حکیم مهر: روز گذشته ایران در بین ۱۸۲ کشور جهان با رأی قاطع به عنوان دبیرکل کمیسیون آسیا، اقیانوسیه و خاور دور OIE انتخاب شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «دکتر علیرضا رفیعیپور» رئیس سازمان دامپزشکی کشور امروز اعلام کرد: انتخاب ایران با رأی قاطع به عنوان دبیرکل کمیسیون آسیایی، اقیانوسیه و خاور دور سازمان بهداشت جهانی دام (OIE ) در شرایطی که برخی کشورها به دنبال تحریم و منزوی ساختن ایران هستند، نشان داد خیلی از کشورها دنبالهرو کشورهای معدود نیستند و از آنها تبعیت نمیکنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور که در اجلاس سالانه سازمان بهداشت جهانی دام حضور داشت، گفت: بسیاری از نمایندگان کشورها خودشان اعلام کردند که تحت تأثیر تحریمهای آمریکا و دیگران قرار نمیگیرند؛ نوع برخوردها و استقبال گرم و خوشحالی بیش از حد آنها در انتخاب رئیس سازمان دامپزشکی کشور به عنوان دبیرکل آسیا، اقیانوسیه و خاور دور OIE هم از این مسئله حکایت داشت.
به گفته رفیعی پور، ایران در اجلاس سازمان بهداشت جهانی دام که در پاریس برگزار شد و نمایندگان ۱۸۲ کشور و بیش از ۴۰۰ نفر حضور داشتند شرکت کرد و در آنجا رئیس سازمان دامپزشکی ایران به عنوان دبیرکل آسیایی OIE انتخاب شد.
رفیعیپور گفت: در حالی ایران دبیرکلی این سازمان جهانی را تصاحب کرد که کشورهای بزرگی نظیر ژاپن، چین، ایران، بنگلادش و مالزی کاندیدای به چنگ درآوردن این جایگاه بودند؛ ضمن اینکه کشورهایی مثل کانادا و رژیم صهیونیستی هم در این اجلاس به کاندیداها رأی دادند.
وی گفت: در این رقابت ایران در بین ۱۰۸ رأی ۹۲ رأی موافق و ۱۶ رأی مخالف و ممتنع داشت وبا قاطعیت به عنوان دبیرکل دوره بعد اجلاس OIE انتخاب شد.
در این رقابتها نماینده ژاپن به عنوان رئیس و نماینده مالزی به عنوان نایب رئیس انتخاب شدند.
پنج محور اصلی در اجلاس امسال OIE
رفیعیپور در مورد پنج موضوع مهمی که در این اجلاس بحث و بررسی شد اشاره کرد و گفت: نخست برنامه راهبردی سازمان جهانی بهداشت دام تصویب شد و قرار است اعضای آن برای دوره بعدی موارد و کدهای مشخص شده را اجرا کنند . دوم برنامه سلامت جهان واحد ثبت شد؛ همه تأیید کردند که با بحثهای دامپزشکی و بیماریها باید به عنوان یک مسئله علمی برخورد شود و موانع سیاسی نباید سد راه بحثها و تکنیکهای فنی شود. سوم اینکه مقررات و استانداردهای مرتبط با اقدامات بیولوژیک بحث شد. چهارم از تب خوکی افریقایی به عنوان یک تهدید جدی برای جهان بحث شد که جامعه جهانی باید با آن مقابله جدی داشته باشد و پنجم انتخاب هیأت رئیسه مناطق بود که رئیس سازمان دامپزشکی کشور به عنوان دبیرکل کمیسیون آسیایی انتخاب شد .
پیشنهاد ایران برای جلوگیری از سوء استفاده آمریکا
وی در مورد اهمیت عوامل بیولوژیک و بیوتروریسم گفت: در حال حاضر از شش عامل بیوتروریست در جهان، پنج مورد آن حیوانی است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین گفت: به پیشنهاد وی تصویب شد تا سازمان جهانی بهداشت دام و بخش منع توسعه سلاحهای بیولوژیک سازمان ملل با هم مرتبط باشند.
وی درباره دلیل این پیشنهاد گفت: تصویب این پیشنهاد باعث میشود که کشورهایی نظیر آمریکا نتوانند تحقیقات علمی کشورهایی مثل ایران را بهانه و دستاویزی برای تحریم داشته باشند و بررسیهای بیولوژیکی مثلاً در حوزه آنفلوانزا و تب خوکی را به عنوان بیوتروریسم محسوب کنند.
دلیل انتخاب رئیس سازمان دامپزشکی به عنوان دبیرکلی OIE
رفیعی پور در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که دلیل انتخاب رئیس سازمان دامپزشکی کشور در بین ۱۸۲ کشور جهان چه بوده است، گفت: در سال گذشته دو اجلاس بینالمللی تب برفکی و اجلاس منطقه اکو در ایران برگزار شد و در آن زمان رایزنیهای بسیار خوبی انجام دادیم؛ ضمن اینکه در همه کشورها مسلم است که ایران موفقیتهای بسیار خوبی در کنترل انواع بیماریهای دامی داشته است و سوم اینکه رایزنیهایی را در زمان اجلاس با کشورهای مختلف داشتیم از جمله اینکه جلسات کاری با نمایندگان ۱۸ کشور انجام دادیم.
آزمایشگاه ایران به عنوان مرجع انتخاب شد
وی در پاسخ به اینکه این انتخاب ایران با رأی قاطع در مجامع بینالمللی در شرایطی که برخی کشورها سعی میکنند وجهه منزوی از ایران نشان دهند، چه پیامی میتواند داشته باشد، گفت: این انتخاب نشاندهنده این است که آنها به هیچ عنوان نمیتوانند ایران را منزوی کنند. به طوریکه در این اجلاس آزمایشگاه ایران با عنوان آزمایشگاه رفرنس انتخاب شد و قرار شد نمایندگان ایتالیا و فرانسه به ایران بیایند و آزمایشگاه ایران را ثبت کنند و از این به بعد به عنوان آزمایشگاه مرجع استفاده شود.
رفیعیپور در توضیح این موضوع گفت: مفهوم آن این است که از این بعد همه نمونههای پزشکی و دامی ایران در آزمایشگاه کشور ما قابل بررسی است و ما مجبور نخواهیم بود هزینههای گزافی برای بررسی این نمونهها در خارج از کشور پرداخت کنیم در حقیقت آزمایشگاه ایران به عنوان آزمایشگاه مورد قبول سازمان بهداشت جهانی دام خواهد بود.
وی افزود: ضمن اینکه کشورهای دیگر هم میتوانند نمونههای خود را به ایران بیاورند و آزمایشگاهها ما آنها را بررسی کرده و نظر نهایی را بدهد.
رفیعیپور تأکید کرد: این انتخابات و مبادلات خوب کشورهای جهانی و از جمله اروپاییها و انتخاب آزمایشگاه ایران به عنوان مرجع همه اینها نشان میدهد که بخش دامپزشکی کشور در چارچوب تحریمها نمیگنجد.
ایران با پشت سر گذاشتن رقبای ترکیه و روسیه موافقت اروپا را برای آزمایشگاه مرجع تب برفکی گرفت
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: همچنین درخواست آزمایشگاه رفرنس تشخیص تب برفکی را دادیم و مورد موافقت قرار گرفت و قرار است چنین آزمایشگاهی رفرنسی در کشور راهاندازی شود.
به گفته وی، ایران در حالی توانست آزمایشگاه مرجع تشخیص تب برفکی را بگیرد که روسیه و ترکیه هم برای تصاحب آن درخواست کرده بودند.
ایران از فرانسه گوشت وارد میکند
وی گفت: توافقی هم با فرانسه برای واردات گوشت انجام دادیم. آنها درخواست کردند تا در قبال واردات ماهی قزلآلا و اسب از ایران به کشور ما گوشت صادر کنند و مورد توافق قرار گرفت.
رفیعیپور افزود: قرار است به زودی همکاران ما برای تأیید استانداردها به کشور فرانسه بروند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به اینکه قرار است دبیرکل آسیایی، اقیانوسیه و خاور دور چه کارهایی بکند، گفت: تمام مسائل بهداشتی، نظارتی، قرنطینهای و مشکلات را ۳۶ کشور عضو به دبیرکل اعلام میکنند و پس از بررسی در کمیسیونها و کدگذاری آنها به عنوان دستور کار اجرایی کشورها درمیآید و در اجلاس سالانه بررسی خواهد شد.
وی گفت: در نظر دارد به عنوان دبیرکل این سازمان، اجلاس آتی این سازمان را در تهران برگزار کند.
این بیان آقای دکتر رفیعی و نوعی امتیاز دادن به خود، نتیجه گیری درستی نیست!!
همه کشورها می دانند که مشکلات بهداشتی در پشت مرزهای سرزمینی محدود نمی شود و عامل بیماری خواه با هوا یا آب یا کالا یا عوامل انسانی و دامی منتقل می شود و به همین دلیل بهداشت واحد مورد تاکید همه کشورهاست.