حکیم مهر - میزان کشتار گاوی در کشتارگاه صنعتی دام شهرستان سنندج روزانه بیش از 45 تا 50 رأس بوده و کشتار گوسفندی هم 60 تا 70 رأس است.
ناظر ذبح شرعی در کشتارگاه صنعتی دام سنندج با اعلام این مطلب به روند ذبح شرعی در کشتارگاه دام اشاره کرد و گفت: ابتدا دام به باکس میرود و بعد از شوک روی ریل میرود و سپس وارد حوضچه ذبح شده و دام رو به قبله مقید میشود.
محمد فاتحی افزود: پس از اینکه شکم، سینه و گردن دام رو به قبله شد ذابح با ذکر بسمالله تیغ ذبح را میکشد و با شرایط مختص به خود به قطع اوداج اربعه میپردازد.
وی خاطرنشان کرد: بعد از قطع اوداج اربعه حلقوم، دستگاه تنفس، مری، مجرای طعام و سپس سیاهرگ بریده شده و ذبح شرعی به پایان میرسد.
فاتحی ادامه داد: ما ناظران ذبح شرعی علاوه بر مسائل شرعی در مورد امراض بهداشتی دام اطلاعاتی داریم و بر مسائل بهداشتی هم نظارت میکنیم!
این ناظر ذبحشرعی تصریح کرد: در کل ساعات ذبح از ساعت چهار تا 10 صبح بوده که ذبح دام در این وقت انجام میشود.
وی یادآور شد: به تعداد 13 کشتارگاه در کردستان ناظر ذبح شرعی داریم که در کشتارگاه صنعتی یک نفر، کشتارگاه نیمهصنعتی سقز یک نفر، شش نفر در کشتارگاه طیور و در کشتارگاههای سنتی هم هشت نفر بر ذبح شرعی نظارت دارند.
فاتحی به مشکلات معیشتی ناظران ذبح شرعی اشاره کرد و اظهار داشت: چون کشتارگاه تحت مالکیت شهرداریها است، پرداخت بخشی از حقالزحمه که به عهده آنان است با مشکلات فراوانی همراه است.
وی تأکید کرد: وضعیت کاری ما بهصورت قراردادی بوده و در کل ماهی 450 هزار تومان حقوق داریم که از اضافهکار، بیمه، مزایا خبری نیست و جز بیمه شورای روحانیت عملاً هیچگونه پشتوانهای نداریم.
گفتنی است نظارت بهداشتی در کشتارگاهها تنها به عهده دامپزشکان است و این نظارت قابل واگذاری به هیچ گروه دیگری نیست.