کد خبر: ۳۶۸۲۱
تعداد نظرات: ۱۷ نظر
واکنش سازمان دامپزشکی به اظهارات دکتر دیناروند درباره آلودگی لبنیات سنتی:
«دکتر عباس عباسی» افزود: در مورد باقیمانده آنتی‌‌بیوتیک در شیرخام، در یک کلام می‌توانم بگویم که جای هیچ نگرانی وجود ندارد ...
 

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: رئیس سابق سازمان غذا و دارو در آخرین مصاحبه خود که البته قدری جنجال هم چاشنی آن شد، شیرهای فله و سنتی را شیرهای برگشتی از کارخانجات خواند و نسبت به مصرف آنها به مردم هشدار داد (اینجا). این مصاحبه بهانه‌ای شد تا به سراغ «دکتر عباس عباسی» مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور برویم و نظر ایشان را جویا شویم.

حکیم مهر: آقای دکتر، طی روزهای اخیر، شاهد یک جابه‌جایی در مدیریت سازمان غذا و دارو بودیم. دکتر رسول دیناروند در آخرین مصاحبه خود به این نکته اشاره کردند که شیرهای فله و سنتی، شیرهای برگشتی از کارخانجات هستند. نظر شما در این خصوص چیست؟

ما شیر فله‌ای را در قالب تانکر به کارخانه‌ها تحویل می‌دهیم و این هم نوعی شیر فله‌ای است. چیزی که اصطلاحا «پک» نشده باشد، از نگاه ما فله است. اگر ایشان استدلالی دارند مبنی‌بر اینکه شیرهایی که از کارخانجات عودت داده می‌شوند و ایراد دارند، عرضه کنند. کمااینکه اصلا ما مجوز مراکز عرضه شیر فله‌ای را صادر نکردیم و در واقع خود آنها یعنی مرکز سلامت و بهداشت محیط کار وزارت بهداشت شورای اصناف صادر کرده‌اند.

ما هیچ پروانه‌ای برای بسته‌بندی‌های سنتی و عرضه شیر به خواروبار فروشان نداده‌ایم. ما در جاهایی می‌توانیم نظارت کنیم که یا پروانه بهداشتی یا مجوز بهداشتی از دامپزشکی داشته باشند. هر جا این ۲ مجوز وجود داشته باشد، دامپزشکی پاسخ‌گوست.

حکیم مهر: در مورد شیر خام چطور؟

در مورد شیر خام ما مسئول هستیم. همان شیر خامی که می‌خواهد به بازار عرضه شود. بازار ما در ابتدا کارخانه‌جات شیر پاستوریزه و مراکز جمع‌آوری شیر هستند که به آنها گواهی سلامت داده‌ایم. ما گواهی سلامت حمل را به مراکزی می‌دهیم که مراکز مقصد آن هم تحت پوشش ما باشد. بنابراین اینکه اگر فردی ادعا می‌کند شیرهای فله‌ای در بازار شیرهای وازده هستند که از کارخانجات می‌آیند، باید استدلال داشته باشند.

حکیم مهر: ایشان همچنین اشاره کردند که این شیرها آلوده به آنتروتوکسین هستند.

اگر استدلال دارند و آزمایش انجام داده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که شیرهایی که از کارخانه‌جات برگشت می‌خورد، آلوده به سم آفلاتوکسین هستند و اگر مقدار آن بیش از حد مجاز است، باید در همان کارخانه معدوم شود. اصلا چرا به آن مجوز دادند؟ ما که مسئول کنترل کیفی کارخانه‌جات شیر پاستوریزه نیستیم. ما مسئول دریافت شیر برای کارخانجات شیر پاستوریزه که صادرات انجام می‌دهند هستیم و واردات آنها بر عهده خودشان است. اگر در کارخانجاتی که جنبه صادرات دارند و از دامپزشکی کد IR گرفته‌اند، موردی دارند که آفلاتوکسین در آن مشاهده شده، اشاره کنند تا ما پیگیری ‌کنیم. اما سایر مصارف داخلی به عهده خودشان است و خودشان هم پاسخ‌گو هستند.

حکیم مهر: آیا سازمان دامپزشکی از فروشگاه‌های عرضه لبنیات سنتی نمونه‌گیری می‌کند؟

خیر. ما جاهایی ورود پیدا می‌کنیم که دارای پروانه از دامپزشکی باشند یا مجوز بهداشتی دامپزشکی را دریافت کنند. اگر جایی خارج از این ۲ باشد، حتما باید با مجوز دستگاه قضایی باشد که از ما بخواهند و ما ورود پیدا کنیم.

حکیم مهر: آخرین آمار پایش شیرخام در سطح کشور از نظر باقیمانده آنتی بیوتیک چقدر است؟

در مورد باقیمانده آنتی بیوتیک در شیر خام، در یک کلام می‌توانم بگویم که جای هیچ نگرانی وجود ندارد. همچنین بر اساس تمام پایش‌هایی که انجام دادیم، هیچ جای نگرانی از بابت آفلاتوکسین وجود ندارد. مردم با اطمینان کامل شیر مصرف کنند و بدانند که خود ما هم مصرف می‌کنیم و هیچ جای نگرانی در شیر وجود ندارد. به خصوص کارخانجاتی که طی یکی دو سال اخیر با آنها کار می‌کنیم، خیلی از آنها از لحاظ تغذیه دام که عنصر اصلی غذای دام است، تحت پوشش دامپزشکی هستند و شرایط آنها کاملا تحت کنترل است.

 
 
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
1
0
عجب...چ جالب...مشکلی نداریم؟؟اصلا من یه جایی پرسیدن شیر اسید بالا و انتی بیوتیکدرو معدوم میکنیم.خندیدن.اصلا چیزی ب اسم معدوم وجود نداره.فقط توکتابا خوندیم,ما...خیلی دیگ انصاف شه,و خدا پیغمبری,و مسیول فنی با اینده شغلیشم بازی کنه و خدافظی کنه.برگشت بده,ک ب دلیل عدم هماهنگی و فشار کارفرما یا یک مرکز دیگ تحویل میگیره,یا اینک از فروشگاهای لبنیات سنتی درمیاره.بعضی مراکز جمع اوری کلی هم ک قشنگ بیزینس راه انداختن ,شیر اسید بالا و انتی بیوتیک رو تحویل میگیرن ,بصورت جداگانه و قیمت پایینتر و بعد خودشون قاطی شیر سالم میکنن.و ایجوری سود میبرن.و یه اصطلاح جالب هم هست ب اسم پنیر اولیه و پنیر پیتزا ک من جدا تو این مورد موندم...تقاضا میکنم ک دوسانی ک اطلاع دارن یا تجربشون بیشتره ب من توضیح بدن.چون من اعتراض میکنم میزارن حساب بی تجربگی..این پنیر اولیه و پنیر پیتزا چیه ک هرچی شیر اسید وحشتناک بالا و انتی بیوتیک ما دیدیم میفرسن پنیر اولیه و پنیر پیتزا شه...یکی بیاد بگ ب من چیه این؟؟پدیده ای هست اصلا در صنعت لبنیات.اینارو چون موندم الان ازین گزارشایی ک میدین...اگ اینایی ک شما میگین هس..اینا چیه دیگ...
من,دیدم.ک شیری ک اسید بالا هست رو بردن لبنیات سنتی با قیمت کمترفروختن..مصرف کننده بنده خدا اصن متوجه نمیشه..افزودنی بش میزنن.یا شیری ک انتی بیوتیک هست.بعد مصرف کننده میره ماست میزنه از شیر...ماست نمیشه یا شل میشه.انتی ضعیف بوده.میاد میپرسه چی شده.بش نمیگن انتی بوده..میگن موقع مایه کردن ..دمارو تنظیم نکردی...اینارو نمیدونین جدا؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
لطفا فارسی تایپ فرمایید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
0
0
در این خصوص بد نیست تا در چند نکته زیر تامل کنیم :
1- شیر فله محاسن و معایب خاص خودش را دارد همانطور که مصرف شیرهای پاستوریزه و استریلیزه نیز در شرایط فعلی کشور محاسن و معایب بیشماری مختص به خود دارد.
2- متاسفانه در صنعت شیر هم بمانند صنعت خودرو تا کنون آنچه که به صلاح مردم است صورت نگرفته و معمولا مسئولین مربوطه با ترس از صاحبان صنایع و میز ارزشمند خودشان جرات اعلام یک نظر کارشناسانه و علمی بدور از مصالح فوق را ندارند.
3-در بسیاری از شهرستانها بسیاری از ادارات و حتی مسئولین تمایل دارند تا شیر مورد نیاز را مستقیما از گاوداریهای مورد اطمینان تهیه نمایند و از مصرف شیرهای پاستوریزه و استریلیزه پرهیز می کنند.
مسئول فنی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
0
0
شیر ها و محصولات کارخانجات معتبر و دارای کد ir از کیفیت بالایی برخورداره و شیر بیکیفیت هم میشه لبنیات سنتی و پنیر پیتزا
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
0
0
با سلام .حقییر به عنوان دامپزشک حد المقدور سعی میکنم شیر کامل رو از گاوداری های مطمئن تهیه و مصرف کنم. دلیل هم کاملا واضحه . شیر پاستوریزه نایلونی روز رو چنان رسش رو می کشند که که گویا کمی اب به رنگ سفید با فساد پذیری وحشتناک رو خریداری میکنیم . در ایده ال ترینن شرایط در یخچال 2 روز دوام میاره البته اگه در هنگام خرید روند فساد در شیر مذکور طی نشده باشه و هنگام جوشاندن تبدیل به لخته های پنیری نشه !!؟( برای من زیاد پیش اومده). در حالیکه شیر کامل گاو همان شیری که هزاران سال بشر قبل از ابداع پاستوریزاسیون و غیره مصرف میکرده با جوشش مناسب ، با حفظ تمامی عناصر و ومواد تشکیل دهنده مفید حد اقل در یخچال یک هفته میمونه ،بدون اینکه با جوشاندن تبدیل به لخته های پنیری بشه. در ضمن مطمئن هستم که اب رنگی کم یا بی خاصیت مصرف نمی کنم. متاسفانه در کشور عزیزم ایران مثل بسیاری از واحد های صنعتی تولیدی، استااندارد ها مثل کشور هایی که پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون رو ابداع کردند رعایت نمیشه و این واقعیت تلخ رو باید پپذیرفت و اصلاح کرد و بعد مصرف کننده رو مجاب به خرید و مصرف شیر های مذکور کرد.
مسیول فنی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
0
0
همین امروز ب دلیل بحث سر موارد بهداشتی با کارفرما اخراج شدم.دیگه واقعا خسته شدم.باحقوق ناچیز,باید برای سلامت سفره ی ملت,هزار حرف ناجور رو بشنوم.نمیدونم چرا انقد رعایت کردن در کشور ما سخت و پیچیده شده...حاضرند هر کاری کنند ولی سالم و باشرافت زندگی نکنند.برای همون برکت از زندگیها رفته.دیگه انرژی ندارم.بازرس بهداشت,میاد یه نیگا میندازه.کارفرما با ترس و دلهره,حلوا حلواشم میکنه.ولی با پرسنل دامپزشکی چه برخوردی میشه؟ایا این انصافه؟حقه دامپزشکی اینه؟الان کارفرما میره توافقی یک مسیول فنی دیگ میگیره و منم با انگشت بعنوان درس عبرت بهش نشون میده و فاتحه نظارت خونده میشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
0
0
از حکیم مهر خواهشمندم بررسی کنید در مورد وضعیت اداره کل دامپزشکی ............. وضعیتش بغرنج بود الان ک هیشکی سرجاش نیس و رییس و روسا وجود خارجی ندارن...هرکی ب هرکی شده دیگ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
0
0
دوست عزیز ب ظاهر دامپزشکی ک میکوبی میری گاوداری شیر میخری ..حواست باشه.همون لخته شدن شیر و ب اصطلاح بریدن شیر برای مصرف کننده یک نشانه ست.بر فساد شیر .ولی در خیلی از لبنیات سنتی ها,توی شیر ,سود,جوش شیرین ویا افزودنی های غیرمجاز دیگ میریزن ک شما اصلا متوجه نمیشی وجودش رو.و اسید بالای شیر فاسد رو باهاش پایین میارن .و وقتی شما میجوشونی هیج اتفاقی نمی افته .لخته نمیشه وشیر ب اصطلاح نمی بره..همه مثل شما دامپزشک نیسن و باشن هم براشون مقدور نیس برن گاوداری,گاو رو چک کنن,مریض نباشه..داروهای انتی بیوتیک و انگلی یا کلی دیگ ک طی اون مدت منع مصرف شیر داره,استفاده نکرده باشن.ورم پستانش رو چک کنه,و بعد بدوشه ..بیاره استفادع کنه...پس ملت رو ب این کار ترغیب نکن,تا مدیون نباشی...جناب فروشگاه عرضه لبنیات سنتی ب ظاهر دامپزشک...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
0
0
اقای ب ظاهر دامپزشک من مطمینم شما ن تنها دامپزشک نیستی,بلکه حتی نمیدونی پاستوریزه و استریلیزه یعنی چی.اصلا اگه راست میگی و واقعا دانشش رو داری ک هم چین اظهار نظری میکنی بگو اسید شیر چند باید باشه؟تقلبات شیر میدونی چیه؟تست الکل,اسید ,توتال کانت,سوماتیک سل اصلا بگو.یعنی چی؟؟از اظهار نظراتت هرشخص اگاهی متوجه میشه نهایتش لبنیاتی داری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
0
0
"ما در جاهایی می‌توانیم نظارت کنیم که یا پروانه بهداشتی یا مجوز بهداشتی از دامپزشکی داشته باشند. هر جا این ۲ مجوز وجود داشته باشد، دامپزشکی پاسخ‌گوست"

پس چطوری است که اماکن مختلف مثل بسته بندی و قطعه بندی مرغ و گوشت را بعنوان اینکه مجاز نیستند(پروانه از دامپزشکی را ندارند) به دادگاه معرفی می نمایید؟
بالاخره کدامش را قبول کنیم؟ مگر اینکه بیایید شفاف اعلام کنید که شیر جزو فراورده های مربوط به دامپزشکی نیست و اگر هست چرا مثل مابقی فراورده ها باهاش برخورد نمی شود؟
s
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
0
0
هر چند کنترل روی شیر خام در دامپزشکی عالی نیست و تقلبات هست مثل تمام چیزهای دیگه ولی آقای دکتر دیناروند بهتره نظارتشو در کارخانجات سوسیس و کالباس و انواع کنسرو ها و رب و .... بیشتر کنه که اونجا فاجعه عظما داره رخ میده باز شیر رو کم و بیش دامپزشکی کنترل میکنه. با تمام کاستی ها خدایی دامپزشکی چه بخش خصوصی و چه دولتی نظارتش و کارش خیلی خیلی بهتر از سازمان غذا و دارو هست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
0
0
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی,اقای دکتر,چرا باید شیر فاسد و دارای انتی بیوتیک معدوم نشود,و برگشت داده شود؟؟چرا نباید این اصل گردد.شاید در ابتدا برای,دامدار سخت باشد و برضد منافع کارفرما,ولی ایا این معدوم کردن ب نفع جامعه وملت نیست؟ب نفع سلامت و بهداشت نیست؟اگرشیر دامدار در اثر سهل انگاری اسیدش بالارود .و.معدوم شود .ایا با تلاش بیشتری برای جلوگیری از این فاسد شدن اقدام نمیکند؟اصلا شرایطش نیست ک معدوم شود؟؟حتی برگشت دادن هم اتفاق نمی افتد در همه جا...بعنوان مثال من اینجا تحویل نمیگیرم.و چن مرکز دیگر تحویل میگیرند.اینطوری دامدار هیج تلاشی نمیکند چون از تحویل گرفتن شیر اطمینان دارد.نکته دیگر اینکه چرا شیر اسید بالا و انتی بیوتیک ب کارخانجات پنیر پیتزا فرستاده میشود؟ایا در مورد پنیر پیتزا موردی نیس؟هرچی بود بود؟؟علت دل درد شدید بعضیها بعد از خوردن پیتزای حتی سبزیجات ک سوسیس کالباس ندارد,همین پنیر پیتزا با شیرهای برگشتی است.حدقل اگر وارد لبنیات سنتی میشوند این شیرهای برگشتی ,ب سمت پنیر پیتزا شدن نروند.چون ب مردم در مورد لبنیات سنتی تذکر داده شده .ولی مردم ب پنیر پیتزا ب حکم وجود من و شما .بهداشت و بقیه,اعتماد دارند.وب اعتماد ما استفادع میکنند ..من ازین قضیه ک الان ب شدت همه گیر شده است ناراحتم . و خودم را مسیول میدانم .و امیدوارم شما هم برنامه ریزی کنید و پیگیری برای این مسیله.کاش کارخانجات باشفاف سازی تمام ,انقدر عالی کار میکردند و اعتماد مردم را جلب میکردند.تا مردم از چاله ب چاه نیفتند و بدتر از بد را انتخاب نمیکردند.من توصیه اکید دارم ب مردم عزیز ب عنوان شخصی ک در این قضیه فعالیت میکنم..حتی اگر لبنیات سنتی مصرف میکنند,با دقت و وسواس بی نهایت باشد..صرف سنتی بودن شیر اسید بالای سرشار افزودنی را,ویا حاوی انتی بیوتیک را ,و یاشیر گاو مبتلا ب ورم پستان را مصرف نکنند .قشر دامپزشکی بعنوان گروهی در پشت صحنه ,در برابر خیلی از تقلبات می ایستیم تا شما با خیال اسوده مصرف کنید.گرچه متاسفانه موانع زیادی هست.و ما بسیار تحت فشاریم ولی تلاش ما این است و اگر روسای سازمان و نظام متحد باهم ,تلاش کنند و قدرت مارا بالاتر ببرند ب نفع همه ماست.ان شاالله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
0
0
مردم ... سرنوشت خودشان دادن دست وزارت بهداشت و دامپزشکی .........................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
0
0
حکیم مهر الان چیکا کنم اخراج شدم.حالا بیا از من دفاع کن دیگ.حق من اینه واقعا؟ک احساس مسیولیت کردم گفتم اگ این شیر انتی بیوتیک رو یه نفر ک ب پنی سیلین حساسیت داشته باشه بخوره.تا دم مرگ بسته ب شدت حساسیتش میره..حالابماند مقاومت دارویی و بقیه مسایل ک ایجاد میکنه..چقد سالم کار کردن سخته,چقد ب وجدانت توجه کردن بهای سنگینی داره. الان متوجه میشم بقیه مسیولین فنی منظورشون چی بود ک میگفتن راه بیا باهاشون
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
0
0
... عرض سلام دارم.جناب دکتر عباسی مگر اعمال نظارت شما بر مراکز تولیدی از طریق مسئولین فنی بهداشتی بخش خصوصی نیست؟!
پس چگونه است که .............. به صراحت اعلام می نمودید که سازمان ....... می خواهد مسئولیت سلامت فراورده ها را به عهده تولید کننده قرار دهد!!!!! ..............................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
0
1
راحل خلاصی از پاسکاری وزارت بهداشت و دامپزشکی 1- وجود گاو در حیاط منزل 2- وجود گوسفند در حیاط منزل برای مصرف گوشت 3- تولید سوسیس و کالباس در منزل 4- داشتن تخصص پزشکی و دامپزشکی همزمان برای مقابله با بحران های احتمالی 5- داشتن ازمایشکاه در منزل ......................................................................................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
0
0
حانه از پای بست ویران است خواجه دربند نقش ایوان است
نظر شما
ادامه