حکیم مهر: در پی ادعای «دکتر حسین مروتی» کارشناس حوزه جمعیت در صداوسیما که خود نیز دامپزشک و دانشآموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران میباشد و در آن دختران دانشجوی رشته دامپزشکی را دارای بیشترین مشکلات بیماریهای روانی دانشگاه عنوان کرده بود، «دکتر سیدحامد شیرازی بهشتیها» رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با ارسال یادداشتی به حکیم مهر، به اظهارات وی پاسخ گفت.
به گزارش حکیم مهر، متن این یادداشت به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم: «من افتی الناس بغیر علم کان ما یفسده من الدین اکثر مما یصلحه؛ کسی که برای مردم بدون علم و آگاهی فتوا دهد، خرابکاری اش در دین بیشتر از اصلاحش می باشد.» (بحار الانوار، ج ۳۵، ص ۱۲۱)
متاسفانه باز هم شاهد اظهار نظری غیرعالمانه در عرصه علم و حرفه سترگ دامپزشکی هستیم و صدها و بلکه هزاران افسوس از سکوت ممتد و البته خواب زمستانی غفلتگونه متولیان دامپزشکی در برابر اظهارات نابجا، غیرکارشناسی و ادامهدار برخی کوتولههای علمی و به سخره گرفتنهای صنف سختکوش و مجهولالقدر دامپزشکی توسط برخی برنامههای سخیف و توهینآمیز صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران.
همانگونه که مستحضرید اخیرا یکی دیگر از این مدعیان علم و دانش که طبق معمول صدا و سیما را بستری برای دُرپراکنیهای خود یافتهاند، در اظهارنظری غیرعالمانه و در عین حال سخیف و وقیحانه به نقل از همشیره به اصطلاح روانشناسشان فرمودهاند: بیشترین مشکلات بیماریهای روانی یک دانشگاه، مربوط به دختران دانشجوی رشته دامپزشکی است که لازم میدانم از باب اشاره (و نه تنبیه) مطالبی را به ایشان و جهت تنویر افکار عمومی عرض نمایم، امید که موثر واقع افتد:
۱) جناب به اصطلاح دکتر! همانطور که نمیدانید! عقل، بالبداهه و بالضروره درک میکند که ظلم، قبیح است و بر این مهم، بسیاری از اعاظم فلسفه و متکلمین عدلیه تاکید کرده و تنبیه داده اند و بر طبق کلام گوهربار و دقیق مرحوم شیخالرئیس (ره) در منطق شفا و منطق اشارات، انکار بدبهیات موجب خروج انسان از فطرت انسانی خویش میگردد. به عبارت دیگر و به بیان تام ریگان، بنیانگذار مبانی اخلاقی حقوق حیوانات در جهان غرب، تقریبا همه ما در مخالفت با بدرفتاری با حیوانات، یکدل هستیم. حال با استناد به این اصل اصیل و رکن رکین چگونه عقل، تجویز میکند که در قبیح بودن ظلم و نفرت از آن که امری بدیهی است تفکیک جنسیتی وجود دارد که این چنین افاضه میفرمائید: دختران دانشجو در زمان دیدن فرایند کشتار گاو در کشتارگاه با فریاد، فرار میکنند! و بدتر از آن نتیجه میگیرید که بر این اساس، بیشترین مشکلات روانی مربوط به دختران دانشجوی رشته دامپزشکی است! با تأسی به سیره اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام، امید آن را دارم که فرمایشات شما از روی سبق لسان بوده و مصداقی تطبیق یافته بر کلام مرحوم شیخالرئیس نباشد که اگر این طور است لازم است هر چه زودتر در جهت اصلاح آن برآمده و با اظهار ندامت و تاسف، از بانوان عزیز سرزمینم عمیقا عذرخواهی نمائید.
۲) به شما توصیه اکید میکنم حتما مدتی را به تحصیل «علم منطق» بپردازید تا بدانید که نتیجه درست منطقی، نیاز به صغری و کبری درست از لحاظ صورت و ماده دارد، نه این که بدون اطلاع از این علم شریف هر طور که میخواهید صغری و کبری چیده و نتیجه بگیرید.
۳) اینکه از منظر همشیره محقق و مدقق حضرتعالی، بیشترین مشکلات بیماریهای روانی یک دانشگاه در دختران دانشجوی دامپزشکی است، بر اساس کدام مطالعه یا تحقیق قابل استناد است؟! آیا اصلا مطالعه علمی در این زمینه وجود دارد؟! لطفا آن را در اختیار ما نیز قرار دهید.
۴) نمیدانم چگونه بر اساس استقراء ناقص از دانشجویان همورودیتان و بر پایه فرمایشات همشیره روانشناستان که احتمالا با نظریات دقیق و عالمانه خود! هماکنون از سرآمدان این رشته، محسوب میشوند به تعمیم جزء به کل دست یافته و نتیجه گرفتهاید: بیشترین مشکلات بیماریهای روانی یک دانشگاه در دختران دانشجوی دامپزشکی است! توصیه بنده به شما در تحصیل علم منطق، مصرانه پابرجاست.
۵) بنیانگذار و معمار کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) در اثر شریف و وزین خود به نکته بسیار مهم و کلیدی اشاره میفرمایند: «از نظر حقوق انسانی، تفاوتی بین زن و مرد نیست زیرا که هر دو انسانند و زن حق دخالت در سرنوشت خویش را همچون مرد دارد. بله، در بعضی از موارد تفاوتهایی بین زن و مرد وجود دارد که به حیثیت انسانی آنها ارتباط ندارد» (صحیفه نور، ج ۲، ص ۴۹). حال شما بر چه اساس، زنان را از مردان تفکیک نموده و بیشترین مشکلات روانی را به آنها نسبت میدهید؟! توجه کنید: تفاوتهای بین زن و مرد، ارتباطی به حیثیت انسانی آنها ندارد.
۶) زنان نیمی از آمار جمعیتی جامعه را دارند ولی بخاطر جایگاه والا و گرانسنگی که دارند، بر کل جامعه تاثیر میگذارند. انقلاب اسلامی با بهرهگیری از تعالیم نورانی اسلام، جایگاه و نقشی والا و مهم برای زنان در نظر گرفته است. بحمدالله و المنة در جمهوری اسلامی ایران، زنان توانمندیهای خودشان را در عرصههای مختلف اجتماع به اثبات رساندهاند و پا به پای مردان در عرصههای مختلف شغلی و اجتماعی نقشآفرینی نمودهاند.
۷) در طول نزدیک به دو دهه فعالیت آموزشی، تحقیقاتی و پاراکلینیکی در حرفه شریف دامپزشکی و به ویژه در مدت بیش از سه سال که در کسوت «ریاست دانشکده دامپزشکی»، خادم دانشجویان عزیز و دوست داشتنی این رشته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج هستم، شهادت میدهم اگر علاقهمندی دختران دانشجوی دامپزشکی به علم استراتژیک دامپزشکی و تحصیل آن بیش از دانشجویان پسر نباشند، لکن قطعا و یقینا همردیف و همپای آنها است و چه بسا در برخی جایگاههای شغلی حرفه مجهولالقدر دامپزشکی، زنان بیش از مردان خوش درخشیدهاند و صنف دامپزشکی همواره به بانوان افتخارآفرین خود میبالد و زحمات و تاثیرگذاری آنها را ارج مینهد.
۸) همانطور که باز هم نمیدانید! در دامپزشکی جایگاههای شغلی متعددی وجود دارد و این که برای اثبات کلام سخیف و وقیح خود مبنی بر بیشتر بودن مشکلات بیماریهای روانی به دانشجویان دختر دامپزشکی به درس بهداشت و بازرسی گوشت و کار در گشتارگاه تمسک جستهاید، ما را به یاد کلام دلنشین و متقن مرحوم شیخالرئیس(ره) میاندازد.
۹) شایسته است توضیحاتی مستند در خصوص سوابق تحصیلی، علمی، پژوهشی، اجرایی و حرفهای خود ارائه نمائید تا برخی شائبههایی که در اینخصوص وجود دارد، مرتفع گردد.
۱۰) مجددا و موکدا به شما توصیه مینمایم در اسرع وقت و پیش از آن که دیر شود از دانشجویان دختر دامپزشکی و بانوان دامپزشک سرزمینم که صنف دامپزشکی مرهون خدمات شایسته و ارزشمند آنها است رسماً و از تریبون صدا و سیما عذرخواهی نمائید.
و اما سخن آخر من با متولیان در خواب فرو رفته دامپزشکی:
اگر فقط و فقط یکبار در برابر اظهارنظرهای غیرکارشناسی و تمسخر و توهینهایی که به حرفه و صنف مظلوم دامپزشکی میشود واکنش جدی و محکم، به جا و به موقع نشان دهید، دیگر شاهد آن نیستیم که هر فردی با سوابق علمی و حرفهای مجهول به خود اجازه دهد تا در خصوص این رشته، اظهارنظر نماید. امید است که عرایض حقیر تلنگری باشد بر این که به خود آئید!
دکتر سیدحامد شیرازی بهشتیها
رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و عضو هیات مدیره انجمن علمی- تخصصی کلینیکال پاتولوژی دامپزشکی ایران
اسم ت رو کامل ثبت میکردی