حکیم مهر - معاون فنی دامپزشکی خراسان رضوی نسبت به کشتار غیرمجاز دام و شیوع تب کریمهکنگو هشدار داد.
دکتر جواد اعلمی اظهار داشت: کشتار دام در کشتارگاهها و پرهیز از کشتار غیرمجاز دام از مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمهکنگو است.
معاون فنی دامپزشکی خراسان رضوی افزود: با توجه به شروع فصل گرما و در نتیجه گسترش فعالیت کنههای عامل بیماری، احتمال بروز بیماری در دامهایی نظیر گوسفند و بز، شترمرغ و گاو وجود دارد.
وی ادامه داد: و در صورت بیاحتیاطی در کشتار دام و تماس با ترشحات دام آلوده، امکان انتقال این بیماری به انسان زیاد است به همین دلیل لازم است جهت جلوگیری از انتقال این بیماری، هنگام قطعه کردن گوشت و جگر از تماس با ترشحات و خونابه احتمالی جلوگیری و محافظت به عمل آید.
اعلمی افزود: تلاشهایی درباره پیشگیری از این بیماری در استان انجام شده که نظارت بر کشتارگاهها، سمپاشی دامها، مبارزه و برخورد با کشتار قاچاق و غیرمجاز و نگهداری لاشهها در پیش سرد از جمله این اقدامات بوده است.
وی گفت: توصیه اکید میشود دامها قبل از جابهجایی سمپاشی شده و برای حمل و نقل آنها گواهی بهداشتی دامپزشکی اخذ و نیز بازرسی قبل و بعد از کشتار دامها در کشتارگاهها انجام شود.
معاون فنی دامپزشکی خراسان رضوی گفت: بیماری در دامها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی میماند و تنها علامت آن، تب خفیف بوده و مخزن اصلی ویروس در طبیعت کنه سخت از خانواده هیالوما است که در تمام مراحل تکامل کنه، در بدن باقی میماند و از طریق تخم به نسلهای بعد منتقل میشود.
اعلمی عمدهترین راههای انتقال بیماری به انسان را شامل؛ تماس با دامهای آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن، تماس با خون، ترشحات و نمونههای بافتی بیمار آلوده ذکر کرد و از دامداران خواست در نگهداری دامها و تماس با آنها نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی خاطر نشان کرد: عمدهترین راههای پیشگیری از بیماری شامل؛ ذبح دام در کشتارگاههای مجاز، استفاده از وسایل ایمنی مانند؛ کلاه، عینک، ماسک، روپوش، پیشبند پلاستیکی، دستکش و چکمه در هنگام ذبح دام و ... است.