کد خبر: ۸۱۸۲۷
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
با حضور اعضای بخش‌های دولتی و غیردولتی به ریاست رئیس سازمان دامپزشکی:
«دکتر علیرضا رفیعی‌پور» افزود: با توجه رشد و توسعه سریع علم، بهتر است برای یک دهه آینده بر اساس نیاز بازار و اولویت‌های اصلی دامپزشکی کشور برنامه ریزی بهتری شود ...

حکیم مهر: نشست کمیته تخصصی دامپزشکی ماده 21 قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی به ریاست معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور به عنوان رئیس این کمیته برگزار شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، در نشست کمیته تخصصی دامپزشکی قانون ماده 21 کشاورزی که به ریاست «دکتر علیرضا رفیعی‌پور» معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور برگزار شد؛ گزارش روند اجرایی این ماده قانونی؛ اعلام ظرفیت نهایی پذیرش دانشجو در رشته‌های دامپزشکی در سال 1404 خورشیدی در دستور کار کمیته قرار گرفت.

در این جلسه پس از ارائه گزارشی از روند فعالیت‌های سال‌های گذشته و گزارش علمی کمیته از سوی دکتر قائم مقامی، دبیر این کمیته، در خصوص مشکلات مبتلا به مراکز آموزش عالی دامپزشکی و دانش آموختگان آن و نیز رشته‌های مختلف دامپزشکی و پیشنهادات جدید بحث و تبادل نظر صورت گرفت و «جداول تعیین ظرفیت پذیرش دانشجویان دامپزشکی مراکز آموزش عالی کشور» مورد پذیرش و تاکید اعضای کمیته قرار گرفت.

«علیرضا رفیعی‌پور» معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این جلسه علاوه بر تاکید بر حفظ ترکیب مصوب قبلی در خصوص رشته‌ها گرایش‌ها و تعداد ظرفیت پذیرش جهت سال تحصیلی 1404-1405، پیشنهاد ارتقای سطح کیفی و علمی و کاربردی رشته‌های دامپزشکی در راستای تربیت نیروی کارامد مورد نیاز را در دستور کار کمیته قرار داد.

معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور به عنوان رئیس کمیته علمی ماده 21 قانون افزایش بهره وری اظهار کرد: حضور نمایندگانی از تمام دست اندرکاران دامپزشکی کشور در کنار این سازمان شامل تشکل‌های دامپزشکی نظام دامپزشکی و جامعه دامپزشکی، دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین بخش خصوصی چشم‌انداز روشنی برای توجه بیشتر به آموزش عالی دامپزشکی و برنامه‌های آموزش‌های مهارتی در این کمیته ایجاد خواهد کرد.

وی با استناد به گزارش اقدام‌های انجام شده در این حوزه طی یک دهه گذشته که توسط دبیر کمیته ارائه شد گفت: «این گزارش نشان داد شورای راهبری ماده 21 دامپزشکی برنامه‌ها را به درستی در مسیر یک هدف مشخص ساماندهی کرده که البته باید روی اجرای آن توسط دانشگاه‌ها و سایر مراکز آموزشی کماکان پافشاری کرد، اما دستاوردهای حاصل شده کافی نیست؛ چرا که با توجه رشد و توسعه سریع علم، بهتر است برای یک دهه آینده براساس نیاز بازار و اولویت‌های اصلی دامپزشکی کشور برنامه ریزی بهتری شود.»

رفیعی پور خواست تا از توجه به خبرهای غیرمستند در برخی رسانه‌ها در زمینه جذب دانشجویان دامپزشکی در دانشگاه‌های مختلف به ویژه دانشگاه آزاد اسلامی خودداری کنند و با توجه به اهتمام همکاران در اجرای برنامه‌های کمیته ماده 21 بهره وری اخبار صحیح از مبادی معتبر تهیه و اطلاع رسانی شود.»

رئیس کمیته ماده 21 بهره وری تاکید کرد: «اولویت برنامه‌های کمیته علمی توجه به رشته‌های آموزش‌های جدید از جمله اقتصاد دامپزشکی، بهداشت و بیماری‌های حیات وحش یا هوش مصنوعی در دامپزشکی و ... باید باشد و در سال آینده کمیته برای کاهش پذیرش یا حذف عناوین رشته‌هایی که در مقاطع مختلف دیگر مورد نیاز نیست تلاش نماید.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین تاکید کرد که جلسات کمیته ماده 21 بهره وری هر ماه بطور منظم با حضور در عرصه‌های آموزشی نمایندگان اعضای این کمیته برگزار گردد و با دقت و فرصت بیشتری فرایند آموزش دامپزشکی در تمامی جنبه‌ها مورد توجه قرار گیرد.

در این نشست اعضای کمیته دکتر قمصری (رئیس دانشکده دامپزشکی تهران)، دکتر مرجانی (نماینده دانشگاه آزاد اسلامی)،دکتر مهدی پور و دکتر گلپایگانی ( نمایندگان سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی)، دکتر پیام محبی (نماینده بخش غیردولتی دامپزشکی)، دکتر رامین پورنجف (رئیس آموزش ترویج و پژوهش‌های کاربردی سازمان دامپزشکی کشور) و خانم دکترحیدرنژاد، (عضو هیات علمی مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی و عضو این کمیته) حضور داشتند.

 

 

انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
نیما بهرامی
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۰:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
1
13
جناب دکتر رفیعی پور گرامی

لطفا فکری به حال وضعیت حقوق همکاران دولتی و دستمزد مسیولین فنی داشته باشید. با این شرایطی که من می شنوم، هوش مصنوعی که بماند، سلامت طبیعی شهروندان در خطر است!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
1
6
این کمیته و اعضای محترم باید توجه داشته باشه که دلیل اصلی تاسیس ناگهانی دانشکده های دامپزشکی جدید که با فشارهای بیرونی (برای مثال نمایندگان مجلس) اتفاق میفته، کمبود دامپزشک در برخی استان ها و شهرها هست.

برای رفع این مشکل، راهکار این هست که سهمیه هایی برای پذیرش اختصاصی از ساکنان استان های دچار کمبود در دانشکده های دامپزشکی موجود ایجاد بشه. و احتمالا این سهمیه ها باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی، تصویب بشه بنابراین سازمان دامپزشکی و این کمیته باید راهی برای ارتباط با این شورا پیدا کنند.

برای مثال اگر در استان سیستان و بلوچستان کمبود دامپزشک داریم، تعداد 10 سهمیه پذیرش در 10 دانشکده دامپزشکی موجود (هر دانشکده یک سهمیه) به شکل اختصاصی برای داوطلبان ساکن این استان ها در نظر گرفته بشه.

البته اگر چنین کاری (تعیین سهمیه پذیرش استانی) مانع قانونی نداشته باشه و اگر موانع قانونی داره این کمیته باید راهکار رفع این موانع رو پیدا کنه.
مجد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
0
5
جناب آقای دکتر رفیعی‌پور، با احترام به سوابق شما، پیش تر طرحی از ادغام دامپزشکی و محیط زیست و بهداشت تحت لوای سلامت واحد از سوی جنابعالی مطرح شده است...
https://hakimemehr.ir/000LGD
طرح ادغام دانشکده‌های دامپزشکی، بهداشت، محیط زیست و علوم طبیعی تحت عنوان «سلامت واحد» نه تنها راهبردی غیرکارشناسی است، بلکه آینده رشته دامپزشکی را به خطر می‌اندازد. دامپزشکی به عنوان شاخه‌ای از علوم پزشکی، نیازمند پیوند با پزشکی و سلامت عمومی است، نه محیط زیست! ادغام پیشنهادی، هویت حرفه‌ای دامپزشکان را تضعیف و دانشجویان را از مهارت‌های تخصصی طبابت دور می‌کند. شعار «سلامت واحد» به معنای همکاری بین‌رشته‌ای است، نه ادغام فیزیکی و ساختاری. به جای طرح‌های انحرافی، باید دامپزشکی را به علوم پزشکی پیوند دهید، بیمارستان‌های آموزشی را تقویت کنید، و پروژه‌های تحقیقاتی مشترک با پزشکی تعریف نمایید. دامپزشکی نیازمند هویتی مستقل اما همسو با علوم پزشکی است، نه ذیل محیط زیست! لطفاً به جای تغییر نام دانشکده‌ها، به فکر تغییر نگاه غیرتخصصی به دامپزشکی باشید.اعلام چنین طرح‌هایی نشان می‌دهد درکی عمیق از فلسفه وجودی رشته دامپزشکی و نقش آن در زنجیره سلامت انسان و حیوان ندارید. چگونه صاحب نظری که اولویت‌های اصلی دامپزشکی (مانند تقویت بیمارستان‌های آموزشی، تجهیز آزمایشگاه‌ها، حل معضل داروهای دامپزشکی و مهار بیماری‌های مشترک) را نادیده می‌گیرد، مجاز است درباره آینده آموزش دامپزشکی و ظرفیت پذیرش دانشجو تصمیم‌گیری کند؟ با آرزوی موفقیت برای شما، امیدوارم در مسیر حفظ هویت و ارتقای جایگاه دامپزشکی به عنوان رشته‌ای حیاتی در نظام سلامت، گام‌های مؤثر و کارشناسی بردارید.
در پناه پرودگار
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
عالی بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
3
2
هیت علمی آموزش و ترویج کشاورزی چه جایگاهی در این جمع داشته؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
0
2
چه کنیم که تهران با تاسیس مرکز مطالعات حیات وحش در شیراز مخالفت کرد؟ یک دلیل آن این بود: چرا باید از غیر تهران شروع شود؟ برنامه جامعی بود. شروع آن منطقی و ضروری بود. به دنبال خراب کردن بازار نبود. احساس ضرورت ملی بود. همان که الان ریاست سازمان تاکید می کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
0
2
کاهش ظرفیت در دو سال اخیر اتفاق نیافتاده و دروغی بیش نیست! تعداد داوطلبان پذیرفته شده که جهت ثبت نام به دانشگاه محل قبولی مراجعه میکنند بسیار بیشتر از تعداد ظرفیتی است که در دفترچه انتخاب رشته درج شده! این در حالی است که مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم که خودشون از اساتید دامپزشکی هستند از این موضوع به عنوان یک دستاورد بزرگ یاد کردند!
الف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
1
8
در متن خبر چندین بار از عبارت معاون وزیر استفاده شده است انگار معاون وزیر جهاد کشاورزی مقام مهمی است که خود وزیر محترم هم اختیارات چندانی ندارند که اگر داشتند قیمت سیب زمینی پیاز غیر از این بود والله به خدا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
دمت گرم بخدا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
3
0
رشته های من درآوردی و مضحک میبایست علی رغم میل باطنب من دامپزشکی منحل بشه رشته های بیماری های دام بیماریهای طیور و بیماریهای آبزیان و سایر از رشته کارشناسی دامپروری بصورت دکترای پیوسته بدن
نظر شما
ادامه