کد خبر: ۸۱۹۴۴
تعداد نظرات: ۷۰ نظر
نقد عملکرد سازمان دامپزشکی کشور در مقدمات نسخه‌نویسی الکترونیک‎:
موجودی داروهای هر داروخانه، چون آب نهر روانیست که هر لحظه از آن کاسته یا به آن افزوده می‌شود و ارسال چنین گزارشاتی در بستر غیر بر‌خط، گزافه نگفته باشیم کاری عبث و بیهوده است و تنها منجر به صرف هزینه و هدررفت وقت همکاران می‌باشد ...

نقد عملکرد سازمان دامپزشکی کشور در مقدمات نسخهنویسی الکترونیک:

قند پارسی

دکتر رامین سیرتی ثابت

عضو کمیته دارویی و داروخانههای دامپزشکی نظام دامپزشکی گیلان

هنوز با گذشت قرن‌ها، طراوت و شادابی برگ‌های زرین گلستان استاد شیرین سخن پارسی همچون میوه‌ای تازه چیده از درختی کهن‌سال، مسرت بخش پایان روز کاریست. باب ششم از گلستان با حکایتی زیبا در باب پیری و ضعف همراه با بیتی آشنا و کنایه آمیز در برابر دیدگانم گشوده است:

خواجه در فکر نقش ایوان است

گویی سعدی علیه الرحمن در وصف احوال امروز ما این بیت را سروده است. همانند هر سال، روزهای پایانی سال با مشغله‌های خاص خود برای داروخانه‌داران دامپزشکی همراه هست. تقویم رومیزی در آخرین ورق‌های خود با تلنگری نشان از روز بیست و سوم اسفندماه می‌دهد. گویی آخرین روزهای دنیا در حال سپریست و اندک اندک در حال نزدیک شدن به آخرالزمان هستیم. همزمان با آشفته بازار تهیه برخی از اقلام دارویی، اوج زمان تسویه حساب‌های مالی پایان سال با شرکت‌های دارویی، دغدغه تعطیلی طولانی مدت شرکت‌های پخش دارو، و به یمن رفع فیلترینگ، نامه اداره دامپزشکی شهرستان هم از صبح اذهان درگیر همکاران داروخانه‌دار را قلقلک داده است. گویی به واسطه فوری بودن، در نگارش هم صرفه‌جویی صورت گرفته است (کوتاه، محکم و تا حدی نا مفهوم). عطف به نامه مدیرکل محترم دارو ودرمان سازمان دامپزشکی کشور، خواهان ارسال موجودی کلیه داروهای آنتی‌بیوتیک، هورمون و پیش‌بیهوشی جهت راه اندازی سامانه نسخی‌نویسی الکترونیک حداکثر در ظرف 72 ساعت می‌باشند. در اثر عجله‌ای که قاعدتا در این موارد به سبب اهمیت نامه است، ارسال پیوست هم فراموش شده‌است. با کمی تاخیر، نمایان شدن تصویر برگرفته از جدول اکسل 9 ستونه خالی با عناوین نام ژنریک، نام تجاری، شکل دارو، تاریخ تولید، تاریخ انقضا، عمر قفسه‌ای، کد ivc و تعداد موجودی به نامفهومی نامه پایان می‌دهد.

اولین واکنش همکاران این است خوشا به حال و روز کارمندان محترم سازمان دامپزشکی کشور و ادارات زیردست که با جایگاه ویژه و مهم سازمان دامپزشکی در سلامتی جامعه انسانی و دامی و بهره‌گیری از مدیریتی فرهیخته و توانمند با کوله باری تجربه از گذشته، در کنار معاونین مجرب، مدیران متخصص و یازده مشاور علمی خبره، در چنین روزهای پایانی سال وقت آزاد برای شروع این پروژه بزرگ دارند. سوال‌ها یکی بعد از دیگری بر صفحه گوشی نمایان می‌شود، انگار همگان مترصد لحظه‌ای برای شکوه‌های خود بودند، افسوس که پاسخگویی برایشان نیست.

مگر ممکن است که مدیران معزز سازمان دامپزشکی کشور از تنوع فراوان دارو‌های مذکور با برندهای تجاری مختلف در سالیان اخیر بی‌خبر باشند که چنین مطالبه‌ای در این فرصت کوتاه دارند؟ آیا در رابطه با مشکلات و معضلات اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک، از یک سو توسط همکاران کلینیسین بر بالین دام در دامداری‌های روستایی و عشایری و از سوی مقابل میزان توانایی و امکانات همکاران داروخانه‌دار با وضعیت عیان فعلی برق، شبکه اینترنت و مهمتر از همه وضعیت  دامداران و پرورش‌دهندگان زحمتکش سنتی در روستاها و شهرهای کوچک، با نمایندگان این صنف و یا اعضای مجرب کمیته‌های دارویی و داروخانه‌های دامپزشکی شوراهای نظام دامپزشکی استان‌ها که سالیان سال دانش فنی خود را با تجربیات عملی عجین نموده‌اند مشاوره‌ای انجام ‌شده است؟ شاید هم به دلیل ضیق وقت و صرفا به منظور حرکتی نمادین و توجیه وجهه‌ای مطلوب از وضعیت دامپزشکی در پایان سال، بدون مطالعه و مشاوره‌ای جامع و مستدل، به ارسال تصویر جدول اکسل 9 ستونه خالی بسنده شده است؟

بنا به فرض هم جهت پیاده نمودن مقدمات این طرح، مدیران بزرگوار سازمان دامپزشکی مطلع هستند که پیدا نمودن و ذکر کد  ivc داروها در توانایی و بر عهده همکاران داروخانه‌دار نمی‌باشد و چه لزومی وجود دارد که علیرغم درج تمامی مشخصات داروهای تحویلی در سامانه جامع دارویی و اشراف کامل سازمان، ادارات کل استان و شهرستان به این سامانه، وظیفه انتقال این اطلاعات را از کارکنان محترم سازمان دامپزشکی به داروخانه‌داران محول کنند؟ آیا تا کنون سازمان دامپزشکی در مکاتبات خود به ذکر اسامی هورمون‌ها پرداخته است یا همچنان واژه های هورمون و شبه هورمون‌ را مترادف فرض می‌کند؟

بدون شک، معاونین، مدیران و مشاوران بزرگوار سازمان دامپزشکی همانند سایر اشخاص عادی جامعه مستحضرند که موجودی داروهای هر داروخانه، چون آب نهر روانیست که هر لحظه از آن کاسته یا به آن افزوده می‌شود و ارسال چنین گزارشاتی در بستر غیر بر‌خط، گزافه نگفته باشیم کاری عبث و بیهوده است و تنها منجر به صرف هزینه و هدررفت وقت همکاران می‌باشد.

در پایان ضمن ارج نهادن به خدمات ارزنده ریاست محترم و زحمات مدیران بزرگوار سازمان دامپزشکی کشور، زیبنده بود، بزرگواران حوزه دارو و درمان سازمان دامپزشکی کشور با توجه به اشراف کامل به سامانه جامع دارویی و اطلاع از وضعیت بغرنج توزیع برخی از اقلام داروهای مذکور، به‌ویژه داروهای پیش بیهوشی که در سال جاری به تعداد انگشتان یک دست در داروخانه‌های دامپزشکی استان گیلان توزیع نشده‌اند، در کنار تقاضای ارسال موجودی این داروها، از شیوه عملکرد خود از همکاران عزیز داروخانه‌دار و علوم بالینی اظهار پوزش و شرمساری می‌نمودند.

خانه از پای بست ویران است.

 

انتشار یافته: ۷۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
5
10
با تشکر از دوست گرامی، آیا متن ادبی است یا نقد فنی؟
پاسخ ها
ناشناس
| Singapore |
۱۶:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
هرچی هست باید بقیه همکاران هم اعتراض کنند و زیر بار نرود مثل طلافروشان که ده سال است هنوز سامانه تجارت را زیر بارش نرفته اند
هاشم خان
| United States of America |
۱۹:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
درود بر حکیم مهر
آدم واقعا تعجب میکنه؛
اینکه تغییر و تحول نیازمند زیر ساخت است و هر پیشرفتی علاوه بر فوایدش دارای نواقصی هم هست که باید رفع شود واقعا قابل درک و منطقی است؛
اما آدم تعجب میکنه که چطور هنوز افرادی هستند که حاضر نیستند همگام با تکنولوژی و دنیای الکترونیک حرکت کنند و تمایل دارند همچنان اصرار دارند که در دنیای سنتی باقی بمانند...!

تشکر فراوان از حکیم مهر که بر خلاف سایر خبرگزاری ها و گروههای دامپزشکی؛مستقل و آزاد اندیشانه؛
اجازه ابراز نظرات مختلف را به همه اعضای خانواده دامپزشکی میدهد...
خدا قوت و دمتون گرم!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
داستان این سامانه نسخه‌نویسی آنلاین، چیزی شبیه فیلم‌های علمی-تخیلی است، البته از نوع کمیک-فاجعه‌ای! یعنی یک‌جورهایی هم باید به حالش گریه کنیم، هم از خنده روده‌بُر شویم!

همه می‌گویند که وجود این سامانه ضروری است و اگر راه بیفتد، دامپزشکی چنان دیجیتالی می‌شود که سیلیکون‌ولی بیاید از ما الگوبرداری کند. اما ما که باید از آن استفاده کنیم، بیشتر حس دام‌هایی را داریم که در صف معاینه ایستاده‌اند و نمی‌دانند آیا قرار است واکسن بزنند یا راهی دیار باقی شوند!

بخش خصوصی که از همین حالا در دریاچه‌ای از سامانه‌های ناقص و سیستم‌های کند دست و پا می‌زند، مطمئن است که این سامانه هم قرار است مثل یک مهمان ناخوانده، سفره مشکلاتش را پهن کند و دیگر جمع نکند! از آن طرف، کارمندان بخش دولتی هم خواب راحت ندارند، چون خوب می‌دانند که با راه‌اندازی سامانه، تعداد بخشنامه‌ها و وظایفشان دو برابر خواهد شد، ولی حقوقشان همچنان در حالت "به‌روزرسانی نشده" باقی می‌ماند!

و اما اصل ماجرا: این سامانه طوری طراحی شده که انگار به دست نوادگان جومونگ، با استفاده از ابزارهای عصر برنز و هوش مصنوعی از نوع "خیلی مصنوعی" ساخته شده است.
پس فعلاً به این سامانه دل نبندید! تا آن روز، همچنان نسخه‌ها را با افتخار و سرعتی بیشتر از اینترنت کشور، روی کاغذ می‌نویسیم… با خودکار آبی! ?
داروخانه دار با سابقه طولانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۸
عالی بود ولی ایکاش اضافه میشد
ایا دام ما مانند انسان بیمه است؟
ایا دارو‌ی دامپزشکی بصورت سوبسیت دار و یارانه ای به داروخانه داده میشه؟
ایا مجوزداروخانه ها در سراسر کشور با برنامه داده شده
ایا دکتر دامپزشک بالا سر دام اینتر نت داره یا وقت کافی داره نسخه الکترونیک بنویسه یا بره خونه بده یه منشی بنویسه تا اونوقت یادش. رفته چی میخواد بنویسه
این کار فقط شغل های کاذب برای گرفتن یک منشی جهت ثبت نسخه هم برای مطب و هم برای داروخانه ایجاد میکنه
کجای دامپزشکی ما شبیه پزشکی هست که میخواهند پرستیژ نه فقط ظاهرش را شبیه پزشکی نشان دهند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
10
10
متاسفانه سازمان بخش خصوصی رو اصلا از خودش نمی دونه و داره تیشه به ریشه بخش خصوصی می زنه با این همه بوروکراسی و کار تراشی
پاسخ ها
کارمند اداره دامپزشکی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
بخش خصوصی نور چشم سازمان است.
دامدار
| Singapore |
۱۶:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
اقای دکتر شما مبخوای از ما دامدارای بدبخت و بیچاره به زور پول ....... کنی و داروهای تاریخ گذشتت رو به بهانه اجباری بکدن‌نسخه برچسباشو بکنی و بدی دست ما دامداران بیچاره؛ در صورتی که داروخانه دامپزشکی همان داروی شمارا با کیفیت بهتر و بدون گرفتن هزینه اضافی جهت نسخه نویسی بما میدهد و همان توصیه ها را نیز بما میدهد اما مجانی ...........
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
همین نظر دامدار اهمیت راه اندازی سامانه دارو را روشن بیان میکند
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
9
21
با سلام. دوست عزیز داروخانه دار، هر زمانی این طرح شروع میشد شما داروخانه داران قطعا انتقاد میکردید. از نظر شما، اداره خوب اداره ای هست که نظارت نکنه و هیچ موردی رو از شما نخواد. ورود و خروج داروی شما رو چک نکنه، داروی تاریخ مصرف گذشته رو گیر نده، داروی قاچاق رو گیر نده و...
پاسخ ها
کارمند اداره دامپزشکی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
شما کاملا درست میفرمایید.نیاز هست حتما فرهنگ ما تصحیح شود.
ناشناس
| Austria |
۱۹:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
میشه بگید اداره چه نظارتی میکنه؟ من چند بار مقدار داروها رو در آمار به عمد اشتباه نوشتم ببینم اداره متوجه میشه یا نه. مثلا آمار موجودی دارویی رو بیشتر از ماه قبل نوشتم بدون اینکه خریدی داشته باشم. اصلا صدایی از اداره در نیومد. اصلا گویا فایل اکسل ها رو باز هم نمیکنن.

در استان ما (..........)، تعدادی از داروها به خصوص خارجی ها، اصلا موجود نیستن در شرکت ها اما دست واسطه و دلال به وفور موجودن. آیا کارمند اداره نظارت می‌کنه که چرا سهمیه داروی خارجی که از تهران میاد به استان به دست داروخانه ها نمیرسه؟! در سیستم که کاملا ثبت میشه هر دارو از کجا به کجا و به چه تعداد ارسال شده. چرا نظارت نمیکنن؟
ناشناس
| Indonesia |
۱۹:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
نسخه الکترونیک یعنی ...... دادن سازمان دامپزشکی به ........ درمان و کلینیسینها و حذف داروخانه داران
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
این حرف شما اوج نگاه تک بعدیه سازمانه. در استان البرز بسیاری از شرکت های دارویی، پخش ندارند و همکاران عملا نمی تونن داروی مورد نیاز رو تهیه کنند. این الان از نظر سازمان محترم جرمه که دارویی که نیست رو از پخش استان تهران تهیه کنند. بعدشم بیشتر مراجعه کنندگان دامدارهای کوچک و سنتی هستند که نمیتونن اول برن پیش یک کلینیسین تا براشون یه بکمپلکس یا تایلوزین نسخه کنه بعدش بیان داروخونه تهیه کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
9
12
نسخه نویسی الکترونیک دستان درمانگران غیرمجاز را کوتاه خواهد کرد و اجازه نمی دهد داروخانه ها داروفروشی غیرمجاز کنند.
پاسخ ها
مریم
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
ایا فکر میکنید الان به داروخانه انسانی مراجعه کنید و درخواست انتی بیوتیک کنید بهتون نمیدن؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
خیر به داروخانه انسانی مراجعه کنید آنتی بیوتیک نمیدن بهتون بدون نسخه . داروهای اعصاب رو هم نمیدن. شاید چند مورد تخلف هم بشه اما روال به این شکل نیست که هر کسی هر چی خواست بگن بفرمایید.
دانای کل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
3
10
این طرح بسیار خوبی است که به بدترین شکل داره اجرا میشه
آنقدر بد ‌که من حتی گمان عمدی بودن آن را می‌دهم
انگار همان دست هایی که سامانه دارویی را سالها به همین شکل ناقص و پر اشکال خواسته اند، اکنون این خیمه شب بازی را در دستورکار قرار داده اند تا اصل کار را به حاشیه ببرند و شهید کنند
پاسخ ها
کارمند اداره دامپزشکی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
اتفاقا این بار به خوبی اجرا خواهد شد و برای همیشه طومار درمانگران غیرمجاز را در هم می پیچیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
اگر می خواستید طومار درمانگران غیرمجاز را در هم بپیچید تا الان اینکار ار کرده بودید.
در سازمان دامپزشکی اراده ای برای حذف درمانگران غیر مجاز نیست.
متاسفانه عده ی زیادی از این موضوع منفعت می برند
اتحادیه
|
Singapore
|
۱۶:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
5
8
سازمان دامپزشکی باید بر طبق قانون از ارسال و تصویب تبصره های یک‌شبه خودداری نموده و همکاران بخش خصوصی هم میتوانند در مراجع ذی صلاح از سازمان دامپزشکی و مدیریت دارو درمان سازمان و همچنین در هیات مقررات زدایی و سامانه2430 ثبت شکایت نمایند.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
حتما همین کار رو بکنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
6
9
ضمن تبریک سال نو خدمت همکار محترم
بنده پس از چندین سال برای اولین بار نطق صحیح و زیبایی رو از یکی از همکاران خواندم
ای کاش که همکاران بخش دولتی ما در جایگاه نظارت، نگاه دقیق تر و کارشناسی شده تری داشتند، کدام داروخانه و یا سایر سطوح پزشکی و پیراپزشکی ملعبه دست بخش نظارتی می شود؟ تا به اکنون در کدام خبرنامه یا شبکه ای کوچکترین حتی اطلاع رسانی از بابت قصور کادر پزشکی و …. را به تکرار شنیده اید؟ از ماست که بر ماست
پرسنل بخش دولتی با حداقل حقوق، تشنه هر گونه کاغذ بازی و ایجاد فرصت مناسب جهت زیر سوال بردن بهش خصوصی هستند و در هیچ جایگاه و سطوحی توانایی و درایت برداشت مانعی از جلوی پای بخش خصوصی را نداشته و ندارند
چه بسا که چندی از این عزیزان برای امرار معاش خویش نیز وارد بخش خصوصی شده و این برکه کوچک و مهجور را گلالود کرده اند
زیبا بود جناب دکتر عزیز
سپاسگزار
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
مدیران ارشد بخش دولتی افراد دلسوزی هستند که با توجه به نیازهای جامعه، دستورالعمل های مقتضی از جمله همین نسخه نویسی الکترونیک را صادر می کنند.
دکتر م.ر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
9
1
این امر به دو دلیل بهتر است اصولی انجام شود یک مورد چون دارو گران است و باید به نحو اقتصادی تجویز و در کشور مصرف شود و دلیل مهمتر مقاومت پاتوژنها و میکروبها به پادزیستهاست که عملا هر دو مورد با سیاست‌های وزارت بهداشت و وزارت اقتصاد همخوانی دارد و همچنین دست درمانگران غیرمجاز هم کوتاه خواهد شد و دامپزشکان با انگیزه بهتری به سمت امور درمانی در حوزه دام و طیور مصرف غذای انسان خواهند رفت ولی بنظر بهتر است تغييراتی در مجوز داروخانه‌ها و کلینیک‌ها و مراکز تهیه و توزیع دارو ایجاد شود به اینصورت که دارو در اختیار مراکز درمانی قرار بگیرد و مصرف کننده دارو را مستقیم از مراکز عرضه دارو تهیه نکنند و در واقع مسؤلیت مصرف داروها با مراکز درمانی باشد و داروخانه‌ها و شرکتهای دارویی ارتباط مستقیم با مصرف کننده نداشته باشند
بابک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
3
6
با سلام و تبریک سال نو خدمت همکاران محترم
کاملا انتقاد بجایی بود زیرا در واپسین روزهای سال با این همه ترافیک بالای کاری در داروخانه ارسال موجودی و مشخصات داروها کار بسیار سخت و زمانبری بود. دلیل این همه شتاب و عجله برایم معلوم نبود. ضمنا متن آقای دکتر زیبا و روان بود.
ناشناس
|
Austria
|
۱۹:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
2
7
من سوالم از به اصطلاح متخصصان آی تی سازمان دامپزشکی اینه که آیا اینقدر تاکید روی سامانه "آنلاین" نسخه نویسی داشتید، منظورتون همین فایل های اکسل بود؟! اکسل که یک نرم افزار کاملا آفلاینه!

یعنی به ذهن مبارک شما متخصصان نرسید که به جای چرخاندن لقمه دور سر و اجبار همکاران به ارسال موجودی با فایل "آفلاین" اکسل و در مرحله بعد وارد کردن اطلاعات این فایلها به سامانه توسط کارمند اداره، در خود سامانه به همکاران داروخانه دار دسترسی بدین و نام داروها هم در دیتابیس آنلاین موجود باشه تا همکاران برن، داروهای موجودشون رو انتخاب (Select) کنن و تعداد رو هم وارد کنن و تمام؟ آیا اینکار بهتر و راحت تر نبود؟ بهتر نبود به جای دو مرحله ای بودن کار، تک مرحله ای انجام بشه؟
پاسخ ها
کارمند اداره دامپزشکی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
مالک داروخانه در سامانه دارویی حساب کاربری دارد و قابلیت دسترسی نیز دارد،فایل اکسل جهت اطلاع اداره کل استان می باشد،در مرحله بعدی مسئول فنی داروخانه موظف است طبق آن اکسل ،حساب خود را در سامانه دارویی به روز کند این کار کاملا اصولی و مناسب است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
ببخشید مگر خود اداره کل استان به سامانه دسترسی نداره؟ میتونه بره از همون سامانه آمارها و مقادیر داروها رو ببینه دیگه. این وسط فایل اکسل فرستادن برای چیه دقیقا؟ واقعا این کارهای غیرمنطقی اداره برای چیه؟!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
من خودم داروخانه دارم. در هیچ کدام از سامانه های سازمان، چنین چیزی که آقای کارمند اداره گفتند وجود نداره. فقط یک سامانه تایید تخلیه وجود داره که فقط تایید میکنیم که فلان داروها رو که شرکت فرستاده ما دریافت کرده ایم.

فهرست داروها به شکل جداگانه وجود نداره که بریم انتخاب کنیم و بگیم مثلا از فلان دارو 100 تا در داروخانه موجود هست. اسامی داروها به شکل جداگانه توسط داروخانه قابل انتخاب نیست. در کل این اظهارات ایشان خلاف واقعیت هست.
ناشناس
|
Austria
|
۱۹:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
2
6
میشه بگید اداره با استفاده از اطلاعات آمار دارویی و نسخه ها چه نظارتی میکنه؟ من چند بار مقدار داروها رو در آمار به عمد اشتباه نوشتم ببینم اداره متوجه میشه یا نه. مثلا آمار موجودی دارویی رو بیشتر از ماه قبل نوشتم بدون اینکه خریدی داشته باشم. اصلا صدایی از اداره در نیومد. اصلا گویا فایل اکسل ها رو باز هم نمیکنن.

در استان ما، تعدادی از داروها به خصوص خارجی ها، اصلا موجود نیستن در شرکت ها اما دست واسطه و دلال به وفور موجودن. آیا کارمند اداره نظارت می‌کنه که چرا سهمیه داروی خارجی که از تهران میاد به استان به دست داروخانه ها نمیرسه؟! در سیستم که کاملا ثبت میشه هر دارو از کجا به کجا و به چه تعداد ارسال شده. چرا نظارت نمیکنن؟

وقتی اداره هیچ استفاده ای از این اطلاعات نمیکنه، کمبودهای دارویی رو بررسی نمیکنه و هیچ شفافیتی هم وجود ندارد برای مثال اعلام نمیکنه شرکت فلان در اسفند ماه ۲۰۰۰ کارتن بلوس نیکلوزاماید به استان آورده یا شرکت بهمان در آبان ماه ۱۰۰ کارتن پنیسیلین مایع خارجی آورده به استان. وقتی اداره شفافیت راجع به این اطلاعات نداره و نظارت نمیکنه، پس چرا مدام اطلاعات جمع آوری میکنه؟ آیا فقط برای رفع تکلیف و نمایشه؟
پاسخ ها
کارمند اداره دامپزشکی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
خب اینکه اداره مربوطه شهرستان شما متوجه این خطاها‌ نشد مقصر اش کارشناس مربوطه آن اداره است که،امار داروخانه ها را بررسی نکرده و توزیع داروی غیر مجاز را ،بررسی کمبود دارویی به اداره مربوط نمی شود،اعلام توزیع دارو در استان یا شهرستان هم به عهده شرکت پخش دارویی است منتها با ثبت در سامانه دارویی،کار اصلی اداره رصد و پایش دارو است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
متاسفانه شما به عنوان کارمند اداره دامپزشکی با وظایف قانونی تان آشنا نیستید. اداره فرمی داره به نام فرم اعلام کمبودهای دارویی که تا قبل از اینکه سامانه آنلاین راه اندازی بشه تو اون فرم کمبودهای دارویی رو داروخانه های کتبا اعلام می کردن و اداره موظف بود پیگیری کنه. حالا که سامانه ها اومدن از جمله سامانه تایید تخلیه، نیازی به این فرم نیست و از طریق همون سامانه کارمند اداره میتونه ببینه از هر دارو چقدر به شرکت پخش رسیده و چقدرش به کدام داروخانه رفته. ما که دسترسی نداریم شما دسترسی دارید بنابراین وظیفه قانونی شما، بررسی کمبود های دارویی هست.

در مورد اعلام توزیع دارو در استان هم باز وظیفه اداره هست. وقتی شرکت دارو رو میاره اما اعلام نمیکنه و فقط به 2-3 تا داروخانه ی آشنای خودش میده و به بقیه داروخانه ها نمیده، آیا عاقلانه هست که از خود متخلف بخوایم، آمار اعلام کنه؟! اصلا با عقل جور در میاد؟ این هم باز وظیفه اداره هست.

در نهایت شما در جمله آخرتون وظیفه اداره رو ذکر کردین که رصد و پایش دارو! خب رصد و پایش دارو یعنی چی؟! رصد و پایش دارو یعنی همینکه اجازه ندین دارو از چرخه توزیع خارج بشه و شرکت های پخش تخلف کنن و دارو رو به دلال یا به معدود داروخانه های آشنای خودشون بدن.

واقعا باید متاسف شد که کارمند اداره دامپزشکی اینچنین فکر میکنه. این مشخص میکنه که متاسفانه ریشه اصلی مشکلات دامپزشکی ادارات دامپزشکی هستن که با وظایف خودشون آشنا نیستن و تنها کارشون اینه که با ایجاد سامانه های جدید کارهای خودشون رو بندازن به عهده بخش خصوصی.
همکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
3
5
جناب آقای دکتر سیرتی
موارد را بسیار عالی و شیوا بیان فرمودید
به امید روزهای روشن
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
3
3
مناسفانه اداره کل ما اداره دارو درمان فامیلی شده ریس واحد هم ناتوان است
چگونه میشه انتظار داشت نسخه نویسی الکترونیکی اجرا گردد وقتی ایشون خودشون اینقدر ضعیف هستن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
درست میگی دکتر جان
ناشناس
|
Austria
|
۱۹:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
3
7
خطاب به کارمندان محترم اداره دامپزشکی که خیلی به این سامانه نسخه نویسی، امید بستن؛ این سامانه متاسفانه به راحتی قابل دور زدن هست.

اولین راه اینه که اکثر درمانگران غیرمجاز دستیار دامپزشک هستن. با استفاده از نسخه همون دامپزشک، کیلویی و برای ۲-۳ ماه شون دارو از داروخانه میبرن.

دومین راه اینه که از دلال دارو میخرن. دارو در حجم گسترده در اختیار دلال های غیرقانونی قرار داره. از کجا میاد این داروها؟ یا کارخانه مستقیم میفروشه بهشون یا شرکت پخش استانی مستقیم میفروشه یا شرکت پخش استانی میده به داروخانه و دکتر دوست و همکارش و اون هم با نسخه میده به دلال. شما چطور میخوای جلوشو بگیری؟

راه سوم هم اینه که دلال به یک دکتر دامپزشک بیکار که خیلی زیاد هم هستن پول میده تا بره مجوز مطب بگیره و نسخه بنویسه! شما فکر کردین به همین راحتیه؟! باید یا کاری رو اگر بلد نیستید و به چشم و خم اش آشنا نیستید اصلا انجام ندین یا کامل انجامش بدین.

راه بستن این منافذ اینه که مثل کشورهای درست و حسابی، همه چیز رهگیری بشه. از همون مرز کشور که ماده اولیه دارویی وارد میشه شما باید مقدارش رو ثبت کنی، بعد بر اساس فرمول تولید، محاسبه کنی چه تعداد ویال یا قرص از ماده اولیه وارد شده تولید میشه، به همون تعداد کد رهگیری صادر کنی، بعد که از کارخونه رفت به شرکت پخش باید بررسی کنی از هر دارو چه تعداد به کدوم داروخانه رفته.

آیا دارو فقط به ۲-۳ داروخانه از کل مثلا صد داروخانه استان رفته؟ اگر رفته که مشکوک به قاچاق هست چون دارو اصولا باید به شکل متناسب به اکثریت داروخانه های استان یعنی مثلا به بیش از ۵۰ درصد داروخانه های استان توزیع بشه. و در نهایت تمام دامدارها هم باید کد رهگیری داشته باشن.

و وقتی نسخه الکترونیک صادر میشه، دارو به اون کد رهگیری دامدار متصل بشه. و دامدار هم باید بر اساس تعداد دامی که داره سیستم به طور خودکار میزان حداکثر داروی قابل تجویز رو براش محاسبه کنه. تازه اگر تمام این کارها رو بکنید هم باز میتونید ادعا کنید فقط حدود ۷۰ درصد جلوی قاچاق و خروج دارو از شبکه توزیع و درمان غیرمجاز رو میگیرید.
پاسخ ها
مجازاتگر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
................ اسم و شماره تلفن بده در سازمان دامپزشکی از شما مشاوره بگیرند در حیرتم که چقدر شما با هوش هستید خصوصا در مورد رهگیری دارو ها
دکتر
|
Indonesia
|
۱۹:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
3
8
دوستان داروخانه دار لطفا هیچکس زیر بار این ستم‌ نرود قرلر نیست هرچی رییس سازمان گفت ماهم بگیم چشم! زمانی که بما پروانه دادین اسمی از نسخه الکترونیک نبرده بودین پس الان هم نمیتوانید ما داروخانه داران را ملزم به اجرای آن کنید.
پاسخ ها
پاسخ
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
نسخه الکترونیک مدت زیادی ست در دستورالعمل ها آمده
کارمند اداره دامپزشکی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
شما تحت نظارت ما هستید و این مطلب در پروانه ذکر شده بدیهی است هر گونه عدم تمکین به ضرر شماست
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۶:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
خب آقای به اصطلاح کارمند اداره دامپزشکی آیا کسی که این قانون رو نوشته اونو در سامانه ملی قوانین کشور ثبت کرده؟این طرح به راحتی در دیوان عدالت اداری قابل ابطال هست و کسانی هم که این طرح رو گذاشتن محکوم بهپرداخت خسارات وارده به بخش تولید و داروخانه داران خواهند شد.و در صورت استنکاف با تنزل رتبه اداری مواجه خواهند گردید.ضمنا ما از سازمان دامپزشکی پروانه نگرفتیم که بخوایم بحرف سازمان دامپزشکی گوش بدیم.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۰:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
8
5
نسخه الکتریکی یه کار بسیار خوب جهت کوتاه کردن دست درمانگران غیرمجاز و همچنین جلوگیری از فروش کیلویی دارو توسط داروخانه داران. اینکه داروخانه داران از امر نگران هستن قطعا یک کار منطقی و درست هست.
زهرا
|
Sweden
|
۲۱:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
5
6
طرح بسیار بیخودی و بی منطقی و موقتی هست ، مثل همه برنامه ها .
دکتر .س . ن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
2
7
سلام و عرض ادب خدمت همکاران بزرگوار، وتشکر ویژه از آقای دکتر سیرتی گرامی، تعجب من از بعضی همکاران است که انگار از کلاس درس آمدن بیرون و از جامعه خبری ندارند ، دوستان طوری صحبت می‌کنند که بهتر است به مقاوت دارویی توجه کنیم ،به قیمت دارو توجه کنیم. مانند این است که یه ساختمان ۳۰ طبقه داریم که کج است و طبقه بیستم
را می‌خواهیم اصلاح کنیم ،معلوم است که به نتیجه ایی نمی رسیم ،
مورد۱) هیج توجه کرده اید که کارخانه‌های تولید دارو را ول کرده‌اید، هنوز بعضی داروها شوک می‌دهند و آنهارا توجه نمی کنید .
مورد۲) توزیع نامتوازن دارو در استان‌های متفاوت بر اساس
قدرت آن شرکت پخش در خرید دارو.(درنتیجه قیمت متفاوت)
مورد ۳)برای اینکه شرکت پخش، داروی مد نظر خود را بیاورد بالاجبار باید چند قلم داروی دیگر را بخرد.
مورد ۴)خود کلینسین گاهی بیشتر از همکاران داروخانه دارو دارد .
مورد۵)بارها و بارها دیده شده که بیماری خاصی در منطقه شیوع پیدا کرده و داروی مد نظر بشتر از یک ماه بعد در داروخانه ها توزیع شده و اگر همکاران داروخانه دار نبودند و به واسطه دوستان خود از اطراف تهیه نمی کردند و باعث نجات دام‌های منطقه نمی‌شدند که فاجعه رخ می‌داد، (البته با اجازه رواسای ادارات) این نظم را کجای دل داروخانه داران باید گذاشت،
مورد۶)همکاران عزیز کلینیسین ما کجا دارو تهیه کنند ،در بالین دام،
مورد۷)داروهای غیر مجاز که معمولا بیشتر از داروهای یک داروخانه در دست توزیع کنندگان است چه باید کرد با مرزها چه کنیم ، آیا جز این است که تعداد همکاران دولتی و زحمات آنها باید بیشتر شود ، و سیکل باطل دوباره تکرار شود.
مورد۸) هنوز خود ادارات دامپزشکي نمی تواند به موقع ،در زمان مناسب واکسن توزیع کنند تا داروخانه داران مجبور نشوند با بیماری‌های مسری سوپرایز شوند،
مورد۹ ، ۱۰ و ......
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
چقدر زیبا و کامل گفتید ?
کاردان دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
2
5
آفرین بر قند پارسی
ناصر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
1
4
حکیم جان اینا رو ول کن از تغییرات چه خبر؟ چرا انتصابات اینقدر کند پیش می ره
بیل زن
|
Canada
|
۰۸:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
4
4
یک سوزن به خود   یک جوالدوز به مردم
جناب دکتر سیرنی عزیز . از روی سیمای شما نمایان است که از داروخانه داران قدیمی و با سابقه کشور هستید. متن زیبای ورسای شما را خواندم .‌هم تاییدش میکنم و هم‌نقدش . اما بگذارید در باب " سوزن به خود "در ضرب المثل بالاچند سوال  (که بر گرفته از بخشنامه ها  و ایین نامه های اجرایی سازمان دامپزشکی و جزو‌تعهدات داروخانه ها است ) و جواب مطرح کنم .‌اگر جواب ها غیر از اینها باشد لطفا مرقوم کنید
۱- آیا داروخانه ها فروش انواع داروهامنجمله انتی بیوتیکها ، هورمون ها و...را  بدون نسخه انجام میدهند ؟ جواب:  بله  به دلایل مختلف
۲- آیا داروخانه ها گزارش کتبی ماهیانه ورود و خروج داروها را به ادارات ارسال میکنند ؟ جواب : خیر بسیاری داروخانه ها  ارسال  نمیکنند
۳- ایا داروخانه ها مبادرت به خرد کردن  انواع داروها مینمایند ؟ جواب : بلی به دلایل مختلف
۴- ایا داروخانه ها مبادرت به فروش داروهای "خارج شبکه مجاز دارو " مینمایند ؟ جواب : بله به دلایل محتلف
۵- ایا داروخانه ها فعالیتی در سامانه خدمات دارویی دارند ؟ جواب : بسیار کم‌
۶_ ایا تابحال در سطح کشور با تخلفات و نقایص فوق الذکر  برخورد قانونی صورت گرفته است ؟ جواب : خیر  ،البته گاهی در حد تذکر شفاهی و چه بشود هم تذکر کتبی
۷-  پس چرا ادارات با شما برخورد نمیکنند ؟ جواب : چون از حال و روز ما خبر دارند . قبلا اوضاع داروخانه ها خیلی خوب بود ، اما الان  دام کم شده ،داروها گران شده اند ،  شرکت ها گاهی نقدی کار میکنند ،.احتمال انقضای داروها بیشتر شده   ، فروش داروهای طیور هم کم شده و مرغداری ها بیشتر با شرکتهای زنجیره ای قرارداد دارند ، داروهای سگ و‌گربه از داروخانه های انسانی تهیه میشود  وووو.
۸- از ادارات نظارتی چه انتظاری دارید ؟ جواب : عدم نظارت

حال در باب "جوالدوز به بغلی"
اگر چه باید تایید  کنیم که هدف نهایی این طرح مثبت و قدمی رو به جلو بوده اما به سان برخی بخشنامه های اخیر سازمان نظیر ممنوعیت ورود اطلاعات دارو  و  واکسن در سیستم GIS  عجولانه و در زمان نامناسب ابلاغ شده  است . بایستی ابتدا داروخانه ها توجیه میشدند و سپس  اقدام میشد و البته بنظر میرسد مقداری هم ناشی از خروج افراد مجرب  از مسند امور در  سازمان دامپزشکی کشور باشد . براورد داروهای موجود میتوانست همگام با سایر اجزای طرح مثل احراز شناسه یکتا برای دامداران  و‌...  انجام میشد البته اگر  سرعت بریدن روبان افتتاح ان توسط وزیر اجازه میداد. سخن  کوتاه ، به هر تقدیر پس از دیرزمانی از شما خواسته شده با ادارات در مورد چهار قلم داروی مهم هماهنگ شوید زیاد سخت نگیرید   .ناراحت زمان هم نباشيد یه کمی دیر هم شود من به شما قول میدهم  به جایی و قبلی کسی بر نمیخورد
پاسخ ها
ناشناس
| Austria |
۰۴:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
دوست عزیز در هیچ کجای قوانین مصوب مجلس از داروخانه های دامپزشکی خواسته نشده ریز ورود و خروج شأن رو گزارش کنند. این نوع درخواست ها فقط در بخشنامه های سازمان وجود داره و چون در قانون اصلی وجود ندارد پس در واقع خارج شدن سازمان از حدود اختیاراتش هست و این بخش نامه ها در صورت شکایت، قابل ابطال هستن. آیا اصناف مختلف ریز به ریز فعالیت شون رو به سازمان مربوطه گزارش میدن؟ کدوم صنفی چنین کاری میکنه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
در جواب به ناشناس ۴:۲۶
اگر این نوع نتیجه گیری شما از بخشنامه و قانون درست باشد که مملکت هردنبیل میشود . اصولا نباید در قوانین اینگونه جزییات درج شوند . آیین نامه های اجرایی در راستای اجرای قوانین مصوب میشوند .‌ارایه گزارش ورود و خروج دارو داروخانه ها در آیین نامه اجرایی داروخانه ها وجود وارد . ضمنا اگر این ایین نامه ابطال شود به روی چشم شما هم اجرا نکنید . اما هنوز دلبندم ملغی نشده که !!!!
مجازاتگر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
ناشناس 04:36 داداش یا آبجی داری با خودت چیکار میکنی واقعا فکر میکنی نمایندگان مجلس باید بشینند و در خصوص ورود و خروج دارو در داروخانه دامپزشکی قانون تصویب کنند در عجبم چند بار این و مطرح کردی چرا اینقدر نگرانی مگه چی شده یکم مطالعه کن ما ارگانی داریم بنام سازمان دامپزشکی کشور و قوانین مصوب مجلس را اجرا میکند یکی از این قوانین تدوین بخشنامه و دستورالعمل هست یکم یاد بگیر عزیز انگار از پشت میز مدرسه بلند شدی اومدی حکیم مهر بسه دیگه نگران نبا درست میشه
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
آقای 9:4 بخشنامه و دستورالعمل باید در حیطه قوانین مجلس باشه. نمیتونه که از خودش بخشنامه و قانون بذاره. وقتی در قانون مجلس چنین اختیاراتی به شما داده نشده یعنی بخشنامه هاتون غیرقانونیه. به خصوص وقتیکه بخواید داروخانه ای رو به خاطر عدم رعایت این بخشنامه من در آوردی مجازات هم بکنید و از دریافت دارو محروم کنید. این صد در صد خروج از اختیارات قانونیه. اگر چنین شیوه ای که شما در پیش گرفتید یعنی گزارش هر اتفاقی در داروخانه میفته باید به اداره ارسال بشه، سایر صنف ها هم همینکار رو میکردن.
مجازاتگر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
عزیزم 12:19 قوانین مجلس این اجازه رو به سازمان دامپزشکی داده چرا بدون اطلاع حرف میزنید از شما خواهش میکنم کتاب مجموعه قوانین و مقررات دامپزشکی رو مطالعه بفرمائید تهیه و تدوین مرتضی آئینه چی خصوصا ماده 10 قانون سازمان دامپزشکی و آئیین نامه اجرای ماده 10 ضمنا اگر پروانه داروخانه دارید یک نگاه به پشت پروانه که امضا هم کردید بیاندازید دقیقا ذکر شده موظف به چه کارهایی هستید همچنین تعهد نامه محضری که دادید در ده بند خصوصا بند 3و4و5و6و7و8و9 یکبار دیگه برید مطالعه بفرمائید احساس میکنم به وظایف خودتان آگاه نیستید
ناشناس
| Austria |
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
آقای ۸:۲۳ که اسم نامحترمانه مجازاتگر هم رو خودتون گذاشتید. اون تعهدنامه و بندهاش هم کاملا غیرقانونیه. هر تعهد و هر بخش نامه ای باید در حدودی باشه که قانون مجلس وضع کرده. اگر چیزی بیش از قانون مجلس خواسته شده باشه ارزش اش با یک تکه کاغذ برابره‌.
چی کرا گی ره
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
ناشناس ۱۶:۱۱
والله خیلی دل خجسته ای داری.هیچی رو هم قبول نداری ، حتی امضای پشت پروانه داروخانه خودت را. همون، چون جای سفت نخوردین و تابحال به دلایل مختلف به شما سخت نگرفته اند .تقصیر هم ندارین. چون همون موقع دریافت پروانه به شما آموزش کافی ندادند و..
مجازاتگر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
باشه آقا تو راست میگی نرود میخ آهنین در سنگ
داروخانه دار
|
United States of America
|
۰۹:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
2
0
همکار گرامی
عضو کمیته دارو و درمان نظام دامپزشکی
چقدر خوب بود که همیشه در خط مقدم دفاع از داروخانه‌ها حضور می‌داشتید و از داروخانه‌ها دفاع می‌کردید نه فقط زمانی که کمی نیاز به جمع آوری آمار و فعالیت بود مگه ناظرین آب پشت سدها رو با طول و عرض و ارتفاع حدس نمیزنند؟ یعنی نوشتن آمار ۲۰ آنتی‌بیوتیک و ۵ هورمون خیلی سخت بود؟
مگه داروخانه‌ها از یک دارو از چند شرکت موجودی دارند که کار سختی هست؟
درست هست که انجام این کار در دو روز بسیار مشکل زا هست ولی غیر ممکن نیست.
نظام دامپزشکی برای تمدید پروانه داروخانه‌ها برای چهار سال مبلغ ۱۸ ملیون دریافت میکند که این علاوه بر چند ملیون پول هزینه کلاسهای بازآموزی و کارشناسی و سوپیشینه هست که سر به مبلغ ۳۰ ملیون می‌گذارد که غیر از مالیات و عوارض محل کسب هست.
شما که خود را عضو کمیته دارو میدانید تا باحال با قلم شیوای خود نامه‌ای به مخالفت با این دریافت نگاشتید ؟
وقتی کمبود داروهای دامپزشکی مانند پنی سیلین و ... در زمان شیوع بیماری تب برفکی آشکار هست آیا نامه‌ای نوشتید؟
دوست گرامی درست است که دادن آمار دارو کمی سخت است و زمان بر ولی واقعا مهم‌ترین مشکل ما دادن یک بار آمار چند قلم دارو هست یا اینکه سازمان با تغییر روش صدور پروانه‌های دامپزشکی اجازه داده هر کس بدون هیچ بررسی و فقط به صرف داشتن امتیاز هر جا که خواست شروع به فعالیت بکند و مراکز استان در حالت فوق اشباع و سایر مراکز نیازمند مراکز دامپزشکی باشند.
دوست گرامی دامپزشکی این شغل ورشکسته دارای مشکلات بالاتری از دادن آمار ۵۰ قلم دارو می‌باشد.
باشد که همه با هم بتوانیم با همدلی مشکلات اساسی را دنبال کنیم و وقت عزیز خود را صرف مشکلات پیش پا افتاده نکنیم.
شرمنده از اینکه وقت دوستان را گرفتم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
دوست داروخانه دار، داروخانه 50 قلم دارو نداره. بیش از 200 قلم داره و اینکه می فرمایید ثبت اینهمه دارو کار سختی نیست حتما شوخی می کنید! ضمن اینکه هر روز تعداد زیادی دارو کم میشه و هر هفته تعداد زیادی دارو اضافه میشه. تعدادی دارو توسط دامدار یا همکار کلینیسین برداشته میشه اما استفاده نمیشه و مرجوع میشه به داروخانه. بعضی داروها به شکل باز، در حد میلی لیتر یا گرم و مقدار کم فروخته میشه. خلاصه که شما یا صحیح نمی فرمایید که داروخانه دارید یا اگر دارید خودتون اونجا نیستید و مسئول فنی گرفتید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
1
8
متاسفانه سازمان دامپزشکی در نامه نگاری ها ک تصمیمات کمتر از عقلانیت استفاده می‌کنند و تصمیمات نا پخته رو تبدیل به نامه و دستورالعمل میکنند من بعنوان پرسنل سازمان واقعا متاسفم که اینقدر سریع و ناپخته تصمیم می‌گیرند
ناشناس
|
Germany
|
۰۲:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
7
5
طرح بسیار ممتازی هست و انشاالله با شروع و رفع نواقص ، بهتر هم خواهد شد
الان در هر کوره دهاتی اینترنت پرسرعت هست و یکی از اپراتورها حداقل تامین کننده اینترنت هستند
بر فرض هم که نداشت ، چند کیلومتر که خارج شدی ثبت کن
حد اکثر ۳ دقیقا زمان میگیره
دوستان داروخانه دار هم نترسند
تحویل داروهای غیر نسخه ای در این مرحله مجاز هست و همچنان میتوانند طبابت سر پایی کنند !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
3
6
طرح کاملا به درد نخوری است، با وجود حجم بالای داروی قاچاقِ داخلی و خارجی، این سامانه ها فقط باعث افزایش مصرف داروی خارج از زنجیره و زیر زمینی شدن مصرف و تامین دارو میشود، وقتی زور سازمان به قاچاقچی و شرکت های تولید و توزیع نمیرسد و فقط به داروخانه ها می‌رسد این سامانه ها ایجاد می شوند
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
دقیقا. فکر میکنن خروج دارو از چرخه توزیع رسمی، از داروخانه ها اتفاق میفته درحالیکه از خود کارخانه و شرکت های پخش و در هر استان 2-3 داروخانه همدست با شرکت های پخش، دارو خارج میشه.
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
زورشون که به کارخانه و شرکت پخش نمیرسه چون هم پول و قدرت مالی دارن و هم رابطه! در نتیجه برای اینکه بگن ما داریم در مقابل خروج دارو، کاری میکنیم، به داروخانه ها گیر میدن.

هیچ نتیجه ای هم نخواهد داشت. هم درمانگران غیرمجاز به کارشون ادامه میدن و هم دارو همچنان در ابعاد تناژ از چرخه خارج خواهد شد. این وسط فقط داروخانه ها رو آزاد خواهند داد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
5
6
طرح بیخودی است
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
1
5
یقیناً پیاده‌سازی سامانه‌ی نسخه‌نویسی الکترونیک برای داروهای دامپزشکی، یک گام اساسی و رو به جلو برای ارتقاء سلامت دام و در نهایت، سلامت همه‌ی ماست. اما خب، برای اینکه این اتفاق به بهترین شکل بیفتد، باید خیلی فراتر از یک سیستم ساده‌ی ثبت اطلاعات فکر کنیم. ببینید، این سامانه قرار است مثل یک هاب مرکزی عمل کند، یک جور مرکز فرماندهی که همه‌ی بخش‌های مرتبط با داروهای دامی – از کارخانه‌ی تولید دارو گرفته تا دامداری که دارو را مصرف می‌کند – را به هم وصل می‌کند.

فکرش را بکنید، هر قلم دارو، از یک آمپول کوچک گرفته تا یک کیسه‌ی بزرگ پودر، یک شناسنامه‌ی الکترونیکی داشته باشد. این شناسنامه، یک بارکد دوبعدی خفن یا یک تگ RFID است که از همان لحظه‌ی اول که دارو تولید می‌شود (یا وارد می‌شود) تا وقتی که مصرف می‌شود (یا تاریخ انقضایش می‌رسد)، همراهش است. توی این شناسنامه، همه‌ی اطلاعات مهم دارو هست: اسم علمی و تجاری‌اش، مقدار داروی موجود در هر واحد، تاریخ تولید و انقضا، شماره سری ساخت، اسم شرکت تولیدکننده و کشور سازنده. این کد مثل اثر انگشت دارو عمل می‌کند – یکتاست و نمی‌شود جعلش کرد. هر کسی در هر مرحله، از تولیدکننده و پخش‌کننده گرفته تا دامپزشک و داروخانه، با یک اسکن ساده می‌تواند بفهمد این دارو چیست و از کجا آمده.

حالا برسیم به صفحه‌ای که دامپزشک و داروخانه‌دار با آن کار می‌کنند. این صفحه، مثل یک پنجره‌ی بزرگ و دلباز است که به دنیایی از اطلاعات و امکانات باز می‌شود. قرار نیست این پنجره، یک سوراخ تنگ و تاریک باشد که آدم را کلافه کند! اصل قضیه این است که کار با این سامانه باید "راحت و سریع" باشد. دامپزشک باید بتواند در عرض چند ثانیه، نسخه‌ی الکترونیک را ثبت کند، بدون اینکه مجبور باشد فرم‌های طولانی و پیچیده پر کند. داروخانه‌دار هم باید بتواند با یک اسکن ساده، اطلاعات دارو را ببیند و دارو را تحویل بدهد.

البته، سادگی نباید باعث شود که کارایی سامانه کم بشود. این صفحه باید "هوشمند" باشد. وقتی بارکد اسکن می‌شود، خودش اطلاعات دارو را در جاهای درست قرار بدهد. اگر اینترنت قطع شد، سامانه باید بتواند آفلاین کار کند و اطلاعات را ذخیره کند تا بعداً که اینترنت وصل شد، اطلاعات را بفرستد.

یک بخش مهم دیگر، "گزارش‌گیری" است. این سامانه نباید فقط یک جایی برای ذخیره‌ی اطلاعات باشد. باید مثل یک مغز متفکر عمل کند، اطلاعات را تحلیل کند و گزارش‌های دقیق و به‌روز بدهد. یک داشبورد مدیریتی را تصور کنید که در یک نگاه نشان می‌دهد در هر استان، شهرستان و حتی هر داروخانه، چقدر از هر دارویی موجود است. این داشبورد نشان می‌دهد که در هر منطقه و در هر زمانی، کدام داروها بیشتر مصرف می‌شوند و کجاها ممکن است کمبود یا مازاد دارو داشته باشیم. این اطلاعات مثل یک نقشه‌ی راه عمل می‌کند و به مسئولین کمک می‌کند تا برای تأمین و توزیع دارو، بهتر برنامه‌ریزی کنند و نگذارند مشکلی پیش بیاید.

برای اینکه این سیستم درست کار کند، باید بتواند با سامانه‌های دیگر هم ارتباط برقرار کند. سامانه‌ی ردیابی دارو، سامانه‌ی جامع تجارت، سامانه‌های اطلاعات جغرافیایی و... هر کدام مثل یک تکه از پازل هستند که وقتی کنار هم قرار بگیرند، یک تصویر کامل از وضعیت داروهای دامپزشکی به ما می‌دهند. این ارتباط، فقط یک اتصال ساده نیست، بلکه باعث می‌شود که همه‌ی این سامانه‌ها قوی‌تر بشوند و بهتر کار کنند.

آخرین نکته، "استانداردسازی" است. این کلمه، رمز ارتباط بین سامانه‌های مختلف است. وقتی از پروتکل‌ها و فرمت‌های استاندارد مثل HL7، FHIR، XML و JSON استفاده می‌کنیم، مطمئن می‌شویم که سامانه‌ی نسخه‌نویسی الکترونیک می‌تواند با زبان مشترکی با بقیه سامانه‌ها حرف بزند و اطلاعات را به درستی رد و بدل کند.

برای اینکه این سامانه به خوبی پیاده‌سازی شود، باید در زیرساخت‌های فناوری اطلاعات سرمایه‌گذاری کنیم، به آدم‌ها آموزش بدهیم و از همه مهم‌تر، همه‌ی کسانی که در این کار دخیل هستند – سازمان دامپزشکی، شرکت‌های دارویی، دامپزشکان، داروخانه‌داران و دامداران – با هم همکاری کنند. این یک سرمایه‌گذاری برای آینده است؛ سرمایه‌گذاری برای اینکه دام‌های سالم‌تری داشته باشیم، خودمان سالم‌تر باشیم و کلاً جامعه‌ی سالم‌تری داشته باشیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
شما فکر میکنید سازمانی که بعد از ده بیست سال هنوز نتونسته وبسایت های درست و حسابی و بدون اشکال و بدون باگ درست کنه و برای لاگین به سامانه قرنطینه اش باید دو تا عدد رو به عنوان نام کاربری و رمز عبور وارد کنید که به راحتی قابل هک هست (اعداد به سرعت با روش های ساده مثل بروتفورس هک میشن)، آیا قادر هست اینقدر دقیق و پیچیده که شما گفتین عمل کنه؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
2
1
متاسفانه تصمیمات سازمان برای بخش خصوصی معمولا بدون مشورت بااین بخش صورت گرفته واکثرا نمایشی است بطورمثال درموردجمع آوری پسماند .اکنون بویژه درمورد واکسنها که خود مراکز باداشتن مسئول فنی دامپزشک اختصاصی مراکز واکسیناسیون نمیدانم چه نیاز به نسخه نویسی دارد پس مسئول فنی چه کاره است حتی درپزشکی واکسیناسیون طبق برنامه وزارت بهداشت انجام شده ونیازی به نسخه پزشک نداردواکسیناسیون طبق یک روال برنامه ریزی شده درسطح کشورانجام شده وکلیسین نقشی دراجرا آن ندارد
ناشناس
|
France
|
۱۵:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
1
2
همکارمحترم ۱۷:۳۵
تمام فرمایشات شما صحیح اما چند نکته
۱-اکثر همکاران مطلعند که هیچگاه ورودی سامانه ها ارزیابی کنترل و.. برای برنامه های بعدی نمیشن
۲- بالای هزار سایت و پیج و .. وجود داره که داروهای قاچاق و بعضا فیک رو میفروشن
۳-مشکل بزرگ دارویی دامپزشکی تعدد بالای شرکتهای واردکننده ، تولید کننده و پخش های کشوری و استانی هست که هدفشان فقط فروش محصولاتشونه و آخرین این زنجیره داروخانه ها هستن که به هر روشی باید سرمایه شون برگرده و داروها منقضی نشه
۴-قطعا برای تجویز نسخ الکترونیکی کد یکتا برای دامدارو .. صادر بشه که در مورد دامداری های سنتی و روستایی کار سختی هست .
۵- این سیستم کمکی به جلوگیری از فروش بدون نسخه ، قاچاق دارو ، کم شدن درمانگران غیر مجاز نمیکنه . دیده شده که درمکانی کنار یه مطب دامپزشکی فرد غیرمرتبطی کاردامپزشکی میکنه حتی ارتوپدی . اما مالک مطب بغلی یا بیخیاله یا رغبتی بابت گزارش کردن نداره چرا که ممکنه به فرد مهمی وصل باشه
و چند دلیل دیگه که از حوصله خارجه
مطالبه گر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
1
2
نامه ۷۶ ام را دکتر حسینی نوشت مطاله گر
نظر شما
ادامه