حکیم مهر: رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به تولید و توزیع واکسن های دامی موسسه طبق جدول زمانبندی، از افزایش ظرفیت واکسن آنتروتوکسمی تا ۱۵۰ میلیون دز و بیشتر خبر داد .
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی موسسه رازی، «دكتر علی اسحاقی» در خصوص تعهد توليد واكسن آنتروتوکسمی موسسه رازی به سازمان دامپزشكی اظهار کرد: به طور کلی چه در مورد واکسن هایی که موسسه مستقیم و بی واسطه تحویل سازمان می دهد و چه واکسن های که به صورت آزاد و با نظارت این سازمان در کشور توزیع می شود، پیش از شروع هر سال طی جلساتی با مسئولان سازمان دامپزشكی، مقدار مورد نیاز واکسن های دامی طبق جدول زمانبندی مشخص می شود و موسسه رازی براساس همین جدول در طول سال واکسن های دامی را تولید و به این سازمان تحویل می دهد .
وی گفت: در مورد واکسن آنتروتوکسمی در چند سال اخیر مصرف سالانه حدود ۷۰ تا ۷۵ میلیون دز و حتی گاهی کمتر از این بوده و بر همین اساس نیز برنامه ریزی و واکسن تولید شده است .
دکتر اسحاقی با بیان اینکه برای امسال ۸۵ میلیون دز تعهد تولید واکسن آنتروتوکسمی پیش بینی شد که تا پایان آبان ماه ۴۸ میلیون دز در موسسه تولید شده است، یادآور شد: حداکثر تا دو هفته آینده ۷ میلیون دز دیگر تولید می شود و مابقی تعهد طبق جدول زمانبندی تا پایان سال نیز تولید و توزیع خواهد شد .
رئیس موسسه رازی با اشاره به اینکه این واکسن نیز مانند سایر واکسن های دامی موسسه براساس جدول زمانبندی عمل کردیم، تاکید کرد: طبق جدولی که دی ماه سال گذشته با سازمان دامپزشکی برنامه ریزی کردیم، واکسن تولید و در کشور توزیع شده و از برنامه اصلا عقب نیستیم؛ حتی در برخی واکسن ها جلوتر از جدول زمانبندی عمل کردیم و فرآورده مورد نیاز سازمان را در اختیارشان قرار دادیم .
دکتر اسحاقی در عین حال از افزایش تولید واکسن آنتروتوکسمی در موسسه رازی خبر داد و افزود: با توجه به کمبودهایی که در کشور گزارش شده، تولید را بالا برده ایم، اما تا واکسن ها تولید و به دست مصرف کننده برسد شاید یک ماه طول بکشد اما خوشبختانه هم از نظر ظرفیت و هم به لحاظ مواد اولیه آمادگی تولید بیشتر در موسسه وجود دارد .
رئیس موسسه رازی تصریح کرد: متاسفانه برخی افراد با طرح موضوع کمبود واکسن به دنبال دریافت مجوز واردات هستند کما اینکه با وجود امکان افزایش تولید در موسسه رازی اما مجوز واردات یک پارتی واکسن آنتروتوکسمی صادر شده است .
به گفته دکتر اسحاقی، ظرفیت سالانه تولید این واکسن در موسسه رازی ۱۵۰ میلیون دز است و امکان تولید بیش از این نیز در موسسه وجود دارد .
رئیس موسسه رازی، با بیان اینکه نهادها و سازمان های ناظر باید هوشیار باشند تا در دام سودجویان گرفتار نشوند، تاکید کرد: موسسه رازی نه تنها هر چه نیاز سازمان دامپزشکی به این واکسن باشد را می تواند تولید کند، بلکه برای صادرات نیز برنامه ریزی کرده ایم .
وی تصریح کرد: متاسفانه واکسن آنتروتوکسمی موسسه رازی به برخی کشورها قاچاق می شود و تلاش می کنیم به کمک نهادهای نظارتی مانع این کار شویم .