کد خبر: ۵۴۴۰۸
تعداد نظرات: ۲۱ نظر
مدیرعامل اتحادیه مرکزی ماهیان سردابی کشور:
«آرش نبی‌راده» ادعا کرد: دامپزشکان در طول تحصیلشان تنها دو واحد در حوزه آبزیان پاس می‌کنند و اطلاعات زیادی هم در حوزه آبزیان ندارند!

حکیم مهرمدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های کشاورزی ماهیان سردابی کشور با بیان اینکه استخدام دامپزشک در قانون اجباری نیست، گفت: هر دامپزشک ماهانه 7.5 میلیون تومان هزینه روی دوش تولیدکننده می‌گذارد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های کشاورزی ماهیان سردابی کشور معتقد است که نباید تولیدکنندگان ماهی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اجبار کنند که حتما دامپزشک استخدام کند؛ چراکه استخدام آنها ماهانه 7.5 میلیون تومان برای تولید‌کننده هزینه ایجاد می‌کند.

از نظر «آرش نبی‌زاده» در قانون نظام جامع دامپروری و ماده 34 برنامه ششم توسعه هم اجباری به استخدام دامپزشکان نکرده است.

نبی‌زاده گفت: قانون نظام جامع دامپروری صدور پروانه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به نظام مهندسی کشاورزی و  نظام دامپزشکی محول کرده و بر اساس ماده 34 برنامه ششم توسعه هم به به‌کارگیری دامپزشکان در مزارع تولید اضافه شده و آنها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اجبار نکرده است.

وی افزود: اخیرا رئیس سازمان شیلات هم نامه‌ای به وزیر جهاد نوشته و اعلام کرده استخدام هر دامپزشک 7.5 میلیون تومان و کارشناس بهداشتی 3.5 میلیون تومان برای تولیدکنندگان هزینه اضافی ایجاد می‌کند و در حالی که آنها کارایی لازم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ندارند و به تقاضای تولیدکنندگان پاسخ نمی‌دهند.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های کشاورزی ماهیان سردابی کشور گفت: از آنجایی که حقوق این ناظران از سوی تولیدکنندگان پرداخت می‌شود، اولا هزینه بر تولیدکننده تحمیل می‌شود دوم اینکه عاقبت چنین نظارتی هم مشخص است. زمانی که کارفرما پول ناظر را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پرداخت می‌کند، آنها نظارت درستی نخواهند داشت.

نبی‌زاده با تاکید بر اینکه سازمان دامپزشکی باید وظیفه حاکمیتی خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اعمال کند و این وظایف قابل واگذاری نیست، گفت:‌ فرایند اجرای کار باید توسط نظام مهندسی کشاورزی و نظام دامپزشکی انجام شود و نظارت بر اجرای کار و مسئولیت بیماری‌های و اتفاقات باید همچنان تحت اختیار سازمان دامپزشکی و سازمان شیلات باشد.

وی افزود: با استخدام ناظران دامپزشکی دیگر سازمان دامپزشکی هم به وظایف خود عمل نمی‌کند و مسئولیتی در برابر بیماری‌ها نمی‌پذیرد و زمانی که بیماری ایجاد می‌شود می‌گوید بروید سازمان نظام دامپزشکی که مجوز داده است را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بازخواست کنید.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های کشاورزی ماهیان سردابی کشور با بیان دلایلی با استخدام دامپزشکان در مزارع تولید مخالف است و آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به ضرر تولیدکنندگان می‌داند.

نخست اینکه دامپزشکان ناظر اگر خطایی از آنها سر بزند و خودشان عامل بیماری باشند و یا مقصر باشند مسئولیتی در این زمینه قبول نمی‌کنند. دوم اینکه ؛ نظام مهندسی کشاورزی و نظام مهندسی دامپزشکی هم که پروانه تولید صادر می‌کنند، درباره عواقب آن کار مسئولیت نمی‌پذیرند. سوم اینکه حقوق‌ ناظران دامپزشکی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تولیدکنندگان پرداخت می‌کنند و معلوم است عاقبت چنین نظارتی چگونه خواهد بود. چهارم اینکه طبق قانون اگر دامپزشکان خودشان در بیماری مقصر باشند باید هزینه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ خودشان پرداخت کنند اما چنین کاری هیچ وقت صورت نمی‌گیرد. پنجم اینکه شش سال است استخدام ناظران دامپزشکی انجام می‌شود ولی هیچ تاثیر در کیفیت و تولید محصولات نداشته است.

نبی‌زاده معتقد است که سازمان‌های دامپزشکی و شیلات با اجرای استخدام ناظران دامپزشکی و کارشناسان بهداشتی در حقیقت وظیفه حاکمیتی خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انجام نمی‌دهند.

قانون نظام جامع دامپروری و قانون بهره‌وری کشاورزی که به کارگیری ناظران بهداشتی و دامپزشکی تاثیر دارد نزدیک به 9 سال است تصویب شده و اجرا می‌شود.

خبرنگار فارس از نبی زاده پرسید؛ تعداد نیروهای سازمان دامپزشکی برای نظارت بر همه مراکز تولیدی از ماهیان گرفته تا دام و طیور کافی نیست و این سازمان نمی‌تواند نظارت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انجام دهد.

وی گفت: به هر حال باید سازمان دامپزشکی راهکاری برای این کار پیدا کند اگر کمبود بودجه‌ دارد، آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با مجلس صحبت کند و در حقیقت همه امور در اختیار و مسئولیت سازمان دامپزشکی باشد. اگر قرار باشد دامپزشکانی هم استخدام شوند، باید پولشان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ سازمان دامپزشکی بدهد.

نبی‌زاده در توضیح صحبت‌های خود گفت: همچنان که در جامعه انسانی اگر کسی مریض شد به دنبال پزشک می‌رود در حوزه دام نیز اگر بیماری ایجاد شد، آنها می‌توانند سراغ دامپزشک بروند، وگرنه استخدام پیشاپیش آنها فقط هزینه‌تراشی برای تولیدکننده است.

وی این را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هم گفت که دامپزشکان در طول تحصیلشان تنها دو واحد در حوزه آبزیان پاس می‌کنند و اطلاعات زیادی هم در حوزه آبزیان ندارند و مرتب این بخش را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با مرغ و دام مقایسه می‌کنند.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های کشاورزی ماهیان سردابی کشور در ادامه با انتقاد از سازمان دامپزشکی گفت: قبل از سال 90 سازمان دامپزشکی برای هر سه قارچ در مزارع پروش ماهی از مالاشات‌گرین استفاده می‌کرد که 15 سال قبل از این در اروپا منسوخ شده بود و حتی خیلی از دامپزشکان تا سال 92 هنوز این را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بهترین دارو برای کنترل قارچ می‌دانستند، این در حالی است که این دارو بسیار سرطان‌زا است.

وی ادامه داد: استفاده از این دارو هنوز به صفر نرسیده و شاید هنوز در مزارع پرورش ماهی غیرمجاز استفاده می‌شود.

نبی‌زاده همچنین اضافه کرد: کشاورزی و تولید در کشور ما خرد است و عملکرد ما در پرورش ماهی تقریبا یک‌هشتم کشورهایی مثل کانادا است.

وی در ادامه تولید ماهیان سردابی 140 هزار تن و میزان صادرات را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ 3 الی 4 هزار تن عنوان کرد که عمدتا به کشورهای عربی نظیر عراق، امارات و نیز کشورهای روسیه، آذربایجان و ترکمنستان انجام می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های کشاورزی ماهیان سردابی کشور اظهار داشت: اخیرا از لیست صادراتی اتحادیه اروپا حذف شدیم.

وی دلیل ان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ عدم وجود مراکز آزمایشگاهی مرجع در کشور عنوان کرد و گفت: قرار بود مزارع کشور ما سه سال تحت پایش قرار گیرد و برای این کار باید محصولاتی تولیدی ما به آزمایشگاهی مرجع اروپا ارسال می‌شد که هزینه‌های آن بسیار زیاد است به طوری که برای میگو 250 هزار دلار در سال و برای ماهی قزل آلا 800 هزار دلار در سال باید پرداخت می‌شد که سازمان دامپزشکی این بودجه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ندارد.

خبرنگار فارس پرسید که سازمان دامپزشکی اخیرا اعلام کرده که تفاهم نامه‌ای با کشورهای اروپایی برای همکاری آنها به راه اندازی آزمایشگاه مرجع در ایران اقدام کرده و علاوه بر محصولات داخلی،‌ محصولات کشورهای دیگر را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نیز مورد آزمایش قرار خواهد داد و نبی‌زاده در پاسخ گفت‌: تاکنون چنین نتیجه‌ای حاصل نشده و صادرکنندگان در این زمینه هنوز مشکل دارند.

 

انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
3
9
دامپزشک نباشه که تو ......... خواستی بکنی و هر چی خواستی به مردم بدی ................
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
حکیم جان!
عزیزم دقت کن
ایشون "نبی زاده" هستند یا "نبی پور"؟
دو تا خبر از یه نفر با دو نام متفاوت زدی
موشکاف.
|
Sweden
|
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
3
11
اگر اینطور باشه باید حقوق شما را هم ماهی ها پرداخت کنند!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
1
8
نبی‌پور در توضیح صحبت‌های خود گفت: همچنان که در جامعه انسانی اگر کسی مریض شد به دنبال پزشک می‌رود در حوزه دام نیز اگر بیماری ایجاد شد، آنها می‌توانند سراغ دامپزشک بروند?! البته حیف شد که این بنده خدا در ادامه نگفته است که در حوزه دام مخصوصا ماهی، دام ها خودشان سراغ دامپزشکان بروند یا از طریف استارت آپ هایی که قرار است بعدا تهیه شود؟! یا... این اون وقت اگر. دارو ساز ها رو هم با همین استدلال از مراکزی که مسئول فنی شان هستند، حذف بکنند؟! دارو ها چطوری باید سراغ داروساز بروند؟!
وظیفه انسانی همه ی ما این است که اولا برای درمان همه بیماران اقدام عملی کنیم و اگر برای درمان بعضی از بیماری ها ، فقط باید دعا بکنیم! خوش به حال ماهی ها که در مزارع این جماعت دارای انتخاب هستند اما ...
پاسخ ها
داود سالاروند
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
آیا شما زمانیکه بیمار میشوید به پزشک مراجعه میکنید و یا اینکه یک پزشک را به استخدام خود در آورده اید و هر روز شما را چک میکند ؟؟ نظارت بحث حاکمیتی است دامپزشکی به وظیفه حاکمیتی خود عمل کند و محصول را در زمان عرضه چک کند و نه اینکه در صدد ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان ........ باشد .
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
0
3
راهکار این است که اولا پول به حساب نظام ریخته شود و نظام دامپزشکی پول به مسولین فنی بهداشتی بدهد‌.ثانیا بهتر است نظام نظام دامپزشکی چندین مزرعه ی بزرگ پروش ماهی را با هم از نظر نظارت و حضور مسئول فنی بهداشتی ادغام کند تا هزینه ی پرداختی البته به قول آقایان هم پایین بیاید.ثالثا جناب نبی پور کجا به دکتر دامپزشک ۷.۵ میلیون در ماه مب دهند؟؟؟؟ الان کشتارگاههای طیور با اون شیفت کاری وحشتناک شب و سختی کار بوی بد و.... این مقدار رو نمی دهند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
3
5
حتی این آقا هم فهمیده حقوق ناظر بهداشتی رو نباید کارفرما بده ولی سازمان دامپزشکی هنوز مثل کبک سرش تو برفه.
دكتر احمدي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
2
8
بسيار ايشون فهمي كمي از بهداشت دارند ........................ طرز درست حرف زدن رو ياد ندادند.
دامپزشک متخصص ابزیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
1
4
ما دامپزشک متخصص بیماری های ابزیان داریم ک چندین واحد تخصصی فقط ابزیان میخونند هرچند که همکاران دامپزشک عمومی هم، با تعداد واحدای اندکی که خوندند بخاطر بیس قوی درمانی و هوش بالاشون که از تفاوت رتبه قبولی در کنکور با شیلاتی ها مشخصه میتونند خیلی قوی ظاهر شند درهرصورت .......................
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
من رتبه ام از خیلی از دامپزشک ها بهتر بود ولی اولین انتخاب م هم خدا شاهده شیلات بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
1
0
۷/۵ ؟؟؟؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
2
1
حرف ایشون درسته
منتهی ما دامپزشکان متحد نیستیم و فکر درست و حسابی نداریم و داریم له میشیم
بله ناظر بهداشتی کاری غلط و بیهوده هست که حیثیت دامپزشک را از بین برده و با حقوق بخور نمیر تحقیر هم میشوند
راهکار چیه ؟
شرکتهای درمانی دامپزشکی همانند درمانگاههای پزشکی یک مجموعه منظم که از صدور پروانه تا نظارت بهداشتی و صدور مجوز عرضه به بازار باید با نظارت این شرکتهای دامپزشکی باشه و برای خدمتتون هزینه دریافت کنند
اینجوری هم دراومد خوب نصیب دامپزشکان میشود و هم پرستیژ و حیثیت دامپزشکان حفظ میشود
منتهی دوستان اداری ما در سازمان اتاق فکر ندارند و خودشون رو مغز کل مدیونند و یا طرحهای من درآوردی دامپزشکی را نابود کردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
0
1
............ کدوم مسئول فنی دامپزشک هفت تومن حقوق گرفته؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
1
5
بنظر میرسد که این مسئول محترم خیلی زورش میاد تا محصولات تولیدیشان تحت نظارت قرار گیرد مگه از چنیدین دهه تاکنون نظارت نمی شد چه گلی شما بر سر تولید کننده کاشتید که الان ادعا می کنید
در ضمن دامپزشک ۲ واحد ماهی شناسی و ۲ واحد تکًیر وپرورش و ۲ واحد بیماریهای ماهی در دوره عمومی دارد و ۲ واحد هم کنترل کیفی محصولات دریایی اگه اطلاع ندارید پس بهتره بدانید و حداقل ۸۰ واحد در ارتباط با بیماریهای دامی و بررسی بهداشتی و درمان و کنترل و پیشگیری را می گذراند که اینها اساس دامپزشک بودن است
لطفا درخصوص مسائلی که اشراف ندارید اظهار نظر نکنید بگذارید قانون کار خودش را بکند
مگر وقتی یک کارخانه تولید غذا مسئول فنی استخدام میکند حقوقش را سازمان غذا میدهد ویا اینکه مسئول فنی شیلاتی حقوقش را از سازمان شیلات میگیرد که شما چنین ادعایی را برای مسئول بهداشتی فارم دارید
کمی درخصوص افکاری که ترویج می کنید تامل کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۴
0
3
اگر حقوق ۷/۵ به ناظر دامپزشک میدادن که از فردا خودت میرفتی دامپزشکی میخوندی، اینکه حقوق دامپزشکی نباید توسط کارفرما پرداخت بشه کاملا درسته چون کارفرماها هنگام پرداخت هزار خواسته منفعت طلبانه دارن، نظارت هم باید به صورت منطقه ای باشه تا به کارفرما هم فشار نیاد، ما دامپزشک باسواد در بخش شیلات کم نداریم وقتی منطقه ای بشه با تایید صلاحیت نظام دامپزشکی افراد با صلاحیت ناظر میشوند و کارایی بهتری در بهبود تولید دارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۴
1
0
حقوق هفت تومن رویاییه .......................
اردلان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۴
0
2
شما که دکترای ریاضی دارید چطوری در کار ابزیان هستید.بروید جلوی مافیای واردات تخم ماهی را بگیرید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۴
0
2
خلاصه مطلب اینکه م. ق. دیگری خروج کرده است.بهتر است همکاران در مورد این شخص تحقیق کنند. .............. هم مثل ایشان خیلی بالا پایین می پرید اما معلوم شد که اصلا کارخانه خوراک دام ندارد.
مجید
|
United States of America
|
۰۳:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۵
0
0
شما یک دامپزشک نشان دهید که ۷/۵ حقوق میگیرد مگر اینکه کارفرما پدرشان باشد یا پسر خاله شان چرا داستان میگویید .مسئول فنی در همه جای دنیا وجود دارد میتوانید دو مزرعه را به یک دکتر بدهید هر کدام ۲/۵ دهند جمعا ۵ .نمیدانم اینقدر هزینه تولید بالاست که این حقوق کارگری را هم نمیتوانید پرداخت کنید
محمدمهدی
|
Slovenia
|
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۵
0
2
با سلام تا وقتی افرادی مانند ایشان مدیر عامل اتخادیه هستند با این فرهنگ طبیعی است که نتوانیم به اتحادیه اروپا صادرات داشته باشیم خلاصه ازکوزه همان طراود که دراوست با امید به موفقیت همگاران
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
0
0
.......... شما از کل واحدهاتون نگاه کنی همون 2واحد مفید را هم نمی خونید با خواندن ایمنولوژی و ماهی شناسی مقدماتی و آناتومی ناقص فکر می کمید خیلی حالیتونه در ضمن تاجایی که من به یاد دارم در مقطع dvm حد اقل 8 واحد ماهی پاس می کنند با چه مدرکی می گویید 2 واحد، آدم برای گفته هاش باید بتونه دلیل و مدرک بیاره.اینم از اطلاع ناقص شما
نظر شما
ادامه