حکیم مهر - مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی از شناسنامهدار شدن ماهی قزلآلا تا پایان فروردین 91 خبر داد و گفت: تا پایان فصل بهار نیز این محصول همچون دیگر جاهای دنیا به صورت شکمخالی و بستهبندی شده عرضه خواهد شد.
محمد تقی لشکری با اشاره به عرضهی فلهای ماهیان قزلآلا و با تکرار ادعای پیشین خود تصریح کرد: سازمان دامپزشکی نظارتی بر عرضه این محصول ندارد، این در حالی است که ماهی غذایی سریعالفساد است و باید از مبدا یخگیری شود و در مزارع تولید برچسب و شناسنامهی تاریخ تولید، قیمت برای مصرفکننده، وزن و دیگر مشخصههای تولید را داشته باشد.
مدیرعامل اتحادیه پرورشدهندگان ماهیان سردابی افزود: درحال حاضر ماهی قزلآلا به صورت فلهای از استانهای مختلف با نیسان و حتی ماشینهای بدون یخچال عرضه میشود که مورد تایید این اتحادیه نیست و با وجود پیگیری چند ساله مسوولان برای شناسنامهدار شدن این محصول حمایتی نکردهاند.
لشکری تصریح کرد: درحالیکه ماهی در هیچ جای دنیا شکمپر عرضه نمیشود 90 درصد ماهی قزلآلا در بازار مصرف شکم پر فروخته میشود.
وی عرضه فلهای این محصول را عامل عدم صادرات آن عنوان کرد.
مدیرعامل اتحادیه پرورشدهندگان ماهیان سردابی گفت: با بستهبندی محصول سلامت و بهداشت آن ارتقا مییابد و تاریخ مصرف آن همچون استاندارد جهانی 14 روز تلقی میشود.
به گفته لشکری با شناسنامه دار شدن مزارع پرورشی و بستهبندی آن قیمت این محصول نیز مشخص و دست واسطهها از ایجاد شکاف قیمتی بیش از دو هزار تومانی قطع میشود.
وی از افزایش 10 درصدی تولید ماهی قزلآلا در سال گذشته خبر داد و افزود: سال قبل حدود 90 هزار تن ماهی قزلآلا از مزارع پرورشی کشور برداشت شد که طبق برنامه پنجم توسعه باید به 180 هزار تن افزایش یابد.
مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی با اشاره به برداشت 30 کیلویی ماهی از متر مربع استخر پرورشی، گفت: با مکانیزه شدن و فرهم کردن تجهیزات برای مزارع پرورشی برداشت به 120 کیلو گرم خواهد رسید و میتوان تا پایان برنامه پنجم توسعه حدود 300 هزار تن ماهی قزلآلا تولید کرد.
لشکری خاطر نشان کرد: سه هزار و 400 باب مزرعه پرورش ماهیان قزلآلا به سطح 140 میلیون متر مربع در کشور وجود دارد.
خبر مرتبط :