کد خبر: ۸۱۸۴۹
تعداد نظرات: ۲۱ نظر
به بهانه گفت‌و‌گوی خبرگزاری برنا با «دکتر محمدمهدی فتاحی» دامپزشک پرندگان:
خبرگزاری برنا در گفت‌و‌گو با «دکتر محمدمهدی فتاحی» دامپزشک پرندگان، هزینه‌های ماهانه نگهداری از پرندگان زینتی را مورد بررسی قرار داد ...

حکیم مهر: خبرگزاری برنا در گفت‌و‌گو با «دکتر محمدمهدی فتاحی» دامپزشک پرندگان، هزینه‌های ماهانه نگهداری از پرندگان زینتی را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش حکیم مهر، با توجه به حساسیت‌های موجود در کشور در خصوص نگهداری از حیوانات خانگی و همچنین فعالیت کلینیک‌های دامپزشکی فعال در این حوزه، همکاران دامپزشک گرامی در هنگام گفت‌وگو با رسانه‌ها، باید حداکثر دقت و حساسیت برای اجتناب از دادن بهانه به دست افراد و سازمان‌هایی که مترصد تشدید این فضای ضد دامپزشکی می‌باشند، را لحاظ نمایند. به عنوان مثال در همین گفت‌وگو، خبرگزاری برنا از تیتر «از کفتربازی‌های دیروز تا پرندگان ۵۰ میلیون تومانی امروز/ فتاحی: هزینه‌های نگهداری از پرندگان سقف ندارد» برای این خبر استفاده نموده است.

متن این خبر به شرح زیر است:

از کفتربازی‌های دیروز تا پرندگان ۵۰ میلیون تومانی امروز/ فتاحی: هزینه‌های نگهداری از پرندگان سقف ندارد

معضلات حیوانات خانگی صرفا به سگ یا گربه که تصویری مدرن از «پت»‌ها ارائه می‌دهند، اطلاق نمی‌شود؛ بلکه پرندگان نیز از روزگاران قدیم با خانواده‌های ایرانی عجین بودند و از همین رو امروزه نیز رد پای پرندگان گران قیمت در قفس‌های کوچک خانگی دیده می‌شود.

در سومین بخش پرونده مقایسه هزینه‌های ماهانه حیوان خانگی با هزینه‌های یک کودک به گفت‌و‌گو با «دکتر محمدمهدی فتاحی» دامپزشک پرندگان نشستیم که مشروح این مصاحبه را در زیر می‌خوانید:

شناسنامه‌های طلا به پای پرندگان

«دکتر محمدمهدی فتاحی» دامپزشک پرندگان در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی برنا با اشاره به بیشترین خرجی که مراجعان برای پرندگان خود می‌کنند گفت: با توجه به این که همواره حلقه‌ای مکتوب حاوی اطلاعات پرنده و صاحب پرنده به پای پرنده آویخته می‌شود؛ در بسیاری از موارد از حلقه‌هایی به جنس طلا برای این پرندگان استفاده می‌شود. این در حالی است که این حلقه به تنهایی خرج زیادی ندارد و اغلب به عنوان شناسنامه پرنده به کار گرفته می‌شود.

پیش از این نیز «دکتر پوریا نیکخو» دامپزشک از استفاده گردنبند ۷۰۰ میلیون تومانی برای سگ خبر داده بود؛ انگار که این خرج‌های نجومی و غیر ضروری برای حیوانات نسبت به فرزندآوری اولویت دارد؛ با این حال به راحتی مشخص شد که مسائل اقتصادی نقش آنچنانی در سر باز زدن خانواده‌ها از فرزندآوری ایفا نمی‌کند؛ دست کم در خانواده‌هایی که «پت» جای فرزند را پر کرده است.

پرندگان ۵۰ میلیونی با رژیم ویژه غذایی

وی قناری از خانواده گنجشک سانان را از جمله پرندگان قفسی‌ای دانست که از روزگاران قدیم با ایرانیان همزیستی داشته و ادامه داد: با این حال عروس هلندی، گرینچیک و طوطی برزیلی از جمله پرطرفدارترین پرندگان در ایران برای نگهداری در خانه هستند. طوطی «اکلکتوس» نیز از خانواده طوطی سانان با قیمتی حدود ۵۰ میلیون تومان در زمره پرندگان قیمتی قرار می‌گیرد.

این دامپزشک پرندگان با اشاره به این که «اکلکتوس» به طور ذاتی میوه خوار است افزود: با توجه به این که «اکلکتوس» نسبت به پرنده‌ای که میوه‌جات تنها بخش کوچکی از تغذیه او را تشکیل می‌دهند؛ هزینه بیشتری در حوزه تغذیه دارد؛ تهیه خوراکی‌های این نوع از پرنده نیز به صاحب پرنده بستگی دارد. به عبارت دیگر صاحب پرنده می‌تواند روزی دو میوه ۵۰۰ هزار تومانی یا ماهانه تنها ۵۰۰ هزار تومان میوه در اختیار «اکلکتوس» بگذارد. به طور کلی روزانه ۳۰ الی ۵۰ هزار تومان وجه رایج مملکت هزینه تغذیه پرندگان با تغذیه خاص است. این هزینه در پرندگان عادی به روزانه ۵ الی ۲۰ هزارتومان کاهش پیدا می‌کند.

مخارج پرندگان اگرچه کف دارد؛ اما سقف ندارد

فتاحی تغذیه ماهانه پرندگانی که دانه خور هستند را به دو بخش تقسیم و تشریح کرد: بخش تغذیه دانه‌ای پرنده‌ای معمولی در ماه تا ۲۰۰ هزار تومان آب می‌خورد. سیفیجات، سبزیجات، حبوبات و میوه‌جات نیز از جمله اقلام مصرفی هستند که روزی تنها یک الی دو عدد برای پرندگان سایز کوچک کفایت می‌کند و معادل روزی چند هزار تومان در می‌آید.

وی مخارج پرندگان را ظرفی دانست که اگرچه کف دارد، اما سقف ندارد و تصریح کرد: اگرچه هزینه نگهداری پرندگان از ۱۰۰ الی ۲۰۰ هزار تومان شروع می‌شود؛ ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار تومان نیز هزینه معقولی است که برای نگهداری باکیفیت یک پرنده در نظر گرفته می‌شود. با این حال بسیاری از صاحبان پرندگان دست به مخارج ۳ الی ۴ میلیونی می‌زنند که عددی غیر الزامی به شمار می‌آید.

این دامپزشک پرندگان جنگیدن پرنده با چوب و شاخه را راهی برای کنترل رشد منقار دانست و گفت: با توجه به این که رشد نوک و ناخن پرنده به طور مداوم ادامه دارد؛ در مکانیزم طبیعت نیز غذا خوردن پرندگان راهی برای توقف رشد منقار ایجاد می‌کند. حال که پرنده در خانه نگهداری شده و از فرسایش طبیعی محروم است؛ هزینه اسباب بازی و ادوات چوبی به دانه‌ای ۵۰ الی ۶۰ هزارتومان می‌رسد.

خانواده‌ها نگهدارنده‌های اصلی پرندگان هستند

فتاحی عمده صاحبان پرندگان را زوج‌ها دانست و ادامه داد: اگر پرنده‌ای در دوره سرلاک خوری به نگهداری در خانه گرفته شود؛ هزینه سرلاک نیز به سایر هزینه‌ها اضافه خواهد شد. بسیاری از مردم بر این باور هستند که نگهداری پرنده در اواخر دوره سرلاک خوری، پرنده‌ای به مراتب رام‌تر و دستی‌تر تربیت خواهد کرد.

وی برآورد هزینه‌های تغذیه پرنده خانگی را برابر با غذایی در رستوران دانست و افزود: همچنان که منطقه، برند رستوران و غذای سفارشی بر قیمت تاثیر می‌گذارد؛ مخلوط پلت (نوعی غذای پرنده) تا کیلویی ۴ میلیون تومان نیز پیدا خواهد شد. با این حال از آنجایی که پایه تغذیه پرندگان بر مبنای گیاهخواری است؛ طبیعی است که مخارجی کمتر از سگ و گربه داشته باشند.

این دامپزشک پرندگان با اشاره به گونه‌های مختلف پرندگان اظهار کرد: علاوه بر این که فرهنگ ایرانی همواره آمیخته با فرهنگ گل و مرغ مینا بوده؛ مرغ مینا‌ها نیز به منظور قابلیت آواز و کلام پرطرفدار هستند. خانواده طوطی سانان نیز به دلیل ارتباط فیزیکی بهتری که برقرار می‌کنند و همچنین زمان فراغت بیشتری که می‌طلبند؛ از همین رو اغلب به عنوان پرنده دستی و خانگی نگهداری می‌شوند.

فتاحی با اشاره به ارتباط روحی با طبیعت تشریح کرد: با توجه به این که نگهداری گیاه توام با و تصویری از صدای پرنده در هوای خوب در ذهن ایرانیان تداعی می‌شود؛ شاید بتوان گفت در هیچ کجای دنیا گیاه در خانه نگهداری نمی‌شود. از همین رو همواره سعی بر تلفیق طبیعت در زندگی بوده که در زندگی شهری نیز پررنگ‌تر دیده می‌شود.

 

انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
3
9
آقای دکتر بسیار انسان شریف و باسواد و دوست داشتنی هستند.برای ایشان و خانواده محترم آرزوی موفقیت میکنم.
امید بهروزی نسب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
2
8
با سلام و احترام
به نظرم این اشکال شما، به آقای دکتر فتاحی وارد نیست. ایشان پاسخ سوالات خبرنگار رو به درستی دادند. نه دروغی گفتند و نه اشتباهی. حالا اینکه خبرنگار مورد نظر، چه سوالاتی و با چه اهدافی بپرسه، کدوم قسمت پاسخ ها رو برجسته کنه، چه تیتری بذاره و... به نظرم از دسترس همکار ما خارجه. فقط میتونید این طور بگین که همکاران در سراسر کشور، به سوالات جهت دار و سوالات مرتبط با هزینه نگهداری، پاسخی ندهند!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
اجباری در مصاحبه نبوده همکار گرامی ، اصلا چه نیازی به مصاحبه بوده ؟! ابتدای صحبت میتوانستند بپرسند که موضوع مصاحبه چیست و با مشخص شدن موضوع ، از مصاحبه سر باز زنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
توقع داشتی دروغ بگه؟
خوب درست گفته !
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
4
7
الان دکتر با این اعداد وارقام کلا هوش از سر خیلی ها پراندی..
این موارد خیلی خاص اند برای افرادی خاص تر که از پس این هزینه ها برمیان ..وگرنه ویزیت که اضافه تر نمیشه..پس شایدم همه چی هدفمنده ..قصد اصلی ازبین بردن حیوانات خانگی و جمع کردن کلینیک دامپزشکی وافزایش کلینیکهای روانپریشی هست..
پوریا نیکخو
|
United States of America
|
۱۷:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
0
6
متأسفانه، خبرگزاری برنا آنچه را که خود صلاح می‌داند منتشر می‌کند و پایبندی چندانی به اصول امانت‌داری در خبررسانی ندارد.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
11
5
این هزینه های بسیار گزاف نگهداری از پرندگان زینتی و سگ و گربه باضافهِ پخش گسترده غذا های پلت برای گربه های ولگرد در کوچه ها و خیابان های شهر تهران همه نشانه فقر فرهنگی و بی هویتی است و نه فقر اقتصادی ، که شبانه روز در رسانه ها و شبکه‌های اجتماعی در بوق و کرنا دمیده می شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۵
همین صحبت شما که توانایی تحمل افکار متفاوت رو ندارین بیشتر نشانه فقر فرهنگی و بی هویتی است تا کمک به حیوانات بی زبان
ناشناس
|
United States of America
|
۲۲:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
0
2
سلام. من ارادت نسبت به آقای دکتر فتاحی دارم ایشان جدا از هزینه ها. با جدیت نسبت به معاینه و معالجه پرندگان تلاش میکنن در صورتی که بعضی از کلینیک فقط هزینه میگیرن و هیچ کار مفیدی انجام نمی‌دهند
م
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
0
3
تشکر فراوان از اقای دکتر که نسبت به این مظلومها اینقدر دلسوزن و صادقانه کار میکنند
پرهام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
4
13
لطف کنند رسانه ها در کنار این هزینه ها،هزینه های فرزندآوری را منتشر کنند تا همگان بفهمند هزینه نگهداری یک حیوان خانگی لاکچری در تمام عمر شاید حتی به اندازه هزینه زایمان هم نشود.لطف کنند از هزینه های سرسام آور فرزندآوری در ایران و درآمدهای کلان پزشکان که مثل ....... پول خون انسان را مطالبه میکنند و بعضا هزینه درمان یک بیمار از پول دیه کامل انسان هم بیشتر میشود،مقاله ها بنویسند.لطفا بیان کنند بعضی خانواده ها برای درمان فرزندشان مجبورند کل خانه و زندگیشان را بفروشند و به خاک سیاه بنشینند و پزشکان محترم با این پولهای بی حساب و کتاب مشغول خوشگذرانی در اروپا و آمریکا هستند.حالا یک حیوان بی زبانی چند میلیون براش هزینه کنند به چشم آقایان اینقدر بزرگ هست.از دید این آدم نماها حیوان بی پناه ارزشی ندارد و فقط باید به ضرب گلوله برای تفریح کشته شود.انسانیت در این مرز و بوم سالهاست که مرده و جان حیوانات بیگناه برای آقایان بی ارزش هست
ناشناس
|
France
|
۰۲:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
2
8
مطمئنی ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
18
3
یکی از بزرگترین نمونه جهالت مدرن
همین حیوان بازی است
که خوشکل شدش میشه حیوانات خانگی

خدایی که سگ رو آفرید
و علمش از بی نهایت دکتر بالاتره
همون خدا فرموده که سگ نجس است
پاسخ ها
محمود
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
شما کجا بودید که خدا گفته سگ نجس است نکنه رفتی اون دنیا برگشتی
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۵
کسی اینجا راجب سگ حرف زد آیا ؟؟؟
رضیه شیخ عطار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
5
0
هر چی از دایره ی اخلاق و ایمان دورتر میشیم مسائلمون پیچیده تر میشه.ترجیح نگهداری از حیوان خانگی به جای فرزند آوری نتیجه ی تجربه های تلخیست که از تعامل ضعیف و پردردسر فرزند و والدین در اطرافمون می بینیم.که همه نتیجه ی بی اخلاقیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۵
یعنی کسی که فرزند میاره با اخلاقه و با ایمانه و کسی و حیوان خانگی بی اخلاق و بی ایمان؟واقعا نسل شما ها کی تمام میشود؟کاش یاد بگیرید همه چیز را باهم قاطی نکنید
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۵
0
1
مسئولینی که خودشون در صدر نشستن برای گرفتن تصمیم های بزرگ چرا هیییییچ وقت به این بخش ماجرا فکر نمی‌کنند که اگر دوست دارند کلینیک های دامپزشکی بسته بشه از اون طرف سالانه این همه دانشجوی دامپزشکی میگیرن میدونید چند نفر در یک دوره فارغ‌التحصیلی به جنون و دیوانگی میرسن از سختی دوروس چند نفر امید در زندگی خودشون دارن که بعد از فارغ‌التحصیل شدن در رشته دامپزشکی سر کار خوبی برن . اصلا به این بخش هاش هم فکر می‌کنید که این فشار هایی که میارید برای سخت تر کردن کار در این حیطه به دانشجو هایی ک خودتون گرفتید و در دانشگاه های دولتی خودتون هم خرجشون رو دادید چه ضربه ای میزنه . مثل خود من . چرا فقط برای بلد شدن برای تیتر شدن از هر وسیله ای استفاه ای می‌کنید همین خبرگذاری هم با انجام این مذاکره و مطرح کردن و پیگیری این مطلب دنبال حقوق و رشد و درآمد بیشتره که خرج بچه خودش رو دربیاره . وگرنه هر انسانی که عقل در سر داره متوجه مخارج یک انسان برای زندگی رو میدونه از وقتی به دنیا میاد تا وقتی که باید بره دانشگاه مریض میشه درس بخونه زن بگیره و و و و و بعد مقایسه کنید با عمر یک حیون که نهایتا 10 سال با یک توقع ثابت میاد تا خلاء هایی رو پر کنه که مسئولین نتونستن پر کنن.....
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
0
1
از یک دکتر بعید است برای انجام یک مصاحبه و دیده شدن در رسانه، هر موضوع یا مطلبی که هدفی سیاسی را دنبال می کند پاسخ دهد.
اصلا فرمایش آقای دکتر را به فرض ، صحیح بگیریم!
مگر هزینه کردن برای این حیوانات از جیب ملت یا حکومت یا بیت المال است که این رسانه در حال تفتیش است؟!
اگر رسانه دنبال هدف حرفه ای و اقتصادی واقعی بود می آمد هزینه دامپزشکی در کشورهای دیگر یا علل فنی آن را ریشه یابی می کرد. اما سراسر این مصاحبه دنبال برچسب زدن به دامپزشکی و البته حذف غیرمستقیم حیوانات خانگی است.
چرا باید با یک چنین رسانه ای همکاری کنیم در هدف غلط اش؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
2
2
چرا انقدر گیر دادید به کمک به حیوانات ،چقدر تنگ نظر شدن مردم ایران کمک به حیوانات مال الان و دیروز نیست قدیم قدیما توی هر خونه سگ و گربه و پرنده بوده ،چرا هی ایراد میگیرید ،اصلا لپ کلام هر کی ناراحت که چرا به این زبون بسته غذا میدن بابا شماها ناراحتید ندید ،فضولی تو کار بقیه نکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
0
0
چرا اینقدر در زندگی خصوصی مردم دخالت میکنید ، نگهداری حیوان خانگی جرمه ؟
نظر شما
ادامه