کد خبر: ۸۲۴۵۵
تعداد نظرات: ۸۳ نظر
گفت‌وگوی حکیم مهر با «دکتر رضا آویزه» استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز:
«دکتر رضا آویزه» افزود: با این حال، اگر در آینده سخت‌گیری‌هایی اعمال شود یا محدودیت‌هایی مانند تعطیلی مطب‌ها اتفاق بیفتد، این روند ممکن است تغییر کند. باید دید چه شرایطی رقم خواهد خورد ...

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی:‌ «دکتر رضا آویزه» استاد باسابقه دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، از جمله چهره‌هایی است که نقش محوری در راه‌اندازی دوره تخصصی داخلی دام‌های کوچک در این دانشگاه داشته است؛ دوره‌ای که امروز از مهم‌ترین مسیرهای آموزشی در حوزه دامپزشکی جنوب کشور به شمار می‌رود.

او که دانش‌آموخته دکترای تخصصی داخلی دام‌های کوچک از دانشگاه تهران است، در گفت‌وگو با حکیم مهر از سال‌های تلاش بی‌وقفه برای تأسیس این دوره، همکاری دانشگاه شیراز برای تسهیل روند راه‌اندازی، چالش‌های آموزشی در حوزه دام بزرگ و دام کوچک، وضعیت فعلی کلینیک‌های حیوانات خانگی و آینده این رشته در ایران سخن گفت.

دکتر آویزه معتقد است که علاقه‌مندی مردم به نگهداری از حیوانات خانگی باعث رونق روزافزون حوزه دام کوچک شده و اگر موانع قانونی یا اجرایی خاصی ایجاد نشود، این حوزه همچنان مسیر رشد خود را طی خواهد کرد.

حکیم مهر: آقای دکتر، لطفاً بفرمایید ورودی چه سالی و کدام دانشکده هستید؟ ورود شما به رشته دامپزشکی بر اساس علاقه‌مندی بود یا دست تقدیر شما را به این مسیر کشاند؟

من متولد سال ۱۳۴۱ در اهواز هستم. در سال ۱۳۶۴ بعد از اتمام خدمت سربازی، در رشته دامپزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شدم و سال ۱۳۷۰ فارغ‌التحصیل شدم. پس از آن به استخدام دانشگاه شهید چمران اهواز درآمدم و چند سال به‌عنوان مربی فعالیت داشتم. سپس مجدداً در آزمون دوره تخصص شرکت کردم و از سال ۱۳۷۶ وارد دوره تخصص داخلی دام‌های کوچک در دانشگاه تهران شدم و در سال ۱۳۸۲ این دوره را به پایان رساندم.

در مورد علاقه‌مندی، واقعیت این است که نمی‌توانم بگویم علاقه خاصی به دامپزشکی داشتم. در آن زمان امکان انتخاب حدود ۱۴ رشته وجود داشت. بعد از اینکه رشته‌های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی را انتخاب کرده بودم، دامپزشکی را به عنوان سیزدهمین گزینه زدم و در همان رشته هم پذیرفته شدم.

حکیم مهر: فضای دانشکده و دوره عمومی دامپزشکی در آن زمان چگونه بود؟ چه شد که به‌جای ورود به بخش خصوصی، مسیر آکادمیک را انتخاب کردید؟

راستش را بخواهید، خیلی تمایلی به کار خصوصی نداشتم. در آن زمان تفاوت زیادی بین کار در حوزه خصوصی و فعالیت دانشگاهی یا دولتی وجود نداشت و بسیاری از افراد ترجیح می‌دادند در دانشگاه مشغول شوند. من هم چند درخواست برای اشتغال ارائه داده بودم؛ یکی به سازمان دامپزشکی در اهواز، یکی به شیلات و دیگری به خود دانشگاه. دانشگاه زودتر پاسخ داد و بقیه هم بعداً جواب مثبت دادند، اما من دیگر با دانشگاه پیش رفتم و در همان‌جا مشغول به کار شدم.

حکیم مهر: برای دوره تخصص به دانشگاه تهران رفتید. پس از آن مجدداً به دانشگاه شهید چمران اهواز برگشتید؟

بله، چون در آن زمان مربی دانشگاه شهید چمران اهواز بودم، برای ادامه تحصیل در مقطع تخصصی به‌صورت مأمور به تحصیل به دانشگاه تهران رفتم و پس از اتمام دوره، به اهواز بازگشتم.

حکیم مهر: راه‌اندازی رشته تخصصی بیماری‌های داخلی دام‌های کوچک در دانشگاه شهید چمران اهواز با تلاش‌های شما محقق شد. از تجربه این مسیر و چالش‌هایی که با آن مواجه شدید بفرمایید.

بخش زیادی از وقت و انرژی من صرف طی کردن روندهای اداری شد؛ اینکه موضوع در گروه مطرح شود، در دانشکده بررسی شود و بعد مراحل متعدد دانشگاهی را بگذراند، زمان‌بر و طاقت‌فرسا بود، اما با همکاری دانشگاه شیراز روند را ساده‌تر کردیم. پیشنهاد کردیم حالت خواهرخواندگی بین دو دانشگاه ایجاد شود و بتوانیم این دوره را به‌صورت مشترک مدیریت کنیم. اگر در جایی نیاز به کمک بود، دانشگاه شیراز پشتیبانی می‌کرد. با طی شدن این مراحل، ادامه کار چندان سخت نبود.

حکیم مهر: اولین دوره‌ای که دانشگاه شهید چمران اهواز موفق به جذب دانشجو در رشته تخصصی داخلی دام‌های کوچک شد، چه سالی بود؟

در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۲ بود و فرآیند به این صورت بود که خیلی سریع به ما اعلام شد دوره تخصصی‌مان تصویب شده و امکان پذیرش دانشجو را داریم. از آنجا که زمان ثبت‌نام رسمی دانشگاه گذشته بود، چند نفر توسط خود دانشگاه معرفی شدند و ما هم چهار نفر را برای دوره پذیرفتیم.

حکیم مهر: در حال حاضر توانمندی دانشگاه اهواز در آموزش دستیاران رشته داخلی دام‌های کوچک را چطور ارزیابی می‌کنید؟

ما تلاش کردیم در پذیرش دانشجو، افراد شایسته‌تر، زرنگ‌تر و باهوش‌تر را از طریق مصاحبه جذب کنیم. در مرحله بعد، به آن‌ها منتقل کردیم که موفقیت در این دوره فقط به امکانات وابسته نیست، بلکه به تلاش، زحمت و زمانی که خودشان می‌گذارند بستگی دارد. خوشبختانه با وجود کیس‌های بالینی متنوعی که داشتیم، دانشجویان عملکرد خوبی داشتند. مثلاً دکتر آذرگون اکنون عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه هستند، دکتر سلمانی در خرم‌آباد مشغولند، برخی به حوزه خصوصی وارد شده‌اند و تعدادی هم برای ادامه تحصیل یا کار به خارج از کشور رفته‌اند و موفق هستند.

حکیم مهر: زمانی گرایش عمده دامپزشکان به سمت تخصص دام‌های بزرگ بود، اما امروز شاهد گرایش بیشتر به دام‌های کوچک هستیم. به نظر شما علت این تغییر چیست؟ آیا این یک روند سینوسی است که در آینده دوباره معکوس خواهد شد؟

پیش‌بینی دقیق این روند دشوار است، اما همان‌طور که اشاره کردید، این تغییرات معمولاً دوره‌ای هستند. میزان اهمیتی که جامعه به یک موضوع می‌دهد، حمایتی که صورت می‌گیرد و هزینه‌ای که مردم حاضرند برای آن پرداخت کنند، همگی در جهت‌گیری تخصصی تأثیرگذارند. زمانی در شهرهای بزرگ و کوچک، حتی در اهواز، افراد در خانه دام نگه می‌داشتند، اما به‌مرور به دلایل اقتصادی از تعدادشان کاسته شد و دامداری‌ها نیز کاهش یافتند.

کار در حوزه دام بزرگ، خصوصاً در دامداری‌های صنعتی، نیاز به تجربه و آموزش تخصصی دارد. یک دانشکده باید «فارم» مشخصی داشته باشد و دامپزشک را برای کار در همان فارم تربیت کند. متأسفانه اغلب فارغ‌التحصیلان در این حوزه فعال نیستند، در حالی که نیاز در دامداری‌ها بالاست.

از سوی دیگر، نگهداری حیوانات خانگی به دلایل مختلف رواج یافته است؛ مردم علاقه‌مند شده‌اند، هزینه‌های زیادی پرداخت می‌کنند و کار در این حوزه تا امروز آسان‌تر بوده است. با این حال، اگر در آینده سخت‌گیری‌هایی اعمال شود یا محدودیت‌هایی مانند تعطیلی مطب‌ها اتفاق بیفتد، این روند ممکن است تغییر کند. باید دید چه شرایطی رقم خواهد خورد.

حکیم مهر: شما در بخش قبلی به برخی مشکلات آموزشی در حوزه دام‌های بزرگ اشاره کردید. در حوزه دام‌های کوچک، چه چالش‌های آموزشی وجود دارد؟ آیا دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی به‌قدر کافی توانمند هستند که وارد بازار کار شوند، یا نیاز به گذراندن دوره‌های مهارتی و کارآموزی بیشتری دارند؟

در حوزه دام کوچک، اگر دانشجویان در دوره عمومی به‌درستی آموزش ببینند، حضور فعال در کلینیک داشته باشند، نسخه‌نویسی را خوب یاد بگیرند، با داروها آشنایی کامل داشته باشند، بیماری‌ها را مطالعه کنند و اصول معاینه را به‌خوبی بیاموزند، می‌توانند پس از فارغ‌التحصیلی حتی اقدام به راه‌اندازی کلینیک کنند. با گذشت زمان نیز تجربه‌شان بیشتر می‌شود. بنابراین نمی‌توان گفت مسیر بسیار سختی است. البته وقتی وارد دوره‌های تخصصی می‌شوند، اعتماد به نفس و تجربه‌شان بالاتر می‌رود و راحت‌تر می‌توانند کار کنند.

حکیم مهر: پیش‌بینی شما از آینده رشته بیماری‌های داخلی دام‌های کوچک در ایران چیست؟

پیش‌بینی دقیق آینده دشوار است، اما به‌نظر می‌رسد علاقه مردم به حیوانات خانگی روزبه‌روز در حال افزایش است و این روند قابل توقف نیست. احتمالاً اقشار بیشتری به نگهداری حیوانات علاقه‌مند می‌شوند، چراکه این موضوع به مسائل اقتصادی یا فرهنگی خاصی وابسته نیست و بیشتر از روی علاقه شکل می‌گیرد. حتی در خانواده‌های مذهبی هم می‌بینیم که دست‌کم از گربه نگهداری می‌کنند.

از طرفی، اکنون کلینیک‌های متعددی در زمینه دام‌های کوچک فعال شده‌اند که خدمات با کیفیتی ارائه می‌دهند. اگر مانعی در کشور ایجاد نشود، این روند ادامه پیدا می‌کند و احتمالاً تعداد این مراکز بیشتر هم خواهد شد.

حکیم مهر:‌ ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.

 

 

انتشار یافته: ۸۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۷۳
ناشناس
|
France
|
۰۱:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
5
43
این بند رو حذف کنید لطفا ‘’ ما تلاش کردیم در پذیرش دانشجو، افراد شایسته‌تر، زرنگ‌تر و باهوش‌تر را از طریق مصاحبه جذب کنیم’’
بجاش بپرسید نحوه‌ی پذیرش استعدادهای درخشان در سال گذشته چگونه بود؟
ناشناس
|
Switzerland
|
۰۲:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
13
25
باسلام
به به
استاد عزیزم را بعد حدود بیست سال ، زیارت کردم.
ان شاا...سالم و موفق باشید.
استاد کاردرست ، با معرفت و کاربلد
دامپزشک ۱
|
United States of America
|
۰۸:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
24
55
دو دهه پیش، وقتی از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شدم و تخصص خود را شروع کردم، کمتر کسی فکر می‌کرد که روزی این حوزه جایگاهی چنین مهم در جامعه پیدا کند. در همان سال‌های ابتدایی، خاطره‌ای برایم ماندگار شد. استاد عزیزی داشتیم که همیشه در همان نیمکت‌های چوبی قدیمی کلاس، با تمام انرژی‌اش به ما آموزش می‌داد. یک‌بار سر کلاسی، لوله‌ی آزمایش حاوی سرمی از خون سگ را آورد تا آنالیز خونی را توضیح دهد. قبل از شروع، با جدیت گفت: «مواظب باشید، اگر این سرم روی نیمکت بریزد، دیگر تمیز نمی‌شود؛ چون خون سگ نجس است و به بافت چوب نفوذ می‌کند. باید نیمکت را بسوزانیم!»
آن روز، این جمله برایمان هم بامزه بود و هم قابل تأمل. هنوز هم همان نیمکت‌ها در دانشگاه تهران هستند… نشانه‌ای از نسلی که با چالش‌ها و پیش‌فرض‌های فرهنگی فراوانی روبه‌رو بود.استاد دیگری داشتیم که هیچ‌وقت نمی‌گفت «توله سگ»، بلکه می‌گفت «فرزندان سگ»! به جای بیان مستقیم، همیشه از واژه‌هایی استفاده می‌کرد که حساسیت مذهبی یا فرهنگی نداشته باشند. این خاطرات امروز شاید عجیب به نظر برسند، اما نشان‌دهنده‌ی جوی بودند که در آن رشد کردیم.امروز خوشحالم که می‌بینم دیدگاه‌ها در حال تغییرند. مردم بیشتر به نگهداری از سگ و گربه علاقه‌مند شده‌اند. کلینیک‌ها پررونق‌ترند. گفتگوها در فضای علمی، اجتماعی و حتی مذهبی گشوده‌تر شده. البته همچنان بخشی از جامعه در همان فضاهای پیشین مانده‌اند. البته این موضوع طبیعی است. در هر جامعه‌ای، اکثریت مردم در میانه‌ی طیف قرار دارند — نگاهی منطقی، متعادل و منعطف دارند. اما در دو سوی این طیف، انسانهای پرت افتاده یا خارج از چهارچوب هستند: عده‌ای که شدیداً با حضور حیوانات مخالف‌اند و گروهی که آن‌قدر عاشق‌شان هستند که مرگ حیوان‌شان را با عزای عزیزترین‌شان یکی می‌دانند.ما باید بپذیریم که این تنوع نگرش، بخشی از واقعیت اجتماعی ماست. گفت‌وگو، آگاهی‌رسانی و آموزش، تنها راهی‌ست که می‌تواند مرزها را کمرنگ کند. امروز فرصت بزرگی پیش روی ماست: نه‌تنها می‌توانیم به توسعه‌ی داخلی این حوزه کمک کنیم، بلکه می‌توانیم خدمات و دانش دامپزشکی‌مان را به کشورهای همسایه صادر کنیم، بر بستر حیوانات خانگی بیزنس بسازیم، تحقیق و نوآوری کنیم، و برند دامپزشکی ایرانی را به یک مرجع منطقه‌ای تبدیل کنیم.
در نهایت:
هر فرهنگ، با زمان دچار چرخش می‌شود. و ما، به‌عنوان فعالان این حوزه، باید هم حافظان اخلاق باشیم، هم پیش‌رانان علم. از نیمکت‌های چوبی دانشگاه تهران تا کلینیک‌های مدرن امروز، این مسیر را با عشق به علم، حیوان، و انسان طی کرده‌ایم و هنوز راه‌های بسیاری در پیش داریم.
پاسخ ها
بیتا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
??
مهتاب
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۱
میشه بگید اگه تو ایران درس خوندی وایران رو دوست داری وداری از مردم ایران تعریف میکنی چرا پرچمت آمریکایی هست واقعا
کرمیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
14
13
استاد عزیز. من همیشه به یاد شما هستم و به خودم میبالم که شاگرد جنابعالی بودم. خدا شما رو همیشه سالم و موفق و سایه‌‎تون رو بر سر ما نگه داره.
مهین اسدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
18
40
چقدرعالی میشه که دولت هم درساماندهی این امربامردهمکاری کنه پشیبانی کنه ازحیوانات بی پناه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
افرین به شما
بیتا
| United States of America |
۰۹:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
بسیار عالی?
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۷
افرین این درسته من نمیگم نگهداری از برخی حیوانات خوبه چون خطراتی هم دارند ولی این طرز فکر از یک استاد بعیده روانشناس از اصفهان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
28
53
ببین جناب دکتر با توجه به اینکه حیوانات نسبت به انسانها در اين زمانه با وفاتر هستند مسلما ملت به طرف حیوانات کشید خواهد شد
s.s
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
27
79
میشه لطفا اساتید بپردازن به موضوعات مهم جامعه.تنها دلخوشی مردم رو چرامیخواید باحرفاتون ازبین ببرید الان هیچ مشگل مهمی وجود نداره دغدغتون شده حیوانات خانگی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
34
101
چه ایرادی داره حداقل وفای سگوگربه اونقدربالاس که به صاحبشون وفادارند وبه تنهایی اونهاامیدمیبخشن خواهشاکاری بااین زبون بسته ها نداشته باشیدگیربیخودندیدبزاریدمردم زندگیشونوکنن دمتون هم گرم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
آره دیدیم چقدر آدم های وحشتناک زخمی با همین حیوانات باوفای خانگی آخه از کی تا حالا سگ دلسوز آدم شده اسمش روش هست حیوان طفلکی چه بچه های که بدترین شرایط از طریق همین حیوانات خانگی زخمی شدند باید ببینید که باور کنید
شایان کلانتر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
15
24
درود بر دکتر آویزه عزیز
بسیار از کلاس های درس ایشان استفاده کردیم و مطالب کاربردی یاد گرفتیم که امروزه از این مهارت ها استفاده می‌کنیم..
...
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
10
14
استاد عزیز در دانشکده دامپزشکی کلی دانشجوی مشتاق و علاقه مند و مستعد به طب دام های کوچک وجود داره
واقعا پذیرش در رزیدنتی اهواز کار مشکلی هست
بعید هست دیگر استعداد درخشان بگیره اهواز منتهی ظرفیت های سهمیه دار بلای جون بچها شده، درسته که از دست، شما خارجه این سهمیه ها منتهی اگر امکانش پذیرش رو بیشتر کنین یا اینکه بیشتر هوای بچهای چمران رو داشته باشین
دکتر دامپزشک از دانشگاه شیراز، ابوالفضل یداللهی حیدرآبادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
30
22
سلام علیکم و رحمةالله و برکاته والسلام علی من تبع الهدی خدمت همه ی همنوعان و همکاران خوب وبه امید برطرف و رفع شدن بدی‌ها و خوب و هدایت شدن همنوعان و همکاران بد با هر درجه ی بدی که دارن. در پاسخ به دامپزشک ۱ از امریکا تاریخ ۱۴۰۴/۰۲/۲۹ ساعت ۸:۲۸ ، خواستم مطالبی رو اشاره و برجسته کنم.اینجانب یک دامپزشک مسلمون علاقمند به سگ و میمون و حوزه ی درمان این حیوانا و یک شهروند و انسان علاقمند به این حیوان و سایر حیوانات و سایر مظاهر خلقت و طبیعتم. برمبنای تعالیم عالیه ی مذهبی، قائل به نجس و پلید بودن سگ هستم همچنان که قائل به نجس و پلید بودن ادرار و خون انسان هستم باز بر آن مبنایی که اشاره کردم. دستورالعمل‌های دینی و تعالیم وحیانی. وحی، افقی مافوق افق عقل و دل و دریافت محدود بشری هست. وحی از جانب خداوند متعال که عقل کل و حکیم مطلق هست و دانای بی نقص بشمار میره توسط پاک و راستگوترین انسانهای منتخب و برگزیده در طول تاریخ و در طول تکامل زندگی مادی و معنوی انسان که پیامبران(ص س عج ) تلقی و معرفی میشن به ما ارزانی شده. هیج جای احکام عالیه ی اسلام و بویژه فقه عالیه ی جعفری نیومده که برای پاک شدن نیمکت چوبی آلوده شده به قطره خون نجس سگ باید اونو سوزوند بلکه اون تیکه ی محدود و کوچیک در حد بند انگشت با شستشو توسط نصف پارچ آبی پاک و طاهر دوباره به حالت پاکی پیشین برمیگرده و اون نیمکت چوبی دوباره قابل استفاده هست کما فی السابق. به همین راحتی.سخت گیری و توهینی به سگ و خون سگ نشده بلکه هویت خون و مناسب و مستعد بودنش برای محیط کشت میکروب شدن چه خون انسان باشه چه خون سگ، چه ادار انسان باشه چه ادرار سگ، اونو مستوجب چنین برخورد و دوری کرده که هر عقل سلیم و فطرت پاکی بر محترم و مبین و روشن و عزیز و گرامی بودن چنین نظر وحیانی و حکم فقهی صحه میذاره. چنانکه چنین قضاوت و دوری و فاصله کیری و شستشو با آب یرای شی و یا چیزی که آغشته به گلاب و زعفران و عرق بید مشک، از جانب شرع مقدس نشده چراکه هویت قابل حس و لمس و درک مادی این ترکیبات طبیعی برعکس ادرار و خون که اشاره کردیم نجاست و پلیدی نیست بلکه پاک و پاکیزن. دنیای ما دنیای حریم‌های و حفظ فاصله با ناپاکیهاست. چطور ما و هر طینت تمیزی از لکه های چرب و خون روی لباس و پیکر و دست و رومون فاصله میگیریم و برای زدودنشون از شوینده ها کمک میگیریم و وقت و ثروت و پول و امکانات و فکر و سلیقه و ابزار هزینه میکنیم و پیش همه این هزینه ها معقول و مطلوب و نشانه ی تشخص و تمدن و رشد و کمال هست و جای سرزنش و توبیخ نداره و اگه کسی یا جمعی در این رابطه همفکر و همراه نباشن سلامتی و انسانیت و شعورشون زیر سواله، اینم از اون مواردیه که خوشبختانه عرض کردم عقل سلیم و نفوس پاک تأییدش میفرماد.آدم ، دامدار و دامپزشک میتونه هم به نجس بودن سگ معتقد باشه هم به سگ سرجاش بوقت ضرورت و اقتضاء، خدمات بده و درمانش کنه و از قابلیتهای معقول و مشروعش سود ببره چنانچه در دین مبین اسلام و احکام عالیه اش در کتاب‌های رساله های عملیه ی فقها و کتب روایی واخلاقی اسلام، مبحثی تحت عنوان سگهای تربیت شده و آموزش دیده ( کلب المعلم) و سگهای گله و نگهبان توصیه ها و تجویز و جوازهایی مبنی بر استفاده از این سگها برای راحتی کارها و مشاغلی از جمله چوپانی و گله داری و نگهبانی و مبارزه با گرگ و دزد شده که به برخی از اون در کتاب تاریخ دامپزشکی و پزشکی آقای دکتر حسن تاجبخش بنابرضرورت و مناسب بحث اشاراتی با دادن منبع و مآخذ شده لذا چرخشی در این‌باره در کشور در دیدگاه مردم که در زندگی به چهارچوب‌های عقلایی و شرعی با آگاهی و شعور قائلند نشده بلکه در این اواخر غنا و عمق و عظمت دستورات دینی در قبال برخورد وتعامل با سگ و نجس بودن اون پایدارتر و تحسین و تشکر برانگیزتر شده با دیدن عوارض فردی و خانوادگی و اجتماعی کسانیکه جایگاه سگ رو در خانه و خانواده و اتاق خواب حتی، بدون توجه به حفظ فاصله ی طرح شده در شریعت و انسانهای فرهیخته ی کامل و وحیانی لحاظ و ملاحظه نکردند و سگ در نظامات فکری و رفتارشون جای همسر و فرزند و خانواده رو گرفته و یا خانواده و همسر و فرزند در رتبه ی بعد از سگ و میمونشون قرار گرفتند که هم در گفتار بهش اعتراف دارند و هم در رفتار و نظامات و چیدمان زندگی شون این موضوع پدیداره و برگشت قهقرایی به زندگی بدوی و دوره ی عارنشینی و جنگل خسبی انسانهای نخستین پیش از کشف آتش و آهن در دوره ی پارینه سنگی رو تداعی میکنه. کم برنمیخوریم طی سالها تعامل و تماس با دامدار و مراجعه کننده ای که گلایه و گریه داره در اتاق خواب و بستر خلوت زناشویی شون، شوهر نمی تونه همسر و زنشو قانع کنه که باید سگ و گربه اش از بسترخلوتشون طی این دقایق مراوده ی انسانی و خصوصی دور شه!! ... می بینیم در رسانه های مستند و معتبر که کشورهایی در اروپا فاحشه خانه های سگ دارند برای جذب گردشگر که در آن مؤسسات، حیوان،سگ، در استخدام تشفی و سوء استفاده ی جنسی انسان قرار میگیره!! ...آیا بواقع این شیب تند انحطاط در گوشه گوشه ی تمدن امروزی نشان از افول انسان و سقوط انسانیت نیست؟! آیا نشانه بیدار شدن جنبه ی حیوانی و پست تر از حیوانی و شیطانی نفوس و اعماق و گردانهای هولناک درون های ناپاک انسان نماها نیست؟! آیا این آلودگی‌ها جای دفاعی داره؟! حقوق بشر و حیوان و طبیعت و آیین بهزیستی درش مراعات میشه؟! آیا نقض فاحش مفاهیم و جستارهای جاافتاده و میراثهای کهن و عتیق و باستانی و وحیانی، کار رو به این مرحله از نکبت نکشونده؟! آیا رسیدن به این نتیجه ی ساده، خیلی هوش و نخبگی میخواد که ما میخوایم با انکارش خودمونو کندذهن معرفی کنیم خدای ناکرده؟ ! حضرت علی(ص س عج)میفرماد بین سگ و صاحبش باید یک درب فاصله باشه. منبع اینجانب کتاب اسلامی و روایی و اخلاقی حلیه المتقین حضرت علامه مجلسی(ره) ست که مدفن او در اصفهان هست و از دانشمندان اسلامی دوره ی صفویه ست. در این بیان متعالی مالکیت انسان بر سگ متصور است. برای انسان شأنی قائل شده که میفرماد انسان بعنوان صاحب سگ باید حفظ فاصله ای باهاش کنه. اون مرد و همسری که خانمو فرزندانشو صندلی عقب ماشینش مینشونه و سگش ، میمونش کنار دستش صندلی جلو میشینه، مالک سگ و میمونه یا خود و خانواده اش مملوک و در اسارت محبت افرادی و انحرافی اون حیوونه؟!! ... اون شهروندی که همنوع هاش بعنوان بچه های کار سر چهار راه منتظر سبز شدن چراغ و عرضه ی شاخه گلهای عاریتی هستن برای فروش و سیر دیدن مادر و خواهر کوچیکشون براشون آرزو شده و توقع و چشم اندازی برای داشتن شام شب ندارن و سه وعده غذاشون به یه وعده ساعت دهی تقلیل پیدا کرده و سه تا برادر در خونه میدو ان که پول داروی شیمی درمانی مامانشونو که وقت ملاقاتشو خبر ندارن و از دس میدن آیا اونی که اینهمه درماندگی آدما رو می بینه عقل و شرف و عاطفه اش اجازه میده که برای حیوونش خرجای آنچنانی و لاکچری کنه و آدمای پیرامونش بی غذا و مأمن و آبرو و شأن لازم انسانی باشن؟! اولویت اینجا تلاش برای سیری و استحمام و تحصیل بچه ی آدمه یا تأمین هزینه های گزاف و وارداتی سگ و میمون و طوطی و تمساح و ... در خونه در اتاق خواب نه باغ وحش نه سافری پارک!!! ... شما که چرخش رو گزارش میفرماید خدمتتون عرض کنم که برخی از مردم و شهروندها و خونواده ها و سگ و میمونه دارها و دامپزشکهایی رو میشناسم که تا دیروز اعتقادی به نجس بودن سگ و حکمتهای پشت پرده ی این احکام اصلا قائل نبودن ولی امروز با دیدن این انحرافات حال بهم زن و خونه و شهر و پارک و باغ و امنیت و آسایش بهم زن و خراب کن ، حسابی چرخش بسمت دین مبین اسلام ناب و این سری دقایق و نکات و احکام کردن و از یاد نبریم، حفظ حریم‌های الهی مبتنی بر حکمتها و فلسفه هایی هست که با اندکی تأمل و تفکر و انصاف میتونیم به گوشه ای از اونا پی ببریم و شاکر خداوند متعال بواسطه ی وضع اونا شیم و ممنون اونایی باشیم که این دانستها و دانش‌ها و آگاهی ها رو با مرارت و ریاضت و تلاش ، بی منت ، با اخلاص ، برای رضای خداوند متعال با بذل جان و آسایش و عمر به ما مفت ارزونی داشتن!! ممنون اونا باشیم. انصاف و شرف خودمونو نشون میدیم. بی انصاف و بی اخلاق نباشیم. دنیا میگذره. بهارخوبان مبارک. همه ی عمر خوبان بهار. به امید آمدن و نرفتن بهار واقعی و پایدار. ارادتمند خوبانم و بیزار از بدیهای بدان و خواهان هدایت بدان از جانب حضرت دوست ، خداوند منان و متعال و عزیز.
پاسخ ها
دامپزشک‌۱
| United States of America |
۱۰:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
سلام و احترام،

از وقتی که برای نگارش این پاسخ طولانی و پرارجاع به منابع مذهبی و اخلاقی صرف کرده‌اید سپاسگزارم. با این حال، با کمال ادب لازم می‌دانم به نکته‌ای شکلی اشاره کنم: متن شما فاقد علائم نگارشی بود و انسجام زبانی مشخصی نداشت، که این موضوع خواندن آن را دشوار و درک مفاهیم اصلی را نیز پیچیده کرده بود. صادقانه بگویم، بعید می‌دانم این متن توسط دکتر یداللهی نوشته شده باشد؛ چراکه نه از ساختار نوشتاری دقیقی برخوردار است و نه از منطق زبانی یک‌دست. بیشتر یادآور نوشته‌هایی‌ست که در صفحات پر مخاطب شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود—متونی احساسی، پرشتاب و آشفته که بیشتر برای واکنش لحظه‌ای نوشته می‌شوند تا گفت‌وگویی متأملانه.
همان‌طور که در یادداشت قبلی‌ام نیز اشاره کردم، تجربه ما در دامپزشکی در تقابل با دین یا فرهنگ نیست، بلکه تلاشی‌ست برای هم‌نشینی علم، اخلاق، باور دینی و توسعه اجتماعی. به‌عنوان عضوی از همین جامعه، باور دارم که احترام به دغدغه‌های مذهبی و فرهنگی، در کنار رشد علمی و حرفه‌ای، باید مکمل یکدیگر باشند. اما تفاوت مهمی میان رعایت حدود دینی و افتادن در دام قضاوت‌های کلی‌نگرانه و سیاه‌وسفیدنگری وجود دارد. نجاست فقهی، یک حکم شرعی است؛ اما شأن اخلاقی حیوانات، نقش علمی آن‌ها، و رابطه انسان با سایر موجودات، در متون دینی نیز با ظرافت مطرح شده است. در هیچ‌ جای دین توصیه به تحقیر، طرد یا سوزاندن حیوانات نشده؛ بلکه پیامبر (ص) آب دادن به یک سگ تشنه را عبادتی والا دانسته‌اند. نکته‌ی اصلی، تفکیک میان «تطهیر فقهی» و «طرد فرهنگی» است. بی‌تردید، افراط‌هایی در برخی جوامع غربی وجود دارد که قابل نقد است، اما نمی‌توان از آن‌ها برای نفی کلی محبت، هم‌زیستی یا نگهداری از حیوانات استفاده کرد. حوزه‌ی حیوانات خانگی در دامپزشکی، فرصتی‌ برای اشتغال، ارتقای بهداشت عمومی، صادرات خدمات علمی، و آشنایی مردم با علوم زیست است. این عرصه، مثل هر بخش دیگر، به نگاهی متعادل نیاز دارد: نه افراط و نه تفریط. در پایان، از دغدغه‌ی شما برای حفظ ارزش‌های انسانی و دینی تشکر می‌کنم و امیدوارم گفت‌وگوهای سازنده—با وجود تفاوت دیدگاه—به تعمیق فهم متقابل، رشد علمی و ارتقای اخلاق در جامعه ما منجر شود.
مهدی
| Finland |
۱۵:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
یعنی این حجم مطالب را اگر این ملت گذاشته بودند و شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی را خوانده بودند بعید می دیدیم که امروز دغدغه اساتید وجود دامپزشکی باشد استاد اگر دامپزشکی باشد خوب است لااقل مقداری با روش صحیح اصول نگهداری پت ها آشنا می شوند .. اما واقعا دغدغه امروز این جامعه همین موجودات هستند ما به اصطلاح اشرف مخلوقات چنان نه گونه جانوری دیگر که همنوع خود را قتل عام می فرماییم با حکم الله . فکر کنم این موجود دوپا وقتش از که وجود نفسش از روی زمین پاک شود میلیون ها سال سیاره زمین بدون مشکل به حیات خود ادامه داده است بدون مشکل از وقتی که اشرف حیوانات واقعا توهین می شود یه حیوانات پای بر صحنه هستی گذاشته این شده وضع موجود استاد عزیز انسان دوپا چگونه به خود اجازه می دهد ماکیان را شبانه روز اینگونه قتل عام کند یا دام بی زبان نگویید خدا آفریده برای ما که شک می کنم شما انسان باشید پس ما هم می توانیم در این دنیای وانفسا خوراک دیگری شویم نه پس بیخود تومار ننویسید قیافه انسانهای خردمند را به خود نگیرید با همه هستم دیروز ظهر نهار دیشب شام جمعه ها نهار شام جوج زدید یا کباب دنده یا جگر ، راستی قیافه بگیران متفکر کبابهای سالهای اخیر چلوگوشتها کله پاچه ها چطور بودند ..
گفت سزای هر سرخواری که خوردم این بود
وای بر آنان که پهلوی چرب من خورند
اینرا کله در دیگ با کله فروش می گفت
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
دامپزشک 1 - از هوش مصنوعی به صورت یک طرفه استفاده نکنید
رویا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۲
کاش به جای نوشتن چنین طوماری که هیچ سر و تهی ندارد انگار همه ی حروم رو در مخلوط کن ریخته اید و چند بار،دکمه ی میکس رو زده و به‌صورت ناگهانی همه رو ریختید داخل گوشی و از گوشی هم داخل این پست . در این زندگی که سراسر مشکلات و بی عرضگی مسئولان به همراه اختلاس دزدی چپاول غارت ................ آوار شده به قدری درد و حرف از،مشکلات خیلی مهمتر هست که بحث این عزیزهای مهربون وفادار،جایی اکنون میان این آشفته بازار ندارد فقط کاش یاد بگیریم ازشون وفاداری رو . در انتها خواستم کمکی کنم برای طوماری که قرار است شما به آن بپردازید و در موردش اخلاق گرایی منطقی را به نمایش افراد خواننده بگذارید و آن این است : چرا کشور ما ایران با این همه منایع در ورشکستگی کامل به سر می‌برد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
8
30
آفرین بر شما لذت بردم به نظر من هم همه آفریده های خداوند عزیز و محترم هستند خدا حیوان بد نیافریده انها هم در بین خودشان روابط خویشاوندی و احساسات دارند و با محبت اند
جواب نفراول
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
22
11
ده آخه استعداد درخشان دامپزشکی میاد???
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
خواهر زاده من از دانش آموزان ممتاز تیز هوشان بود و رشته پزشکی هم نمره اورد اما به دلیل علاقه به حیوانات رشته دامپزشکی را ادامه داد و اکنون یکی از موفق ترین دامپزشکان کرمانشاه با درآمد ملیاردی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
4
14
درودبراستادگرانقدردکترآویزه عزیزکه خدمات بزرگی درحوزه دامپزشکی دام کوچک برداشته اند ایشان ازمفاخردامپزشکی اند
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
17
44
درود و احترام
آقای دکتر ثابت شده وفای حیوان خانگی از انسان بیشتره ،امیدوارم مردم به درجه ای برسند که از این حیوانات خانگی احترام بزارن ‌و این زبان بسته ها را حمایت کنند
نگار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
14
39
سگ وگربه ها دوستداشتنی هستن...حضرت محمد گربش معزه نام داشت ...............
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
8
18
من خودم عاشق پرنده های، سخن گو هستم مثل کاسکو، عروس هلندی، طوطی، خودم یه عروس هلندی دارم، همه جا با خودم میبرم، خیلی دوسش دارم، تمام نکات بهداشتی رو رعایت می کنم، توسعه می کنم همه برن از خانواده طوطیان بخرن بسیار انرژی میدهند
شهرام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
25
24
.............. کجا وفای حیوون بهتره آدم هست .برو وقت بزار بچه تو تربیت. خوب بکن. بعد بشین لذت فرزند داشتن رو حس کن.
اون هفته بیمارستان کسری. خانومی رو دیدم. که. از سرای سالمندان آورده بودن اون جا. مداوا کنن .طفلک بچه نداشت هی می گفت اگر کسی، بیاد از من نگه داری کنه زمین به نامش، می زنم. ولی هیهات که بچه های. شوهرش مواظب. مال و اموالش بودن. و نمی ذاشتن به کسی. بده .و حتی ازش مراقبت هم ممی کردن .و گذاشته بودن سرای سالمندان
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
خیلی ها رو هم می شناسیم که ۸ تا بچه دارن ولی تنها هستن
ضمنا فرزند داشتن با محبت به حیوانات منافات نداره
رها
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
بزدایند بچه که میفرمایید روباکدوم پول بزارم مدرسه!جواب صاحبخانه روزی بدم؟بزرگ شد تکلیف درس وشغل وآینده اش چی میشه؟اگرنه بابای پولدار یا ژن خوب نداشته باشه چطور گلیمش رو از آب بکشه؟من خودم بچه دارم ولی روزی هزاربار میگم کاش این غلطو نمیکردم!هرروز باید نگران آینده اش باشم روزی که دیگه نیستم ازش حمایت کنم!
آرزو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
8
21
درسته وفای حیوان نسبت به انسان بیشتر ولی وفای آدما نسبت به حیونها کم طوری که بعد از یه مدت رهاش میکنن تو خیابون یا واگذارش میکنن
............. اخه چرا میارید که بعدش رها کنید گناه دارن این حیونها
............. میبینی حیون زبون بسته از صب تا شب تو خونه تنهاس افسردگی گرفته داره میمیره
......................
ضد افغانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
14
26
با این مملکتو شرایط افتصادی ..... ازدواج کردن و‌بچه آوردن مثل خودکشی شده همه مجبورن برای فرار از تنهایی به حیوان خانگی رو بیارن که خرجش خیلی از زن و بچه کمتره!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
6
24
انسان ذاتن حیونهارو دوست داره وحیونها هم مانند انسان مریز میشن اگه حیون مریض شد برای درمان کلنیک نبرن پس کجا ببرن ........
حلما
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
5
11
با سلام من تجربه تئوری در زمینه دامپزشکی ندارم. اما از کودکی با حیوانات بزرگ شدم چون پدرم شدیدن به پرندگات علاقه داشت وتجربه های زیادی آموختم..دوتا پرنده دارم مث چشام ازونا مراقبت میکنم.قبلایه پرنده ای داشتم که از دست دادم.بشدت افسرده شدم وسیگار کشیدن رو یکسال ونیم استفاده کردم.ولی بعد ازین مدت تونستم ترک کنم...هر نکته ای که باشه وهرکاری انجام میدم که دوپرنده ام شاد باشن وامکانات کافی رو داشته باشن...اسم پرنده هام رو نیاوردم چون خودشون برام مهم هستن نه جنس ونوعشون..خیلیدوستشون دارم من سریع وعمیق وابسته میشمبه حیواناتی که دارم هرحیوانی برات وفاشو نشون میده حتی می میره برای تو.
رها ذبیحی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
3
8
ما به طبیعت احترام نمیزاریم دکتر چرا بیراهه می‌رویم رشد بیش،از حد برون شهری مجتمع هایی که بیرون از شهر بنا شده دستکاری ما انسان ها در طبیعت باعث شده این خرابی به بار بیاد دست بردن تو طبیعت و خود سرانه حمایت کردن انتقال بیماری توسط خوده انسان ها چرا دکتر اصل موضوع رو نمی‌بینیم سوزنی که در انگشت ماست به خاطرش مسکن میخوریم تا دردش رو رفع کنیم نمی‌آیم سوزن رو بکشیم بیرون دکتر اصل ماجرا خوده ما هستیم نه حیوانات
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
1
12
استاد آویزه؛ دامپزشک هم باید مثل سایر مشاغل در این کشور نان بخورد ، بهتر است به دلایل اصلی گرایش مردم به داشتن حیوان خانگی توجه شود .
قطعا بخشی از این رفتار به تنهایی خانواده ها و بی کیفیتی رسانه ملی و مشکلات مربوط به تورم و بیکاری هست .
جامعه رو به انزوا و عدم ازدواج جوانان بنا به دلایل فوق میباشد ، بناچار جهت پر کردن بخشی از این تنهایی نگهداری از حیوانات خانگی را ترجیح می‌دهند.
دکتر علی وردی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
11
6
اگر ناچارنبودم اصلا درایت صفحه حرف نمی زدم چون می خواهم بگویم افرادی که به طور وفور علاقه به حیوانات به خصوص سگ و گربه نشان می هند دچار افسردگی مزمن هستند این افراد از خودشان شرم دارند و به حیوانات رجوع میکنند چون دارای کلام نیستند وبا آن حیوان خجالت رودربایستی ندارند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
6
9
من هرروزاولین کارم غذادادن به گربه هاست بهم عادت کردن گربهای معلمون قربونشان برم هرکی علاقه نداره به نظرمن دل کوری داره وخدادوستش نداره واوراازاین نعمت بی بهره کرده هزارتادلیل هم بیارین نظرم عوض نمیشه شباهم براسگاغذامیبرم خیلی هم خوشحالم کارگرساده هم هستیم مهربانی هزینه ای نداره مهربان باشیم دوستان
نعمتی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
1
3
به نظر من نگارش تیتر مناسب نیست چند تکه مختلف از سخنان ایشان به هم چسبانده شده و منظور را بد میرساند
رضا
|
United States of America
|
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
1
2
خداروشکر لاقل در بحث کشاورزی ودام این گرایش روبه پیشرفت هست متاسفانه بعضی از گرایش ها فقط اسمشون هست ومنابع درآمدی واسه دانشگاه ها وبعداز فارغ التحصیلی هیچ ارگان یا سازمانی جوابگو نیست واکثر بخاطر نداشتن بند پ بعد کلی هزینه وهدر دادن جوونیشون باید به اجبار به کاری غیراز تخصص خودشون رو بیارن
مثلا آدمیزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
2
2
-۳۰ تا نظر غیرقابل انتشار ؟گزینشیه؟یا که چی؟

_حیوانکی حیوان که گیر مثلاً انسان افتاده!...
والللاااااا
مم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
7
5
من از حیوون آزاری بیزارم وبشدت دلسوز حیوونا.. اما طرف حرفم بااونایی که خیلی راحت بدون توجه به کسایی که از حیوون میترسن یا وسواسن سگهاشون رو میارن تو خیابون..شماها دوست دارین این مدلی باشین وتو خونتون نگه دارین.. دیگران که این تزرو ندارن گناهی نکردن که بخوان تحمل کنن.. هر کوچه وخیابون ومکان عمومی که میری یهو بایه سگ کنار دستت مواجه میشی.. بخدا این جاها شخصی نیس که هرکاری دوس دارین میکنین.. بقیه چه گناهی کردن.. از جامعه دور شدیم به خاطر این مسئله
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
9
11
کل این موضوع غلط و اشتباه هست.

ما انسان ها چیزی به نام حیوان خانگی نداریم. حیوان مکان زندگیش در طبیعت و حیات وحش است. نه خانه در کنار انسان و کودکان. اینو نمی‌دونم چرا. کسی نمی‌فهمه.
رمضان میرزای
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
4
7
یه حیوان دارم خیلی مهربان با محبت وزبون فهم به قول یه عزیز فرموده ازدواج نمیشه کرد بچه ها همدوشون شده حیوانات هم هزینه کم داره هم سر گرم کننده هست ۲ فرزند پسر دارم خیلی به حیوانات علاقه دارن رسیدگی بهشون میکنند ثواب داره حیوانات راحت زندگی کنند ایرادی نداره
آیدا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
2
11
فکر نکنم باید چیزی مانع این کار بشه چون این علاقه ی مردم هست و خیلی مشکلات مهم دیگر هست که بخواهید به این توجه کرد.
...
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
0
3
این چه دفترِکاریه...چراباید تا این حد ساده باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
4
8
سلام بله باید از حیوانات حمایت کرد ولی جای سگ و گربه داخل خنه و اتاق و آشپزخانه نیست انها که میگویند آقا رسول الله گربه داشتند بهتره ماجرای گربه داشتن ایشان رو درست مطالعه کنند در آن زمان در مدینه رسم بوده که در کوچه ها گذرگاهها به گربه ها آزار و اذیت برسانند و مخصوصا بچه ها خیلی گربه های محل را اذیت میکردند یک روز که آقا رسولالله به از منزل به طرف مسجد میروند مشاهده میکنند که تعدادی بچه و نو جوان مشغول آزار و اذیت یک گربه هستند ایشان جلو میروند و با همان مهربانی مخصوص خودشان با بچه ها در باره اینکه همه موجودات آفریده خداوند هستند و ما نباید به هیچ حیوانی آسیب برسانیم صحبت میکنند و از منبع آبی که در نزدیکی مسجد برای وضو گذاشته شده بوده با دست خودشان به گربه آب میدهند و به داخل منزلشان برگشته و مقداری غذا هم برای گربه می اورند و برای او اسم هم میگذارند و به بچه ها یاد میدهند که از حیوانات حمایت و محافظت کنند و از آنروز هر وقت که آقا از خانه به طرف هر مقصدی که میرفتند گربه دنبال ایشان میرفته و با ایشان هم بر میگشته تا همان محل و هم بچه های محل و هم آقا رسولالله به گربه آب و غذا میدادند به همین جهت ای گربه معروف شده به گربه پیغمبر ولی ایشان هیچ وقت گربه را بغل نکردند و به داخل منزلشان نبردند و همانجا در محل و کوچه از گربه حمایت کردند جای سگ گربه موش مارمولک این کارهای عجیبو غریب در حریم خانه و خانواده نیست یک روزی پدر سگ فوحش و توحین بزرگی بود حالا به سگشون میگن بیابابا اگر به جای باران سنگ به سرمان بباره جای اعتراض نیست ولی خداوند خیلی مهربان و رحم کننده به همه بندگان کنهکاره خدایا به همه ما بندگان نا شکر گنهکار رحم کن و باران رحمت بر سرمان بباران به حق آقا رسول الله
نگار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
5
10
حیوانات بسیار دوست داشتنی هستن، با این دوره زمونه ای که نه انسانیتی باقی مونده نه چیزی بهترین نجات دهنده ی روحیه ی انسان هستن. به زندگی شخصی کسی هم دخالت نکنیم که چرا حیوان داره
احمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
0
10
نمیدونم پس چرا دامپزشکی به وجود اومد پس چ اهلی و چه غیر الهی نیاز به دامپزشک دارن موندم که انسانیت یعنی به هم نوع و همم موجودات دیگر احترام گذاشتن و اینکه هرکس علاقه ای داره ما هم به حیوانات اون به خودمون و خداای مون بستگی داره هرکس تو اعمال خودش اختیار داره جرم حیوان ازاری و سرقت قتل و غارت اینا جرمه نه غذا دادن به موجوداتت خدا شما ادمها طبیعتشون گرفتید از گشنگی میمبرن ................
گل محمد?
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
4
11
کامنت ها نشانه رشد فرهنگی و فرهنگ‌سازی نسبت به احترام و توجه و رسیدگی به حیوانات بی پناه است ، در مقابل حیوان دوستان و حامیان سر تعظیم فرو می آوریم?
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
درود بر شما و سپاس
مهربان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
5
12
میشه لطفا کسی ب خونه وزندگی کسی کاری نداشته باشه چهاردیواری اختیاری والا بخدا این گربه وسگ خیلی از انسانهای این زمونه باشرافت تران
عصر جالینوس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
1
2
هیئت دولت که نمیان با مردم وقت بگذرونن وزرا همش خودشون مشغول نشون میدن وای از آن روز که گدا معتبر. شد .استاد عزیزم مردم نا مهربونی زیاد دیدن .مردم ناراحتن مردم دوست دارن دردشون به کسی بگن که نمک رو زخمشون نباشه مردم نمی‌دونم به کی اعتماد کنن.
صدیقه یزدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
6
6
سلام بله درسته باید از حیوانات حمایت کرد و به آنها آزارو اذیت نرساند ولی جای سگ و گربه داخل خانه اتاق و آشپزخانه نیست یک روزی پدر سگ یک توحین بزرگ بود ولی حالا به سگهایشان میگن بیا بابا این احترامی هست که به پدرهاشون میزارن اگر به جای باران سنگ بر سرمون بباره حقمونه ولی خدای مهربان باز تحملمون میکنه و باران رحمتشو میباره داستان داشتن گربه پیامبر را خواهش میکنم درست مطالعه کنید تا بدونین که ایشان هیچ وقت گربه را بغل نکردند و داخل منزلشان نبردند
Puya
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
8
4
بابا سگ های خارجی با سگ های ولگرد ایرانی خیلی فرق دارن ? اونها شناسنامه دارن و تربیت شده هستند و تمیزن ، ولی سگ های ایرانی توی آشغالدونی و خرابه ها زندگی میکنند و یا بعضی هاشون حمله میکنند و گاز میگیرن انسان رو
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
1
7
,سلام آن حیوان را از زیست بوم و محل زدگی اش دور می‌شود و بعضی ها هم حیوان را عقیم میکنند، آن حیوان گناه دارد به آن حیوان ظلم می شود، خدا می بیند و اصلا دوست ندارد
سمیرا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
6
9
حیوانات خیلی با وفاتر از انسانها هستن چیکاربه مردم دارید تنها مشکل شما اینه؟هزارتا مشکل دیگه تو جامعه س چیکار به حیوانات زبون بسته دارید بسه دیگه حالا یه عده ........ میان بیشتر حیوانات بیچاره رو اذیت میکنن میکشن شما خودتون باید حامی حیوانات باشید ??
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
احسنت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
3
10
بله ما باید حواسمان به حیوانات باشه اونا هم موجود زنده هستند و عاطفه دارن .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
0
8
سلام. ای کاش علاقه دامپزشکان هم مثل مردم به حیوانات زیاد میشد که اینقدر باعث آسیب به حیوانات نشوند نه اینکه فقط کلینیک بزنن.
لطفا روی اطلاعات علمی بیشتر کار بشه تا علاقه مردم به حیوانات. حیوانات موجودات بیگناه هستن آزار و اذیت و....ندارن.
آیا ما هم نداریم؟
لااقل بخ خودمون صادق باشیم.
زمانی آدم باید احساس تاسف به خودش کنه که خودشو فریب بده
هر کسی میتونه هر چیزی را دوست داشته باشه.
این دوست داشتن هم ازمون بگیرین دیگه.
مانیا صالحی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
4
11
چکار به حیوانات زبون بسته دارید مردم دوست دارند نگه میدارند ...................
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
آفرین....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
درود بر شما ....
الهام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
4
9
شرف و وفای حیوانات خانگی از خیلی ادمها بیشتره مردم دوست دارند .................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
3
2
وقتی‌مسئولین‌ توکشور‌وگرانی‌ وبی‌ارزشی‌پول‌ شروع‌شد مردم رفتند‌سراغ‌ حیوان‌خانگی‌وقید‌ زن‌وبچه‌را‌زدند‌ سگ‌شد‌فرزندشان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
10
5
سگ حیوانات خانگی همش مریضی میاره
مینوش شریفزاده
|
United States of America
|
۱۳:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
5
4
باسلام در شهرهای شمالی هم اصلا انگاری مرسوم شده همخانه سگ و گربه با امکانات و هزینه های بالا برای ساکت نگهداشتن چه فرزندان بزرگتر و کوچکتر داشته متاسفانه زمین های بایر رو می‌توان به پرورش گاو و ....دام و حیوانات دیگر اختصاص داد و همین بچه هاو سرای کشورمان از گوشت یخ زده وارداتی استفاده میکنند این چه مسخره بازی شده تو آپارتمان های تهران و اطراف پر سگ تزییینی ...و بدنبال آن بیماری های ویروسی و ....ملت ما چقدر تقلید گرا هستند فضای ۵۰ متری دانش آموز دوتا سگ داره و بیشتر موقع پشم و موی سگ به لب و لوچه اش آویزون و میگه تا صبح پیشم خوابیده یکیش خدایا بهداشت اهمیت به سلامتی کمتر شده اولیا خوراکی های آماده و فس فودی آماده براشون میزارن بجای بازی با سگ آموزش درست و نگهداری از حیوانات هم بدهید اینهمه هزینه حیوانات خانگی میکنید و برای ساکت کردن ودورشدن از سروصدای بچه هاتون با اونا حرف بزنید آخه یه بچه با حیوان چه حرفی دا ه چی یاد میگره ...متاسفم اول بروید ببینید وضعیت دام هایتان برای مصارف شخصی چگونه است شما شدید یک کشور مصرفی. و مصرف گرا فقط؟ب ا پوز دادن حیوانات خانگی. دارند و خودشون تو دور باطل می‌چرخند بدون هدف متاسفانه ببینید کشورهای پیشرفته با تحصیلات بالا فرزندانشان تو گاوداریهاو مزا ع تولید و به اقتصاد مملکت کمک می‌کنند شما به چی دلتون خوش کردید هیچ ابتکاری برای فعالیت های اجتماعی فرزندانتان و نگرش تولید و....ندارید فقط مصرف گرایی و بس باید تحولی ایجاد بسه تا ...
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۵:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
1
2
اگر خیلی دلتون برای این زبان بسته ها میسوزه لطفاً اونا رو عقیم کنید هر گربه ماده سه ماه یک بار شیش هفت تا بچه بدنیا میاره و همه اونا به نوعی ازبین میرن و یا محله پر میشه از گربه ماشین میزنشتون یا از گرسنگی میمیرن توی این گرما یا سرما زمستون بدون سر پناه واقعا در حق این موجودات داره ظلم میشه کسی باید فکر درستی براشون بکنه باید گربه نر ها رو عقیم کرد ک این قدر تولید مثل نکنند ..................... ملتی ک داد مبزنه همه چیز گرونه و این پولها کفاف زندگی ما را نمی‌دهد چطور می‌توانند برای گربه و سگ های ولگرد خرج کنند و آنها را افزایش دهند پس معلوم میشود ک مردم وضع مالی خوبی دارند و اکثرا ثروتمند هستند وگرنه این جوری به حیوانات رسیدگی نمی‌کردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
7
2
سلام.
شمایی که حیوانات رو دوست دارید وقتی که معنی احترام به حریم خصوصی وعمومی آدما رو فهمیدی بیا نظربده
تاجایی که ما میدونیم جای حیوون توی طبیعت یا طویله است
جای پرنده ها توی لونه بالای درختا وجنگل هستش
یه کم احترام گذاشتن به آدما رو که اشرف مخلوقات هستن برو یاد بگیر
اینقدرکه دم از احترام به حیوانات می‌زنید یادتون رفته که خودتونم انسان هستید باید فرق جایگاه حیوان و انسان رو بفهمید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
1
1
همه بفکر خودشون هستند کسی به فکر این زبون بسته ها نیست که اینجوری اونا رو تو خیابون دنبال خودشون می کشن
سعید خیرخواه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
2
2
با عرض سلام خدمت همه عزیزان بنده توله سگ بسیار ،بیایی را در جاده پیست اسکی پولاد کف پیدا کردم اول فکر کردن ماشین بهش زده در کنار جاده افتاده بود و چون شب بود پیاده شدم و دیدم خیلی حمله می‌کند و سرش را روی جاده گذاشته بود و از دو پا فلج بود ولی حمله می‌کرد به هر زحمتی بود از جاده تونستم فاصله بدهم به هر جا زنگ زدم از شهرداری گرفته تا محیط زیست جوابی ندادند همینطور اداره دامپزشکی سپیدان گفتند فقط محیط زیست آن ها پاس دادند به آتش نشانی به هر صورت تا صبح خوابم نبرد و بعد از اینکه به شیراز برگشتم صبح روز بعد به سمت جاده رفتم و دیدم زبان بسته باز هم سرش ردی جاده هست و فقط مقداری آب و نان جلویش بود تا اینکه عده ای جوان همت کردندو کمک کردند و با زحمت به داخل ماشینم گذاشتمش و بردمش دامپزشکی و دکتر ارجمند بسیار کمک کردند بی حسی زدنذ و عکس گرفتند مشخص شد تی بهش زده اند با تفنگ شکاری و یکی از تیرها متاسفانه درست نزدیک نخاع بود .با زحمت در حیاط یکی از بچه هایی که کمک کرده بودند گذاشتیم و صبح روز بعد به دامپزشکی باشگاه شیراز بردمش .اصلا برخورد خوبی نداشتند با توجه به اینکه سال قبا پرنده ای را برده بودم و خانم دکتری با حوصله در آن جا کمکم کردند و جوجه بود و با غذا دادن بزرگ شد گفتم شاید قسمت حیوانات نیز خوب باشد ولی متاسفانه مسئول قسمت عکس برداری همانند یک انسان بی رحم میگفت این ها نجس هستند و به زور با دست خودم ازش عکس گرفت و آخر با هزار زحمت و خواهش دکتر اصلی گفتند ای نوع مشکلات غیر قابل درمتن و جراحی هست امکان دارد تا همیشه فلج بماند معمولا این ها را با آمپول خلاص میکنیم من با ناراحتی زیاد و نوازش این توله سگ مظلوم قبول کردم و بالاجبار مکان را ترک کردم .امیدوارم فکری به حال این زبان بسته بکنند .چرا نا انسان ها این همه با خرافات غلط با وجود داشتن عقل باید بگوییم این ها نجس هستند .آیا روح و روان ندارند این زبان بسته های وفادار.ببخشید طولانی شد فقط جهت حفظ آرامشبود پ درد دل کردن
همکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
1
3
اسب ، سگ ،گربه و ... دوست داشتنی ترین حیوانات هستند . ک در ابرازمحبت به انسانها صادقانه رفتار می‌کنند و دورو نیستند ..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
1
2
لطفا در این رشته دامپزشکی تلاش نکنید پسر من با معدل خوب قبول شده ولی ۳ ساله دنبال کار میگرده خواهش میکنم دنبال این رشته نروید
آنا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۶
1
2
واقعا شنیدن این حرف ها از یک تحصیلکرده در حوزه دامپزشکی مایه تاسف است!
چرا فادت کردیم هر چیزیرتو این مملکت زور باشه و المال سلیقه شخصی؟! یعنی چی که جلوی فعالیت های مطب ها و کلینیک ها گرفته بشه و محدود بشه؟! وقتی یه تحصیلکرده این حرف رو برنه وای به روز بقیه!!! این که یک عده انتخاب می کنند با حیون خانگی روزگار خوبی رو بگذرونند گویا برای شما خیلی غیر قابل تحمله! مگه میشه دیکته کرد که اومها چطور زندگی کنند؟!!! شجا مختار زندگی خودت هستی، خوبه بقیه خم بیان تِز بدم که زندمی شما درست میست و باید تغییر کنه؟!!! اصلا واژه های خوب و درست نسبی هستند و واقعا تعریف خلصی ندارند. درست یا خوب ممکنه از مظر شما یه چیزی باشه، از نظر بقیه چیز دیگری!!!!! مگه بیشتر شدن تعداد کلینیک ها جای شما رو تنگ می کنه؟!!!! حقا که ....... انسانی، هیچ ربطی به تحصیلات نداره....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۷
0
2
به تجربه ثابت شده است هر گاه حکومت زیاد روی موضوعی حساسیت به خرج داد و فشار آورد مردم بیشتر جذب آن موضوع می شوند روانشناسان و دانشمندان تحقیق کنند علت گرایش مردم را به حیوانات معلوم کنند آن خلایی که باعث این گرایش شده است را کشف و سپس پر کنند به نظر بنده اشتغال و ازدواج دو خلایی است که بیشتر مردم بخصوص نسل جوان بعلت عدم دسترسی به آنها این نوع گرایش ها را پیدا می کنند اگر جوان شاغل باشد و تشکیل خانواده دهد وقت و هزینه نگهداری حیوانات راصرف امورات خود و خانواده خواهد کرد و از طرف دیگر سود و ارزش افزوده واردات حیوانات خانگی و وسایل و خوراک و دارو آنها بسیار بالا است و اشخاص خاص و بانفوذ آن را بعنوان یک منبع سودآور در انحصار خود دارند و اول باید این معضل حل شود وگرنه هر کاری انجام شود بیهوده و آب در هاوان کوبیدن است
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۷
0
3
همه ما جانداران مخلوقات خداوند متعال هستیم
همه حیوانات حق زندگی دارند منجمله حیوانات خانگی که ما موظف هستیم از آنها نگهداری و مراقبت کامل کنیم
کسانی که به حیوانات ظلم میکنند اصلا انسان نیستند ومغضوب خداوندقرارخواهندگرفت
نگار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۷
0
1
مطلب طولانی بود نخوندم....فقط میدونم کاش بیشترمهارت یاد دامپزشکا میدادید....حیواناتی مثل سگ وگربه که درطبیعت هستن....میخواهیم کمکشون کنیم لطفا مثل تمام کشورها تجهیزاتی باشه بتونیم با یک قرص عقیمشون کنیم وجلوگیری از بارداری....نمیشه همشونو بغل کردوآورد دامپزشکی...یادست گربه ای رفتم درمان کنم یک تومن گرفت وقطعش کرد....تمام دنیا دامپزشکاشون چقدر پیشرفته عمل میکنن دامپزشکای ماهم بابجای وازکتومی عقیم بلدن....وهزینه هاشونم بالاست....گوشت فزوشیام که آشغال مرغارداینقدرگردن کردن من ترجیح میدم مرغ کامل بخرم واسه گربه وسگهای منطقم....لطفایکذره انسان باشید....سطلهای اشغال درب دار کردن اینا گرسنه وتشنه کجا غذاپیداکنن واب....من هرشب تومحل آب وغذا میدمشون....ولی یکدست صدانداره....همینقدرم دم دامپزشکا گرم مطب زدن...قبلناکه همینم نبود....توایران به چی بهامیدین به اینا بهابدین...همچی زندگیتون شده کاغذی بنام پول...حیوانات که پول ندارن باید چکارکنن.. ......................
مرتضی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۸
0
0
دامپزشکی مربوط به دام های بزرگ رو بیشتر بکنید چرا به دام های کوچک و دامپزشکی های دام های کوچک رو تعطیل میکنید ؟ ................. حق ندارید کلینیک های دام های کوچک رو تعطیل بکنید بجای اینکه برای دامپزشکی ها و کلینیک های دام های کوچک سرمایه دارید سرمایه گذاری بکنید برای کلینیک های دام های بزرگ و به کلینیک های دامپزشکی امکانات بدید ولی حق ندارید برای کلینیک های دامپزشکی محدودیت ایجاد بکنید
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۸
1
0
...................
اگر مانع باشه من جوان کجا کار کنم
نه پول نه سرمایه
...................
ناری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۰
0
0
................ اصلا این فکر را نکنید که مردم حیوانات خانگی نگه ندارند که همچین چیزی غیر ممکن است ما نگهداری میکنیم
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۱
0
0
من خیلی رفیق باز بودم همیشه براشون خرج میکردم نشد یکیشون نارو نزه بره همه جوره بد جنس بازی در آوردند چند سالی هست همه رو انداختم کنار کلی گربه دارم چقدر خوبه یه حس قشنگ هست پر از آرامش ،اگه روزی فرضا جلوی من یه آدم خیلی گرسنه و یه حیوان خیلی گرسنه بزارند فقط یه انتخاب داشته باشم حیوان رو انتخاب میکنم.اوایل از تنهایی می ترسیدم نمی دونستم با گربه ها به خودشناسی هم نزدیکتر میشم .
Mina
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
0
0
با سلام و عرض ادب. بجای اینکه فکر نجس و پاک بودن این حیوانات بالاتر از انسان که واقعا مثه فرشته هستن باشید فکر بازار کار زیبا و حقوق های زیباتر از اون برای دامپزشک های گرامی مان باشید لطفا ‌. باتشکر
نظر شما
ادامه