کد خبر: ۸۴۸۸۳

شناسایی ۱۲ کانون سویه غیربومی تب برفکی در استان خراسان رضوی

حکیم مهر: ۱۲ کانون سویه غیربومی تب برفکی در خراسان رضوی شناسایی و ایمن‌سازی تا شعاع ۱۰ کیلومتری هر کانون با واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین انجام شده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، معاون سلامت دامپزشکی خراسان رضوی روز دوشنبه افزود: تاکنون ۳۲۰ هزار راس دام سنگین استان در برابر سویه غیربومی تب برفکی تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفته‌اند.

«دکتر محمدرضا بهروزیان» بیان کرد: خوشبختانه در این سویه تلفات زیادی در دام سنگین نداشتیم اما در دام سبک از جمله بره‌های زیر ۱۰ روز بین ۴۰ تا ۵۰ راس تلفات ثبت شده است.

وی با بیان اینکه در تمام موارد جدیدِ ابتلاء به سویه غیربومی در دام سبک ثبت شده است، گفت: در دام سنگین با توجه به واکسیناسیون کامل و ایمن سازی مطلوب نه تلفات و نه کاهشی در تولید شیر داشته ایم.

او اظهار کرد: در سویه بومی تب برفکی هم تعداد ۳۵ کانون داریم که در این بخش مبارزه، واکسیناسیون و ایمن سازی طبق سنوات قبل در حال انجام است و جای هیچ نگرانی نیست.

این مسوول گفت: از اول بهمن ماه نیز مرحله دوم واکسیناسیون دام‌های استان در برابر بیماری تب برفکی آغاز شده که در این قالب حدود ۲۰۰ هزار دام سنگین و ۶ میلیون راس دام سبک در برابر این بیماری واکسینه می‌شوند.

وی بیان کرد: در این دوره از ایمن سازی دام‌هایی که در شعاع کانون‌های سویه غیربومی هستند در برابر هر دو سویه بومی و غیربومی واکسینه می شوند و مابقی دام‌ها بر علیه سویه بومی واکسیناسیون خواهند شد.

تب برفکی بیماری واگیردار دام‌های زوج سم است که قابل انتقال به انسان نیست و مهمترین تهدید آن خسارت اقتصادی است.

حدود ۱۰ درصد جمعیت دامی کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس در خراسان رضوی وجود دارد و در این چارچوب ۱۵ میلیون تن فرآورده‌های دامی، طیور، زنبور عسل و شیلات در این استان تولید می‌شود.

 

نظر شما
(به حروف کوچک و بزرگ حساس نیست)
captcha
ادامه