حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اینکه تا زمانی که نیاز به واردات نداشته باشیم، حتی یک دز واکسن به کشور وارد نمی شود، گفت: در حال حاضر کمبودی بابت واکسن انتروتوکسمی در کشور وجود ندارد و موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در این زمینه بسیار کمک کرد .
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی موسسه رازی، «دکتر علیرضا رفیعی پور» با بیان اینکه تمامی واکسن هایی که توسط موسسه رازی تولید می شود، بر اساس قراردادی که میان سازمان دامپزشکی و موسسه رازی منعقد می شود، در بازه زمانی خاصی تولید، انبارداری و به مراکز استانی و شهرستانی انتقال می یابد، اظهار کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر در فصل پرمصرف واکسن انتروتوکسمی قرار داریم، ممکن است برخی شهرستان ها با کمبود مواجه شوند که بلافاصله موسسه رازی نسبت به تامین و ارسال واکسن اقدام می کند .
وی با اشاره به اینکه قطع به یقین کمبود واکسن در وهله نخست به سازمان دامپزشکی گزارش می شود، افزود: در حال حاضر کمبودی بابت واکسن انتروتوکسمی در کشور وجود ندارد .
رئیس سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد: موضوع کمبود واکسن در کشور در جلساتی با حضور موسسه رازی و سایر واکسن سازان کشور مورد بررسی قرار می گیرد و در صورتی که نیازمند تامین واکسن حتی به شکل واردات باشیم، با نگاه حمایت از تولید داخلی در این زمینه ورود خواهیم کرد .
وی ادامه داد: قطعا در این حوزه موسسه رازی کمک های زیادی به سازمان دامپزشکی کرده و سازمان نیز در خصوص تمامی واکسن ها از جمله انتروتوکسمی پیش بینی لازم را انجام داده تا با کمبود مواجه نشویم .
دکتر رفیعی پور سطح بالای نمایشگاه فارماکوپه را نشان دهنده تکنولوژی و دانش بومی بسیار بالا در کشور دانست و گفت: با این وجود شاهد هستیم که تولیدکنندگان در تولید بسیاری از اقلام دارویی و واکسن ها هنوز ورود پیدا نکرده اند که امید است در نمایشگاه های سال های آینده شاهد ورود به این عرصه به ویژه در خصوص واکسن هایی نظیر مارِک، رئوویروس و واکسن های طیور باشیم .
وی با تاکید بر اینکه تا زمانی که نیاز به واردات نداشته باشیم، حتی یک دز واکسن به کشور وارد نمی شود، تصریح کرد: برای واردات واکسن انواع ارزیابی ها در کنار برگزاری جلسات و با اگاهی موسسه رازی انجام می شود و در هر زمینه ای که موسسه رازی یا سایر واکسن سازان کشور قادر به تامین صد در صد نیاز کشور باشند، قطعا اجازه واردات نمی دهیم، مگر آنکه در ارزیابی ها به نتیجه واردات رسیده باشیم .