کد خبر: ۸۱۲۸۸
تعداد نظرات: ۲۱ نظر
در پی اظهارات اخیر رئیس سازمان دامپزشکی کشور:
چرا وقتی بزرگترین مرجع نظارتی و بهداشتی کشور نظیر سازمان دامپزشکی فرضیه‌ شیوع تب برفکی را رد می‌کند، بازهم عده‌ای بر طبل جریان‌سازی رسانه‌ای و تهدید امنیت غذایی جامعه می‌کوبند؟

حکیم مهر: خبرگزاری فارس در یادداشتی با عنوان «ردپای مافیا در بازی رسانه‌ای تب برفکی» نوشت:

چرا وقتی بزرگترین مرجع نظارتی و بهداشتی کشور نظیر سازمان دامپزشکی فرضیه‌ شیوع تب برفکی را رد می‌کند، بازهم عده‌ای بر طبل جریان‌سازی رسانه‌ای و تهدید امنیت غذایی جامعه می‌کوبند؟

علیرضا رفیعی‌پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور اخیراً با توجه به انتشار اخباری درخصوص شیوع تب برفکی، انتشار این‌گونه اخبار را بازی رسانه‌ای میان تولیدکنندگان و واردکنندگان گوشت قرمز به کشور دانست که امنیت غذایی را تهدید می‌کند و اعلام کرد که در هر موضوعی نمی‌توان جلوی این همه شبکه‌های اجتماعی و اخبار راست و دروغ را گرفت، اما مرجع صلاحیت‌دار این موضوع در حوزه بیماری‌های دامی نظیر تب برفکی و... مؤسسات تحقیقاتی و پژوهشی هستند.

وی در عین‌حال تأکید کرد که مخاطبان تنها به اخبار منتشر شده در سایت سازمان دامپزشکی توجه داشته باشند و درخصوص تب برفکی هم واقعیت این است که در سال گذشته در همین‌ بازه زمانی 66 کانون تب برفکی در کشور ایجاد شده بود، اما امسال تنها 30 کانون در کشور شناسایی شده که مربوط به قاچاق دام زنده هست و اخبار رسانه‌ها واقعیت ندارد.

درخصوص این صحبت‌ها و به‌طور کلی وضعیت، تولید، واردات و تأمین گوشت قرمز در کشور نکاتی چند به شرح زیر ارائه می‌شود:

1-‌ هم‌اکنون تنها حدود 20 درصد از نیاز سالانه کشور به گوشت قرمز از طریق واردات تأمین می‌شود و از این مقدار نیز تنها 7 درصد با ارز ترجیحی تأمین می‌شود، یعنی به عبارتی این همه‌ جار و جنجال و جریان‌سازی رسانه‌ای تنها برای تأمین 20 درصد نیاز کشور است.

به‌عبارتی سالانه حدود 170 هزار تن گوشت قرمز گرم و منجمد وارد کشور می‌شود که نقش مهمی در تنظیم بازار و دسترسی اقشار آسیب‌پذیر به گوشت قرمز دارد.

2-‌ به‌راستی دلیل این همه هجمه به واردات گوشت قرمز از مبادی جز برزیل چیست؟ آیا ردپای مافیایی در میان است؟ چرا وقتی بزرگترین مرجع نظارتی و بهداشتی کشور نظیر سازمان دامپزشکی فرضیه‌ای را رد می‌کند، بازهم عده‌ای بر طبل جریان‌سازی رسانه‌ای و تهدید امنیت غذایی جامعه می‌کوبند؟

گوشت‌های گرم وارداتی دارای پروتکلی است که اگر رعایت نشود قطعاً اجازه ورود به کشور نمی‌یابد، به‌عنوان نمونه گوشت‌های گرم وارداتی از کشورهای روسیه، مغولستان، پاکستان و... در حضور دامپزشک و روحانی ایرانی در کشتارگاه کشور مبدأ ذبح شرعی می‌شود، این گوشت‌ها در مرز ایران مجدداً توسط دامپزشک زیر نظر سازمان دامپزشکی کنترل می‌شود تا اجازه ورود به کشور پیدا کند، در واحدهای کشتارگاهی کشور پس از ورود، قطعه‌بندی و وکیوم می‌شود و در شهرهای مرزی باعث ایجاد اشتغال شده که در آنجا هم کلیه اقدامات با کنترل دامپزشک ناظر صورت می‌گیرد.

نکته جالب‌تر این‌که حمل گوشت قرمز از کشتارگاه اولیه تا مراکز قطعه‌بندی و... با ماشین‌های یخچالدار و ترموگراف‌دار انجام می‌شود و درصورت هرگونه تغییر دما و یا بروز مشکل، دامپزشک‌های مربوط اجازه ادامه مسیر را نمی‌دهند.

مساله قابل تامل‌ دیگر این‌که پس از عبور از کشتارگاه‌های قطعه‌بندی کننده و وکیوم‌کننده، باز با همان پروتکل، ماشین‌ها به سمت مراکز استان‌ها حرکت می‌کنند و مجدداً در سکوهای تخلیه پس از تایید دامپزشک مستقر، اجازه تخلیه می‌یابند و ناظران بهداشتی هم با تائید دما و ترموگراف در کل مسیر، سلامت گوشت قرمز را برای تخلیه اعلام می‌کنند.

البته در واحدهای بسته‌بندی خانوار هم دامپزشک مستقر وجود دارد، پس دلیل این همه هجمه به گوشت‌های وارداتی گرم به غیر از مبداء برزیل چیست؟

3-‌ مقایسه گوشت وارد شده از مبدأ برزیل به کشور با گوشت‌های وارد شده از سایر مبادی نشان می‌دهد که گوشت‌های وارداتی برزیل از قیمت بالاتری برخوردار است، به‌صورت مخلوط وارد کشور می‌شود و بین 40 تا 70 روز زمان برای واردات این گوشت‌ها صرف می‌شود که طبیعی است شرایط ماندگاری پرریسک‌تری را تجربه می‌کند، حال چرا دستگاه‌های اجرایی تمایل بیشتری به واردات گوشت قرمز از برزیل دارند، پرسشی که پاسخی برای آن نیافته‌ایم.

4-‌ نکته دیگر این‌که واردکنندگان گوشت از کشورهای روسیه، پاکستان، مغولستان و... قبل از واردکردن گوشت قرمز به کشور از هیچ مرجعی  ارز موردنیاز را دریافت نمی‌کنند‌، این در حالی‌است که بر پایه شنیده‌ها برخی از واردکنندگان گوشت قرمز از برزیل تحت عنوان خود تأمینی مبالغ قابل توجهی ارز قبل از واردات گوشت دریافت می‌کنند که تفاوت زمانی دریافت ارز تا رفع تعهد و واردکردن کالا به چند همت سودآوری برای آن‌ها منجر می‌شود.

5-‌ یکی از آسیب‌های امروز جامعه، مشکل بیکاری و به‌دنبال آن آسیب‌های اجتماعی ناشی از بیکاری است.

درخصوص وارد کردن و وکیوم کردن گوشت قرمز از مبادی کشورهای پاکستان، روسیه و مغولستان اشتغالزایی بسیاری ایجاد می‌شود، به‌طوری که هزاران نفر هم‌اکنون در کشتارگاه‌های اردبیل، تبریز، زاهدان و چابهار برای قطعه‌بندی بی‌خس کردن، وکیوم‌بندی و حمل و نقل گوشت قرمز از این مبادی مشغول به کار هستند.

آیا این رویکرد نمی‌تواند انگیزه قابل توجه برای حمایت وزارت جهادکشاورزی، پشتیبانی امور دام و... از واردات گوشت قرمز از مبادی جز برزیل باشد.

6-‌ خوشبختانه امروز بخش قابل توجهی از نیاز کشور به گوشت قرمز توسط دامداران زحمتکش این مرز و بوم تأمین می‌شود، هرچند که آمار دقیقی در دست نیست، اما آیا تأمین نیاز واقعی کشور به واردات از کشورهای نزدیک‌تر باید در اولویت‌ سیاستگذاری متولیان باشد یا مبادی دورتر؟!

 

انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
مطلع
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
1
10
به دلیل اینکه برزیل مافیاست و با کشتار دامهای پیر و بعضا به شدت اضافه کردن چربی به گوشت حاشیه سود زیادی دارند! و اجازه ورود به همه رو نمیدهند. کاش میشد با هزینه های کلان و حمایت ارگانهای بالادستی اجازه ورود به کسی رو نمیدهند به بحث واردات و دخالت دامپزشکی جهت نظارت های لازم!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
2
10
پس این همه تب برفکی در میادین دواب و مکاتبات با استانداری ها برای چیست؟
اطلاعات صحیح ارایه نمی گردد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
دقیقا اطلاعات صحیح است . مکاتبه با استانداری بدلیل شفافیت دامپزشکی است و گرنه اگر قرار بر پنهان کاری باشد هیچ مکاتبه ایی انجام نمی شد . باید با کسانیکه بر طبل تب برفکی می زنند و آرامش کشور را به خطر می اندازند بایستی برخورد قانونی بشود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
دقیقا استانها شفافیت داشتند و به استانداری هم نوشتند اما شما لطفا موصوع را با ارامش و امنیت ملی متصل نکن و تهدید بازی در نیار. بیماری بالا رفته و صحت دارد
ناشناس
| Poland |
۱۱:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
بعضی‌ها در سازمان توهم توطئه دارند
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۰۰:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
3
27
متاسفانه در حال حاضر بدون حضور ناظرین بهداشتی دامپزشکی و بدون نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی و تنها و تنها با حضور ناظر شرعی از 32 کشتارگاه برزیل گوشت به کشور در حال وارد شدن هست که سازمان دامپزشکی کشور برحسب وظایف حاکمیتی خود می بایست هر چه سریعتر نسبت به اعزام ناظرین بهداشتی به کشور برزیل اقدام نماید تا شبهات در این باره را پایان دهد.. و سازمان بازرسی کشور حتما به عدم حضور ناظر بهداشتی و عدم رعایت وظایف حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور ورود نماید و ما شاهد اعزام و حضور بازرسین بهداشتی دامپزشکی به مانند کشتارگاههای کشورهای هند پاکستان روسیه مغولستان و... باشیم و مردم با خیال راحت گوشت سالم مصرف نمایند.
احمدی
|
United States of America
|
۰۷:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
0
4
درود
حال سوال اینجاست؟؟
ایا گوشت یا دام قاچاق وارد کشور می شود؟؟
اری یا خیر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
2
4
یکی از دلایل تعطیلی واحدهای دامپروری در کشور همین مفسدین وارد کننده می باشند.
مجازاتگر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
1
13
گوشت وارداتی کیلویی 300 هزار گوشت داخلی کیلویی 800 هزار کیفیت گوشت برزیلی عالی بشرطی که مثل سالهای گذشته ناظر دامپزشک و قرارداد بر اساس پروتکل های قبلی نوشته شود یادمه فقط و فقط گوساله نر زیر 3 سال اجازه کشتار داشت ولی مافیا هم دامپزشک را حذف کرد هم پروتکل را لعنت بر باعث و بانیش که مدتی زندان بود در قراردادهای کنونی گاو ماده 9 شکم زائیده هم قابل کشتاره فقط باید رو به قبله باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
0
7
همچی شده مافیا، گوشت مافیا ،دلار مافیا، سکه مافیا، قبولی پزشکی مافیا، طرح پیش دفاع دانشگاه آزاد مافیا، خودرو مافیا، وام مافیا ، پست گرفتن مافیا ...... همه واقیعت دارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
6
3
اقدامات دامپزشکی در خصوص تب برفکی قابل تقدیر است متاسفانه برخی افراد آرامش جامعه را هدف قرار دادند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
شما را به خدا لطفا مسایل فنی را امنیتی نکنید
دکترامیرنصرخضرایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
1
1
قطعا جریان سازی بود وتمام شد.این حرف‌ها دیگه خریدارنداره.واردات گوشت تحت نظارت مستقیم سازمان دامپزشکی است.بگردین دنبال واردات غیرمجازوغیرقانونی که قاچاق وارد می کنند بگردین
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۲:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
4
1
جنابان چرا اینقدر درمورد گوشت تب برفکی وبرزیل حاشیه سازی برای قشر شنونده ایجاد میکنی درمورد تب برفکی وتب کریمه کنگو سالیان مدیدی است که کشور درگیر آن است وهر مدیر جدیدی که می‌رسد به‌آن دامن می‌زند بله وقتی دام زنده با مجوز وبدون مجوز مرز هارا طی کرده وبه تهران واکثر استان‌ها دامداری ها را درگیر می‌کند ولاشه گوساله بااستخوان از طریق پاکستان به بسته بندی های تهران وسایر استان‌ها می‌رسد مصوب کیست سازمان دامپزشکی وزارت جهاد ..از چند سال پیش برای مقابله باواردات از کشور برزیل خواستند دست بدامن کشور پاکستان وهندوستان برای واردات مصرف خانوار کردند چه کسی این پیشنهاد ها را می‌دهد وجه کسی مجوز آن را صادر می‌کند ومیگویند ناظر دامپزشکی هم درمحل حضورداشتند دامپزشکی که هیچگونه اطلاعی از مدریت وتلخیص بیماری های مطروحه وفضاوت نمی‌داند چه اثری دارد مگر گوشتهای وارداتی دربند ماه گذشته واقعآ از نطر بهداشتی وکیفی هیچگونه مشگلی نداشته وحرف از مافیا وشرکتهای وارد کننده میکنید. چرا ایران برای واردات بطرف کشورهایی که تکنولوژی پیشرفته واکثر عاری از بیماری هستند اقدام نمی‌کند شما درکشورهایی مثل پاکستان واسیلی میانا اگر ناظر هم اعزام کنید هیچ اثری جز بالا رفتن قیمت تمام شده وپرداخت آن از جیب مصرف کننده نیستید تمام این مسائل دردست سازمان دامپزشک که البته هم متخصصان ومدیران باتجربه هستند وحتی از بخش خصوصی وسازمان نظام بهره بگیرید موفق وسعادتمند باشید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
شما وارد کننده هستید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
2
0
با احترام به همه صاحبنظران و مدیران
مشکل اصلی در زمینه پرورش دام سبک عدم مدیریت مناسب هست.
در این خصوص حقیر طرحی رو مطرح می کنم امیدوارم صاحب نظران نقاط ضعف اون رو برطرف و نقاط قوتش رو تقویت کنند تا قابلیت اجرا داشته باشه تا هم معضل کنترل و مبارزه با بیماریهای واگیردار و مشترک و هم معضل قاچاق دام و هم معضل سرشماری دام سبک حل بشه :
مسئله اصلی، پرورش سنتی و بی قید و بند دام سبک در این کشور هست که هر کسی با توجه به امکانات اندک و چند متر جا و به امید افزایش سرمایه یا سرگرمی، خیال پرورش دام رو در سر میپروراند و یک شبه دامدار و صاحب چند راس میش و بره میشه و یک شبه هم همه رو میفروشه و دیگه دامدار محسوب نمیشه.
مقرر کنند پرورش دام مولد رو فقط واحدهای دارای پرورانه بهداشتی بهره برداری داشته باشند و فقط دام ماده و میش داشتی رو پلاک کنند(شامل عشایر هم بشه).ظرفیت این واحدها بالای دویست راس دام مولد باشد.این واحدها همانند واحدهای پرورش طیور تحت نظر یک مسئول فنی دامپزشک باشند.نقل و انتقال میش ماده و بره ماده فقط با مجوز دامپزشکی باشه و در غیر اینصورت قاچاق دام و مشمول جریمه های سنگین باشه.موظف باشه هر شش ماه یکبار موجودی دام رو به صورت خوداظهاری در سامانه ها به روزرسانی کنه و توسط مسئول فنی فارم و کارشناسان شبکه های دامپزشکی و جهاد راستی آزمایی بشه.و به ازای هر تعداد اضافه کردن دام یا کسری موجودی بدون مستندات به هر نحو پاسخگو باشه. هچیکس حق پرورش دام مولد و بره ماده رو به صورت سنتی نداشته باشه .
از اون طرف فقط و فقط پروار بندی به شکل سنتی و صنعتی مجاز باشه و در هر شرایطی.نقل و انتقال دام نر پرواری بدون مجوز باشه.و کشتار دام نر در کشتار بدون مجوز و بدون پلاک مجاز باشه.
با این طرح مزایای ذیل بهره برداری میشه:
کنترل بیماریها در واحدهای دارای پروانه و به صورت صنعتی راحت هست چون تحت نظر دامپزشک و شبکه هست.واکسنها سر وقت خورده میشه.گزارش بیماری انجام میشه.بروسلوز به راحتی تحت کنترل در میاد.آمار دام مولد در کل کشور مشخص هست.دامدار با این شرایط و برای حفظ سرمایه راغب تر به بیمه دام هست.برای تمدید پروانه ها ساختار دامداری مرتب پایش و کنترل میشه.دامدار بره های ماده مازاد رو به صورت شناسنامه دار و با مجوز و فقط به واحدهای پروانه دار میتونه انتقال بده و نه به دامداران سنتی چون قانون بهش اجازه نمیده.بره نر مازاد رو یا خودش پروار میکنه و در کشتارگاه کشتار میکنه یا به افرادی که قصد پرورش دارن(سنتی و صنعتی) بدون مجوز و‌بدون پلاک میده .قاچاق دام به هیچ وجه انجام نمیشه چون دامدار در مورد موجودی دامش مرتب از مجاری مختلف پایش میشه و تحت کنترل هست.
دامدار سنتی هم فقط مشغول پروار بندی بره نر هست و چون فقط یکبار ورود و خروج بره نر به دامداریش رو داره و مدت پرورش کوتاه هست و از دامداریهای تحت کنترل و واکسن خورده خریداری کرده کمتر دچار بیماری میشه و اگر در دامداریهای سنتی دام مولد و بره ماده رویت بشه به عنوان قاچاق دام ،مبدا و مقصد مشمول جریمه های سنگین بشن( مشکل اصلی در حال حاضر اینه که دامدار چند راس میش تهیه میکنه.چند صباحی نگهداری میکنه .واکسن ها رو اصلا نمیزنه.گاهی چند تا مولد یا بره ماده رو میفروشه و نه واکسن خورده و نه از نظر انتقال بیماریش تحت نظر هست.گاهی مواقع هم تو دامداریها دور میگرده و دنبال چند تا میش هست که خریداری بکنه که به این شکل انتقال بیماری به راحتی امکان پذیره)
کشتار دام نر در کشتارگاه بدون مجوز باشه و فقط دام مولد با مجوز به کشتارگاه بیاد اونم فقط دام مولد مازاد یا پیر و بدون آبستنی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
قطعا شما دلال گوشت هستید. مگه میشه جابجایی دام نر و کشتار آن بدون مجوز شود؟ مگه میشه در روستاها ، پرورش دام مولد و میش را منوط به اخذ پروانه کرد. اصلا شما چیزی از بهداشت و قرنطینه میدانید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
ناشناس ۲۰:۲۸ فرمودید مگه میشه جابجایی دام نر و کشتار آن بدون مجوز باشه؟
خیلی وقته شده و داره میشه.خوشبینانه ترین حالت فقط ۳۰ در صد کشتار در کشتارگاههای دام با مجوز هست.
وقتی قرار باشه مقصد دام نر کشتارگاه باشه چه دلیلی برای صدور مجوز هست؟میترسید کشتارگاهها آلوده به بیماری مثلا تب برفکی بشه!نه الان نمیشه!همه کشتارگاهها مسئول فنی برای نظارت قبل و حین و بعد از کشتار دارن برای دام و گوشت استحصالی.فایده صدور مجوز چیه الان؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
0
0
خب منافع مافیای گوشت برزیل در خطر هست ، باید دست به این بازی کثیف بزنه .
استان مرزی ما عاری از بیماری تب برفکی هست و این اطمینان را به همه می دهیم که نیروهای دامپزشکی استان پای کار هستند
همکار سازمان دامپزشکی
|
Germany
|
۱۹:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
0
0
ضمن سلام و عرض ادب حضور تک تک همکاران دامپزشک و رده های دامپزشکی عزیز ظاهرا وارد کننده ای آمده و تاخته که دامپزشگی که از هیچی سر در نمیاره چه نظارتی داشته باشه خواستم به اون عزیز بگم که وظیفه سازمان دامپزشکی و همه همکاران سازمان دامپزشکی تضمین بهداشت گوشت و کیفیت گوشتهای وارداتی است تا به دست مصرف کنندگان در کشور برسد. مقاومت وارد کنندگان از برزیل و .... و عدم تمکین به نظارت بهداشتی جز برای منافع شخصی و گروهی مافیای گوشت نیست و این بسیار غم انگیز است که حاکمیت (بدون حمایت از سازمان دامپزشکی) تا به این لحظه نتوانسته مقابل منافع این اشخاص و گروهها سینه سپر کند و جان و زندگی مردم را بخاطر منافع یک عده زالو صفت بخطر میاندازند. واقعا باید فقط متاسف بود.
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۲۱:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
0
0
من از بزرگان ودستاندر کاران یک سوآل دارم باتوجه به اینکه درکشور مغولستان که هم ناظر دامپزشکی وهم ناظر شرعی برتولیدات نظارت دارند وبیشتر دام کشتاری میش بز وناپز است براساس اظهار نظر منعکس شده درمقاله حکیم مهر وهم مشگل بهداشتی وکیفی داشته ودر گمرک ورودی آزمایشات وکنترل کیفی وارگانولپتک هم انجام می‌شود چرا سازمان دامپزشکی ورود آن را بلامانع اعلام وبه کشور وارد می‌شود مشگل کجاست وچرا یگ مورد مرجوع براساس توافقنامه نداشته پس مشگل جای دیگری است بیشتر تحقیق وبررسی کنم وپول مصرف کننده را تحت گوشت ارزان برای خودمان تفسیر کنیم وباسازمان دامپزشکی همکاری ومشکل را حل کنیم
نظر شما
ادامه