معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: تلاش داریم از این ماه با تولید و عرضه مرغهای ۴۰ روزه با وزن ایدهآل به بازار از عرضه مرغهای بزرگ با وزن دو هزار گرم جلوگیری کنیم.
«دکتر محمد کشتکار» در گفتوگو با خبرگزاری مهر اظهار داشت: از اواسط این ماه استان اصفهان به عنوان پایلوت کشور اقدام به تولید، کشتار و عرضه مرغ با وزن مناسب یا مرغهایی که دوره ۴۰ روزه خود را سپری کرده اند، میکند.
وی بیان داشت: چند سالی است که به مصرف مرغ بزرگ و بالای دو هزار گرمی به اشتباه در بین خانوادهها مرسوم شده که برای سلامتی مصرفکنندگان مضر است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان ادامه داد: عواملی همچون گرانی جوجه یک روزه در ایران، سود واسطهها، فرهنگ مصرف مرغ بزرگ در کشور سبب شده که معمولا جوجهای که به دلیل شرایط ژنتیکی و مدیریتی در زمان ۴۰ روزگی به وزن ایده ال مصرف میرسد را مدت زمان بیشتری نگه دارند تا مرغ وزن بیشتری بگیرد و به بازار عرضه کنند.
وی افزود: وقتی مرغ به جای کشتار در ۴۰ روزگی در مدت ۵۵ یا ۶۰ روزگی کشتار شود، وزن آن به دو هزار گرم افزایش می یابد که در این حالت، مرغ دارای مقدار زیادی چربی است.
کشتکار اعلام کرد: این دسته از مرغها علاوه بر دوریز بیشتر هر لاشه و ضرر مالی برای خریداران، باعث کاهش کیفیت لاشهها نیز میشوند، همچنین با افزایش سن مرغها امکان بیمار شدن طیور نیز وجود دارد که در این صورت با مصرف داروها، مشکل باقیماندههای دارویی بروز می کند.
وی بیان داشت: به همین منظور طرح تولید، کشتار و عرضه مرغ سایز (با وزن مناسب) در استان اصفهان از تاریخ ۱۵ آذرماه امسال، به صورت رسمی در استان اصفهان اجرا میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه با اجرای این طرح کیفیت محصول تولیدی و سلامت مصرف کنندگان ارتقا می یابد، اظهار داشت: اقتصادی شدن تولید از طریق کاهش ضریب تبدیل مواد غذایی و کاهش هزینههای تولید، کاهش چرخش عوامل بیماری زا در نتیجه کاهش وقوع بیماری و تلفات در طیور ، تولید محصول صادراتی و افزایش صادرات از دیگر مزایای اجرای این طرح است.
وی با بیان اینکه تمام این اهداف در راستای حفظ منابع و سرمایههای ملی در کشور و حفظ رتبه برتر استان اصفهان در بالاترین حد تولید و عرضه کیفی و کمی محصولات پروتئینی است ، ادامه داد: این طرح گامی مهم و عملی در خصوص اقتصاد مقاومتی که بسیار مورد توجه رهبر معظم انقلاب قرار دارد، به شمار می رود.
کشتکار با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از دو هزار مرغداری گوشتی در استان اصفهان فعالیت دارند، بیان داشت: موفقیت کامل طرح تولید، کشتار و عرضه مرغ سایز در اصفهان منوط به همکاری و انجام صحیح مسئولیت ادارات و شرکتهایی است که در کارگروه مدیریت و برنامهریزی تولید مرغ سایز قرار دارند.
وی بیان داشت: با توجه به شرایطی که محصولات صادراتی باید داشته باشد و همچنین برای دائمی شدن بازار صادرات، طرح ساماندهی مرغ سایز در استان اصفهان اجرا خواهد شد.