کد خبر: ۸۱۷۴۷
تعداد نظرات: ۴۱ نظر
چالش‌های نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشکی در گفت‌وگوی حکیم مهر با سرپرست دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی کشور:
«دکتر حمیدرضا حسینی» افزود: ما در حال برنامه‌ریزی برای قابلیت ثبت آفلاین در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی هستیم. به این ترتیب، کلینیسین‌ها می‌توانند اطلاعات نسخه را در حالت آفلاین ثبت کرده و به‌محض دسترسی به اینترنت پرسرعت، اطلاعات به‌طور خودکار در سامانه بارگذاری خواهد شد ...

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: با راه‌اندازی سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک دامپزشکی، نظام تجویز دارو در صنعت دام، طیور و آبزیان وارد مرحله‌ای جدید شده است. این سامانه که با هدف کنترل مصرف بی‌رویه داروها، پیشگیری از عرضه داروهای خارج از شبکه و افزایش سلامت محصولات دامی طراحی شده، امکان ردیابی و کنترل دقیق‌تر داروهای تجویزی را فراهم می‌کند. اما در مسیر اجرای این تحول دیجیتال، چالش‌هایی نیز مطرح شده است. از مشکلات فنی و آموزشی تا دغدغه‌های دامپزشکان در مناطق کم‌برخوردار؛ آیا این سامانه می‌تواند انتظارات را برآورده کند؟

برای یافتن پاسخ این سوال به سراغ «دکتر حمیدرضا حسینی» سرپرست دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی کشور رفتیم و نظرات او را جویا شدیم.

حکیم مهر: لطفاً به لحاظ فنی و تکنیکی توضیح دهید که سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک دامپزشکی چگونه فعالیت می‌کند و اهداف راه‌اندازی آن چیست؟

فرآیند نسخه‌‌نویسی الکترونیکی در حدود یک سال اخیر در دستور کار دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی قرار گرفته و با دستور و تأکید ریاست محترم سازمان، عملیاتی شد. این سامانه حاصل کار مشترک همکاران ما در دفتر فناوری اطلاعات (فاوا) و دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی است. در این فرآیند، مباحث تخصصی و داده‌های لازم جهت نسخه‌‌نويسی الکترونیکی توسط کارشناسان دفتر دارو و درمان تعریف شد و سپس تیم فاوا، سامانه مربوطه را طراحی کرد.

نسخه‌نویسی الکترونیکی یک نقطه عطف در حوزه فنی و درمانی دامپزشکی کشور محسوب می‌شود و گامی مهم در جهت استفاده هدفمند از داروهای دامپزشکی در صنعت دام و طیور است. این سامانه می‌تواند کمک شایانی به بهبود نظارت بر تجویز و مصرف داروهای دامپزشکی داشته باشد. مراسم رونمایی رسمی آن نیز در روز دوشنبه ششم اسفندماه با حضور وزیر محترم جهاد کشاورزی و ریاست محترم سازمان دامپزشکی برگزار شد.

حکیم مهر: برخی از کلینیسین‌ها معتقدند که این طرح به‌صورت ناگهانی اجرا شده و در هنگام استفاده با خطاهای سیستمی مواجه می‌شوند. همچنین، شماره پشتیبانی اعلام‌شده دائماً اشغال بوده است. در این خصوص چه توضیحی دارید؟

در فرآیند راه‌اندازی نسخه‌نویسی الکترونیکی، تجربه نشان داده که چنین سامانه‌هایی نیازمند مراحل آزمایشی، ارزیابی و آموزش هستند. برای مثال، نسخه‌‌نویسی الکترونیکی در وزارت بهداشت نیز چند سالی روی فرآیند آن کار شد و نهایتاً پس از حدود یک تا دو سال به‌طور کامل عملیاتی شد. ما هم در سازمان دامپزشکی این رویکرد را در نظر گرفتیم و برای شروع، یک استان به‌عنوان پایلوت انتخاب شده تا فرآیندها را بررسی و مشکلات احتمالی را شناسایی و برطرف کنیم.

هم‌اکنون حدود هفت هزار و ۵۰۰ دامپزشک و کلینیسین در سراسر کشور در بخش‌های مختلف از جمله کلینیک‌های دامپزشکی، داروخانه‌ها، مراکز مایه‌کوبی مستقل و وابسته فعالیت دارند. برای تمامی این افراد دسترسی‌هایی در نظر گرفته شده تا بتوانند نسخه‌نویسی الکترونیکی را انجام دهند. سامانه‌ای که در این زمینه طراحی شده تحت عنوان P.IVO توسط همکاران ما در دفتر فاوا بر اساس مستندات و ملاحظات فنی دفتر دارو و درمان طراحی شده است. این سامانه به‌همراه دو سامانه دیگر، یعنی سامانه سرت (سامانه صدور مجوز و پروانه) و سامانه مرجع دارویی، به‌طور کامل به یکدیگر متصل شده‌اند.

این اتصال به این صورت عمل می‌کند که سامانه P.IVO به‌عنوان سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک دامپزشکی، از طریق سامانه سرت به کلیه داروهای واجد کد IVC با درج نام ژنریک دارو متصل شده است. در این فرایند دامپزشکان می‌بایست پروانه اشتغال خود را در سامانه سرت بارگزاری نموده تا قابل شناسايي در سامانه نسخه‌نویسی باشند. این مدارک توسط همکاران ما در ادارات کل دامپزشکی استان‌ها بررسی شده و پس از تأیید، شماره پروانه دامپزشک به سامانه P.IVO لینک می‌شود. پس از این مرحله، دامپزشک با استفاده از نام کاربری و رمز عبور اختصاصی خود وارد سامانه شده و می‌تواند نسخه‌نویسی کند.

در فرآیند نسخه‌نویسی، دامپزشک باید اطلاعاتی مانند نام دارو، دوز مصرفی، سن و نوع دام، بیماری، تعداد دفعات درمان و توضیحات لازم را وارد کند. پس از ثبت اطلاعات، یک کد رهگیری صادر می‌شود که دامدار یا مرغدار می‌تواند آن را به داروخانه دامپزشکی ارائه دهد. مسئول فنی داروخانه نیز از طریق ورود به سامانه D.IVO که گزینه نسخه‌پیچی الکترونیکی در آن طراحی و بارگزاری شده، نسخه را مشاهده و اقدام به نسخه‌پیچی داروهای تجویز شده می‌کند. در این مرحله به‌طور خودکار داروهای مذکور از موجودی داروخانه کسر شده و دارو به دامدار یا مرغدار تحویل داده می‌شود. این گردش کار در خصوص واکسن‌های دام و طیور هم با مراجعه دامدار یا مرغدار به مراکز فروش واکسن وابسته و مستقل صدق می‌کند.

ما به‌طور مداوم عملکرد سامانه را ارزیابی کرده‌ایم و خوشبختانه از نظر سرعت پردازش، سیستم قابلیت‌های خوبی دارد، لذا با هدف آگاهی‌بخشی بیشتر در راستای اجرای این طرح، اوایل هفته آینده یک دوره آموزشی آنلاین (وبینار) برای همکاران تشخیص و درمان سراسر کشور برگزار خواهد شد. در این دوره آموزشی، حتی همکاران شهرستانی و ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها نیز حضور خواهند داشت و تمامی ابهامات و سؤالات مطرح و پاسخ داده خواهند شد. علاوه بر این، ما از ادارات کل دامپزشکی استان‌ها خواسته‌ایم که برای کلینیسین‌ها، داروخانه‌ها، مسئولین فنی داروخانه‌ها و مراکز مایه‌کوبی، دوره‌های آموزشی برگزار کنند تا تمامی کاربران با فرآیندهای سامانه آشنا شوند.

نگرانی خاصی در مورد عملکرد سامانه وجود ندارد؛ تمامی داروهای موردنظر که برای آن‌ها در سامانه سرت آی‌ وی‌ سی (IVC) صادر شده، به‌راحتی در سامانه نسخه‌نويسی الکترونیکی با نام ژنریک نمایش داده می‌شوند و انتخاب آن‌ها توسط دامپزشکان بدون مشکل انجام می‌شود. با درج اطلاعات کامل، سیستم کد رهگیری نسخه را صادر کرده و روند تحویل دارو و واکسن به‌صورت کاملاً الکترونیکی انجام خواهد شد.

تنها نکته‌ای که همکاران باید به آن توجه کنند، تمامی داروها و واکسن‌هایی که در زنجیره پخش استان و مراکز مایه‌کوبی و داروخانه‌ها توزیع می‌شوند، باید به‌طور دقیق در سامانه D.IVO ثبت شوند تا فرآیند نسخه‌پیچی و تحویل دارو یا واکسن به درستی انجام شود.

بنابراین، دوستان و همکاران نباید نگران باشند. هرگونه مشکل و چالشی که مطرح شود، از طریق دوره‌های آموزشی و در صورت لزوم فرآیندهای بهینه‌سازی سامانه رفع خواهد شد و روند اجرایی این سیستم به‌طور کامل تسریع خواهد یافت.

حکیم مهر: آیا بهتر نبود که کلاس‌های آموزشی را پیش از رونمایی رسمی سامانه برگزار می‌کردید تا از سردرگمی کاربران جلوگیری شود؟

همان‌طور که عرض کردم، ما در ابتدا یک استان را به‌عنوان پایلوت انتخاب کردیم تا بتوانیم مشکلات احتمالی را شناسایی کنیم. دلیل اینکه کلاس‌های آموزشی را هم‌زمان با اجرای پایلوت برگزار نکردیم، این بود که ابتدا قصد داشتیم نقاط ضعف و مشکلات را به‌طور کامل احصا کنیم.

اکنون که این مشکلات شناسایی شده و به حداقل رسیده است، دوره‌های آموزشی را با محتوای کاربردی برگزار خواهیم کرد. این دوره‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که دامپزشکان استان‌ها پس از آموزش بتوانند اطلاعات را به سایر کلینیسین‌ها و دامپزشکان منتقل کنند. نکته مهم این است که سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی یک اپلیکیشن ثابت و تعریف‌شده است و تغییرات اساسی در آن انجام نخواهد شد که نیاز به آموزش‌های مکرر داشته باشد. بنابراین، برگزاری آموزش پس از اجرای پایلوت، باعث می‌شود که یک دوره کاملاً کاربردی و عملیاتی برگزار شود و کاربران با شرایط واقعی سیستم آشنا شوند.

حکیم مهر: شما اشاره کردید که سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک در حوزه پزشکی نیز اجرا شده است، اما تفاوت اینجاست که پزشکان در مطب خود و با اینترنت پرسرعت کار می‌کنند، درحالی‌که دامپزشکان اغلب در مناطق دورافتاده و روستاهای محروم حضور دارند که ممکن است حتی دسترسی به آنتن موبایل نداشته باشند. این مشکل را چگونه می‌توان حل کرد؟

خوشبختانه درصد پوشش اینترنت در کشور نسبتاً بالا و قابل‌قبول است، اما برای رفع این مشکل، ما در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد قابلیت ثبت آفلاین در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی هستیم. به این ترتیب، کلینیسین‌ها می‌توانند با استفاده از گوشی همراه خود، اطلاعات نسخه را در حالت آفلاین ثبت کنند. سپس، به‌محض دسترسی به اینترنت پرسرعت (مثلاً در کلینیک یا در اولین نقطه‌ای که امکان اتصال وجود داشته باشد)، اطلاعات به‌طور خودکار در سامانه بارگذاری خواهد شد. این قابلیت باعث خواهد شد که حتی در شرایطی که دامپزشک در منطقه‌ای بدون پوشش اینترنت باشد، فرآیند نسخه‌نویسی متوقف نشود و پس از اتصال به اینترنت، اطلاعات در سامانه به‌روز شود.

حکیم مهر: دستاوردهای سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک دامپزشکی چیست؟

این سامانه دو دستاورد مهم داشته است. نخست، در راستای نسخه‌نویسی الکترونیکی در زنجیره تولید و درمان دام، به ویژه در حیواناتی که محصولات آنها مانند گوشت و شیر برای مصرف انسانی استفاده می‌شود، می‌تواند در رصد و پایش باقیمانده‌ها به‌عنوان یک ابزار کمکی نقش داشته باشد؛ زمانی که نسخه‌نویسی الکترونیکی اجرا می‌شود، روند مصرف دارو نظام‌مندتر شده و تحت کنترل قرار می‌گیرد.

در فاز اول، داروهای آنتی‌بیوتیک، هورمون‌ها و واکسن‌های دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل به عنوان داروهای استراتژیک در این سامانه قرار گرفته‌اند و نسخه‌نویسی برای آنها الزامی شده است. این فرآیند باعث می‌شود که مصرف این داروها کاملاً مستند، ثبت‌شده و قابل رهگیری باشد. در نتیجه، عرضه داروهای خارج از شبکه و یا قاچاق به حداقل می‌رسد. 

حکیم مهر: این سامانه چگونه به کنترل مصرف آنتی‌بیوتیک و واکسن‌های دامپزشکی کمک می‌کند؟

پیش از این، نسخه‌نویسی به صورت فیزیکی انجام می‌شد که امکان رصد و نظارت بر آن دشوار بود. اکنون با اجرای نسخه‌نویسی الکترونیکی، فرآیند نسخه‌نویسی بصورت سیستمی قابل رصد و ارزیابی خواهد بود. با این سامانه نسخه‌نویسی فقط بر اساس تشخیص کلینیسین انجام شده و این روند باعث می‌شود که مصرف آنتی‌بیوتیک و واکسن هدفمند شود و از تجویز و مصرف بی‌رویه جلوگیری گردد.

حکیم مهر: این سامانه چه تأثیری بر پایش و کنترل کیفیت محصولات دامی دارد؟

یکی از مزایای مهم سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی، میزان مصرف دارو و واکسن در جمعیت دامی قابل ردیابی خواهد بود. این قابلیت از منظر حاکمیتی به سازمان دامپزشکی کمک می‌کند تا میزان مصرف دارو از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها، هورمون و واکسن در جمعیت دام و طیور کشور ارزیابی شده و حتی کیفیت محصولات پروتئینی با منشاء دامی از منظر پایش‌ ارتقا داشته باشد.

حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.

 

انتشار یافته: ۴۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۹
10
16
این طرح بسیار عالی هست ،باعث می‌شود دستان درمانگران غیر مجاز کوتاه شود و داروخانه ها هم دیگر دارو فروشی بدون نسخه نمی کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
شما کسی زندگی میکنی دوست عزیز؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
شرکتها بدون واسطه دارو به گاوداری و مرغداری میدن اونو چیکارش میشه کرد ۲ ویالو کنترل کردین ۲۰۰۰ ویالو چی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
در مورد شرکت های دارویی،کارشناسان اداره کل و شبکه با رصد آنها مانع فروش دارو مستقیم به دامدار می شوند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
شرکت ها مستقیما به دامدار و مرغدار دارو عرضه می کنند، این رصد کارشناسان هم هیچ نتیجه ای نداره، چون راهش را بلدند، اونوقت واقعا به چه هدفی چنین سامانه هایی راه اندازی می شه؟!! ........... سامانه جامع دارویی .......... پس از سال ها هنوز جا نیفتاده!! حالا سامانه جدید راه انداختید؟! هیچ کاری به زور انجام نمی شه، شما مجبورید که فواید چنین سامانه ای را برای بخش خصوصی به وضح توجیه کنید وگرنه سامانه دور زده می شه!! این که چیزی نیست ما تحریم های بین المللی را هم دور می زنیم...!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۱
فقط یه خاصیت داره درمانگران غیرمجازو حذف کنه اگه راه دور زدن واقعا نداشته باشه اما مشکل اساسی نبود تجهیزات چاپ در روستاها و مناطق دورافتادست یجوراییم اون راحتی نوشتن نسخه کلاسیک ازبین میره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۱
اگه درمانگران غیرمجاز نتونن دورش بزنن میتونه حذفشون کنه البته ماشالله اینقد دامپزشک زیاد شده به اون صورتم فک نکنم درمانگر غیر مجاز مونده باشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۱
داروهای زنبور که اکثرا بدون نظر دامپزشک کلینیسین مصرف میشه و خیلی از علوم دامیا درمانشو انجام میدن اونو چیکارش کرد ممنوع باشه کلینیسین دامپزشکم نباشه کلا بیماریها و تلفاتشون بالا میره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۹
2
7
یعنی به عبارتی دامپزشک دارو را تجویز می کند ولی اینکه این دارو وجود داشته باشد در داروخانه یا نداشته باشد معلوم نیست و شما از کجا خواهید فهمید بازهم آمارهای .......... و اطلاعات فیک جمع آوری خواهید نمود .....................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۹
5
12
................... این کار فقط موجب ترویج داروی قاچاق میشه. مگه میشه دامداری که برای یک گوسفندش میخواد یه ویال دارو بخره بره اول پیش دامپزشک که نسخه کنه بعد بیاد پیش داروخونه؟؟؟ .........................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۹
3
6
وسط روستا و بیابون چاپگر و کامپیوتر نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۹
4
7
در داروخانه های انسانی اغلب داروها رو بدون نسخه هم به مراجعه کننده می فروشند، بدون اینکه نسخه الکترونیک و یا کاغذی از مشتری دریافت کنند و یا اینکه تحویل دارو رو منوط به ارائه نسخه کنند.حالا چطور دکتر داروخانه به دامدار مراجعه کننده بگه که دارو رو بشرط نسخه الکترونیک به شما تحویل خواهیم داد؟
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۹:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
بدون نسخه دارو بسیار گران‌تر می‌فروشند و داروخانه ها در شرایط اضطراری براساس نظر مسؤل فنی مجازند درصدی دارو بدون نسخه بفروشند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
نشون می ده که طراحان و مجریان سامانه بین این مردم و جامعه زندگی نمی کنند!!
کارشناس سازمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
4
4
جناب آقای دکتر دو نکته کلی : در شرایط حاضر افراد فعال در حوزه درمان حتی در بسیاری از مناطق پیشرفته کشور با این سامانه و سامانه d.ivo.ir مشکل دارند.
دوم اینکه قبل از راه اندازی و فعال نمودن دوره آموزشی برگزار می کنند بعد از فعالیت آن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
آخه وسط روستا چاپگر کجاست نسخه الکترونیکی چاپ کرد داد به دامدار
داروخانه دامپزشکی
|
United States of America
|
۰۶:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
4
4
.................. چرا فورس زمانی و تعویض پروانه و ... می گذارید ؟
چرا در این بازار بلبشو که فروش آنچنان هم نداریم محدودمان می کنید ؟
واقعا اگر شما یک دامدار عشایری و یا روستایی گذری بودید که ته تهش ۱۰ ویال از من دارو می خواستید آیا این درسته بهش بگم برو برای ۱ میلیون تومان دارو دامپزشک را ببر سر فارمت و ویزیت کند و برگداند که ۳ تومان بشود که ۱ تومان خرید دارو کند.
............. از فردا داروخانه ها نه
بلکه جلو دربشون مثل صرافی ها یک عده دارو قاجاق باید بفروشند
شما با این کار جلوی قانونی فروختن همان پره و پوش را هم گرفتید.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۷:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
3
5
یادمه سال ۹۲ سامانه d.ivo رونمایی شد اما بعد از گذشت ۱۱ سال هنوز نود درصد اهدافی که بیان کردند محقق نشده است و هیچ شرکتی دیتاهایش را در سامانه ثبت نمی کند
بعد شما امدید سامانه نسخه نویسی را لینک کردید به سامانه ای که بعد از ۱۱ سال هنوز موفق نشدید شرکت ها را مجاب به ورود دیتا کنید؟؟؟؟!!!!
هر وقت توانستید جلوی توزیع خارج از شبکه را بگیرید میتوانید جلوی فروش خارج از شبکه هم بگیرید
به نظر می رسد این طرح خام که بدون فراهم اوردن زیرساخت ها رونمایی شده جز نابسامان تر کردن وضعیت موجود نتیجه ای نخواهد داشت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
احسنت به شما که تاریخ را به شکل کاربردی بلدی...،،
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
3
8
کل کشور هر روز حداقل دو ساعت برق داره میره بعد شما نسخه الکترونیکی می‌خواهید بیارید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
3
0
این طرح اگر جهت آزمایش در بیمارستانها و مجتمع های درمانی که کلنیسین و داروخانه باهم هستند انجام می‌شد بعضی کاستی ها مشخص میشد. ضمنا در بعضی مناطق داروخانه دایر هست ولی درمانگاه نیست.این داروخانه ها چه کار باید بکنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
خب دامداران به درمانگاه‌های شهرستان های مجاور مراجعه کنند.
ناشناس
| Austria |
۲۳:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
آقای 16:13 شما حالت خوبه؟!
یعنی دامدار برای خرید سه تا پنیسیلین یا یک جعبه بلوس نیکلوزاماید 50 کیلومتر بکوبه بره شهرستان مجاور؟ 300 هزار تومن پول دامپزشک بده که 200 هزار تومن پنیسیلین بخره؟! کمی کار ازش استفاده کنید، نذارید آکبند بمونه!
کلینسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
3
0
یکی جواب بده ایااااا داروهای دسته otcهم نیاز به نسخه داره؟
یعنی سیاست های دارویی نمیتونه راهکاری برای دور زدن نسخه الکترونیکی پیدا کنه؟ ایا میخواید به شرکت دارویی ضرر بزنید!! سود های کلان اینطوری جلوش گرفته میشه... و این به ضرر همه هست...و این امکان نداااااره...
بازار ۱۰۰ناذبخر ۳۰تا ببر هم جمع میشه هاااا...‌
داروخانه هایی که یه فاکتور به مشتری نمیدادن ضرر میکننا...
درمانکران غیر مجاز بی دارو میموننا...
شرکت نمیتونه دارو بده دست مصرف کننده...
کلینسین نمیتونه از شرکت مستقیم دارو بگیره...
داستان جالبیه...عادت کردیم به بی قانونی...
خشت اول کجه...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
دوست عزیز با این طرح جلوی درمانگران غیر مجاز گرفته میشه ،البته در ابتدای طرح جلوی فروش بدون نسخه آنتی بیوتیک ،هورمون و پیش بیهوشی گرفته میشه
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
شما آدرس بده 5 تا کارتن کتامین 100 میل آلمانی خدمتتون بفرستم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۱
درمانگر غیر مجازم حذف شد الان متخصصان آبزیان شیلاتی با مدرک قانونی مسئول فنی شدن فردا داروهم مینویسن اون چییکارش کرد فردا علوم دامیام اومدن تخصص داخلی و طیور دادن بهشون ومجوز قانونی اونو چیکارش کرد؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
3
2
آقایان فاوا و سازمان دامپزشکی و دفتر دارو و درمان، لطفا به این 4 سوال پاسخ دهید:

1. چرا امکان ریست کردن رمز عبور چنین سامانه های حساسی را برای صاحب اکانت فراهم نکردین؟ حداقل در مورد سامانه تایید تخلیه و قرنطینه که امکانش نیست. در مورد این سامانه جدید هم احتمال قوی همین داستان برقراره.

2. چرا غیر از خود شخص صاحب اکانت برای چندین نفر از مسئولین ادارات هم امکان ریست رمز عبور را فراهم کردین؟ اگر یک کارمند اداره بتواند رمز عبور فرد دیگری را ریست کند، خودش هم می تواند وارد اکانت فرد مربوطه شود! آیا از لحاظ امنیتی این موضوع درست است؟!

3. چرا هیچ خبری از جدیدترین روش های حفظ امنیت سامانه ها، مانند لاگین پیامکی یا کپچاهای چالشی در هیچ کدام از سامانه های سازمان دامپزشکی نیست؟

4. چرا هیچ محدودیتی در تعیین رمز عبور نگذاشته اید و همکاران با رمزهای ساده ای مانند 1 تا 8 وارد سامانه ها می شوند؟! حتی ساده ترین وبسایت ها هم اینقدر بیخیال امنیت نیستن که شما هستید! حداقل یک محدودیت تعیین کنید که رمز عبور ترکیبی از حروف و اعداد و کاراکترهای ویژه باشه و کمتر از 8 کاراکتر هم نباشه.
پاسخ ها
کارمند اداره دامپزشکی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۱
پاسخ پرسش اول و دوم چون کارمند اداره کل و شبکه ناظر ارشد اکانت دامپزشک شهرستان هستند و اجازه تام برای ورود به اکانت او را دارند دامپزشک صاحب اکانت نمی تواند با ریست کردن اختیاری مانع مشاهده ناظرين ارشد شود
پاسخ پرسش سوم کپچا احتمالا وقت گیر است شاید هم در این خصوص مسئولان ارشد برنامه داشته باشند
پاسخ پرسش چهارم رمزی که به شما داده میشود رمز اولیه است برای تغییر رمز مربوطه جهت امنیت بیشتر با کارشناسان شبکه شهرستان تان تماس بگیرید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۱
ببخشید ولی در مورد پاسخ شما به سوال اول و دوم واقعا باید گفت عجبا!

مگر ناظرین ارشد برای نظارت، رسما به اکانت شخص لاگین میکنند؟! خب اگر به جای نظارت، کار دیگری بکنند یا سواستفاده ای بکنند، مسئولیتش با چه کسی هست؟ و چگونه قابل تشخیص است که این سواستفاده را خود صاحب اکانت انجام داده یا ناظرین ارشد؟! چرا باید رمز یک اکانت رو چند نفر بدانند؟!

کار اصولی و حرفه ای این هست که ناظرین ارشد فقط امکان مشاهده اطلاعات اکانت های دامپزشکان رو داشته باشند و نه امکان لاگین به اکانت!

به اینکار میگویند تعیین سطح دسترسی که جزو ساده ترین اصول سایت های دارای انواع اشخاص عضو هست.

در مورد پرسش سوم، ورود به اکانت با پیامک جزو امن ترین روش ها هست و اکنون حدود 70 درصد سایت ها از این روش استفاده میکنند.

در مورد پرسش چهارم هم باز پاسخ شما قانع کننده نیست. چون برای تعیین رمز امن تر باید با فرد دیگری در اداره هماهنگ کنیم. اگر یک رمز رو بیش از یک نفر بدانند امکان سواستفاده وجود دارد.
ناشناس
|
Austria
|
۲۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
3
3
جناب دکتر حسینی لطفا پاسخ دهید چطور میخواهید ارائه مستقیم دارو از کارخانه و شرکت پخش به دامداری ها و مرغداری ها رو کنترل کنید؟

این داروها به دو روش از شبکه توزیع خارج میشن:
روش اول اینه که دارو اصلا از اول و همون کارخانه در سامانه ها ثبت نمیشه و یا کارخانه مستقیم میفروشه یا میده به شرکت پخش و شرکت پخش میفروشه به دامدار و مرغدار.

روش دوم هم استفاده از داروخانه های دوست! یا داروخانه های متعلق به یکی از اعضای هیات مدیره شرکت های پخش هست که معمولا هم در شهر مرکز استان قرار دارن. دارو از کارخانه میره به شرکت پخش. در سامانه های سازمان هم ثبت میشه. بعد شرکت پخش هم در حجم زیاد و غیرعادی، دارو رو میده به داروخانه ی متعلق به عضو خودش. سپس این داروخانه هم دارو رو در حجم زیاد به دامدار یا مرغدار یا حتی دلال میفروشه!

شما این جاها رو باید کنترل کنید که دارو در حجم بسیار بالا رو از شبکه توزیع و درمان، خارج میکنن و نه اون کلینیسین و داروخانه شهرستان رو که خرده فروش هستند.
پاسخ ها
کارمند اداره دامپزشکی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۱
طی بازدیدهای ماهیانه از داروخانه ها تعداد داروها به دقت شمارش می شود
ناشناس
| Romania |
۱۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۱
ممنون از پاسخ. ولی اولا اگر دارویی که در سامانه ثبت نشده و شما آمارش رو ندارید از شرکت یا کارخانه (و نه داروخانه) مستقیم به دامدار فروخته بشه، شما کجا رو شمارش خواهید اگر و اگر شمارش هم بکنید، باز متوجه نخواهید شد چون اون دارو اصلا در سامانه ثبت نمیشه.

دوما، بنده ده ساله داروخانه دارم، تاکنون در اینهمه بازدید اداره، حتی یک بار دارویی رو شمارش نکردن و اصولاً امکان ندارد چپن داروخانه حدود ۲۰۰ قلم دارو داره از هر قلم ممکنه ده ها عدد موجود باشه هر شهری هم بین چند تا چند ده داروخانه دامپزشکی داره. آیا از نظر عقل و منطق امکانش هست که بازرسان اداره تمام داروهای تمام داروخانه ها رو شمارش بکنند؟!

مشخصه اصلا آشنایی با سامانه های خودتون هم ندارید چون اصلا نیازی به شمارش فیزیکی نیست، در سامانه تایید تخلیه تعداد دقیق داروهای دریافتی هر داروخانه ثبت میشه، و اگر سامانه نسخه نویسی تون درست کار بکنه، با هر تحویل نسخه دامپزشک، سامانه اتوماتیک باید از تعداد موجودی دارو کسر بکنه، بعد بدون نیاز به بازدید فیزیکی از همان کامپیوتر شما در اداره تعداد باقیمانده دارو مشخص میشه.

ولی همون‌طور که گفتم به راحتی با روش‌هایی امکان دور زدن این سامانه ها هست. از جمله اینکه داروخانه با هماهنگی با یک دامپزشک، نسخه های صوری تهیه کرده و دارو رو با همین نسخه ها از داروخانه خارج کنند. شما چطور میخواید جلوی اینو بگیرید؟ حتی اگر بیایید فیزیکی هم شمارش کنید، باز هم نمیتونید مشکلی پیدا کنید، چون دارو با نسخه دامپزشک از داروخانه خارج شده.
ناشناس
|
Austria
|
۲۳:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
3
2
آقای دکتر حسینی به راحتی میشه این سامانه رو دور زد! اگر کلینیسین بخواد نسخه صوری بنویسه، شما چطور میخواید شناسایی اش کنید؟!

تنها راه جلوگیری از دور زده شده اینه که شما تمام دامدارها و تمام دام های کشور رو هم با شماره پلاک گوش وارد سامانه کنید تا دکتر دامپزشک موقع نوشتن نسخه، تعیین کنه این دارو داره به کدوم دامدار میره.

وگرنه که خیلی راحت و در عرض سه ثانیه میشه کل این دم و دستگاه و وبسایت عریض و طویل نسخه الکترونیک رو دور زد و یه آب هم روش!
پاسخ ها
کارمند اداره دامپزشکی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۱
بازدید از داروخانه ها و شمارش فیزیکی همه چیز را آشکار می کند
ناشناس
| Romania |
۱۱:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۱
همانطور که در بالا گفتم، حتی اگر بازرس اداره بیاد فیزیکی و حضورا داروها رو شمارش کنه که تا حالا سابقه نداشته و امکان انجام هم نداره، باز هم چون دارو با نسخه از داروخانه خارج میشه، شمارش شما فایده ای نخواهد داشت. به راحتی آب خوردن، سامانه قابل دور زدن هست.
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۱
دکتر همین چند وقت پیش یک عزیز فرمودند پت شاپ برای داروخانه قانون وضع میکنه، معیشتتون تهدید شده الان فشار به مویرگ میارید یا اینکه شریان اصلی قاچاق معکوس رو زورتون نمیرسه ؟ الان هم رفته داخل شورای مرکزی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۰
3
2
بنده یک سوال داشتم و یک پیشنهاد خدمت دکتر حسینی مدیر محترم دارو و درمان سازمان دامپزشکی.

پیشنهاد: آیا امکانش هست در این سامانه مشابه سامانه ای که در داروخانه های پزشکی هست، داروها همراه با قیمت لیبل یا قیمت روز ثبت شوند و پس از نوشتن نسخه توسط دامپزشک در هنگام خرید توسط دامدار به طور خودکار از موجودی داروخانه کسر شده و قیمت داروها نیز محاسبه شود؟

سوال: در مورد داروهایی که به شکل باز مثلا در حد میلی لیتر مصرف می شوند آیا در سیستم پیش بینی لازم انجام شده؟ برای مثال ممکن هست دامپزشک برای یک دام 12 سی سی پنیسیلین مایع تجویز کند. از آنجاییکه ویال های پنیسیلین مایع 100 سی سی هست، اغلب داروخانه ها به شکل سرنگی و باز این داروها را در اختیار دامدار قرار می دهند. آیا پیش بینی لازم در سامانه انجام شده؟
مجازاتگر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۱
4
1
یکی از زاه های جا افتادن این طرح به مانند دارو خانه انسانی دو قیمتی کردن دارو است اگر دامدار نسخه الکترونیکی داشته باشد قیمت دارو X اگر نداشته باشد قیمت دارو مثلا 2X یه چیزی مثل بیمه یعنی یه جایزه ای میخواد دیگه وگرنه سخت خواهد بود مسئله دوم درخصوص کشتار دامی که آنتیبیوتیک مصرف کرده که واقعا شدنی نیست فقط شعار است مگر اینکه همه دام ها میکروچیپ داشته باشند وگرنه دامدار 200 راسی برای 5 تا گاوش دارو مصرف کرده بعد برده کشتار چطور ثابت کنیم این همون گاوه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۱
اون اختلاف قیمت بیمه س داروی انسانی مساله ش متفاوته همینجوریشم دارو گران هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۲
بد نیست البته شدنی نیست ولی اگر با نسخه ارزونتر شود خیلی سریع همه دارو ها قابل ردیابی میشود
نظر شما
ادامه