حکیم مهر - «دکتر فرهاد تیمورزاده» مدیرمسئول انتشارات تیمورزاده در پیامی به حکیم مهر، ضمن توضیحی پیرامون نامه خود به وزیر بهداشت، از دامپزشکان به دلیل سوء تفاهم پیش آمده عذرخواهی کرد.
به گزارش حکیم مهر، متن این پیام به شرح زیر است:
«عزیزان من سلام،
دامپزشکان گرامی و ارجمند،
حقیقتاً من برای همه شما احترام زیادی قائلم و تصور کنم سوء تفاهمی پیش آمده؛ دوستان خوبی از شما دارم که خصوصیت صبوری، تلاش و سختکوشی و مهربانیشان زبانزد است.
از شما می پرسم اگر در مساله تخصصی بیماری های دام و طیور مثلاً نیوکاسل مرغ ها بحثی پیش بیاید و یک پزشک در این مورد اظهار نظر فنی کند و شما بگویید از «پزشک- مدیران» در این مورد مشورت نخواهید یا به نظر «پزشک- مدیر» عمل نکنید، این نوعی بی احترامی به آن پزشک محسوب می شود؟
در متن انتقادی من که شما از پیشینه آن بی اطلاع هستید، خطاب من به حرفه شریف و مبتنی بر دانش و مهارت شما نبود، بلکه مخاطب خاصی در وزارت بهداشت بود که از قضا دامپزشک است و من نمی خواستم نام ایشان را به زبان بیاورم.
پینوشت حکیم مهر:
1- در ابتدا لازم است مراتب امتنان صمیمانه خود را از توضیحات جناب آقای دکتر تیمورزاده و رفع سوء تفاهمات به وجود آمده اعلام نماییم.
2- اجازه بفرمایید درخصوص "مخاطب خاصی" که فرمودید، نام ایشان را با افتخار ذکر نماییم: «دکتر جمشید حاجتی» دبیر شورای علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت که دانش آموخته دامپزشکی بوده و در رشته ایمنی شناسی پزشکی در مقطع Ph.D ادامه تحصیل داده اند و بیش از 23 سال است که در دانشگاه علوم پزشکی تهران مشغول به تدریس به دانشجویان گروه پزشکی (از جمله بسیاری از پزشکان) هستند.
3- در حال حاضر دامپزشکان اجازه ادامه تحصیل در مقطع دکترای تخصصی 22 رشته علوم پایه پزشکی و بهداشت و 4 رشته داروسازی وزارت بهداشت را دارند. این رشته ها شامل اپیدمیولوژی، آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، انگل شناسی پزشکی، ایمنی شناسی پزشکی، باکتری شناسی پزشکی، بیولوژی تولید مثل، بیوشیمی بالینی، پزشکی مولکولی، توکسین های میکروبی، حشره شنایی پزشکی و مبارزه با ناقلین، خون شناسی آزمایشگاهی و علوم انتقال خون، ژنتیک پزشکی، سیاستگذاری سلامت، علوم تشریحی، علوم تغذیه، علوم اعصاب، علوم سلولی کاربردی، فیزیولوژی، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، مهندسی بافت، نانوفناوری پزشکی، ویروس شناسی پزشکی، سم شناسی، اقتصاد و مدیریت دارو، نانوفناوری دارویی و زیست مواد دارویی را دارند.
بسیاری از اساتید دانشکده های پزشکی که در رشته های علوم پایه پزشکی از اساتید بنام حوزه علوم پزشکی بوده و به دانشجویان پزشکی تدریس نموده اند، دارای پایه دامپزشکی بوده و شاید یکی از مهمترین عوامل موفقیت آنها، همین «دامپزشک» بودن و داشتن پایه علمی قوی بوده است.
4- تعداد زیادی از رشته های علوم پایه وزارت بهداشت از جمله مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، سیاستگذاری سلامت و اقتصاد و مدیریت دارو جزو رشته های مدیریتی بوده و دانش آموختگان آن شایستگی بسیار بیشتری برای تصدی مشاغل مدیریتی در وزارت بهداشت را در مقایسه با پزشکان دارند. از هر فرد منصفی سؤال بفرمایید، اذعان خواهد کرد که "دامپزشک-مدیری" که فارغ التحصیل مقطع دکترای تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی باشد، صلاحیت بیشتری برای کسب جایگاه های مدیریتی وزارت بهداشت در مقایسه با یک پزشک متخصص بالینی دارد. در حال حاضر در اغلب کشورهای پیشرفته، بر خلاف ایران مدیران بیمارستان ها و حتی وزیر بهداشت را از بین دانش آموختگان رشته های مدیریتی انتخاب می کنند نه از بین پزشکان.
5- «هدف وسیله را توجیه نمی کند». انحصارطلبی پزشکان پاتولوژیست و مخالفت آنها با تاسیس آزمایشگاه از سوی دانش آموختگان رشته های علوم پایه پزشکی، توجیه مناسبی برای انتشار چنین نامه هایی نیست.