حکیم مهر: جمعی از سهامداران پروژه مسکونی «شاهین» صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام دامپزشکی با حضور در ساختمان مرکزی این سازمان، به مشکلات پیش آمده در روند ساخت این پروژه و بلاتکلیفی سهامداران اعتراض کردند.
به گزارش حکیم مهر، معترضین همچنین با ارسال نامهای به شورای سازمان نظام دامپزشکی، نهاد ریاست جمهوری، وزیر جهاد کشاورزی، سازمان بازرسی کل کشور و خزانهدار سازمان نظام دامپزشکی، خواستار رسیدگی برای حل این مشکل شدند.
متن نامه ارسالی به شرح زیر است:
بسمه تعالی
شورای محترم سازمان نظام دامپزشکی کشور
سلام علیکم
ضمن عرض قبولی طاعات و عبادات شما سروران گرامی در این ایام عزیز، به استحضار میرساند اینجانبان «به عنوان سهامداران پروژه مسکونی شاهین» صندوق تعاون و رفاه این سازمان واقع در تهران، جنتآباد شمالی در طی یک سال گذشته به کلیه تعهدات مالی خود مبنی بر پرداخت ۵۰۳۰۰۰۰۰۰۰ ریال علیرغم تحمیل قراردادی یکطرفه به سهامداران پایبند بوده و طبق فراخوان صندوق مذکور در سایت رسمی نظام دامپزشکی کشور و کانال خبری مبنی بر ساخت واحد مسکونی به قیمت حدودی متری ۱۲ میلیون تومان در طی مدت ۲۴ ماه منتظر شروع به کار پروژه بودهایم.
متاسفانه از خرداد ماه سال گذشته تاکنون بهجز خرید زمینی به متراژ ۱۹۰۰ متر آنهم با کاربری غیرمسکونی و فشار مالی بر اعضا جهت پرداخت وجوه بیشتر، هیچ اقدام مثبت دیگری انجام نشده و با توجه به تورم ماههای اخیر و تغییرات احتمالی در شورای محترم سازمان نظام دامپزشکی کشور در هفتههای آینده، بیم آن داریم که این معضل منتج به ضرر هنگفت مالی و از هم پاشیدن بنیان خانوادگی اغلب سهامداران شود.
قابل ذکر است که تاکنون در دفعات متعدد حضوری، تلفنی و دومرتبه برگزاری مجمع عمومی طبق فراخوان اعلام شده صندوق مذکور در کانال خبری خود در پیامرسان واتسآپ به ریاست محترم سازمان و صندوق و مدیران مربوطه، خواستههای خود را مطرح نمودیم که متاسفانه با بیتفاوتی ایشان و انکار خواستهها و دلایل خود از سوی ایشان مواجه شدیم و تاکنون تنها به دلیل احترام و اعتماد به مجموعه نظام دامپزشکی کشور، هیچ اقدام قانونی صورت ندادهایم که البته پیگیری جهت حل این معضل در مراجع قانونی را حق خود میدانیم.
در انتها ضمن تاکید بر حل این معضل در کمال آرامش و در شأن و منزلت سهامداران محترم و سازمان نظام دامپزشکی، خواستههای خود را در چند بند بصورت خلاصه مطرح مینماییم و درخواست پیگیری و تعیین تکلیف در اسرع وقت و پیش از شروع انتخابات شورای مرکزی در هفتههای آتی را داریم:
۱- تحویل واحدهای مسکونی با قیمت تمامشده حدوداً متری ۱۲ میلیون تومان به سهامداران
۲- حسابرسی از امور مالی صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام دامپزشکی در خصوص این پروژه جهت شفافسازی در مورد تعداد واقعی سهامداران و نحوه و میزان واریز وجوه توسط ایشان به انضمام متن قرارداد خرید زمین
۳- مشخص شدن مبلغ دقیق مازاد وجوه پرداختی به حساب صندوق مذکور از سوی سهامداران پروژه مسکونی شاهین در طی یکسال گذشته به انضمام سود بانکی تعلق گرفته به این مبلغ
۴- عودت مبلغ اضافه ۳ میلیون تومانی به سهامداران پروژه از سوی صندوق تعاون و رفاه که در ابتدای قرارداد اخذ شده و در قرارداد ذکر نشده است.
۵- اصلاح قرارداد از ۸۰ سهم به تعداد واقعی سهامداران طبق مستندات مالی
۶- برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده با حضور شورای محترم سازمان نظام دامپزشکی کشور و مدیران مربوطه
از حسن توجه و پیگیری شما بزرگواران کمال تشکر و امتنان را داریم.
منالله توفیق
سهامداران پروژه شاهین
رونوشت:
- دفتر نهاد ریاست جمهوری اسلامی ایران
- جناب آقای دکتر خاوازی وزیر محترم جهاد کشاورزی جهت استحضار و دستور مقتضی
- بازرسی کل کشور جهت پیگیری موضوع
- خزانه دار محترم نظام دامپزشکی کشور جهت بررسی موضوع
گفتوگوی حکیم مهر با چند تن از سهامداران معترض پروژه مسکونی «شاهین»
«شاهین»؛ پروژهای مسکونی است که به عنوان نخستین طرح تأمین مسکن از سوی صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران معرفی شد؛ طرحی که گفته میشد با هدف تأمین مسکن اعضای خانواده بزرگ دامپزشکی در کشور کلید خورده و پیشثبتنام آن همزمان با عید سعید فطر سال گذشته، انجام شد. بر این اساس، تمامی متقاضیان میبایست ۳ میلیون تومان را به عنوان پیش ثبتنام، دقیقاً از ساعت صفر روز سیزدهم خردادماه واریز میکردند.
پروژه مسکونی شاهین قرار بود در قطعه زمینی واقع در منطقه پنجم شهرداری تهران، محله جنتآباد شمالی به مساحت 1900 متر با قابلیت تأمین 80 واحد مسکونی (110-70 متری) و به قیمت تمامشده تقریبی متری 12 میلیون تومان در طی مدت 24 ماه ساخته شود؛ امروز اما با گذشت قریب به یک سال، «شاهین» غریب افتاده و زمینگیر شده است.
قرارداد کاملاً یک طرفه بود
یکی از ثبتنام کنندگان پروژه شاهین به خبرنگار حکیم مهر میگوید: «پارسال تقریبا خردادماه بود که در کانال نظام و سایت نظام دامپزشکی کشور فراخوانی آمد که قرار است یک پروژه مسکونی ۸۰ واحدی برای اعضای نظام دامپزشکی با قیمت تمام شده متری ۱۲ میلیون تومان ساخته شود. این طرح مورد استقبال قرار گرفت. بعد اعلام کردند که تاریخی را مشخص میکنیم که در آن روز، میبایست از ساعت ۱۲ شب ۳ میلیون تومان پرداخت کنید تا مشخص شود که شما متقاضی هستید.»
وی ادامه میدهد: «مدتی بعد از واریز وجه، یک شب حدود ساعت ۱۱ مدیر عامل صندوق با من تماس گرفت و گفت که قصد آغاز پروژه را داریم و شما تا ۲ روز فرصت دارید که ۳۰۰ میلیون تومان به حساب صندوق بریزید. من گفتم که مشکل مالی ندارم اما اگر بخواهم حسابها را هم جابهجا کنم، بیشتر از این طول میکشد. خلاصه بعضی از متقاضیان ظرف ۳ روز و بعضیها هم در طول یک هفته این مبلغ را واریز کردند که با احتساب هزینه ثبتنام، ۳۰۳ میلیون تومان شد. در ادامه به ما اعلام کردند که در اسرع وقت جلسهای را برای انتخاب واحد، متراژ و... از ۷۰ متر تا ۱۱۰ متر برگزار میکنیم. من چون واحد ۱۱۰ متری میخواستم، زودتر همه کارها را انجام دادم و نفر هفتم بودم. از طرفی اصلا خبر نداشتم که چند نفر پول پرداخت کردهاند. فقط یک پیامک آمد که ۷ سهم باقی مانده و هر کس میخواهد میتواند آنها را بردارد.»
سرنوشت نامعلوم ۳ میلیون تومان واریزی
این عضو پروژه تصریح میکند: «مدتی گذشت و به ما اعلام کردند که برای نهایی کردن قرارداد، ۸ چک ۲۵ میلیون تومانی که جمع آن مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان میشد، با خود بیاورید و بنچاق را بگیرید. اما وقتی متن قرارداد را خواندم، دیدم به شدت یکطرفه بود. هیچ اسمی از آپارتمان در قرارداد نیامده و به شکلی تنظیم شده بود که نشان میداد از زمین ۱۹۰۰ متری، با احتساب ۸۰ نفر متقاضی، حدود ۲۵ متر به هر نفر میرسد و هیات مدیره حق دارد به هر شکلی که میخواهد این زمین را بسازد یا بفروشد یا کاربری آن را عوض کند. در واقع ما یک وکالت تام به هیات مدیره میدهیم تا هر کاری که صلاح میداند، اعم از فروش، ساخت یا تغییر کاربری انجام دهد. از طرفی ما ۵۰۳ میلیون تومان به شکل نقد و چک پرداخت کرده بودیم، اما آن قرارداد ۵۰۰ میلیون تومان بود و آن ۳ میلیون تومان جای بحث دارد که کجاست؟ کمااینکه جمع آن نزدیک به ۲۰۰ میلیون تومان میشود. ابتدا تصور کردیم که بهعنوان حق عضویت است اما هیچ آیتمی در آن نیامده بود و هیچ رسیدی نداریم که این ۳ میلیون تومان را بهعنوان حق عضویت پرداخت کردهایم. درخواست اصلاح قرارداد را کردیم اما گفتند این سختگیریها را برای آن چند نفری گذاشتیم که شاید فردا قصد سنگاندازی در پروژه را داشته باشند.»
فکر میکردیم مثل شمال است و ۱۰ روزه به ما پروانه میدهند
وی خاطرنشان میکند: «تابستان شروع شد و چکها پاس شد. شهریور ماه برای پرسوجو تماس گرفتیم، گفتند اجازه دهید جلسه میگذاریم و خبر میدهیم. گفتند ما فکر میکردیم مثل شمال است و ۱۰ روزه به ما پروانه میدهند اما پروانه طول کشیده است و خود فروشنده باید بیاید و کارهای آن را انجام دهد. یک بندی هم برای او قرار دادیم که اگر کاربری را عوض نکند، ما ۹ میلیارد تومان خسارت میگیریم و اتفاقا از خدا میخواهیم این اتفاق رخ ندهد و ما ۹ میلیارد تومان را بگیریم. در واقع از اینجا شروع کردند که ذهن ما را آرام آرام آماده کنند که کاربری زمین اصلاً مسکونی نیست، اما ما متوجه نشدیم. گفتند تا آخر آبان تمام است که دیدیم اتفاقی نیفتاد. در نهایت ۲۵ آذر یک مجمع عمومی برگزار شد، ما جمع شدیم و در آنجا رای اکثریت، فروش زمین بود. اما متاسفانه قضیه را جمع و جور کردند و ۲ ماه وقت گرفتند. آنجا فهمیدند که ما متوجه شدیم که زمین کاربری غیرمسکونی دارد و تجاری اداری هم نیست، بلکه تجاری اداری خدماتی است. اول پیشنهاد دادند که پارکینگ طبقاتی بسازیم؛ ما مخالفت کردیم چراکه اصلا بهدنبال این داستان نبودیم. خیلیها اعتماد کرده بودند و واحد مسکونی میخواستند و اصلاً بحث سود و زیان در آن مطرح نبود. بعد گفتند ۲ ماه زمان میگذاریم و بعد تصمیم میگیریم که بسازیم یا بفروشیم یا با زمین دیگری جابه جا کنیم. گفتیم لااقل باقیمانده چکها را نگیرید، شما که پول را به فروشنده پرداخت کردهاید. قبول کردند اما تا ریال آخر چکها را گرفتند. برای هر کس هم که پرداخت نمیکرد، اخطاریه بهصورت کتبی میآمد که نمونه آن را هم بهعنوان سند داریم که در آن گفته شده اگر پرداخت نکنید، جریمه میشوید و اصل پول خود را با ۱۰ درصد جریمه طبق قرارداد به شما پس میدهیم. در واقع با اینکه زمین خریداری شده بود و نیازی به پرداخت پول نبود، اما ۱۰۰ میلیون نهایی را به همین شکل از ما گرفتند. در واقع وکلا هم گفتند شما قرارداد را امضا کردید و باید پول را پرداخت کنید.»
این سرمایهگذار در پایان میگوید: «مجمع دوم با زور و فشار برگزار شد. آنجا گفتند رایگیری میکنیم. ابتدا کمی در اینخصوص صحبت کردند که این پروژه این مقدار سوددهی دارد و اگر بسازیم فلان میشود. با حضور تقریبا ۵۰ نفر رایگیری شد که حدود ۳۰ نفر موافق فروش و ۲۰ نفر موافق ساخت بودند. البته در میان این ۲۰ نفر چند رای نامشخص بود که ما خیلی مته روی خشخاش نگذاشتیم و گفتیم همین اکثریت کافی است. اما متاسفانه رئیس صندوق صورتجلسه را امضا نکردند و گفتند که باید با واحد حقوقی حرف بزنم و بعد امضا میکنم که کلاً دیگر این اتفاق نیفتاد و هیچ چیزی را هم در کانال خبری خود اعلام نکردند. در نهایت که بحث کرونا پیش آمد، رئیس سازمان نظام دامپزشکی گفتند که پروژه را نگه دارید و بعد از اردیبهشتماه آن را بفروشید.»
ما میخواهیم زمین با همین کاربری فروخته شود
وی تصریح میکند: «الان ما نمیدانیم پولهایی که در پروژه شاهین اضافه مانده، کجا و در چه حسابی است و چه سودی به آنها تعلق میگیرد؟ به شکل شفاهی گفتند که پول را بردیم آن طرف و زمین خریدیم اما رسما نمیگویند چه کردهاند. حتی در جلسه مجمع دوم به یکی از دوستان گفتند که به شما اصلا ارتباطی ندارد که چه اتفاقی افتاده که این حرکت خیلی زشت بود. به هر حال پول ما بود و باید میدانستیم کجا هزینه شده است. این را هم گفتند که با شهرداری هم صحبت میکنیم و میخواهیم ]...[ که کاربری زمین عوض شود. اما ما مخالفت کردیم چون نمیخواهیم غیرقانونی جلو برویم. ما میخواهیم زمین با همین کاربری فروخته شود ولی الان هیچ کاری نمیکنند و تقریبا یک سال است که پول ما مانده است.»
مسئولیتهایی که رو به اتمام است
در این میان یک نکته را نباید از نظر دور داشت و آن نزدیک بودن زمان اتمام دوره فعلی مسئولیت اعضای شورای مرکزی سازمان نظام دامپزشکی و ریاست این سازمان است. در این خصوص یکی دیگر از سرمایهگذاران پروژه شاهین به حکیم مهر میگوید: «یکی از نگرانیهای امروز ما، نزدیکی انتخابات نظام است. اگر این دوستان بمانند، ما یک مشکل داریم که نمی دانیم پروژه به کجا خواهد رسید و اگر تغییر کنند یک مشکل بدتر داریم. اگر این دوستان بروند نفر جدید میگوید پول خود را از نفر قبلی بگیرید و اگر هم بمانند که دوباره وضعیت بدتر میشود. در این خصوص یک نامه کتبی با تعداد امضای بالا به رئیس سازمان نظام دامپزشکی نوشتیم اما ایشان به جای اینکه مشکل ما را پیگیری کنند، زیر نامه دستور ارجاع به مدیر حوزه ریاست سازمان دادند. در حالی که خود ما از ایشان شکایت داشتیم. در ادامه هریک از اعضا در استان خودش با نمایندههای مجلس صحبت کردیم، اما جوابی نگرفتیم. وکلا هم میگویند قرارداد یک طرفه است و شکایت ما شاید فایده زیادی نداشته باشد و آنها استقبال هم میکنند. ضمن اینکه هزینه شکایت خیلی زیاد میشود. نزدیک به ۳۳ میلیارد تومان پول تا الان به حساب واریز شده است و قطعا بالای ۳ میلیارد تومان حقالوکاله آن وکیل است. ماندیم که چه باید بکنیم. پول آنجاست و بیارزش شده و هیچ کس هم پاسخگو نیست. دنبال این هستیم که یک تایمی اعلام و این زمین برای فروش گذاشته شود، اما هر بار یک بهانه میآورند که اگر اعلام کنیم برای فروش است، دلالان بر سر قیمت زمین میزنند. ما باید بگوییم میخواهیم بسازیم، بعد بفروشیم که این کار را نکردند. چند روز پیش هم شنیدم که دنبال ایجاد یک صندوق هستند تا سهم کسانی را که موافق فروش هستند، بردارد و برای آنهایی که میخواهند در پروژه بمانند، خانه بسازد. البته از نظر ما که این احتمالا برای این است تا انتخابات رد شود.»
ماندیم چه باید بکنیم و هیچ راه فراری هم نداریم
وی تصریح میکند: «ما ماندیم چه باید بکنیم و هیچ راه فراری هم نداریم. پیش از این هر زمان از کارفرما یا شرکتی شکایت داشتیم، به نظام پناه میبردیم. الان از جایی شاکی هستیم که در واقع باید سرپناه و حامی ما باشد اما متاسفانه زیر پای ما را خالی کرده است. آن هم کسانی که با اعتماد به نظام، نزدیک به ۴۰۰ میلیون تومان را قبل از قرارداد پرداخت کردند و بعد قرار داد بستند. هیچ کس چنین کاری نمیکند اما این اعتماد کاملا سلب شده است و با هیچ مدیریتی نمیشود حداقل اعتماد این ۶۷ نفر را جلب کرد.»
این سرمایهگذار پروژه شاهین خاطرنشان میکند: «خیلی از بچهها خودرو و طلا فروختند. برخی از آنها دستهچک نداشتند و چک دوست یا برادر یا پدر و مادر را دادند. شاید برخی از اعضا بگویند مشکل مالی نداریم و با آن کنار میآییم یا آن را نوعی سرمایهگذاری دانسته و می گویند که زمین در کنار مانده است. اما بعضی واقعا مشکل مالی دارند. اکثرا جوان هستند. مگر سطح درآمدی دامپزشکان چقدر است که چنین مبلغی را از آنها بگیریم و پاسخگو نباشیم. تنها راه آن این است که فقط باید شکایت کنیم. شکایت هم شود نه تنها از صندوق است بلکه از رئیس سازمان و خود سازمان هم خواهد بود. شورای جدید هم بخواهد روی کار بیاید باید با پروژهای که خودش هیچ نقشی در آن نداشته، دست و پنجه نرم کند. دقیقا مثل تیم فوتبالی که مدیر عامل قبلی بدهکار است و برکنار شده و نفر جدید آمده است. نفر جدید باید پاسخگو باشد.»
دلشان نمیخواست سرمایهگذاران تلفن همدیگر را داشته باشند
یکی دیگر از سرمایهگذاران پروژه شاهین به حکیم مهر میگوید: «افرادی که برای این پروژه پول آوردهاند، به اعتبار یک فرد یا شرکت غریبه که پول نیاوردهاند. اینها با اعتماد به اسم نظام دامپزشکی سرمایهای را که کم هم نبوده است، آوردهاند. این ۶۷ نفر که اینجا بودند، نفری ۵۰۰ میلیون تومان پول آوردهاند. افرادی که توانستند در یک سال ۵۰۰ میلیون تومان پول بیاورند، اعضای ارزشمند سازمان بودند. ۷۰ نفر از افراد اینچنینی را بیاعتماد کردند. نامه ما به رئیس سازمان بیجواب مانده یا به مدیرعامل صندوق ارجاع شده که خود ایشان رئيس حوزه ریاست هم هست. کاری که غلط اندر غلط است. شما از سیستمی شاکی هستید و به همان سیستم میگویند که مشکل اینها را حل کن. اینها اگر حلکن بودند که ما قبل از آن خیلی با آنها صحبت کردهایم و فقط جوابهای سربالا شنیدهایم. همه اینها باعث شده که من از سازمان گلایهمند باشم، در صورتی که اگر این مساله خوب مدیریت میشد، گلایه من از یک فرد بود یا از نهایتا یک حوزه مدیریتی یا نهایتا از یک صندوق. در حال حاضر هیچ عزمی در خود نظام برای حل کردن مشکل ما نیست و این یک ظلم است به عدهای که اعتماد کردند به جایی که خودشان جزء صاحبان آنجا هستند. اگر الان به من بگویند به شما ۲ برابر پولی که گذاشتید میدهیم و ارزش سرمایه شما بعد از مدتی این برابر میشود، باز هم حاضر نیستم این کار ادامه پیدا کند.»
وی به نامه اعتراضی اعضا خطاب به نظام دامپزشکی اشاره و تصریح میکند: «بیشتر از ۴۵ نفر این نامه را امضا کردهاند که در میان آنها افرادی هم بودند که به آنها دسترسی نداشتیم. بعدا فهمیدیم که گفتند اینها چطور امضا نشده است. خب وقتی یک نفر در بندرعباس و دیگری در سیستان و بلوچستان است، چطور امضا کنند؟ اعضای صندوق اصلا اجازه نمیدادند که سرمایهگذاران تلفن هم را پیدا کنند. ما به شکل خاصی تلفن هم را پیدا کرده و با هم ارتباط گرفتهایم. ضمن اینکه اکثر اعضا ۵۰۳ میلیون تومان، برخی ۵۶۰ میلیون و عدهای هم ۵۳۰ میلیون تومان پرداخت کردهاند.»
شما در همین حکیم مهر یک جستجوی ساده هم بکنید عملا جز اخبار منفی و نا امید کننده از عنملکرد نظام نخواهید دید !!!
اين يك مطلب داخلي است كه به اميد خدا با درايت اقاي دكتر صفري رياست محترم نظام حل خواهد شد
......گشايي شما از نظام دامپزشكي وعملكرد ان ياداوري صحبت هاي خيلي قبل روساي پيشين سازمان دامپزشكي در ارتباط با كارايي نظام واصلا وجود نظام تشكيك كرده بودند
در ذهن خطور ميكند
شما حتما دولتي هستيد چون اگر بخش خصوصي بوديد پناهگاه بودن نظام برايتان روزانه مصداق داشت
اگه شهرداري متعرض ميشود نظام در صف اول ورود ميكند اول به تنها كسي كه زنگ ميزنند رييس نظام چون از جنس خودشان است وخودشان انتخاب كرده اند و كارايي نداشت انتخابات بعدي عوضش ميكنند واش كشك نيست
عملكرد بخش دولتي دامپزشكي در اين ٤٠سال شبيه كسي ميماند كه خودش را روي چيزي بنام پيشرفت دامپزشكي انداخته نه از خودش كاري ساخته است وزورش ميرسد ونه ميگذارد كسي ديگه كمك كند وانجانم بدهد ونه هم افزايي ميكند كه اين مسير باز شود
پس اين تفكرات قديمي فقط دولتي ويا فقط خصوصي نظام ديگر بايد يك روز تمام شود اگر واقعا دغدغه دامپزشكي داريد
ويا اگر واقعا عضو خانواده دامپزشكي هستيد