کد خبر: ۸۶۳۰
در مواردی که مشخص باشد میکروب‌ها نسبت به چه آنتی بیوتیک‌هایی مقاوم شده اند مسلما از مصرف این آنتی بیوتیک ها جلوگیری می‌شود و به این صورت هیچ گونه باقیمانده ای از این آنتی بیوتیک‌ها در فرآورده خام دامی باقی نخواهد ماند...

حکیم مهر - مدیرکل دفتر دارو و درمان و آزمایشگاه‌های سازمان دامپزشکی کشور از اجرای طرحی خبر داد که به دنبال آن آنتی بیوتیک هایی که جمعیت میکروبی نسبت به آنها مقاوم شده‌اند به طور موقت از بازار حذف می‌شوند.

دکتر سید مصطفی عزیزیان اظهار کرد: "طرح بررسی مقاومت میکروبی به آنتی بیوتیک‌ها" از یک سال گذشته در سازمان دامپزشکی کشور آغاز شده که هم اکنون نتایج این طرح در حال پردازش است.

وی ارتقای بهداشت عمومی و کمک اقتصادی به تولید کنندگان را از مزایای این طرح عنوان کرد و گفت : در مواردی که مشخص باشد میکروب‌ها نسبت به چه آنتی بیوتیک‌هایی مقاوم شده اند مسلما از مصرف این آنتی بیوتیک ها جلوگیری می‌شود و به این صورت هیچ گونه باقیمانده ای از این آنتی بیوتیک‌ها در فرآورده خام دامی باقی نخواهد ماند.

مدیر کل دفتر دارو و درمان و آزمایشگاه‌‌های سازمان دامپزشکی افزود: از طرف دیگر دامداران و مرغداران سرمایه خود را برای آنتی بیوتیک‌هایی که تاثیر خود را از دست داده‌اند، هدر نمی‌دهند.

وی با اشاره به اینکه آنتی بیوتیک‌ها تنها برای دوره زمانی یک تا دو ساله کنار گذاشته می‌شوند، افزود: بعد از آنکه حساسیت میکروبی در جمعیت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیک مورد نظر بالا رفت، دوباره وارد بازار می‌شود.

عزیزیان خاطرنشان کرد: "طرح بررسی مقاومت میکروبی به آنتی بیوتیک" طرحی تحقیقاتی است که از یک سال گذشته در سراسر کشور آغاز شده و تا یک ماه آینده نتایج آن اعلام می‌شود. این طرح بیشتر در مزارع مرغ گوشتی و مرغ تخمگذار اجرا شده اما در مورد گاو و آبزیان نیز نمونه‌هایی آزمایش و پردازش شده است. در این طرح نزدیک به هشت هزار نمونه پردازش شده است.

به گفته وی سالانه حدود دو هزار تن انواع آنتی بیوتیک که شامل 55 نوع است در کشور مصرف می‌شود.

علاوه بر تمرکز شعار هفته سلامت در سال 1390 (سال گذشته) بر مسئله مقاومت به داروهای ضدمیکروب، شعار روز جهانی دامپزشکی (آخرین شنبه آوریل) در سال 2012 هم بر موضوع مهم مقاومت میکروب‎ها به داروهای ضدمیکروب استوار شده است.

 

خبر مرتبط :

 
نظر شما
ادامه