حکیم مهر - «دکتر محمود بصیری» مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی وزیر جهاد کشاورزی در نامه ای به رئیس سازمان دامپزشکی کشور، ضمن دخالت صریح در حوزه اختیارات این سازمان، مواردی را ابلاغ نموده است که می تواند سلامت عمومی جامعه را مورد تهدید قرار دهد.
به گزارش حکیم مهر، متن این نامه به شرح زیر است:
پی نوشت حکیم مهر:
در خصوص این نامه، چند نکته قابل توجه است:
1- آنچه که محتوای این نامه را تشکیل داده است، صراحتاً دخالت وزارت جهاد کشاورزی (که تنها مسئولیت تولید و بخش کمی این تولیدات را برعهده دارد) در حوزه اختیارات سازمان دامپزشکی کشور (که وظیفه نظارت بر کیفیت محصولات دامی را برعهده دارد) می باشد.
2- بر اساس بند 1 این نامه، در هنگام واردات دام و طیور، تخم مرغ نطفه دار و اسپرم، سازمان دامپزشکی کشور تنها پس از تایید معاونت تولیدات امور دامی وزارت جهاد کشاورزی و صدور مجوز توسط معاونت بازرگانی و صنایع کشاورزی این وزارتخانه، مجاز به ارزیابی خطر و تایید بهداشتی آن خواهد بود.
این بند از نامه، مقدم بودن بهداشت بر سایر امور را زیر سؤال برده و ارزیابی بهداشتی محصولات وارداتی توسط سازمان دامپزشکی کشور را به مرحله آخر واگذار نموده است، در صورتی که تایید سلامتی این محصولات بایستی مقدم بر هر امری بوده و در اولویت اول قرار گیرد. عدم رعایت این امر، به دلیل سرمایه گذاری و ایجاد حق برای ذینفعان پس از تایید معاونت تولیدات امور دامی و صدور مجوز توسط معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، عملاً بی معنا بوده و به منزله به مسلخ بردن بهداشت عمومی جامعه می باشد.
3- در بند 2 این نامه، بر توقف اعزام ناظرین بهداشتی مقیم به کشتارگاه های کشورهای مبداء تاکید شده است. گویا آقایان فراموش کرده اند که همین چند ماه پیش بود که بزرگترین شرکتهای برزیلی صادرکننده گوشت در جهان به اتهام صادرات گوشت فاسد تعطیل شدند و گوشت فاسد این کشتارگاه ها به بسیاری از کشورهای اروپایی هم صادر گردید (اینجا). جالب اینجاست که برزیل هم دارای پروتکل بهداشتی بوده و هم بیشترین واردات گوشت قرمز کشورمان از آنجا صورت می گیرد و تنها موضوعی که موجب شد کشور ما از واردات این محصولات آلوده مصون بماند، «حضور ناظرین بهداشتی مقیم تمام وقت» در کشتارگاه های این کشور بود (اینجا).
اگر وزارت جهاد کشاورزی با حضور ناظرین بهداشتی دولتی در کشورهای مبداء مشکل دارد، راهش پاک کردن صورت مسأله، توقف نظارت و تهدید سلامت جامعه نیست! بلکه می توان در این زمینه از توانایی های بخش خصوصی کمک گرفت و با عقد قرارداد با بخش خصوصی، ناظرین بهداشتی این بخش را به کشتارگاه های کشور مبداء اعزام نمود.
4- در پایان مجدداً متذکر می شویم، مقاومت صریح و قاطعانه سازمان دامپزشکی کشور در برابر این ابلاغیه مداخله جویانه، امری ضروری بوده و در غیر این صورت، تبعات ناشی از واردات محصولات غیربهداشتی و فاسد از قبیل گوشت های آلوده بر عهده آن سازمان خواهد بود.