حکیم مهر: چندی پیش معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور در نامهای به مدیران کل دامپزشکی استانهای سراسر کشور، با اشاره به تولید داروهای دامپزشکی مورد استفاده در حیوانات خانگی در داخل کشور، بر ضرورت عدم تجویز و استفاده کلینیکهای دامپزشکی از داروهای انسانی در این حیوانات تاکید کرد.
به گزارش حکیم مهر، با توجه به استفاده گسترده از داروهای انسانی در طب حیوانات خانگی و جوابگو نبودن داروهای دامپزشکی موجود برای درمان همه بیماریهای دامهای کوچک، این نامه موجب ایجاد موجی از انتقادات و نگرانیها در بین دامپزشکان فعال در حوزه درمان حیوانات خانگی گردید.
حالا «دکتر محمد سبحانی مطلق» معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور در نامه دیگری به مدیران کل دامپزشکی استانهای سراسر کشور، با اشاره به اینکه نامه قبلی جنبه «ارشادی» داشته است، آن را مشمول انجام اقدامات میدانی در خصوص مراکز درمانی حیوانات کوچک ندانسته است.
کاری که بسیار ضرورت دارد، وصل کردن سیستم نسخه نویسی دامپزشکان کلینیسین به سامانه ی دارویی وزارت بهداشت است.
نسخ کاغذی منسوخ شده.
اینطور با یک گزارش گیری میتوانید بر نوع و میزان داروهای تجویزی انسانی توسط دامپزشکان هم دسترسی داشته باشید و منبعی از اطلاعات برای برنامه ریزی ها، سیاست گذاری های تولیدی، نظارت و.. داشته باشید
اونوقت چطور وزارتخانه رو قانع کنیم که این داروها ضروری اند
تازه مشکلات ایجاد شده در زمینه بیمه بماند
مسلما بسیاری از داروها برای انسان مشمول بیمه میشوند که نباید برای حیوانات اعمال شود
قانع کردن وزارت خانه بسیار ساده است.خود سازمان غذا و دارو به مسأله مشرف است و کاری است که تمامی سازمان های غذا و داروی کشورهای دیگر هم انجام میدهند. پیچیدن نسخه ی دامپزشک در داروخانه ی انسانی از وظایف داروسازها در سراسر جهان است.
این که در ایران دامپزشکی را مثل یک جزیره تنها وسط دریا میخواهند مدیریت کنند واقعا عجیب است.
اتفاقا منم موافقم که برای سگهای صاحبدار و ولگرد یک شناسه ملی صادر بشه که یک آمار کلی از جمعیتشون دستمون باشه
اما همین کار خودش به تنهایی یک پروژه سنگین است حالا وصل شدن به سامانه وزارت بهداشت بماند
اگه صاحبان سگها یک حق بیمه مناسب پرداخت کنند، اتفاقا بیمه کردن حیوان فکر بدی نیست و جز سیاستهای دولت است.