حکیم مهر: خبرگزاری رکنا در مطلبی با عنوان «هزینههای عجیب درمان حیوانات خانگی در کشور/پدیدهای به نام ویزیت خشک و تر و تعرفههای نجومی در دامپزشکیها» نوشت:
در سالهای اخیر، نگهداری از حیوانات خانگی در ایران به شدت افزایش یافته است، اما با این رشد، مشکلات جدیدی نیز پدید آمده است. هزینههای نجومی ویزیت دامپزشکی، همراه با دور زدن تعرفهها و سکوت نهادهای نظارتی، نگرانیهای زیادی را برای صاحبان حیوانات خانگی ایجاد کرده است.
در سالهای اخیر نگهداری از حیوانات و تعداد خانوادههایی که حیوان خانگی نگهداری میکنند، افزایش یافته است، بهگونهایکه حتی آپارتماننشینی نیز نتوانسته مانع از نگهداری حیوانات خانگی شود.با گذشت زمان، نگهداری از این حیوانات با شکل و شمایل جدیدتری وارد زندگی شهرنشینها شده است. بر اساس مشاهدات میدانی، درصد حیوانات خانگی زینتی (غیر از خروس و مرغ و امثال آن) سگها و گربهها هستند. این حیوانات اغلب نژاد وارداتی دارند و نگهداری از آنها نیاز به هزینههای زیادی دارد. در ظاهر واردات حیوانات خانگی انجام نمیشود، اما حالا جایجای شهر پر از حیواناتی است که اساسا نژاد آنها خارجی است.
با افزایش علاقهمندی به نگهداری حیوانات خانگی، توجه به سلامت و رفاه این موجودات دوستداشتنی بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. یکی از مهمترین جنبههای مراقبت از حیوانات خانگی، مراجعه منظم به دامپزشک برای ویزیتهای دورهای و درمان بیماریهاست.
عوامل موثر بر هزینه ویزیت دامپزشکی
«امیر رهبر» فعال اجتماعی با گفتن اینکه هزینه ویزیت دامپزشکی به عوامل مختلفی بستگی دارد، گفت: برخی از مهمترین این عوامل عبارتند از،
- نوع حیوان: هزینه ویزیت برای حیوانات بزرگتر یا نژادهای خاص ممکن است بیشتر باشد.
- نوع خدماتی که ارائه میشود: ویزیت معمولی، انجام آزمایشها، تزریقات و یا مشاورههای تخصصی همگی هزینههای متفاوتی دارند.
- جغرافیا: هزینهها در کلینیکهای مختلف و مناطق متفاوت شهر میتواند متفاوت باشد.
- زمان ویزیت: ویزیتهای اورژانسی یا خارج از ساعات کاری معمولی معمولاً هزینه بیشتری دارند.
- کلینیک دامپزشکی: تجهیزات، امکانات و شهرت کلینیک نیز بر هزینهها تاثیرگذار است.
روال کار چگونه است؟
وی افزود: علاوهبر این حیواناتی مثل سگ، گربه و برخی از پرندگان و خزندگان حداقل به ۲ بار چکاپ در ماه نیاز دارند، در کلینیکها و بیمارستانهای دامپزشکی معمولا معاینه اولیه بعد از خرید حیوان خانگی، خوراندن قرص ضدانگل یا انگلزدایی، کوتاه کردن موها، گرفتن ناخن، تمیز کردن گوش، واکسیناسیون، چکاپ دورهای، خرید غذا و لوازم حیوان خانگی، جرمگیری دندان، جراحیهای سبک و انتخابی مانند عقیمسازی، جراحیهای خارج از حفره شکمی، صدور شناسنامه، کاشت میکروچیپ، صدور گواهی سلامت و... انجام میگیرد.
و اما قیمت امروز بازار از صدها دامپزشک...
امیر رهبر میگوید: نرخ تعرفه گذاری سال ۱۴۰۳، سازمان دامپزشکی کل کشور در حدود ۵۱ صفحه بود که قابل انتشار نبود، لذا خلاصه ای از تعرفه های دامپزشکی سطح تهران را جمع آوری کردم.
- ویزیت دامپزشک (سگ و گربه) هر عدد 217,000 - 288,000
- ویزیت متخصص هر عدد 243,000 - 322,000
- ویزیت خارج از کلینیک (بدون هزینه ایاب و ذهاب) هر عدد 350,000 - 400,000
- مشاوره هر ۳۰ دقیقه کل کار150,000
- صدور گواهی سلامت هر عدد 261,000 - 345,000
- صدور شناسنامه هر عدد 217,000 - 288,000
- تزریق (عضلانی، وریدی، زیرپوستی) هر عدد 73,900 - 97,700
- مایع درمانی هر عدد 217,000 - 288,000
- پانسمان هر عدد 210,000 - 400,000
- ضد انگل هر عدد 78,300 - 103,000
لازم به ذکر است قطعا این ارقام از مراجعه کنندگان دریافت نمی شود و با عناوینی مانند ویزیت خشک، ویزیت تر، چکاب کامل، آزمایش و بازی با کلمات، مبالغ عجیبی گرفته می شود که در سایه سکوت و عدم نظارت سازمان نظام دامپزشکی کل کشور شکل می گیرد.
دور زدن تعرفه از کجا شروع میشود..!
عوامل مختلفی مانند سن، نژاد و وزن حیوان و محل ارائه خدمات در قیمت نهایی تاثیرگذار است و این جمله شروع و آغازی است بر سرکیسه کردن مراجعه کنندگانی است که بر حسب علاقه به پت خود، حاضرند هر هزینه ای را همان لحظه بدهند.
هزینه معاینه و درمان حیوانات هم درست مثل خدمات درمانی و پزشکی که برای انسان ها انجام می شود بسته به نوع درمان و کار پزشکی که صورت می گیرد و همچنین مکان کلینیک و بیمارستان دامپزشکی که حیوان خانگی شما در آنجا معاینه می شود متفاوت خواهد بود و شاید بتوان گفت هزینه ویزیت دامپزشکی برای همهجا یک نرخ ثابت ندارند.
پینوشت حکیم مهر:
صرفنظر از اینکه مبالغ اعلامی در خبر فوق با توجه به تورم وحشتناک حاکم بر جامعه و هزینههای سرسامآور جاری کلینیکها و بیمارستانهای دامپزشکی و مبالغ دریافتی سایر صنوف، تعرفه بالایی محسوب نمیشوند، گفتنی است فعالیت در حوزه دامپزشکی حیوانات خانگی تنها حوزهای است که دارای تعرفه ابلاغی نبوده و سازمان نظام دامپزشکی تعرفه دریافتی را در اختیار دامپزشکان فعال در این بخش قرار داده است و لذا اعلام عدم رعایت تعرفه توسط دامپزشکان حیوانات خانگی کاملاً بیمعنی است.
متاسفانه از ماست که بر ماست