حکیم مهر - برای سال 1391 آمادگیهای لازم برای تولید 300 هزار قطعه بچهماهی تیلاپیا و ورود آن به بخش آبزیپروری وجود دارد.
رئیس مؤسسه تحقیقات شیلات کشور با اعلام این مطلب گفت: تیلاپیا از موجودات آبزی جدیدی است که به لیست محصولات شیلاتی کشور از سال 91 رسماً اضافه میشود.
دکتر عباسعللی مطلبی افزود: هرچند در حال حاضر نیز در فروشگاههای زنجیرهای تیلاپیای وارداتی موجود است، اما پیشبینی میشود که بهزودی تولیدات داخلی کشورمان نیز راهی بازار شود.
وی خاطرنشان کرد: سازمان شیلات کشور پس از لحاظ مطالعات زیستمحیطی در استان یزد، پایلوت مولدسازی و تولید بچهماهی تیلاپیا را به انجام رساند.
مطلبی ادامه داد: تولید این آبزی در مناطق کویری و مرکزی کشور نیز در اولویتهای بعدی کار است.
وی تصریح کرد: مطالعات مختلف زیستمحیطی در حال انجام است تا بتوانیم این آبزی را در هر استانی که شرایط لازم را داشته باشد، پرورش دهیم.
سمنان، کرمان، جیرفت و کهنوج و مناطق غربی کشور نامزد پرورش تیلاپیا
این مقام مسئول یادآور شد: سمنان، کرمان، جیرفت و کهنوج و مناطقی از غرب کشور میتوانند پرورشدهنده این آبزی باشند و آمادگیهای لازم در آنها وجود دارد.
مطلبی از توفیق مؤسسه تحقیقات شیلات کشور در تکجنسی کردن تیلاپیا خبر داد و تأکید کرد: برای سال 1391 با قراردادهای منعقدشده، آمادگی لازم برای تولید 300 هزار قطعه بچهماهی تیلاپیا ایجاد شده است و محیط زیست نیز در تمامی مراحل نیز حضور دارد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر مولدسازی، تکثیر و تولید بچهماهی در یزد در حال انجام است و همزمان با آن، پروژههای مختلفی در زمینه فرآوری، تولید محصولات متنوع و روش تهیه این آبزی بهگونهای که مورد پسند مردم واقع شود، در حال انجام است.
مطلبی در پایان گفت: پیشبینی میشود که سال 1391 برای عرضه ماهی تیلاپیا سال درخشانی باشد و این آبزی بتواند خود را در سبد مصرفی خانوار جای دهد.