حکیم مهر: «دکتر محمد یادگاری» پایهگذار گروه مجازی «هماندیشی دامپزشکان ایران» طی یادداشتی، بستهای پیشنهادی برای برونرفت مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی از مشکلات فعلی ارائه نمود که در نوع خود قابل تأمل است.
به گزارش حکیم مهر، متن این بسته پیشنهادی به شرح زیر است:
۱. چه میخواهیم؟
۱-۱ تامین تمام و کمال امنیت فنی و بهداشتی به لحاظ علمی یک محصول ارائه شده به جامعه
۱-۲ به صرفه بودن تولید به جهت رونق تولید
۱-۳ حقوق صنفی چه مادی و چه معنوی مسئول فنی
۲. چگونه؟
۲-۱ نظام رتبهبندی و امتیازبندی، هم در سطح مسئولین فنی با لحاظ نمره علمی در آزمون سالیانه و سوابق کار، هم در سطح شغل محل به این مفهوم که حد علمی و سابقه کاری مورد نیاز در یک کشتارگاه با یک کارخانه خوراک دام کوچک متفاوت است و رتبهبندی هردو
۲-۲ معرفی مسئول فنی بهداشتی توسط خود صنف
۲-۳ قطع کامل ارتباط مستقیم مالی کارفرما با مسئول فنی واحد بهداشتی
۳. روش کار؟
۳-۱ عقد قرارداد و فرمت قرارداد صرفاً در نظام دامپزشکی و واریز وجوه قرارداد به صندوق مالی مشخص در نظام با حسابرسی مشخص و پرداخت حقوق از آن به مسئول فنی بهداشتی
۳-۲ معرفی، امتیازبندی و رتبهبندی در قالب یک سازوکار مشخص توسط انجمن صنفی مسئولین فنی بهداشتی همان استان
۳-۳ گزارش ارزیابی عملکرد مسئولین فنی بهداشتی توسط ادارات دامپزشکی به صورت پوینت به پوینت ضمیمه در سوابق کار
۴. استدلالها
۱. با این پکیج، امکان انواع دور زدن تعرفه، امکان دور زدن محل کار اعم از مهر اجارهای و... و همچنین بالا رفتن رتبه علمی اداره فنی بهداشتی یک واحد تولیدی مهیا میشود.
۲. رابطه مسئول فنی بهداشتی با صاحب واحد تولیدی، به لحاظ حقوقی یک رابطه کارگری است، اما به لحاظ آییننامه نظارت بهداشتی چون یک موضوع تخصصی است، امکان تبصره زدن به قانون کار به دلیل استفاده از کارگر تخصصی وجود دارد و هیچ ایراد قانونی به آن وارد نیست.
۳. ادارات، انجمنها و نظام دامپزشکی باید جرأت و شجاعت رفرم و حتی رولوشن مسئله را داشته باشند و منافع همدیگر را لحاظ کنند تا به این میزان چوب لای چرخ هم نگذارند.
۴. زیر فشار مافیای سنگین تولید که از دریافت ارز یارانهای، سوخت و انرژی یارانهای، تسهیلات با بهره اندک و هزاران سوبسید دیگر مانند زالو بزرگ شده و راندمان زیر ۲۰ درصد دارد نباید ترسید و نباید امتیاز داد و برای یک مسئول رده بالای سازمان دامپزشکی در تهیه دستورالعملها فقط باید منافع ملی و امنیت غذایی لحاظ باشد؛ هرگونه مصلحتسنجی به نام اینکه بنده جوانب دیگر را در نظر میگیرم، قطعا و حتما ناصحیح است.
رفتار ما باید اجازه دهد، تولیدکنندگان بسیار شریف و دستپاک و حافظ منافع ملی و تولید کشور که در رنج و تلاش هستند، بتوانند از زیر سایه رانتخوارها و سوبسیدخوارهای بزرگ بیرون بیایند و منجر به جهش واقعی تولید شوند.