کد خبر: ۳۵۱۵۸
 

در جلسه ای که با حضور مدیرعامل و رئیس هیات مدیره اتحادیه تعاونی های مرغ گوشتی استان اصفهان در اداره کل دامپزشکی استان اصفهان تشکیل شده بود، مقرر شد همکاری و هماهنگی بین اتحادیه مرغداران با اداره کل دامپزشکی استان اصفهان افزایش یابد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان، در این جلسه که با حضور «دکتر موحدی» مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان برگزار شد، دکتر موحدی ضمن تشریح برنامه های کنترل و پیشگیری که در سال قبل در خصوص بیماری آنفلوآنزای فوق حاد طیور صورت گرفت، اظهار داشت: موفقیت در چنین طرح های بزرگی بدون همکاری تعاونی ها و زیر مجموعه های آنها امکان ندارد، و باید بهره برداران به این نتیجه رسیده باشند که دامپزشکی همراه و هم جهت با تولید گام بر می دارد و نه مانعی که جلوی تولید را می گیرد.

دکتر موحدی ضمن اعلام اینکه مدتی است مورد جدیدی از آنفلوآنزا در استان گزارش نشده افزود: صنعت طیور استان در این مدتی که موارد آنفلوآنزا مشاهده گردید دچار رکود شد و به مرغداران این تلنگر را زد که رعایت مسائل قرنطینه ای- بهداشتی و امنیت زیستی که سال ها اداره کل و کارشناسان دامپزشکی به مرغداران تذکر داده بود برای چنین موقعیت های زمانی بوده، به همین لحاظ تمامی این نکات و مواردی که سال گذشته باعث بروز و شیوع این بیماری شده بود در قالب یک کتابچه، توسط کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان تهیه و آماده چاپ شده تا در اختیار بهره برداران عزیز قرار گیرد.

وی در ادامه افزود: اجرای مرغ سایز در استان بسیار الزامی است، زیرا علاوه بر افزایش کیفیت محصول تولیدی سبب کاهش درصد امکان بیماری و به طبع آن کاهش مصرف آنتی بیوتیک می شود که هزینه های تولید و میزان مصرف نهاده های دامی را کاهش می دهد.

دکتر موحدی در پایان خاطر نشان کرد: آموزش، فرهنگ سازی و افزایش آگاهی عمومی در خصوص مسائل بهداشتی از برنامه های اصلی این اداره کل می باشد، که آن هم مستلزم حضور گروه های هدف در این دوره های آموزشی و استفاده از مطالب گفته شده در آن می باشد.

در این جلسه «دکتر کشتکار» ضمن اعلام خبر تشکیل جلسه ای با عنوان آسیب شناسی بروز و شیوع آنفلوآنزا در استان با حضور روسا و کارشناسان شبکه های دامپزشکی درگیر این بیماری، گفت: متاسفانه با وجود تذکرات فراوان در خصوص عدم جوجه ریزی، برخی مرغداران بصورت غیر مجاز اقدام به جوجه ریزی نموده اند و این تخلف آشکار می بایست توسط اتحادیه و تعاونی های مرغ گوشتی استان و شهرستان ها پیگیری شود.

وی در ادامه افزود: البته سازمان دامپزشکی کشور در پی ایجاد سیستم یکپارچه ای جهت تعیین مسیر و تخلیه جوجه های یک روزه از کارخانه های جوجه کشی تا مرغداری را امکان پذیر می کند هست، که با راه اندازی آن تا حدودی این مشکل مرتفع می گردد.

دکتر کشتکار در ادامه در خصوص مرغ سایز اظهار داشت: این اداره کل در پی نگارش تفاهم نامه ای بین اتحادیه تعاونی های مرغ گوشتی و تعاونی کشتارگاه های سطح استان می باشد تا در خصوص مرغ سایز به نقاط مشترک عمل رسیده و اجرا نماید.

«دکتر کردآبادی» رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم در این جلسه ضمن تاکید بر این موضوع که هر زمان اتحادیه و تعاونی ها در اجرای طرح ها همکاری و همراهی با دامپزشکی داشتند مرفقیت طرح تضمین شده، بیان کرد: عمل نکردن به مسائل بیوسکوریتی و قرنطینه ای- بهداشتی در بروز و شیوع آنفلوآنزا در سال 95 بسیار تاثیر گذار بود و بیشتر این موارد را در مرغداری های استیجاری که افراد بی تجربه یا با تجربه کم داشتند، بیشتر مشاهده شد لذا اتحادیه می بایست در خصوص ساماندهی واحدهای استیجاری، یا آموزش این افردا قبل از شروع به کار برنامه ریزهایی را انجام دهد.

«مهندس جعفریان» رئیس اتحادیه تعاونی های مرغ گوشتی استان اصفهان ضمن قدردانی از تلاش هایی که مدیرکل، معاونین، روسای شبکه های دامپزشکی شهرستان ها و کارشناسان اداره کل و شبکه ها در خصوص کنترل و پیشگیری از این بیماری، همچنین پرداخت غرامت مرغداری های زیان دیده صورت دادند، گفت: شیوع بیماری آنفلوآنزا به ما نشان داد که باید در کنار دامپزشکی در جهت مبارزه با بیماری ها باشیم تا بتوانیم تولید مناسب و مطمئنی را داشته باشیم و این اتحادیه آمادگی دارد تا در اجرای طرح های مبارزه با بیماری های طیور و یا طرح هایی که سبب افزایش بهره وری و تولید می شود، در کنار دامپزشکی از همه امکانات خود استفاده نماید.

«مهندس حیدریان» مدیرعامل اتحادیه تعاونی مرغ گوشتی استان اصفهان در این جلسه گفت: با توجه به اینکه صدور مجوز اولیه جوجه ریزی با این اتحادیه است، برنامه ریزی هایی صورت گرفته تا با مرغدارهای متخلف برخورد گردد، همچنین این اتحادیه در اجرای طرح مرغ سایز، آمادگی هرگونه همکاری با دامپزشکی استان را دارد.

 
 
نظر شما
ادامه