت کل بهداشت و سلامت غذایی
(Health and food safety) اتحادیه اروپا

این اهداف شامل بخش اجرایی دامپزشکی هم هست که در سال های اخیر پس از بحران جنون گاوی و آنفلوانزای فوق حاد پرندگان
ار مدیریت کل کشاورزی جدا شده و به مدیریت کل بهداشت و سلامت غذایی منتقل گردیده است و ارکان اجرایی دامپزشکی اتحادیه اروپا در عین حفاظت بسیار موفقیت آمیز از بهداشت و سلامت انواع دامهای اروپا هیچ ارتباطی را با وزارت تولیدی کشاورزی ندارد.

Our goals:

To make Europe a healthier, safer place, where citizens can be confident that their interests are protected.

A zero-risk society may not be possible but we are doing as much as we can to reduce and manage risks for our citizens.

We aim to
• protect and improve public health

دقت شود که در اتحادیه اروپا public health الزاما به معنای بهداشت عمومی انسان و دام نیست؟؟!

بلکه بیشتر به معنای بهداشت مردم در خصوص بیماری هایی مثل اعتیاد، دخانیات، سرطان، پرفشاری خون و بیماری های عفونی انسانی غیر زئونوز است!

به طوری که در این اهداف کلی کمیسیون بهداشت و سلامت غذایی اتحادیه اروپا ملاحظه می شود که مقوله های سلامت غذایی (food safety)

و بهداشت دام (animal health)

از بهداشت مردم (public health)

جدا شده اند:

• ensure Europe's food is safe and wholesome

• protect the health and welfare of
farm animals

• protect the health of crops and forests


https://ec.europa.eu/info/departments_en

حکیم مهر لطفا بدون سانسور جوابم بزار
کاوه عابدپور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
3
1
دکتر صراف زاده استاد بنده بودند.تمام جراحی های دام کوچک را به عالی ترین شکل به ما یاد دادند.هنگام ورود به کار هیچ اضطراب و مشکلی نداشتیم.ولی با تاسف فراوان فارغ التحصیلان جدید در سبک ترین کارهای عملی حتی تزریقات وریدی مشکل اساسی دارند.تشخیص که جای خود دارد.با تصویر کتاب و فیلم و ماکت نمیتوان دامپزشک ماهری شد.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۹:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
2
0
متاسفانه اگر حتی این اتفاق بیفتد منافع بعضی ها اجازه نمی‌دهد که این موضوع کامل اتفاق بیفتد و ناقص رخ میدهد
محض اطلاع در وزارت بهداشت و گروه پزشکی چهار نفر پی اچ دی علوم آزمایشگاهی پزشکی که از کارشناسی یا حتی کاردانی شروع کردند با هم مشارکتی آزمایشگاه پزشکی تاسیس میکنند
و در وزارت بهداشت نظام پرستاری ،نظام فیزیوتراپی ،نظام تغذیه و ... قدرتمند و مستقل از سازمان نظام پزشکی عمل میکنند
اما در دامپزشکی چطور؟
سازمان نظام دامپزشکی که رسماً دکتر محور و در راستای منافع دامپزشکان عمل میکند
پس از حالا فکر تشکیل سازمان مستقل نظام پیرادامپزشکی باشین
و چهار نفر پی اچ دی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی باید مشارکتی آزمایشگاه تاسیس کنند
چون در وزارت بهداشت این گونه هست
آها ممکن نیست ؟ چون منافع بعضی دوستان اجازه نمی‌دهد !
شما میخواهید وزارت بهداشتی بشین اما هرچی به نفع خودتون هست انجام بشه
هیچ پزشک عمومی آزمایشگاه تاسیس نمیکنه
هیچ پزشک عمومی از بیکاری ،کار کارشناس ازمایشگاه رو در بیمارستان انجام نمی‌دهد
چون همه چیز در وزارت بهداشت اصولی هست
تعارف نکنین الان کمبود پزشک داریم میخایین با همون یک واحد بیماری های مشترک انسان و دام و بلد بودن بخیه ها مناطقی که پزشک عمومی کم هست از شما استفاده کنند ؟ خوبه؟
اصلا میگیم پاتولوژیست های پزشکی رو پروانه هاشون رو‌لغو کنند ،شما چند واحد پاتولوژی پاس کردین شما آزمایشگاه پزشکی تاسیس کنین!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
در وزارت بهداشت به کسی که دکترا در خود وزارت بهداشت خونده باشه و رشته اش شرایط داشته باشه شماره نظام می دن نه هر کاردانی که از هر دار غوز تپه اومده باشه .............
نمی دونی هم بدون که دکتری های تک رشته ای خودش رو بهشون مجوز ازمایشگاه میده که برش هم خیلی خوبه نه اینکه مثل شما فقط و فقط دنبال ازمایشگاه عمومی باشن !
در ضمن علوم ازمایشگاهی فلو کردن که طرف یه امتحان سخت میده قبول شد و مصاحبه هم قبول شد یه دوره 2 ساله می بینه و بعدش خودش اجازه ازمایشگاه داره!
انقدرم کارشناس کارشناس نکن ! اوضاع کارشناس های ازمایشگاه در لیسانس و کاردانی و ارشد در وزارت بهداشت انقدر افتضاحه و نیرو های الکی وزارت علوم بازار دست گرفتن که خودشونم می نالن ! چه برسه شما که پیراااا دامپزشکی .............
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
با خوندن ی کاردانی دامپزشکی از واحدهای فوق معتبر انتظار ب دست‌گرفتن امورات یک دکتر دامپزشک نداشته باش
این قضیه تو خود وزارت بهداشتم قفله
سازمان هم تشکیل بدی دامپزشک ها بیکار نمیشینن هر تصمیمی بگیری ی بار علوم دام ی بارم کاردان دامپزشکی برو دوباره کنکور بده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
2
2
چه قدر بعضی کامنتها غرض آلود و توهین آمیز نوشته می شوند!!! چرا تحمل نظر دیگران را ندارید؟
علی اهنی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
0
2
من که از دامپزشکی راضیم . هر چی دلتون خواست صدام کنید مهم نیست .
علی اهنی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
0
0
مهمترین مشکل دامپزشکی مهمترین مشکل چیه ؟لطفا نظر بدین
نظر شما
ادامه